25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkVicks krem ayak ağrısına, mantarına iyi gelir mi?

Vicks krem ayak ağrısına, mantarına iyi gelir mi?

Vicks krem, uzun zamandır hem dünyada hem de Türkiye’de kullanılan bir kremdir. Özellikle vücudun bazı bölgelerinde görülen ağrıları gidermek için kullanılan Vicks krem, kas ağrılarına ve migren ağrılarına iyi gelmektedir. Bu kadar çok kullanılmasına rağmen Vicks krem nasıl kullanılır? Vicks krem çeşitleri nelerdir? Vicks krem faydaları nelerdir? Sorularının cevapları tam olarak bilinmemektedir. Bu yazımızda sizlere Vicks kremin kullanımından faydalarına kadar birçok bilgi vereceğiz.

İçerikleri

Neler Okuyacaksınız?

Eczanelerden reçetesiz bir şekilde satın alınabilen Vicks krem, Türkiye’de hemen her evde bulunan ve en çok kullanılan bir kremdir. 1890’lı yıllarda satılmaya başlanan Vicks krem içeriğinde yüksek oranda okaliptüs ve mentol bulunmaktadır. Bu özelliği ile ağrılara ve çeşitli sağlık sorunlarına iyi gelen Vicks kremi doğru kullanmak da çok önemlidir.

Vicks Krem Ne İşe Yarar?

Hem kas ağrılarını hem de baş ağrısını kısa sürede dindiren Vicks krem ne işe yarar tam olarak bilinmemektedir. Hemen her evde bulunan ve naneli kokusu ile dikkat çeken Vicks kremin popülaritesi hala devam ediyor. Bu kadar çok tercih edilen Vicks krem yalnızca ağrılarda kullanılmamaktadır.

Vicks krem içerisinde Hindistan cevizi yağı, terebentin, vazelin, okaliptüs ve timol gibi çeşitli şifalı bileşenler bulunmaktadır. Bu sayede öksürük kesici özelliği bulunan Vicks krem, migren ağrılarına da iyi gelmektedir. Yapılan kapsamlı araştırmalar, Vicks kremin sivilce ve aknelere, el tırnak yaralarına, böcek ısırmalarına ve sivrisinek uzaklaştırmaya iyi geldiğini belirlemiştir. Eczanelerde satılan Vicks kremi doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Vicks Krem Nasıl Kullanılır?
Vicks Krem Nasıl Kullanılır?

Vicks Krem Nasıl Kullanılır?

Vicks kremin kullanım şekli, kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Nezle ve grip gibi kış hastalıklarında Vicks krem hastanın sırtına sürülmelidir. Daha sonra hastanın sırtı havlu ile kapatılarak sabaha kadar bekletilir. Bu sayede hastanın ateşi düşmektedir. En doğal ağrı kesicilerden olan mentol içeriği sayesinde ağrıların azalmasına yardımcı olur. Vücudunuzda ağrıyan noktalara az miktarda Vicks krem ile masaj yapabilirsiniz.

Vicks kremin kullanım şekillerinden biri de solumaktır. Burnun tıkalı olduğu zamanlarda Vicks kremi sıcak bir su içerisine ekleyerek üzerinize bir örtü kapatıp Vicks kremi solumalısınız. Bu sayede tıkalı burnunuz hemen açılacaktır. Vicks kremin diğer kullanım şekilleri yazımızın devamında ayrıntılı olarak aktarılacaktır.

Vicks Krem Faydaları Neler?

Birçok kişi Vicks krem faydaları neler sorusuna belirli bazı cevaplar vermektedir. Çünkü Vicks kremi ağrı kesici olarak bilinmektedir. Ancak bu kremin ağrı kesici özelliği dışında faydaları da vardır. Vicks kremin sağladığı tüm faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Ödem oluşumuna engel olur.
  • Vücutta birikmiş olan toksinlerin atılmasını sağlar.
  • Baş ağrısı, kas ve eklem ağrılarına iyi gelir.
  • Cildin nem oranını düzenler.
  • Topuklardaki nasırlara iyi gelir.
  • Dudaktaki çatlakları iyileştirir.
  • Burun tıkanıklığına iyi gelir.
  • Öksürüğe iyi gelir.
  • Tırnak mantarını iyileştirir.
  • Sivilcelere iyi gelir.
  • Böcek ısırıklarına iyi gelir.
  • Siğilleri geçirmede etkilidir.
  • Sinekleri kovmada etkilidir.
  • Cilt çatlaklarına iyi gelir.

Vicks Krem Çeşitleri Neler?

Birçok kişi tek bir Vicks krem olduğunu bildiği için Vicks krem çeşitleri neler bilmemektedir. Piyasada bulunan ve eczanelerden satın alınabilen belli başlı Vicks krem çeşitleri şunlardır:

  • Vicks krem baby balm bebek bakım kremi,
  • Vicks krem babyrub nemlendirici krem
  • Vicks krem babyrub bebek bakım kremi
  • Vicks krem vaposed masaj kremi
  • Vaporub Vicks buharlaşan krem

Vicks VapoRub’da Hangi Maddeler Var?

Vicks VapoRub’daki aktif maddeler kafur (öksürük önleyici ve topikal analjezik), okaliptüs yağı (öksürük önleyici) ve mentol (öksürük önleyici ve topikal analjeziktir). Vicks VapoRub’daki aktif olmayan bileşenler arasında sedir yaprağı yağı, hindistan cevizi yağı, petrolatum, timol ve terebentin yağı bulunur.

Vicks Krem Burun Tıkanıklığı İçin Nasıl Kullanılır?
Vicks Krem Burun Tıkanıklığı İçin Nasıl Kullanılır?

Vicks Krem Burun Tıkanıklığı İçin Nasıl Kullanılır?

Vicks kremin burun tıkanıklığına iyi geldiğinden yukarıda bahsetmiştik. Şimdi Vicks kremi burun tıkanıklığı için nasıl kullanabileceğinizden bahsedeceğiz. İçeriğindeki mentol ve okaliptüs sayesinde burun tıkanıklığını açan Vicks kremi sıcak suyun içerisine eklemelisiniz. Daha sonra üzerinize bir battaniye ya da örtü alarak Vicks kremli suyun üzerine eğilmeli ve 7-8 dakika kadar bu suyun buharını solumalısınız. Anında burnunuzun açıldığını görecek ve rahat bir nefes alacaksınız.

Vicks Krem İle Dudak Dolgunlaştırma Nasıl Yapılır?

Birçok kişi Vicks krem ile dudak dolgunlaştırma nasıl yapılır sorusu ile karşılaştığında şaşırmaktadır. Vicks kremin böyle bir faydası olduğunu birçok kişi bilmemektedir. Dudaklarınızı dolgunlaştırmak için temiz bir diş fırçasının üzerine Vicks kremden bir miktar sürün ve 10 dakika kadar dudaklarınıza hafif şekilde masaj yapın. Bu süre sonunda dudaklarınızın daha dolgun olduğunu göreceksiniz.

Vicks Krem Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Vicks krem içeriğinde yer alan mentol, kafur ve Hindistan cevizi yağı kılcal damarları genişleterek ağrıların azalmasını sağlar. Solunum yollarını yumuşatarak rahatlama etkisi yaratır. Birçok faydası bulunan Vicks krem, vücutta birikmiş olan toksinleri atarak vücudun ödem tutmasını engeller.

Dudak çatlaklarına iyi gelen Vicks krem, nasır tedavisinde de etkilidir. Ağrı kesici özelliği sayesinde baş ağrısını, kol ve bacak eklemlerindeki kas ağrısını kısa sürede giderir. Ayrıca soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıklarda da Vicks kremin tedavi edici etkisi bir hayli yüksektir.

Vicks Krem Yüze Sürülür Mü?

Vicks krem yüzde meydana gelen sivilce, akne ve kızarıklık sorunları için tedavi edici bir etkiye sahiptir. Yani vicks krem yüze sürülebilir.

Vicks Krem Cinsel Organa Sürülür Mü?

Vicks kremi cinsel organa sürerek geciktirici etkisinden yararlanmak isteyen kişiler bir hayli fazladır. Vicks krem bu amaçla cinsel organa sürülebilir. Cinsel organın uyuşmasını sağlayarak daha uzun bir cinsel ilişkiye yardımcı olur. Ancak yine de Vicks kremi kullanmadan önce doktorunuza danışmalısınız.

Vicks Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Erkeklerde kullanılabilen Vicks krem vajinaya sürülür mü kadınların merak ettiği bir sorudur. Ancak vajinal bölge en hassas bölgelerden biridir. Bu nedenle Vicks kremin bu bölgeye sürülmesi önerilmemektedir.

Vicks Krem Ayak Altına Sürülür Mü?

Vicks krem ayak altına sürülebilen bir kremdir. Gece yatmadan önce ayaklarınızın altına bir miktar Vicks krem sürün ve üzerini çorap giyerek kapatın. Sabaha kadar öksürüğünüzün geçtiğini göreceksiniz. Ayrıca Vicks krem ayaktaki nasıra da iyi gelmektedir.

Vicks Krem Göz Altına Sürülür Mü?

Göz çevresi çok hassas olduğu için ve gözleri yakacağı için Vicks kremin göz altına sürülmemesi tavsiye edilmektedir.

Vicks Krem Kilo Verdirir Mi?

Kilo konusundan muzdarip olan kişiler, kilo verebilmek için her yönteme başvurmaktadırlar. Son dönemlerde Vicks krem kilo verdirir mi konusu çok fazla merak edilmektedir. Vicks kremin kilo verdirmek gibi bir etkisi yoktur. Ancak bacak ve basen bölgesine sürüldüğünde yağları eriterek inceltme etkisi vardır.

Vicks Krem Ayak Ağrısına İyi Gelir Mi?

Vicks kremin kas ağrılarını hafifletici bir etkisi vardır. Bu sayede bacaklardaki ve baldırdaki kasları gevşeterek ayak ağrısına iyi gelir. Birkaç dün düzenli olarak Vicks kremi kullandığınız zaman ayak ağrınızın azaldığını göreceksiniz.

Vicks Krem Bronşite İyi Gelir Mi?

Vicks kremin sağlığa birçok faydası bulunmaktadır. Vicks kremin faydalarından biri de bronşite iyi gelmesidir. İçeriğindeki mentol ve okaliptüs sayesinde bronşit hastalığının etkilerinin hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Vicks kremi bronşit için kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Vicks Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Vicks kremle ilgili çeşitli araştırmalar yapılmıştır. Yapılan araştırmalar sonrasında Vicks kremin sivilce ve akne sorunlarını giderdiği belirlenmiştir. Ayrıca sivilce ve akne lekelerine de iyi geldiği söylenmektedir.

Vicks Krem Çatlaklara İyi Gelir Mi?

Hamilelik dönemi ve kilo alıp-verme gibi çeşitli nedenlerle ciltte çatlaklar meydana gelmektedir. Özellikle kadınlarda daha çok görülen çatlaklar için Vicks krem çatlaklara iyi gelir mi soruları gündemdedir. Vicks krem ciltteki çatlakların azalmasına yardımcı olmaktadır. Birçok kullanıcı Vicks krem sayesinde çatlaklarının gözle görülür bir şekilde azaldığını söylemiştir.

Vicks Krem Topuk Çatlaklarına İyi Gelir Mi?

Topuk çatlakları kişiye ciddi ağrılar yaşatmaktadır. Bu çatlaklardan kurtulmak için Vicks kremden faydalanabilirsiniz. Vicks krem iyi bir yumuşatıcı olan terebentin yağ bazında kafur, okaliptüs ve mentol içerir, bu nedenle nemi hapseder. Geceleri yatmadan önce topuklarınıza Vicks kremden bir miktar sürün ve üzerini kapatarak sabaha kadar o şekilde bekletin. Sabah topuk çatlaklarının yumuşadığını göreceksiniz. Bu işlemi düzenli yaptığınız zaman topuk çatlaklarınız azalacaktır.

Vicks Krem Diz Ağrısına İyi Gelir Mi?

İçerisinde Hindistan cevizi yağı ve sedir ağacı bulunan vicks kremin ağrıları dindirici bir etkisi vardır. Dizlerinizde çeşitli nedenlerle meydana gelen ağrıları vicks krem ile hafifletebilirsiniz. Ancak vicks krem tedavi edici bir krem değildir. Sadece diz ağrılarınızı gidermektedir. Bu nedenle mutlaka doktora giderek ağrıların nedenini öğrenmeli ve buna uygun tedaviye başlamalısınız.

Vicks Krem Ayak Burkulmasına İyi Gelir Mi?

Ayağınızda burkulmaya bağlı yumuşak doku ödemi ve ağrı var ise Vicks krem en etkili tedavi yöntemlerinden biridir. İçeriğindeki etken maddeleri sayesinde ağrıları kısa sürede dindiren Vicks kremi ayak burkulması durumunda kullanabilirsiniz.

Vicks Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Egzama ve egzamaya bağlı olarak görülen kaşıntı ciddi bir sağlık sorunudur. Bu nedenle egzama tedavisinde egzamaya uygun kremlerin kullanılması önerilmektedir. Vicks krem egzama için kullanılmamalıdır.

Vicks Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Güneş yanığı ağrılı olabilmektedir. Bu durumda güneş yanığı üzerine Vicks krem sürerek yangın hissinin ve ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Vicks krem güneş yanığı acısını durduracaktır.

Vicks Krem Kulak Ağrısına İyi Gelir Mi?
Vicks Krem Kulak Ağrısına İyi Gelir Mi?

Vicks Krem Kulak Ağrısına İyi Gelir Mi?

Tabii ki, kulak enfeksiyonunuz varsa ilk yapmanız gereken bir KBB uzmanına gitmek olmalıdır. Ancak bu arada kulak ağrınız için evde bir çare arıyorsanız, vicks krem imdadınıza yerleşir. Vicks VapoRub içeren küçük bir pamuk topunu kulağınıza yerleştirin ve birkaç saat orada bırakın. Bu uygulama bir KBB uzmanına gidene kadar kulak ağrınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Vicks Krem Hemoroide İyi Gelir Mi?

Basur ağrıları için birçok kişi Vicks krem hemoroide iyi gelir mi merak etmektedir. Hemoroid durumunda ortaya çıkan ağrıyı Vicks krem hafifletmektedir. Basur bölgesine az miktarda Vicks krem sürebilirsiniz.

Vicks Krem Kas Ağrılarına İyi Gelir Mi?

Vicks kremin ağrı kesici etkisinden yukarıda da bahsetmiştik. Çeşitli nedenlerle kaslarda meydana gelen ağrılara Vicks krem iyi gelmektedir.

Vicks Krem Mideye İyi Gelir Mi?

Vicks krem mide için ağız yoluyla kesinlikle kullanılmamalıdır. Mide ağrısı olduğu zaman mide bölgesine az miktarda Vicks kremden sürülerek masaj yapılmalıdır. Masaj sonrası mide ağrısının azaldığını görecek ve rahatlayacaksınız.

Vicks Krem Öksürüğe İyi Gelir Mi?

Vicks krem etkili bir öksürük kesicidir. Vicks kremi ayaklarınızın altına çok az miktarda sürün ve üzerini kapatarak çorap giyin. Bu şekilde birkaç saat bekleyin. Bu işlemi gece yatmadan uygulayarak sabaha kadar da bekleyebilirsiniz. Özellikle gece artan öksürük bu yöntemle geçmektedir.

Vicks Krem Migrene İyi Gelir Mi?

Migren teşhisi koyulan kişilerin hepsinde ciddi baş ağrıları görülmektedir. Dinmeyen baş ağrısını Vicks krem ile dindirmeniz mümkündür. Vicks krem ile şakaklarınıza ve alnınıza masaj yaparak ağarının hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

Vicks Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Birçok kişi Vicks krem sivilceye iyi gelir mi sorusuna verilen evet cevabına çok şaşırmaktadır. Çünkü Vicks kremin genelde ağrıları kestiği bilindiği için sivilce ve akneyi tedavi ettiği bilinmemektedir. Vicks krem sivilcelere iyi gelmektedir.

Vicks Krem Sırt Ağrısına İyi Gelir Mi?

Sırt ağrısı için Vicks kremi masaj yaparak kullanabilirsiniz. Vicks krem ile sırt bölgesine masaj yapıldıktan sonra kişinin hemen uzanması ve üzerini örtmesi önerilmektedir. Bu sayede dinmeyen sırt ağrılarınızın azaldığını göreceksiniz.

Vicks Krem Selülite İyi Gelir Mi?

Kadınların korkulu rüyasının başında selülitler gelmektedir. Portakal görünümlü bir cilde sahip olmak istemeyen kadınlar, selülitten kurtulma yöntemlerini araştırmaktadırlar. Vicks kremi selülit bölgesine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Üzerini streç film ile satıp egzersiz yapmalısınız. Bu sayede selülit sorunundan kurtulabilirsiniz.

Vicks Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Vicks krem uyuz hastalığının ilerlemesini durdurmaktadır. Ancak önemli bir hastalık olduğu için önerilere bakmadan mutlaka bir doktora gitmelisiniz. Ayrıca doktorunuz önermedikçe Vicks kremi uyuz için kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Vicks Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Dudakta çeşitli nedenlerle çıkan uçuk tedavisinde Vicks krem etkilidir. Yani Vicks krem uçuğa iyi gelmektedir.

Vicks Krem Varise İyi Gelir Mi?

Vicks kremin varise iyi geldiği ile ilgili herhangi bir bilgi yoktur.

Vicks Krem Yanığa İyi Gelir Mi?

Vicks krem ferahlatıcı etkisi ile yanık acısını dindirmektedir. Buzla kompres görevi gören Vicks krem yanığa iyi gelmektedir.

Vicks Krem Ateş Düşürür Mü?

Vicks krem kış aylarının vazgeçilmez kremlerindendir. Kış aylarında çok sık rastlanan nezle ve grip hastalıklarında ateş de görülmektedir. Vicks kremi hastanın sırtına sürerek masaj yaptığınız zaman hastanın ateşi düşecektir.

Vicks Krem Gebelikte Kullanılır Mı?

Vicks krem hamileliğin ilk 3 ayında kesinlikle kullanılmamalıdır. 3 ay sonrasında ise doktor tavsiye eder ise Vicks kremi kullanmakta bir sakınca yoktur.

Vicks Krem Bebeklerde Nasıl Kullanılır?
Vicks Krem Bebeklerde Nasıl Kullanılır?

Vicks Krem Bebeklerde Nasıl Kullanılır?

Bebekler için özel olarak üretilen Vicks kremler (Vicks Krem Babyrub Bebek Bakım Kremi, Vicks Krem Baby Balm Bebek Bakım Kremi) bulunmaktadır. Bebeklerinize kendi kullandığınız Vicks kremi kesinlikle kullanmamalısınız. Bu kremlerin içeriği daha yoğun ve etkili olduğu için bebeğe zarar verebilir. Ancak bebeklere özel üretilen Vicks kremlerin herhangi bir zararı yoktur. Vicks krem 6 ay ve üzerindeki bebeklerde kullanılabilir. Bebeklerin göğüs bölgelerine az miktarda sürerek hafif masaj yapabilirsiniz.

Vicks Krem Fiyatı 2021 Eczane

Vicks kremi eczanelerden 32 TL’ye satın alabilirsiniz.

Vicks Krem Yan Etkileri Neler?

Vicks VapoRub için belgelenmiş az sayıda yan etki görülmüştür. İlaç topikal olduğundan (cilde uygulandığında) en olası yan etkiler cilt tahrişleri, kızarıklık veya kurdeşendir.

Bu yan etkileri fark ederseniz, kremi kullanmayı kesmeli ve sağlık uzmanınızdan destek almalısınız Ayrıca Vicks VapoRub’ın özellikle iki yaşın altındaki çocuklarda nefes almada zorluk yarattığına dair raporlar da vardır.

Vicks VapoRub’un aşırı kullanımının solunum sıkıntısı ve pnömoni gelişiminden sorumlu olabileceği yaşlı yetişkinleri içeren izole vakalar olmuştur.

Vicks VapoRub kullandıktan sonra siz veya çocuğunuz nefes almada zorluk, baş dönmesi, kurdeşen veya düzensiz kalp atışı yaşarsanız, hemen 112’yi arayın veya size en yakın sağlık kuruluşunun acil servisine gidin.

Vicks Krem Kullananların Yorumları Neler?

Vicks krem kullananların yorumlarının olumlu olduğu görülmektedir. Vicks krem ağrı kesici özelliğinin yanında çeşitli hastalıkların tedavisinde de etkilidir. Herhangi bir yan etkisi de olmayan Vicks krem kullanıcılarını memnun etmektedir.