26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkHastalıkBoyun fıtığına ne iyi gelir evde? Bitkisel çözüm

Boyun fıtığına ne iyi gelir evde? Bitkisel çözüm

Bu yazımızda, boyun fıtığı neden ortay çıkar, belirtileri neler, evde boyun fıtığına ne iyi gelir Feridun Kunak, İbrahim Saraçoğlu'nun boyun fıtığına bitkisel çözüm önerisi nedir? sorularınızı yanıtladık.

İçerikleri

Vertebra adıyla isimlendirilmiş olan boyun fıtığı birtakım hareketler sırasında zedelenen omurga disklerinde meydana gelir. Omurgaların arasında meydana gelmiş olan şok dalgalarının, absorbsiyonundan sorumlu olan jelatinöz adındaki bir madde yer almaktadır. Diskin hasarlanması sonucunda omuriliğin kanalına doğru bu tür maddenin yer değişmesi sonucu bel ve boyun fıtığı ortaya çıkar.

Omurgnın ortasından omurilik adı verilen sinir ağı geçmektedir. Boynumuzda ise 7 adet omur ve bunların ortasında 5 adet disk bulunmaktadır. Disklerin içi ise jelatinöz adındaki madde ile doludur. Disklerin dışı sert doku adı verilen anulus fibrosula ile çevrilidir. Ligament veyahut kaslara benzer birkaç çeşitli bağ dokuları tarafından desteklenmektedir.

Boyun kısmında bulunmuş olan toplamda 7 omurun ortalarında, 8 adet çift sinir kökü çıkmaktadır. Omur kısmında meydana gelmiş olan değişiklikler, sinirlere direkt olarak veya kanal üzerinde güçlü baskı kurarak boyun fıtığı belirtileri sorununun ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Boyun Fıtığı Neden Ortaya Çıkar?

Boyun fıtığının nedenleri; bilgisayar ve televizyon karşısında uzun vakit oturma, egzersiz yapmamak boynu uzun bir süre hareket ettirmeden bir noktaya bakmak ve klimaların çalıştığı ortamda bulunmanız olarak sayılabilmektedir. Bazen sorunlar yalnızca yapısal olarak ortaya çıkabilmektedir. Boyun fıtığı hastalığında, ailevi faktörler de önemli olmaktadır. Eğer ki aile genlerinde boyun fıtığı bulunmaktaysa, kişinin kendisinde de ortaya çıkma olasılığı bulunmaktadır.

Boyun bölgesine alınmış olan darbeler veya geçirilmiş olan kazalar boyun fıtığına yol açabilmektedir. Boyun fıtığı, bir tür meslek hastalığı olarak da karşımıza çıkmaktadır. Şoförlerde, bankacılarda, ev hizmetlerinde çalışan kişilerde ve onun dışında uzun süre bilgisayarla çalışılmasını gerektiren meslekler yapanlarda boyun fıtığı sık görülmektedir.

Boyun fıtığı gelişimine zemin hazırlayabilecek faktörlerden biri de yaşlanmadır. Kişinin yaşı ilerleyince omurların arasında bulunmuş olan disklerde, zamanla dejenerasyon meydana gelebilmektedir. Destek maddelerinin jelatin özünü zaman içerisinde kaybetmesiyle, kişide fıtık gelişimi kolaylaşmaktadır.

Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Boyun bölgesinde olan fıtıklaşmalar için hem kadınlar hem de erkeklerde yaşlanmayla beraber meydana gelecek olan risk artışı söz konusudur. Boyun fıtığı genelde 30 ila 60 yaş arasındaki yaş gruplarında bulunan insanlarda tespit edilmektedir. Boyun fıtığı belirtileri kadınlarda, erkeklere nazaran daha çok görülmektedir.

Boyun ağrıları toplumumuzda sıklıkla rastlanmaktadır. En büyük nedenlerinden biri ise boyun fıtığı olmaktadır. Boyun fıtığı 5. ve 6. omurlar arasında, görülmektedir. Bunun nedeni ise buradaki omurların hareket halinde olması, strese fazla maruz kalmasından kaynaklanmaktadır. İnsanda boyun fıtığının gelişimiyle birlikte birkaç çeşit belirti meydana gelebilmekte bu belirtiler;

  • Her iki kolda hissedilmiş olan güç kayıpları.
  • Reflekslerde azalma meydana gelmesi
  • Kollarda incelme görülmesi
  • Kişinin Sırt, kol, boyun ve omuzlarında ciddi bir ağrı olması
  • Kollarda uyuşma ve his kaybı olması
  • Kollarda karıncalanma meydana gelmesi

Evde Boyun Fıtığına Ne İyi Gelir?

Kişide boyun fıtığı olabildiğince önemli ve riskli rahatsızlık olduğu için, evde boyun fıtığı tedavisi uygulamaya çalışmak yerine uzman bir hekime başvurulmalıdır.

Boyun Fıtığına Ne İyi Gelir?

  • Lavanta yağları
  • Biberiye yağıları
  • Elma, üzüm sirkesi
  • Zerdeçal tozu
  • Çeşitli badem yağları

Boyun Fıtığına Bitkisel Çözüm İbrahim Saraçoğlu

İbrahim Saraçoğlu’nun boyun fıtığı tedavisi için yapmış olduğu boyun fıtığı bitkisel çözümü için malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı Adaçayı
  • 1 yemek kaşığı Susam yağı

İbrahim Saraçoğlu boyun fıtığı bitkisel çözüm kürü hazırlanışı

1 tatlı kaşığı Ada çayı yağı ufak bir kâsenin içine koyulur. İçerisine 1 yemek kaşığı kadar susam yağı eklenir. İyice karıştırdıktan hemen sonra, kuyruk sokumundan, ense köküne doğru sürülür. Hafif bir şekilde bastırılarak yapılan bu uygulamaya, sabah ve akşam düzenli olarak devam edilir. 1 aylık bir süreçte düzenli olarak kullanılan boyun fıtığı kürü sayesinde, fıtığın verdiği rahatsızlık hissi azalacaktır.

Boyun Fıtığına Ne İyi Gelir? Feridun Kunak

Bel fıtığı ve boyun fıtığı Feridun Kunak bitkisel çözüm tarifi

Boyun fıtığı bitkisel çözüm arayanlar için bir de Feridun Kunak’ın yöntemi bulunmaktadır. Feridun Kunak boyun fıtığı kürü için malzemeler ise,

  • Yarım litre zeytinyağı
  • 1 su bardağı susam
  • 1 su bardağı yer fıstığı

Feridun Kunak boyun fıtığı bitkisel çözüm kürü hazırlanışı

Yarım litre sızma zeytinyağı bir kaba koyulur. İçine bir su bardağı susam ve bir su bardağı dolusu yer fıstığı eklenir. Akabinde bu karşım bir blander yardımıyla parçalanır. İyice parçalanmasına dikkat edilmelidir. Hazırlanan bu karışım, 1 gün bekletildikten sonra fıtık olan bölgeye masaj yardımıyla sürülür. Bu kür 1 ay boyunca düzenli olarak uygulanmalıdır.