19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıVicks VapoRub göbek yağlarını ve selüliti yok etmek için nasıl kullanılır?

Vicks VapoRub göbek yağlarını ve selüliti yok etmek için nasıl kullanılır?

İçerikleri

Reçetesiz olarak satılan en iyi dekonjestanlardan biri olarak bilinen Vicks VapoRub, yüz yıldan uzun süredir piyasada bulunmakta ve kullanılmaktadır.  Son zamanlarda, Vicks’in tıkalı bir göğüsten çok daha fazlası için faydalı olduğunu ve bu merhemi kullanmanın pek çok alışılmadık yollarının olduğu tecrübe edilmiştir.

İşte Pek Duymadığınız 19 Harika Vicks Kullanımı

1- Sivrisinekleri uzaklaştırır;

Kafur kokusu, sivrisinekler ve sinekler dahil her türlü böceği kovar. Kapak açık bırakıldığında böcekler keskin kokudan kaçarlar. Sivrisinekleri uzak tutmak için elbisenize ve cildinize biraz vazelin sürebilirsiniz.

2- Sinüs kaynaklı baş ağrılarını giderir;

Yaşıyorsanız, bu numarayı hemen yapın. Vicks’i burnunuzun altına sürün ve derin nefes alın. Vicks mentollü baş ağrınızı yatıştırır.

3- Yüzü ve sivilceleri temizler;

Gece boyunca sivilce bölgesine Vicks sürün. Ertesi gün yüzünüzü yıkayın ve merhemden kurtulun. Bunu her gün uygularsanız, yüzünüz kısa süre sonra temizlenir, sivilcenizi kurutur ve etkilenen bölgeyi rahatlatır.

4- Sırt ağrısını hafifletir;

Balsam doğal bir ürün olduğu için yorgun kasları ve tendonları gevşetir. Bu yüzden sırt ağrınız varsa, ağrıyı hafifletmek için merhem sürün.

5- Derideki çürükleri (morarma) tedavi eder;

Vicks VapoRub’u bir tutam tuzla karıştırın ve bu kombinasyonu yeni oluşan cilt çürüğü üzerine uygulayın. Cildinizdeki morarıklıktan kısa sürede kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

6- Ağrıyan kasları hafifletir;

Ağrıyan kaslarınıza Vicks ile masaj yapın ve ardından o bölgeyi ılık ve kuru bir havluyla örtün. Ağrı azalıncaya kadar uzanın veya ağrıyan uzvunuzu dinlendirin. Bunu günde üç kez tekrarlayabilirsiniz.

7- Cildinizi nemlendirir;

Cildiniz kuru ise Vicks VapoRub’u cildinize sürün ve olumlu sonuçları göreceksiniz.

8- Tenisci dirseği ağrılarına iyi gelir;

Tenisçi dirseğinden kaynaklanan ağrılardan kurtulmak için etkilenen bölgeye Vicks uygulayın. Mentol ve kafur ağrıyı hafifletmenize yardımcı olur. Ağrı geçene kadar tekrar ovun.

9-Çatlak topukları tedavi eder;

Ayaklarınıza ve topuklarınıza biraz Vicks sürün ve çoraplarınızı giyin. Ertesi sabah ayaklarınızı ılık suyla yıkayın. Yumuşayan cildi bir süngertaşı ile pul pul dökün. Ayaklarınızı sağlıklı ve pürüzsüz tutmak için bu işlemi her gece tekrarlayın.

10- Tırnak veya ayak tırnağı mantarını yok eder;

Günde iki kez enfekte olmuş ayak tırnağına Vicks uygulayın ve çoraplarınızı giyin. Enfekte kısmı tamamen çıkarana kadar tırnaklarınızı kestiğinizden emin olun.

11- Tıkanıklık semptomlarına ve öksürüğe iyi gelir;

Bunu yapmak için boğazınıza ve göğsünüze Vicks uygulayın.

12- Kesiklerin ve kıymık batan bölgelerin daha hızlı iyileşmesini sağlar;

İyileşme süresini hızlandırmak ve enfeksiyonu önlemek için kıymık batan bölgeye veya kesiklere Vicks uygulayın.

13- Böcekleri uzak tutar;

Vicks VapoRub’u boynunuza, dizlerinizin içlerine, dirseklerinize ve kulaklarınızın arkasına sürün. Piknik sırasında sinekleri uzak tutmak için Vicks kutusunu açmalısın. Ayrıca, bu çevre dostu en iyi böcek uzaklaştırıcıdır.

14- Deri çatlaklarını azaltır;

Korkunç çatlakların görünürlüğünü azaltmak için etkilenen bölgeye Vicks uygulayın. Olumlu sonucu iki haftalık düzenli uygulamadan sonra göreceksiniz.

15- Egzamalı cildi tedavi eder;

Egzamanın neden olduğu iltihap ve kaşıntıyı hafifletmek için etkilenen bölgeye Vicks uygulayın.

16- Kulak ağrısını hafifletir;

Pamuklu bir topun üzerine biraz Vicks koyun ve sonra ağrılı kulağa koyun. Anında bir rahatlama hissedeceksiniz.

Diğer bir seçenek ise mikrodalgada bir diş sarımsağı 10 saniye ısıtmak ve ardından sarımsağın uçlarından birine biraz Vicks vapo sürüp kulağınıza yerleştirmektir.

17- Siğilleri düşürür;

Vicks’i günde iki kez uygulayın ve üzerini gazlı bez ve çorapla örtün. Sadece birkaç gün içinde daha iyi hissedeceksiniz. Siğil yok olana kadar buna yaklaşık iki hafta devam edilmesi önerilir.

18- Batık tırnakları tedavi eder;

Ayak tırnaklarınız ayak parmaklarınıza sıkışırsa, gece yatmadan önce bölgeye merhem sürün ve uyurken için çorap giyin. Ertesi gün ayaklarınızı yıkayın ve tırnaklarınızı olabildiğince derin kesin. Her gece böyle uyursan, bacakların yakında düzelecektir.

19- Yağ yakıcı krem olarak kullanılır;

Lokalize yağları azaltmak ve istediğiniz incelmeyi elde etmek istiyorsanız, size yardımcı olabileceği için Vicks Vaporub kullanmalısınız. Vick VapoRub harika sonuçlar ortaya çıkarmasa da bacak veya göbek gibi problemli bölgedeki yağ yakma sürecini uyarır.

Yağ birikimiyle savaşmanıza, selüliti gidermenize ve cilt dokusunu sıkılaştırmanıza yardımcı olabilir. Yapmanız gereken tek şey, yağ yakıcı kremi hazırlamak için Vicks VapoRub’u karbonat, kafur ve biraz alkolle karıştırmak. Sorunlu bölgeye uygulayın ve bölgeyi sarın. Bunu evdeyken, işte veya egzersizlerinizi yapmadan önce yapabilirsiniz.

VapoRub, nane aromalı katı beyaz bir cam olan levomenthol içerir. Bu bileşen tek başına kullanılırsa kızarıklığa neden olabilir, ancak okaliptüs yağı içerdiğinden Vicks içinde çözüldüğünde tamamen güvenlidir.

Kafurun da olumsuz bir etkisi olabilir, bu nedenle doğrudan kullanılması tavsiye edilmez, ancak ticari ürün ambalajında ​​kullanılması tavsiye edilir.

Ayrıca, bu ev ilacını dengeli bir diyet ve egzersiz ile birlikte kullanmanız gerekir.

Gerekli malzemeler:

  • Vicks VapoRub
  • kâfur
  • Sodyum bikarbonat
  • Alkol

Nasıl hazırlanır?

Ortalama bir tablet kafurunu iyice ezin ve bir macun elde edene kadar diğer malzemelerle karıştırın. Plastik veya cam bir kaba aktarın. Elde edilen kremi akşamları uygulayın ve dairesel hareketlerle bölgeye masaj yapın. Bundan sonra, alanı streç filmle sarın ve 30 dakika veya bir gece bekletin.
Bu kremi evde kalırken veya egzersizlerinizi yapmadan önce kullanabilirsiniz.

Vicks VapoRub göbek yağlarını ve selüliti yok etmek için nasıl kullanılır?