İlerleyen yaş ile beraber yüz bölgesinde başlayan sarkma boyun bölgesine kadar ilerlemektedir. Boyun bölgesinde yağlanma ve gevşeme sorunu olan kişilerde boyun sarkması daha belirgin olmaktadır. Ancak boyun sarkması için üzülmenize hiç gerek yok. Boyun sarkmasının tedavisi mümkündür.
Boyun Sarkması Nedir?
Çene altından boyun bölgesine kadar uzanan bölümün çene ile boyun arasındaki kısmına gıdı denir. Farklı etmenlere bağlı olarak bu bölgede sarkma meydana gelir. Bu durumda oluşan görüntü boyun sarkması nedir sorusunun cevabıdır. Hemen herkeste görülebilen bu durum can sıkıcı olmaktadır. Tamamen önlenemeyen gıdı sarkmasının tekrar etme ihtimali çok yüksektir.
Boyun sarkması temelde genetik yatkınlığa bağlı olarak görülür. Ancak bunun dışında boyunda sarkma meydana getiren etmenler de vardır. Bu konuya ileride değineceğiz. Boyun sarkması yaşadığınızı fark ettiğiniz anda rahatsızlık duyuyorsanız zaman kaybetmeden işin uzmanına gitmelisiniz.
Boyun Sarkması Neden Olur?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi boyun sarkması neden olur sorusunun ilk cevabı genetik yatkınlıktır. Genetik yatkınlığı olan kişiler ne yaparlarsa yapsınlar boyun sarkmasından kurtulamazlar. Bu kişiler boyun sarkması tedavisi olsalar bile yeniden bu durumla karşılaşabilirler. Genetik yatkınlık dışında boyun sarkmasının diğer nedenleri şu şekilde sıralanabilir:
- Aşırı kilo
- Hızlı bir şekilde kilo alıp vermek
- Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmak
- Yaşın ilerlemesi ile kolajen kaybı yaşanması
- Yanlış uyuma pozisyonları
- Çok fazla sigara tüketmek
Boyun Sarkması Belirtileri Nelerdir?
Boyun sarkması yaşayan kişilerde bazı farklılıklar görülebilir. Bu farklılıkların başında, boyun ile çene arasında bulunan açının kaybolması gelir. Boyun sarkması olmayan kişilerin boyun ve çene arasında belli bir açı vardır. Sarkma oldukça bu açı kaybolur. Bu sarkma estetik açıdan kişide sorunlar yaratabilir. Bunun dışında boyun sarkması belirtileri çok fazla yoktur. Boyun bölgesinde olan yığılma ya da o bölgedeki derinin üst üste katman oluşturması boyun sarkması olduğunun göstergesidir.
Boyun Sarkması Nasıl Geçer?
Boyun sarkmasının nedenleri ve belirtilerinden sonra boyun sarkması nasıl geçer konusuna değineceğiz. Boyun sarkması oluşmasını engellemek için bazı egzersizlerin yapılması önerilmektedir. Bu egzersizler ile boyun sarkmasını yavaşlatabilir hatta önleyebilirsiniz. Boyun sarkması için kaşıkla egzersiz yapılması önerilmektedir. Egzersiz dışında boyun sarkmasından hemen kurtulmak istiyorsanız cerrahi müdahaleyi tercih edebilirsiniz. Bu konuda net kararı alanında uzman kişilerle konuşarak vermeniz daha doğru olacaktır.
Boyun Sarkması İçin Egzersizler Neler?
Boyun sarkması probleminden mustarip kişiler boyun sarkması için egzersizler neler diye araştırma içerisine girerler. Boyun sarkmasını önlemek ya da oluşan boyun sarkmasını gidermek için egzersizlerin düzenli olarak yapılması önerilmektedir. Boyun sarkması için yapılması önerilen egzersizler aşağıda aktarılmıştır:
- Koltuğa rahat bir şekilde oturun ve başınızı 10 kere sağdan sola, 10 kere soldan sağa çevirin. Bu sayede boyun bölgesindeki kan akışı hızlanacaktır. Bu hareketten sonra kafanızı arkaya yatırın ve çenenizi yukarıya doğru kaldırın. Çenenizi bu şekilde 20 saniye kadar tutun.
- Bir tatlı ya da yemek kaşığının sap kısmını iki dudağınızın arasına alın. Boynunuzu bu şekilde aşağıya ve yukarıya kaldırıp indirin. Bu işlemi gün içerisinde 3-5 dakika yapabilirsiniz.
Boyun Sarkması İçin Krem Var Mı?
Boyun bölgesindeki deri çok ince ve bir o kadar da hassastır. Bu nedenle yüz bölgesinde ilk olarak bu bölge kırışır ve sarkar. Bu sarkmaları önleyecek herhangi bir krem ya da başka bir ürün yoktur. Boyun için önerilen cilt gençleştirme kremleri, gece kremleri, nemlendiriciler, yaşlılık karşıtı kremler ve maskeler sarkmayı geciktirebilir fakat sarkma varsa bu sarkmayı gidermez Boyun sarkması birçok kişi için kaçınılmaz sondur. Bunun için estetik ya da cerrahi tedavi yöntemleri daha etkilidir.
Boyun Sarkması İçin Doğal Maske
Vücudun her parçası çok önemlidir. Özellikle dışarıdan bakıldığında ilk olarak dikkat çeken boyun bölgesinin ideal ölçülerde olması birçok kişinin hayalidir. Ancak bazı dış etmenler nedeniyle boyun bölgesinde sarkma meydana gelir. Bu sarkmayı önlemek adına boyun sarkması için doğal maske arıyor olabilirsiniz. Boyun sarkmasına özel maske için gerekli olan malzemeler şunlardır:
- 1 tane yumurtanın akı
- Limon suyu
- Zeytinyağı
Maskenin Hazırlanışı: Yumurta akı köpük kıvamına gelene kadar çırpılır. İçerisine bir miktar limon suyu ve zeytinyağı eklenerek karıştırılır. Hazırlanan maske boyun bölgesine sürülür ve 20 dakika bekletilir. Daha sonra maske yıkanır ve boyun bölgesine cilt tipine uygun bir nemlendirici sürülür.
Boyun Sarkmasına Kesin Çözüm Var Mı?
Boyun bölgesindeki sarkmadan rahatsız olanlar boyun sarkmasına kesin çözüm var mı araştırmaktadırlar. Boyun sarkmasına karşı kesin çözüm olduğu söylenen bazı uygulamalar vardır. Ancak genetik yatkınlığı olan kişilerde boyun sarkması yeniden görülebilir. Yine de önerilen estetik operasyonlar araştırılarak doktorla beraber değerlendirilebilir.
Boyun Sarkması Tedavisi Nasıldır?
Boyun sarkması tedavisi için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Bu yöntemlerin başında boyun germe ameliyatı gelir. Boyun germe ameliyatı genel ya da lokal anestezi ile yapılır. Böylece herhangi bir ağrı hissedilmez. Ortalama 1 saat süren operasyon sonrasında hasta 2-8 gün içerisinde normal hayatına dönebilir. Ameliyatsız boyun germe işlemlerinin başında ise Ulthera gelmektedir. Bu işlem ultrason dalgaları kullanılarak yapılmaktadır. Bu işlemle boyun derisinin alt kısmındaki kolajen miktarı artırılır. Tek seansta yapılan bu işlemin sonuçları 3 ay içerisinde görülmektedir.
Boyun ve Gıdık Bölgesi Sıkılaştırma Eritme Egzersizleri
- Gıdık eritme mümkün mü, kaç seansta biter? Buzla gıdı eritme
- Gıdı neden oluşur, gıdık eritme hareketleri işe yarıyor mu?
- Gıdı Sarkması Neden Olur, Nasıl Eritilir? Gıdı Eritme Hareketleri İşe Yarıyor Mu?
- Boyun fıtığına ne iyi gelir evde? Bitkisel çözüm