19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıGıdı sarkması neden olur, nasıl eritilir? Gıdı eritme hareketleri işe yarıyor mu?

Gıdı sarkması neden olur, nasıl eritilir? Gıdı eritme hareketleri işe yarıyor mu?

Genelde kilosu fazla olan bireylerin karşılaştığı gıdı sarkması çene altında bulunan yağ dokusuna verilen isimdir. Yaşın ilerlemesine ve diğer bazı etkenlere bağlı olarak oluşan gıdı sarkmasından kurtulmak için neler yapılabilir? Bitkisel gıdı sarkması tedavisi mümkün müdür?

İçerikleri

Çene sarkması olarak da adlandırılan gıdı sarkması birçok kişide görülen sorunların başında gelmektedir. Birçok insanı estetik açıdan rahatsız eden gıdı sarkmasında cerrahi operasyonlardan söz edilmektedir. Ancak bu süreçte iyileşme süresinin uzun olması insanların farklı yöntemlere yönelmesine neden olmaktadır. Peki gıdı sarkması neden olur, nasıl giderilir?

Gıdı Sarması Nedir? Neden Olur?

Yaşlanmaya bağlı olarak vücutta oluşan deformelerin etkisi ile çeneden boyun altına kadar olan bölümde gıdı sarkması oluşmaktadır. Gıdı sarkması neden olur sorusu tedavi aşamasında yöntemlerin belirlenmesinde önem teşkil etmektedir. Son dönemler hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen gıdı sarkmasının temel nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaşın ilerlemesi
  • Yanlış uyku pozisyonları
  • Hareketsiz yaşam tarzı
  • Genetik etkenler
  • Çok fazla alkol ve sigara tüketimi
  • Kişinin çene ve yüz yapısı
  • Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalma
  • Obezite
  • Hormonal değişiklikler
  • Hızlı kilo alıp – verme

Gıdı Eritme Hareketleri Neler, İşe Yarıyor Mu?

Gıdı sarkması sorunu yaşayan kişiler cerrahi yöntemler yerine gıdı eritme hareketleri konusunda araştırma yapmaktadırlar. Herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmadan uygulanacak bazı egzersizler ile gıdı sarkması sorununa çözüm bulunabilmektedir. Gıdı sarkması durumlarında evde yapılabilecek gıdı eritme egzersizleri şu şekildedir:

Kasları esnetme: Gıdı sarkmasını en aza indirebilmek için çene kısmınızı ön ve arkaya itme yöntemleri ile kaslarınızı esnetebilirsiniz. Bu esnetme hareketini 8 – 10 kere tekrarlayabilirsiniz.

Somurtma egzersizi: Yine kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu egzersizde ayağa kalkarak alt dudağın dışarıya çıkarılması gerekmektedir. 5 dakika süresince 10 saniye aralar ile somurtma işlemini günde 2 kere olmak üzere 20’şer kez tekrar edebilirsiniz.

Kepçe hareketi: Bir diğer önemli eritme egzersizlerinden olan kepçe hareketinde ağzınızı açarak alt düşlerinizin üzerine doğru çekin ve kafanızı aşağıya hareket ettirin. Bu egzersizi 5 kere tekrarlayabilirsiniz.

Çene egzersizi: Kulak memesi hizasından başlayarak çene bölümünüze doğru hafif derecede çimdikleme hareketleri yaparak boyun kasınızı gergin tutabilirsiniz. 10 kere bu hareketi yaparak dinlenebilir ve hareketi birkaç kez tekrar edebilirsiniz.

Gıdı Sarkması Bitkisel Çözüm!

Gıdı sarkması sorunu için çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Ancak cerrahi yöntemler yerine egzersizler ve bitkisel yöntemlerle gıdılarınızdan kurtulabilirsiniz. Gıdılarınızdan kurtulmak için evinizde uygulayabileceğiniz gıdı eritme maskesi örnekleri aşağıda verilmiştir.

Gıdık Eritme Maskeleri

Patates Püresi Maskesi:

Tek bir kap içerisine 1 tane yumurta beyazını, 1 tane büyük boy patates püresini ve yarım yemek kaşığında balı ekleyip karıştırın. Bu karışımı boyun ve gıdı bölgesine sürerek masaj yapın. Haftada 1 – 2 kere uygulayabileceğiniz bu maske ile gıdılarınızda gözle görülür bir değişim olduğunu fark edeceksiniz.

Limon Maskesi:

Etkili olan gıdı sarkması maskeleri arasında limon maskesi de yer almaktadır. 1 tane limonu 3 – 4 dilime bölün ve bir tanesini alarak boyun bölgenize masaj yapın. 4 – 5 dakika bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar beklemeniz gerekmektedir. Limonu emen cilt zamanla gerginleşecektir. Bu sayede boyun kısmındaki kaslar çalışarak daha gergin hale gelecektir. Bu maskeyi gıdınız eriyene kadar her gün uygulayabilirsiniz.

Yumurta Beyazı Maskesi:

Bitkisel yöntemlerden biri olan yumurta beyazı maskesi için 2 yumurta beyazını bir kâsede çırpın ve içerisine 1 su bardağı sütü ekleyin. Daha sonra karışıma 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı nane yağı ve 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyerek karıştırın. Karışımı boyun bölgenize sürün ve 30 dakika kadar bekletin. Karışım cildinizde kuruduktan sonra ılık suyla cildinizi yıkayarak temizleyin. Bu maskeyi her gün uygulayabilirsiniz.

Maden Suyu Maskesi:

Gıdı sarkması sorununa çözüm olan doğal maskelerden biri de maden suyu maskesidir. 300 gram maden suyuna 1 çay kaşığında deniz tuzunu ve 1 tutam dere otu ile semiz otunu ekleyerek blenderden geçirin. Bu karışımı buz kalıplarına dökerek dondurun. Bu kapsülü sabah – akşam olmak üzere cildinizde gezdirin. Kuruduktan sonra cildinizi yıkayın ve kurulayın.

Menengiç Kahvesi ve Sumak Maskesi

Gıdı bölgesindeki yağları eriten ve o bölgeyi sıkılaştıran etkili maskelerden biridir. Cam bir kâsenin içerisine 1 kahve fincanında menengiç kahvesini, 1 kahve fincanında rendelenen beyaz sabunu ve 1 kahve fincanında sumak tozunu karıştırın. İçerisine bir tane yumurta akını ekleyin ve homojen bir hal alana kadar karıştırın. Karışımı temiz bir tülbent içerisine koyun ve gıdınıza bağlayarak bekletin. Bu şekilde maskeyi 70 dakika kadar bekletin. Etkili olan bu işlemi haftada 3 kere uygulayabilirsiniz.

Kil Maskesi:

Cilt sorunlarında çok sık kullanılan kil sayesinde gıdı sarkması sorununuzdan kurtulabilirsiniz. 2 çay kaşığında bal ile 2 yemek kaşığı kili ve 1 yemek kaşığı yoğurdu bir kap içerisinde karıştırın. Bu karışımı gıdı ve boyun bölgenize sürerek 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra maskeyi ılık su ile çıkarın. Haftada bir kere uygulayabileceğiniz bu işlem ile gıdı sarkmalarınızdan kurtulabilirsiniz.

Gıdı sarkması tedavisi için bıçak altına yatmanıza hiç gerek yok. Yukarıda sıralanan doğal ve etkili maskeleri düzenli olarak uygulayarak gıdı sarkmasından kurtulabilirsiniz. Üstelik bu yöntemlerin herhangi bir zararı yoktur.

Gıdı sarkması neden olur, nasıl eritilir? Gıdı eritme hareketleri işe yarıyor mu?