19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıGıdı neden oluşur, gıdık eritme hareketleri işe yarıyor mu?

Gıdı neden oluşur, gıdık eritme hareketleri işe yarıyor mu?

Gıdı kişilerde yaşlanma belirtilerinin en sık görüldüğü bölgelerden bir tanesidir. Yaşlanmaya bağlı meydana gelen sarkmalar ilk olarak gıdı bölgesinde görülmektedir. Burada meydana gelen rahatsız edici olan görüntüyü basit egzersiz hareketleri yapılarak yok etmek ya da en aza indirmek mümkündür.

İçerikleri

Gıdık eritme hareketleri – egzersizleri yapılarak daha genç bir görünüm elde etmek mümkün iken aynı zamanda cildin toparlanmasına da yardımcı olacaktır. Gıdı eritme işlemleri ve egzersizlerine erken yaşlarda başlamak uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Gıdı Kimlerde Daha Çok Oluşur?

Genelde kilolu insanlarda oluştuğu düşünülen gıdı, yaşa bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Ancak bunların yanında hem genetik hem de yapısal nedenlerden dolayı gıdı bölgesinde bir gevşemeler meydana gelebilir. Bununla birlikte herkes aşırı kilolu kişilerde meydana geldiğini düşünseler de ideal bir kilosu olan ya da çok zayıf olan kişilerde de olabilir.

Gıdı bölgesi kişilerin fiziksel ve genetik özelliklerine bağlı olarak çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Son derece doğal bir oluşum olan gıdının giderilmesi için sabırlı bir şekilde egzersizler yapmak gerekir. Ancak kişiler o kadar sabırlı değilse ameliyat gibi son derece kesin ve kısa sonuçları olan yollara da başvurulabilir. Düzenli gıdı egzersizleri yapan kişiler doğal olarak da bu yollardan rahatlıkla kurtulma imkânı bulabilirler.

Gıdı Eritme Egzersizleri Neler? Gıdık Eritme Hareketleri İşe Yarıyor mu?

İlk olarak evde kolaylıkla yapabileceğiniz egzersizleri düzenli uygulamak gıdı eritme yöntemleri arasında yer almaktadır. İlk önce sırtınızı bir koltuğa yaslamalısınız. Boynunuzu kaldırabileceğiniz kadar yukarı kaldırıp ağzınızı en az 15 kere açıp kapayın. Bu uygulamayı gün içinde 1 kere yapmanız istenen sonuçları almanıza yardımcı olacak olan etkili bir yöntemdir.

Bir diğer uygulanması gereken egzersiz tekniği kaşık yardımıyla yapılmaktadır. Tatlı kaşığı ya da tahta kaşığı dudaklarınızın arasına alın. Dudaklarınızın arasında olan kaşığı düşürüp tekrar geri kaldırın. Bu egzersizi günde 10 kere 2 set halinde düzenli bir şekilde yapmalısınız. Bu egzersiz tekniklerini düzenli bir şekilde uygulamak pratik bir şekilde sarkan gıdınızın toparlanmasını hızlandıracaktır.

Son olarak vuruş teknikleri yardımıyla yapılan egzersizdir. Bu egzersiz içinde sırtınızı yaslayarak boynu yukarı kaldırmak gereklidir. Elinizin dış tarafı ile sert denecek şekilde gıdı bölgesine hızlı bir şekilde vurulmalıdır. Bu egzersiz tekniği düzenli yapıldığı takdirde diğer yöntemlere göre daha etkili sonuçlar alınması söz konusu olacaktır.

Gıdı Eritme Maskesi Nasıl Uygulanır?

Gıdık eritme tüyoları arasında egzersizlerin yanı sıra maske uygulamaları da yardımcı teknikler arasında yer alır. Gerekli olan malzemeler yumurta beyazı, patates püresi ve baldır. Bir adet yumurta beyazı, bir büyük boy patates püresi ve yarım yemek kaşığı balı bir kabın içerisinde karıştırarak boyun bölgesine masaj yapılması yeterlidir. Gıdı ve boyun bölgesine yapılan bu masajı haftada 2 kere tekrarlamak sarkan gıdı bölgesinin toparlanmasını sağlayacaktır. Bu maske ve egzersiz uygulamalarının düzenli bir şekilde yapılması önem taşır.

Gıdı Sarkması Neden Olur, Nasıl Eritilir? Gıdı Eritme Egzersizleri İşe Yarıyor Mu?

Kısa Sürede Gıdı Eriten Egzersiz

Gıdı neden oluşur, gıdık eritme hareketleri işe yarıyor mu?