24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkBengay krem boyun, diz, ayak ve baş ağrısına iyi gelir mi?

Bengay krem boyun, diz, ayak ve baş ağrısına iyi gelir mi?

Bengay krem, cilde haricen kullanılabilen ağrı kesici, kas gevşetici ve iltihap giderici özelliklere sahip bir kremdir. Uygulanan alandaki sinirleri ve kasları gevşeten Bengay kremin cilde serinlik hissi verme özelliği de vardır. Çeşitli nedenlere bağlı olarak vücutta meydana gelen ağrı ve enfeksiyon tedavisinde kullanılan Bengay kremin farklı faydaları da mevcuttur. Yazımızda Bengay krem ne işe yarar, nerelere sürülür ve nasıl kullanılır gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz.

İçerikleri

Yağsız ve pomad şeklinde satışa sunulan Bengay krem beyaz renge sahiptir. İçeriğinde yer alan mentol sayesinde cilde ferahlık hissi veren Bengay merhem özellikle sporcular tarafından çok sık tercih edilmektedir. Kas kasılmaları ve bel fıtığı gibi durumlarda meydana gelen ağrılara iyi gelen Bengay kremin nasıl kullanıldığının doktor önerisi ile öğrenilmesi gerekmektedir. Bengay kremi doktorunuz önermeden kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Bengay Krem Nedir?

Sağladığı faydaları nedeni ile birçok platformda Bengay krem nedir sorusunun yanıtı aranmaktadır. Etken maddeleri mentol ve metil salisilat olan Bengay pomad, bu etken maddeleri sayesinde iltihap ve ağrıları gidermektedir. Ağrılı kısma uygulandığı zaman bu bölgedeki damarları genişleten Bengay krem, ağrıların da bu sayede hafiflemesini sağlamaktadır.

Sinirler ve kasların gevşemesini sağlayan Bengay merhem, romatizma ile beraber omuz tutulması ve fiziksel darbelerde meydana gelen ağrılara iyi gelmektedir. Türkiye’de en çok tercih edilen kas gevşeticileri arasında ilk sıralarda yer alan Bengay kremin etkisi oldukça fazladır. Tüm eczanelerden reçetesiz olarak alınabilen Bengay merhemi doktor önerisi ile kullanmanız olası risklerin önüne geçecektir.

Bengay Krem Ne İşe Yarar?

Farklı sebeplerde vücutta oluşan ağrıları, iltihabı ve enfeksiyonu tedavi eden Bengay krem ne işe yarar konusuna detaylı olarak değinmek istiyoruz. Son dönemlerde en çok aranan kremlerden biri olan Bengay kremin sağladığı faydaları maddeler halinde şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Enfeksiyon nedeni ile oluşan ağrı hissini en aza indirir.
  • İçeriğinde bulunan mentol sayesinde cilde ferahlık verir.
  • Kan damarlarını genişleterek o bölgenin uyuşmasını sağlar.
  • Bel fıtığı ağrısına iyi gelir.
  • El ve ayak burkulmalarına iyi gelir.
  • Adele ve kas ağrılarına iyi gelir.
  • Tendor yırtılmasına ve kopmasına iyi gelir.
  • Kireçlenmeye bağlı ağrıları giderir.
  • Ağır işte çalışan kişilerde oluşan kas ağrılarını hafifletir.
  • Kas iltihabına iyi gelir.
  • Tendon iltihabını tedavi eder.
  • Eklemlerde meydana gelen şişliği azaltır.

Bengay Krem Nerelere Sürülür?

Etkili sonuçlar alabilmek için Bengay krem nerelere sürülür iyi bilinmelidir. Bengay krem kireçlenme yaşanan bölgelere sürülebilir. Ayrıca eklem iltihaplanması, eklem çevresi dokuların iltihaplanması, eklem bölgesi ağrılı şişlikler, burkulma, ezilme ve kas gerginliği gibi durumlarda kullanılabilmektedir. Bengay merhem açık yaralarda ve yüzde kullanılmamalıdır. Bunun dışında birçok bölgede rahatlıkla kullanılabilir.

Bengay Krem Günde Kaç Kere Sürülür?

Bengay kremin günde ne kadar kullanılacağı ile ilgili doktor tarafından tavsiye dikkate alınmalıdır. Doktor tarafından herhangi bir öneri yapılmadığı takdirde, Bengay krem ağrılı bölgeye günde 2 – 3 kere sürülebilir. Ancak kremi çok fazla kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Bengay Krem Spordan Önce Mi Sonra Mı?

Özellikle sporcular tarafından tercih edilen Bengay krem spordan önce mi sonra mı? kullanılır sorusu çok merak edilmektedir. Bengay kremi spordan önce de sonra da kullanabilirsiniz. Bununla ilgili herhangi bir kural yoktur.

Bengay Mı Voltaren Mi Daha Etkili?
Bengay Mı Voltaren Mi Daha Etkili?

Bengay Mı Voltaren Mi Daha Etkili?

Hemen hemen aynı etkilere sahip olan Bengay mı Voltaren mi daha etkili birçok kişinin araştırdığı önemli konulardan biridir. Voltaren kremin etken maddesi Diklofenaktır. 50 gramlık tüplerde satışa sunulan Voltaren kemik ağrısı, burkulma ve buna benzer rahatsızlıklarda kullanılmaktadır. Bengay krem de Voltaren krem de ağrıları gidermede etkilidir. Tercih konusunda doktorunuza danışabilirsiniz.

Bengay Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Bengay krem hamilelikte doktora danışılarak kullanılmalıdır. Doktor tarafından yara ve risk değerlendirmesi yapılarak Bengay kremin kullanılıp kullanılmayacağına karar verilmektedir. Doktor tarafından önerilmedikçe hamilelik döneminde Bengay merhemi kullanmayınız. Bengay merhemi kullanmaya devam ederken hamile olduğunuzu fark ederseniz, bir an önce doktorunuza ya da eczacınıza danışmanız önerilmektedir.

Bengay Krem Yan Etkileri Neler?

Sayısız faydası olmasına rağmen Bengay kremin de bazı yan etkileri olabilmektedir. Özellikle Bengay kremin içeriğinde bulunan etken maddelere karşı alerjisi olanların çok dikkat etmesi gerekmektedir. Bengay krem yan etkileri neler merak edilen bir konudur. Bnegay kremin olası yan etkileri şunlardır:

  • Ayak, el ve bilek bölgesinde şişme
  • Boğazda yutkunmada sorun yaşama
  • Nefes almada zorluk
  • Kremin uygulandığı alanda yanma, kaşıntı ve kabarma
  • Kremin uygulandığı bölgede döküntü
  • Sersemlik
  • Baş dönmesi
  • Aşırı uyuşma hali

Yukarıda sıralanan yan etkiler herkeste görülen yan etkiler değildir. Bengay merhem herkeste aynı etkileri göstermeyebilir. Yan etkilerin görülme riski de azdır. Ancak yine de dikkat edilmeli ve yan etkiler yaşandığı anda krem kullanımı bırakılarak doktora danışılmalıdır.

Bengay Krem Muadili Hangi Kremler?

Hemen her kremin ve ilacın muadili bulunmaktadır. Bu sayede asıl aranan ilaç veya krem bulunamadığı zaman yerine muadili olan kremler kullanılmaktadır. Bengay krem yerine kullanılabilecek Bnegay kremin muadili kremler şunlardır:

  • Voltaren krem
  • Algesal krem
  • Capsigel krem
  • Kamfolin krem
  • Jelgo krem
  • Reparil jel
  • Prepagel jel
  • Rumasın krem

Bengay Krem Anne Sütüne Geçer Mi?

Özellikle emziren anneler Bengay krem anne sütüne geçer mi diye tereddüt etmektedirler. Bengay kremle ilgili doktor tarafından yarar – risk değerlendirmesi yapıldıktan sonra emzirme döneminde kullanımı konusunda karar verilmelidir. Ancak genel anlamda Bengay merhemin emzirme döneminde kullanılmasında bir sakınca görülmemektedir.

Bengay Krem Ayak Ağrısına İyi Gelir Mi?

Bengay Krem Ayak Ağrısına İyi Gelir Mi?

Bengay krem birçok bölgedeki ağrılara iyi geldiği gibi ayak ağrısına da iyi gelmektedir. Ayak burkulması ya da buna benzer sorunlarda oluşan ayak ağrıları için Bengay pomad kullanılabilir.

Bengay Krem Öksürüğe İyi Gelir Mi?

Bengay kremin içeriğinde bulunan mentol etkisinden dolayı öksürüğe iyi gelebileceği düşünülmektedir. Ancak Bengay kremin prospektüsü incelendiğinde öksürüğe iyi geldiği ile ilgili herhangi bir bilgi yoktur. Bu nedenle öksürük için kullanılmaması önerilmektedir.

Bengay Krem Baş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Bengay krem baş ağrısı için kullanılmamaktadır. Ağrı kesici etkisi olan Bengay krem, eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Bu nedenle Bengay pomadı baş ağrısı için kullanmayınız.

Bengay Krem Topuk Dikenine İyi Gelir Mi?

Topuk dikeninde bazı kas gevşeticiler doktorlar tarafından önerilmektedir. Bu nedenle Bengay krem topuk dikenine iyi gelir mi sorusu da merak uyandırmaktadır. Ancak Bengay krem topuk dikenine iyi gelmemektedir. Bu nedenle topuk dikeni için uygun olan kremleri doktorunuza reçete ettirebilirsiniz.

Bengay Krem Diz Ağrısına İyi Gelir Mi?

Bengay krem ağrı kesici etkiye sahip olan etkili bir kremdir. Bengay krem diz ağrısına iyi gelir mi merak edenler için evet cevabını hemen verelim. İçeriğindeki etken maddeler sayesinde diz bölgesindeki kasları gevşeten ve uyuşturan Bengay pomad, diz bölgesinde oluşan ağrılara iyi gelmektedir.

Bengay Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Cilde haricen kullanılabilen Bengay kremin sivilce tedavisinde herhangi bir olumlu etkisi yoktur. Bu nedenle sivilceler için Bengay krem kullanılmamalıdır.

Bengay Krem Yanığa İyi Gelir Mi?

Bengay krem yanık için kullanılmamaktadır.

Bengay Krem Zayıflatır Mı?

Bengay kremin mentol etkisinden dolayı zayıflattığına dair yanlış bir düşünce hâkimdir. Bengay kremin zayıflama üzerinden herhangi bir etkisi yoktur.

Bengay Krem Boyuna Sürülür Mü?

Ağrı kesici ve kas gevşetici etkisi bulunan Bengay krem boyuna sürülebilir. Boyun tutulması ve boyun ağrısına iyi gelen Bengay krem, boyun kaslarını gevşeterek yumuşatır.

Bengay Krem Boyun Tutulmasına, Ağrısına İyi Gelir Mi?

Boyun ağrısı yaşayan birçok kişi Bengay krem boyun tutulmasına, ağrısına iyi gelir mi merak etmektedir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Bengay krem boyun tutulmasına ve boyun ağrısına iyi gelmektedir.

Bengay Krem Boğaza Sürülür Mü?

Bengay krem boğaz ağrısına iyi gelmediği için boğaza sürülmez.

Bengay Krem Saça Sürülür Mü?

Bengay krem saça sürülmez.

Bengay Krem Yüze Sürülür Mü?

Bengay krem yüze sürülmemelidir. İçeriğinde bulunan etken maddeler nedeni ile yüz bölgesinde yanma, tahriş ve döküntüye sebep olabilir. Bu nedenle Bengay kremi yüzünüze sürmemelisiniz.

Bengay Krem Fiyatı Eczane?

Eczanelerde satılan Bengay kremin fiyatı 11.50 TL’dir. Fiyatı uygun olan Bengay merhemi reçetesiz olarak da satın alabilirsiniz.

Bengay Krem Kullananların Yorumları Neler?

Bengay krem kullananların yorumları neler diye merak edebilir ve bu yorumlara bakarak krem hakkında önceden bilgi sahibi olabilirsiniz. Bengay krem kullanan kişiler genel anlamda kremden memnundurlar. Kullanıcılar Bengay kremin mentol etkisi ile biraz yaktığını ancak bunun dayanılabilecek düzeyde olduğunu belirtmektedirler. Ayrıca kremin ağrılara kısa sürede etki ettiği de iletilmektedir.

Bengay krem boyun, diz, ayak ve baş ağrısına iyi gelir mi?