22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSağlıkVicks'in hiç bilmediğiniz bu kullanım alanlarına şaşıracaksınız!

Vicks’in hiç bilmediğiniz bu kullanım alanlarına şaşıracaksınız!

Aslında neredeyse her evde bulunuyor Vicks ama ne için kullanılıyor? Aslında Vicks'i soğuk algınlığı için kullanılmasının yanında uzmanlar uygun gördüğü takdirde başka tedavi seçenekleri için de kullanabilirsiniz. Peki başka nelere yararmış bu Vicks bakalım.

İçerikleri

1900’lü yılların başlarından itibaren birçok doğal tıbbi tedavi şiddetle çürütülmüş olsa da, bir avuç dolusu zamana dayanmayı başardı. Bu listenin başında herkesin en sevdiği mavi jelimsi krem olan Vicks VapoRub bulunuyor. Vicks VapoRub daha çok sinüsleri temizlemek ve soğuk algınlığı semptomlarını hafifletmek için tasarlanmış topikal bir öksürük kesicidir. Ancak bu pazarlanan kullanıma ek olarak Vicks’in çok daha ilginç (ve daha az etkili olmayan) daha az bilinen bir çok kullanımı vardır. Baş ağrılarını hafifletmekten çok farklı cilt kullanımlarına kadar bu uygun fiyatlı jeli kullanmanın tüm sihirli yollarını öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Küçük Mucize! Vicks’in Her Evde Bulunması Gerektiğinin 15 Kanıtı

Not: Bir tedavi yöntemi olarak kullanmadan önce mutlaka uzmana danışın.

Kilo vermenize yardımcı olabilir mi?

Vicks yağ yakımını uyararak lokalize yağları azaltabilir. Yağ fazlası olan göbek bölgenize vicks sürüp streçle kapatarak yağ yakımının hızlandırabilirsiniz. Bununla ilgili kesin bir kanıt olmadığından cildinize zarar vermemek için öncelikle uzmana danışmanız en doğrusu.

Böcek savar

Kampa gideceksiniz fakat böceklerle nasıl baş edeceğinizi bilmiyor musunuz? Evde bir Vicks kavanoz varsa, şanslısınız!

Denemiş birçok insan vicks’in böcek kovucu olarak işe yarayabildiğini fark etti. Tek sorun, hissettirdiği karıncalanma hissi.

Morlukları geçirmede etkili olabilir.

Kötü bir düşüş mü yaşadınız? Ya da bacağınızı koltuğun köşesine vurdunuz. Bir vicks kutusu varsa morarıklık artmadan ondan kurtulabilirsiniz. İnce bir vicks tabakasını morluğun üzerine sürün ve üzerine hafif tuz dökün. Bu garip kombinasyon, çürümenin olduğu yerde kan konsantrasyonunun dağılmasına yardımcı olacak ve daha hafif, daha az renksiz bir deri parçasıyla sonuçlanacaktır.

Kuru cildi nemlendirir.

Kuru bir cildiniz varsa vicks aradığınız bütçe dostu bir güzellik ürünü olabilir. Vicks besleyici bir ürün olduğundan kuru yüzünüzde dirseğinizde veya dizlerinizde kullanabilirsiniz.

Kas ağrılarını hafifletir.

Spor yapmaya yeni başladığınızdan hamlamış ya da çalışma odanızdaki koltuktan beliniz ağrımış olabilir. Bu ağrılar rahatsız edicidir. Ağrıyan bölgenize masaj yaparak uygulayıp ağrının hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

Baş ağrısına çare.

Bazen baş ağrısı dayanılmaz oluyor ve kaç tane ilaç içerseniz için geçmiyor. Böyle durumlarda biraz vicks alın, alnınıza ve şakaklarınıza sürün. Hafif bir masajla rahatlamayı hissedin.

Deri çatlaklarını azaltabilir.

Deri çatlakları ve selülit kesinlikle utanılacak bir şey değildir, ancak bunları denemek ve azaltmak istiyorsanız Vicks iyi bir seçenek olabilir.

Birçok kişi Vicks kullanarak çatlaklardan ve selülitten kurtulmak için kullandıklarında iyi sonuçlar aldıklarını söylüyorlar . Bunu destekleyecek çok az kanıt olsa da, kremin cildi nemlendirmesi ve yumuşatması için çalıştığı ve çatlakların daha az öne çıktığı düşünülüyor.

Kesik izlerini geçirebilir.

Vicks’in Küçük kesikleri ve ayakkabı vurduğunda oluşan yaraları antiseptik özellikleri sayesinde hafifletip hızlıca iyileştirebildiği söyleniyor.

Akne tedavisinde

Akne neredeyse herkesin hayatında olan bir durum. Bazılarımızda maalesef ki çok daha kötü. Piyasada, ucuzundan ve aşırı pahalıya kadar değişen yüzlerce akne tedavi yöntemi vardır. Vicks’in içinde bulunan üç ana aktif maddesi olan okaliptüs, kafur ve mentol, bakterileri yok eder ve cilt üzerinde serinletici bir etki yaratır.

Evde tırnak mantarı tedavisi

Vicks, soğuk algınlığı için icat edilmiş olabilir ama mantar tedavisine de iyi gelebildiği söylenmektedir. Vicks, bir kısım ayak tırnağı mantarını tedavi ettiği düşünülen antifungal özelliklere sahip birçok doğal içeriğe sahiptir. Her akşam mantar bulunan ayak tırnağınıza vicks sürün ve bir gece boyunca bekletin.

Not: Ayak tırnaklarınızı kısa tutun, böylece Vicks tırnak yatağında olabildiğince derine nüfuz edebilir.

Kulak ağrılarınızı hafifletebilir.

Ağrıyan bir kulak son derece rahatsız edici olabilir ve en küçük günlük işleri bile imkansız hale getirebilir. Kulak enfeksiyonu kendiliğinden iyileşmezken, Vicks ağrı ve rahatsızlığı azaltabilir. Bunu denemek için, bir miktar pamuk üzerine Vicks sürün ve kulağınıza koyun.

Evcil hayvanların eğitiminde kullanılabilir.

Yavru hayvanlar aşırı sevimli oluyorlar bunu biliyoruz ama onları halıya veya istenmeyen yerlere işememesi için eğitmek çok zor ve zaman alıcı olabiliyor.

Bu konuda bir yardım eli istiyorsanız Vicks’ı deneyebilirsiniz. Çoğu insan mentollenmiş kokuyu çok hoş bulsa da, aynı şey bu tüylü arkadaşlar için söylenemez. Bu, evcil hayvanlarınızın evinizde izlerini bırakmasını engellemek için ‘idrar eğilimli’ alanlarda ideal bir caydırıcı olarak kullanılabilir.

Yumuşacık ayaklar için:

Sert, kuru, çatlak ayaklar derin beslenmeye ihtiyaç duyar ve bunun için Vicks’den daha iyisi yoktur (veya daha ucuzu) yoktur. Elinize biraz vicks alın ve topuklarınıza ve ayağınıza masaj yapın. Yumuşamayı ve rahatlamayı hissedin.

Dudak balsamı olarak kullanılabilir.

Vazelin etkisiyle dudaklarınızı nemlendirir ve çatlaklardan arındırır.

Kepeğe karşı etki

Vazelin içeriğinde bulunan  petrolatum kepek kontrol etme yeteneğine sahiptir. Antifungal özellikler kepeği önlemede ve kepeğin tedavisinde yardımcı olabilir.