28 Nisan 2024 Pazar
Ana SayfaSağlıkVoltaren krem boyun ve baş ağrısına, basura iyi gelir mi?

Voltaren krem boyun ve baş ağrısına, basura iyi gelir mi?

Voltaren krem, burkulmaların neden olduğu ağrılar ile beraber ezilme, darbe ve romatizma ağrılarına da iyi gelen etkili bir kremdir. Eklem iltihaplanmaları durumunda da çok sık kullanılan Voltaren krem, iskelet ve kas sistemindeki tüm ağrıları hafifletmektedir. Çok uzun zamanlardan beri sadece eczanelerde satılan Voltaren krem, hissedilen ağrıları hızlı bir şekilde dindirmektedir. Sizlere bu yazımızda Voltaren krem ile ilgili en çok merak edilen soruların yanıtını sunduk. Bu sayede Voltaren krem nedir? Voltaren krem ne işe yarar? Voltaren krem nasıl kullanılır? gibi önemli soruların yanıtını öğrenmiş olacaksınız.

İçerikleri

Hemen her evde bulunan Voltaren krem uzman doktorlar tarafından çok sık reçete edilmektedir. Sadece eczanelerde satılan Voltaren krem jel formunda bir kremdir. Vücuttaki iltihabın ve ağrıya neden olan diğer etmenlerin etkilerini azaltarak ağrıyı hafifleten Voltaren kremi doktorunuzun önerisi ile kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Voltaren Krem Nedir?

Birçok kişi tarafından merak edilen Voltaren krem nedir sorusuna yanıt vereceğiz. Etken maddesi Diklofenak dietilamonyum olan Voltaren krem, 50 gramlık tüplerde satılmaktadır. Voltaren krem birçok ağrıyı kısa sürede giderdiği için her evde bulunan bir kremdir. Kemik ağrısı, burkulma, darbe, iltihap, kireçlenme ve romatizma gibi etkenlere bağlı olarak ortaya çıkan ağrılara iyi gelmektedir.

Bilinçsiz kullanıldığı zaman ciddi sorunlara yol açma riski taşıyan Voltaren krem tablet, hap, kas gevşetici, emulgel ve retard olmak üzere piyasada çeşitli şekillerde satılmaktadır. Bu ilaçların kullanım şekli farklıdır. Ancak tüm Voltaren kremlerin amaçları ağrıyı azaltmaktır. Voltaren kremin 12 yaş altındaki çocukların kullanmaması önerilmektedir. Herhangi bir risk ile karşı karşıya kalmamak için Voltaren kremi doktorunuza danışarak kullanmanız tavsiye edilmektedir.

Voltaren Krem Ne İşe Yarar?

Voltaren kremin ne olduğundan detaylı olarak bahsettik. Şimdi Voltaren krem ne işe yarar konusuna değineceğiz. Toplumda ağrı kesici olarak bilinen Voltaren krem birçok ağrıyı azaltmada oldukça etkilidir. Birçok kişi tarafından sık sık kullanılan Voltaren kremin sağladığı temel faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yumuşak doku iltihaplanmalarına iyi gelir.
  • Bölgesel romatizma hastalıklarına iyi gelir.
  • Diz eklemlerinde oluşan hafif iltihaplanmalara iyi gelir.
  • Spor yaralanmaları ve kazalar sonrasında kas ve eklem ağrılarına iyi gelir.
  • İncinme, burkulma ve ezilme ağrılarına iyi gelir.
  • Boyun tutulması ve boyun ağrısına iyi gelir.
  • Omuz tutulması ve omuz ağrısına iyi gelir.
  • Bel tutulmasına ve bel ağrısına iyi gelir.
  • Kas gerginliğine ve kas tutulmasına iyi gelir.
  • Sırt ve eklem ağrılarını hafifletir.
  • Darbe nedeni ile oluşan morarmaları hafifletir.
  • Ödemi azaltır.
  • Akut gut rahatsızlığına bağlı ağrıları hafifletir.
Voltaren Jel Nasıl Kullanılır?
Voltaren Jel Nasıl Kullanılır?

Voltaren Jel Nasıl Kullanılır?

Voltaren jel nasıl kullanılır çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Öncelikle Voltaren krem kesinlikle 12 yaş altındaki çocuklara uygulanmamalıdır. Yetişkin olan bireyler için de doktorun önerdiği şekilde kullanılması tavsiye edilmektedir. Voltaren kremin prospektüsünü incelediğimizde, yetişkinlerin gün içerisinde 3 – 4 defa Voltaren kremi hasarlı bölgeye sürebilecekleri söylenmektedir. Krem ince bir tabaka halinde sürülerek masaj yapılmalı ve kremin deriye yedirilmesi sağlanmalıdır.

Voltaren Krem Kas Gevşetici Mi?

Çeşitli nedenlere bağlı ağrılarla mücadele eden kişiler, ağrıyı hafifleten Voltaren krem kas gevşetici mi merak etmektedirler. Voltaren krem kas gevşetici olarak kullanılabilen bir kremdir. Kremi kullandıktan sonra ellerinizi bol su ile durulamanız önerilmektedir.

Voltaren Krem Emziren Anne Kullanabilir Mi?

Emziren annelerin herhangi bir ilaç ya da krem kullanırken çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Kullanılan ilacın etken maddeleri süt yolu ile bebeğe geçerek zarar verebilir. Bu nedenle herhangi bir ilacı kullanmadan önce mutlaka doktora danışılması gerekmektedir. Voltaren kremin etken maddesinin anne sütü ile atılıp atılmadığı kesin olarak bilinmemektedir. Bu nedenle Voltaren kremin emzirme döneminde kullanılması önerilmemektedir. Doktorunuza danışarak Voltaren kremi kullanıp kullanmama konusunda bilgi alabilirsiniz.

Voltaren Krem Gebelikte Kullanılır Mı?

Voltaren krem doktor tarafından gerekli görülmediği takdirde hamilelik döneminde kullanılmamalıdır. Diğer NSAİİ’lerde olduğu gibi Voltaren kremin de hamileliğin özellikle son üç ayında kullanılması tehlikeli olabilmektedir. Hamile kalmayı düşünenlere ise Voltaren krem kullanmamaları önerilmektedir. Çünkü Voltaren krem hamile kalmayı zorlaştırmaktadır.

Voltaren Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Voltaren krem kullanımı konusunda çok dikkat edilmelidir. Yanlış kullanım ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Özellikle bebeklerde kullanılacak tüm ilaçların öncelikle doktora danışılması gerekmektedir. Voltaren krem 12 yaş altındaki çocuklarda kullanılmamaktadır. Bu nedenle Voltaren kremin bebeklerde kullanımı sakıncalıdır.

Voltaren Krem Basura Sürülür Mü?

Halk arasında mayasıl olarak adlandırılan basur yani hemoroid oldukça ağrılı bir sağlık sorunudur. Bu sağlık sorunundan kurtulmak ve ağrıyı azaltabilmek için bazı kas gevşeticileri önerilmektedir. Ancak Voltaren krem bu kremlerden biri değildir. Yani Voltaren krem basura sürülmez.

Voltaren Krem Boyun Ağrısına İyi Gelir Mi?
Voltaren Krem Boyun Ağrısına İyi Gelir Mi?

Voltaren Krem Boyun Ağrısına İyi Gelir Mi?

Yanlış hareket, yanlış yatış pozisyonu ve darbe gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak boyunda ağrı ve tutulma görülebilir. Bu durumda devreye giren Voltaren krem boyun ağrısına iyi gelmektedir. Doktorun önerdiği şekilde düzenli olarak kullanılan Voltaren krem boyun ağrısını kısa sürede hafifletmektedir.

Voltaren Krem Sırt Ağrısına İyi Gelir Mi?

Voltaren krem çeşitli ağrılarda olduğu gibi sırt ağrılarında da kullanılmaktadır. İçeriğinde bulunan etken maddeler sayesinde hasarlı bölgeyi uyuşturarak ağrıyı hafifleten Voltaren krem, o bölgedeki kasların da gevşemesini sağlar. Voltaren kremi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

Voltaren Krem Basura İyi Gelir Mi?

Çeşitli nedenlerle ortaya çıkan ağrılı hastalıkların başında basur gelir. Hemoroidde denilen basur için Voltaren krem kullanılmamaktadır.

Voltaren Krem Boyun Tutulmasına İyi Gelir Mi?

Boyun tutulması kişiye ağrı ve acı hissi vermektedir. Boynu tutulan kişiler, boyunlarını istedikleri tarafa rahat bir şekilde çeviremezler. Boyun bölgesinde katılaşan kasları gevşeten Voltaren krem boyun tutulmasına iyi gelmektedir. Birkaç gün düzenli kullanım ile beraber boyun tutulması düzelmektedir.

Voltaren Krem Ödeme İyi Gelir Mi?

Burkulmalar nedeniyle ortaya çıkan ağrıları azaltan Voltaren krem, darbe nedeniyle oluşan ezilmelere ve romatizma ağrılarına da iyi gelmektedir. Voltaren krem ayrıca ödem sorununu da çözmektedir. Darbe alınan yerde oluşan ödemi azaltarak ağrıyı hafifletir.

Voltaren Krem Pişiğe İyi Gelir Mi?

Pişik sorunu özellikle bebeklerde çok sık görülen ağrılı bir süreçtir. Bebeklerin günlük yaşamını olumsuz etkileyen pişik için Voltaren krem kullanılmamaktadır. Doktora ya da eczaneye giderek pişiğe uygun çinko içerikli pişik kremleri alabilirsiniz.

Voltaren Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Bazen ergenlik döneminde bazen de stres yaşanan dönemlerde sivilceler çok sık görülmektedir. Sivilcelerin kurumasını sağlayan çeşitli kremler bulunmaktadır. Ancak Voltaren krem bu kremlerden biri değildir. Voltaren krem sivilceye iyi gelmez.

Voltaren Krem Burkulmaya İyi Gelir Mi?
Voltaren Krem Burkulmaya İyi Gelir Mi?

Voltaren Krem Burkulmaya İyi Gelir Mi?

Burkulma nedeni ile ayaklarda ciddi ağrılar oluşabilmektedir. Burkulmaya bağlı ağrı ile beraber şişlik ve morluklar da görülebilir. Bu durumda Voltaren krem burkulmaya iyi gelir mi merak ediyorsanız evet cevabını hemen verelim. Burkulma olan bölgeye Voltaren kremi ince bir tabaka halinde sürün ve hafif hareketlerle masaj yaparak kremi yedirin. Düzenli kullanım ile beraber hem şişlik hem morluk hem de arı hafifleyecektir.

Voltaren Krem Baş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Voltaren SR krem, bir enfeksiyon belirtisi olan ateş ve baş ağrısına iyi gelebilir. Ancak enfeksiyonun saptanmasını ve tedavi edilmesini zorlaştırabilir. Bu nedenle doktorunuza danışmadan baş ağrısı için Voltaren kremi kullanmamalısınız. Eğer kullanılırsanız doktora gittiğinizde Voltaren krem kullandığınızı belirtmelisiniz.

Voltaren Krem Yüze Sürülür Mü?

Voltaren krem yüze sürülen bir krem değildir. İçeriğindeki etken maddeye alerjisi olan kişilerde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle Voltaren kremi yüzünüze sürmeyiniz.

Voltaren Krem Yaraya Sürülür Mü?

Voltaren krem açık yaraya, egzamalı deriye ya da yüze sürülmemelidir. Ayrıca Voltaren krem göz, burun ve ağız ile temas ettirilmemelidir. Herhangi bir şekilde yutulmamalıdır.

Voltaren Krem Tansiyonu Yükseltir Mi?

Özellikle tansiyon hastası bireyler Voltaren krem tansiyonu yükseltir mi endişesi yaşamaktadırlar. Voltaren kremin bazı yan etkileri vardır. Ancak direkt bu yan etkiler çok nadir görülmektedir. Voltaren kremi kullandıktan sonra tansiyon yüksekliği yaşıyorsanız bu durumu doktorunuza belirtmelisiniz.

Voltaren Krem Muadili Kremler Hangileridir?

Voltaren krem muadili birçok krem vardır. Doktor tarafından reçete edilen Voltaren kremi eczanelerde bulamadığınız zaman Voltaren krem ile aynı etkiyi gösterecek olan muadili kremler verilmektedir. Voltaren krem muadili olan kremler şu şekilde sıralanabilir:

  • Actinoma Jel
  • Aklofen jel
  • Albaren jel
  • Clodifen jel
  • Diclactive jel
  • Diclomec jel
  • Dicol jel
  • Difenak jel
  • Diklofar jel
  • Dikloron jel
  • Elfenor jel
  • Katafenac Ice aerosol
  • Katafenac Ice deriye uygulanan sprey çözleti
  • Painout Ice deriye uygulanan sprey çözelti
  • Romatim jel
  • Voltaren Emulgel pomad
  • Voltaren Emulgel Forte jel

Yukarıda sıraladığımız kremlerin hepsi Voltaren krem muadili olan kremlerdir. Eczanelerde Voltaren kremi bulamadığınız zaman doktorunuza danışarak Voltaren krem muadili olan yukarıdaki kremlerden birini satın alabilirsiniz. Bu kremler de ağrıların azalmasına yardımcı olmaktadır.

Voltaren Fiyatı Eczane?

Voltaren krem güncel fiyatı 43 TL’dir. Voltaren kremi eczanelerden satın alabilirsiniz.

Voltaren Krem Yan Etkileri Neler?

Ağrı kesici bir etkiye sahip olan ve kas gevşetici özelliği bulunan Voltaren krem yan etkileri nelerdir önemlidir. Her kremde olduğu gibi Voltaren kremde de bazı yan etki riskleri bulunmaktadır. Özellikle Voltaren kremin etken maddelerinden herhangi birine karşı alerjisi olan kişilerde bu yan etkilerin görülme riski daha yüksektir. Bu nedenle doktor bilgisi olmadan Voltaren krem kullanılmamalıdır. Voltaren kremin olası yan etkileri şunlardır:

  • Dil, yüz, ağız ve boğazda şişme
  • Kurdeşen
  • Sıvı kabarcıklı deri döküntüleri
  • Kısa nefes alma
  • Hırıltı
  • Astım yani göğüste sıkışma hissi
  • Egzama
  • Ciltte iltihaplanma
  • Cilt hastalığı
  • Kaşıntı
  • Kızarıklık
  • Işığa karşı hassasiyet

Yukarıda sıralanan yan etkilerden herhangi birini yaşadığınız zaman mutlaka doktorunuza ya da eczacınıza danışınız. Bu esnada Voltaren kremi kullanmayı derhal bırakın ve doktorunuzun önerisine göre devam edin.

Voltaren Krem Kullananların Yorumları Neler?

Etkili ağrı kesicilerden biri olmasına rağmen Voltaren kremin yan etkileri bazı hastaları korkutmaktadır. Bu nedenle Voltaren krem kullananların yorumları neler öğrenerek bu korkuyu azalmak en doğrusudur. Voltaren krem kullanan kişiler kremden memnun olduklarını ve yan etkilerden herhangi birini yaşamadıklarını belirtmektedirler.