16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıGıdık eritme mümkün mü, kaç seansta biter? Buzla gıdı eritme

Gıdık eritme mümkün mü, kaç seansta biter? Buzla gıdı eritme

Gıdı sarkması, yoğunluğu ve yarattığı deformasyonu nedeni ile birçok insanı rahatsız eden bir konudur. Bu sorundan kurtulmak için cerrahi operasyonlar uygulanmaktadır. Ancak operasyon zorluğu, iyileşme sürecinin sıkıntıları ve sonrası gibi etkenlerle operasyona tereddütle yaklaşan kişiler bir hayli fazladır.

İçerikleri

Gıdık eritme mümkün mü? sorusu tüm kadınların cevabını merak ettiği bir sorudur. Teknolojinin gelişmesi ile beraber estetik sektörü de gelişmektedir. Bu gelişme sayesinde gıdı sorunu ameliyatsız bir şekilde giderilmektedir. Gıdı sorunu yaşıyorsanız üzülmenize hiç gerek yok. Yazımızın devamında bu sorundan nasıl kurtulabileceğiniz özenle anlatılmıştır.

Gıdık Neden Büyür?

Çeneden başlayarak boynun alt kısmına kadar uzanan bölge gıdı bölgesi olarak adlandırılır. Yaşın ilerlemesi ile beraber oluşan deformelerden bu bölge de etkilenmektedir. Dışarıdan direkt olarak dikkat çeken gıdı sarkması oldukça rahatsız edicidir. Peki, gıdık neden büyür? Gıdının büyümesine neden olan etmenler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yaşın ilerlemesi
  • Genetik özellikler
  • Sigara tüketimi
  • Kötü beslenme
  • Kötü alışkanlıklar
  • Aşırı kilo alma

Gıdığı Yok Etmek İçin Ne Yapmalı?

Belli bir yaştan sonra cildin esnekliğini yitirmesi ile beraber vücutta sarkmalar meydana gelmektedir. Buna bağlı olarak oluşan gıdı sarkması rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkarmaktadır. Peki, gıdığı yok etmek için ne yapmalı? Gıdıktan kurtulmak mümkün mü?

Gıdık eritmek elbette mümkündür. Ancak bunun için öncelikle sabırlı olmalısınız. Daha genç bir görünüme kavuşmak ve gıdı sarkmasından kurtulmak için gıdı eritme egzersizleri deneyebilirsiniz. Günde yalnızca 20 dakikanızı ayırarak yapacağınız egzersizler ile gıdı problemine elveda diyebilirsiniz. Bununla beraber kilo kontrolü sağlamalısınız. Çünkü hızlı ve fazla bir şekilde alınan kilo, kendini ilk olarak gıdı bölgesinde göstermektedir.

Gıdık Eritmek Mümkün Mü? Gıdık Nasıl Eritilir?

Son derece doğal bir durum olan gıdı sarkması herkeste görülebilmektedir. Ancak bu sarkmadan kurtulmak mümkündür. Gıdık sarkması sorununu evde çözmek istiyorsanız, düzenli olarak egzersiz yapmalısınız. Ayrıca gıdı maskesi de bu konuda yardımcı olmaktadır. Gıdı sarkması için egzersiz faydalıdır. Fakat bu sürecin uzun olacağı unutulmamalıdır.

Gıdık eritme için orta parmağınız ile sağ işaret parmağınızı çenenizin ortasında tutun. Sol eliniz ile çene kemiğinizin sağ tarafına masaj yapın. Bu esnada boynunuzu gergin tutmanız çok önemlidir. Bu hareketin 3 kere tekrar edilmesi önerilmektedir. İkinci aşamada, orta parmak kulak memesinin arkasına yerleştirilir ve bu hizadan boynun alt kısmına masaj yapılır. Boyun içerisindeki lenflerin çalışmasını sağlayan bu hareket gıdının erimesine yardımcı olmaktadır.

Gıdı Lipoliz Nedir?

Yüz bölgesinde oluşan kırışıklıklar ve şekil bozuklukları makyajla gizlenebilmektedir. Ancak gıdık bölgesi için bu durum maalesef söz konusu değildir. Gıdı sarkmasından kısa sürede kurtaran gıdı lipoliz bu aşamada devreye girmektedir. Gıdı lipoliz ile gıdı bölgesindeki sarkmalardan kurtularak kendinizi daha genç hissedeceksiniz.

Gıdı lipoliz nedir dediğinizi duyar gibiyiz. Lazer ile yapılan gıdı lipoliz, bir nevi estetik cerrahi uygulamasıdır. Bu uygulama ile çene altı bölgesinde görülen sarkmalar ve yağlar parçalanarak yok edilir.

Gıdı Eritme Kaç Seansta Biter?

Gıdı lipoliz ile gıdık bölgesindeki yağlardan kurtulmak artık zor değil. Gıdı bölgesinin toparlanmasına yardımcı olan gıdı eritme işlemi toplamda 4 – 6 seanstan oluşmaktadır. Ancak kişinin gıdı bölgesindeki yağ durumuna göre seans sayısı değişebilmektedir. Son derece konforlu olan gıdı eritme operasyonu ortalama 20 dakika sürmektedir.

Buzla Gıdı Eritme Nasıl Yapılır?

Gıdı eritme yöntemleri arasında yer alan buzla gıdı eritme nasıl yapılır? Yeni nesil gıdı eritme yöntemlerinden olan buzla gıdı eritme birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Coolsculpting de denilen buzla gıdı eritme işleminde tek seansta bile sonuç alınabilmektedir. Etkili bir yağ yakıcı olan buzla eritme işlemi soğuk liopliz olarak da adlandırılır.

Buzla gıdı eritmenin FDA tarafından onaylanmış olması, bu yönteme olan ilgiyi ve güveni artırmaktadır. Özel olarak hazırlanan aplikatör ile gıdı bölgesindeki yağlar kontrollü bir şekilde soğutulmaktadır. İşlem esnasında cilt yüzeyine herhangi bir zarar verilmemektedir.

Gıdık Eritme Maskesi

Geçmişten bu yana ilgi gören gıdı eritme maskesi sayesinde gıdı bölgesindeki yağlarınızı eritebilirsiniz. Maskenin tek başına etkili olmayacağı unutulmamalıdır. Yapılacak egzersizler ile beraber gıdı eritmeye yardımcı olmaktadır. Gıdık eritme için önerilen çeşitli maskeler bulunmaktadır. Aşağıda aktarmış olduğumuz bu maskelerden size en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Suna Dumankaya Gıdık Eritme Maskesi: Güzellik uzmanı Suna Dumankaya tarafından önerilen gıdı eritme maskesi için bir şişe maden suyu, 1 çay kaşığında deniz suyu, 1 tutam dereotu ve 1 tutam semiz otu gerekmektedir. Tüm malzemeler robottan geçirilerek buz kabında dondurulur. Donan maske ile sabah akşam gıdı bölgesine masaj yapılır.

Menengiç Kahvesi Maskesi: Cam kasenin içerisine 1 kahve fincanında menengiç kahvesi, 1 kahve fincanında rendelenen beyaz sabun, 1 kahve fincanında sumak ve 1 yumurta akı karıştırılır. Hazırlanan karışım tülbente koyularak gıdı bölgesine bağlanmalıdır.

Ameliyatsız Gıdı Eritme Fiyatları

Yeni nesil teknolojilerden olan ameliyatsız gıdı eritme fiyatları en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. Hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunlarında olan gıdı sarkması için ameliyat olmanıza hiç gerek yok. Geliştirilen yeni yöntem ile ameliyatsız gıdı yağları eritilebilmektedir. Fiyatları konusunda net bir bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü herkesin gıdı bölgesindeki yağ oranı ve sarkması farklıdır. Verilecek fiyat ise bu farklılıklara göre değişmektedir.

Gıdı Eritme Makinesi Kullananlar

Gıdık sarkmasından rahatsız olanlar ve bu durumu evde çözmek isteyenler için gıdı eritme makinesi üretilmiştir. Çeşitli online satış sitelerinde sunulan bu makineleri kullananlar yaşadıkları süreci aktararak makineyi almak isteyenlere yardımcı olmaktadırlar. Bu yorumlar incelendiğinde, makineyi kullanan bir kesimin memnun olduğu ancak bazı kesimin ise makineden bekledikleri etkiyi göremediği anlaşılmaktadır. Eğer gıdı eritme makinesi almayı düşünüyorsanız, satın alacağınız sitedeki kullanıcı yorumlarını mutlaka inceleyin.

Gıdık Eritme Kremi Var Mı?

Gıdık sarkması sorunu yaşayanların sayısı arttıkça çeşitli gıdık eritme yöntemleri geliştirilmektedir. Bu yöntemlerden biri de gıdık eritme kremi olarak karşınıza çıkıyor. Piyasada çeşitli markaların gıdık eritme kremleri mevcuttur. Her kremin etkisi birbirinden farklıdır. Online satış sitelerinde yer verilen bu kremlerin içeriğini detaylı olarak incelemeniz önerilmektedir. Ayrıca kremi kullanan kişilerin yorumlarına da göz gezdirmeniz yararınıza olacaktır.

Gıdı Eritme Egzersizleri Neler?

Evde uygulanabilecek yöntemlerden biri olan gıdı eritme egzersizleri düzenli olarak tekrarlanmalıdır. Gıdı bölgesindeki yağları yakarak sarkmayı önlemeyi hedefleyen gıdı eritme egzersizleri gün içinde çok zamanınızı almayacak. İşte gıdı eritmeye yarayan egzersizler:

1- Düz Çene Çıkıntısı: Başınızı geriye doğru eğerek tavana bakın ve alt çenenizi öne doğru itmeye çalışın. İçinizden 10’a kadar sayın.

2- Top Egzersizi: Çene altına 25 cmlik topu yerleştirin ve çenenizi topa doğru 25 kez bastırın.

3- Büzüşmek: Başınızı geriye eğin ve tavana bakın. Dudaklarınızı tavanı öper gibi sıkın ve bekleyin.

4- Dil Gerilmesi: Dilinizi dışarı çıkararak ileriye bakın. Dilinizi 10 saniye boyunca burnunuza yaklaştırarak tutun.

5- Boyun Germe: Başınızı geriye doğru eğerek tavana bakın. Dilinizi ise damağınıza bastırarak 10 saniye bekleyin.

6- Alt Çene Çıkıntısı: Başınızı geriye doğru eğerek tavana bakın. Alt çenenizi öne kaydırın ve başınızı sağa çevirin. Her iki yön için 10 saniye bekleyerek bu egzersizi yapın.

Gıdık Bandı İşe Yarıyor Mu?

Yıllar içerisinde maruz kalınan faktörler nedeni ile sarkan gıdık bölgesini eski gerginliğine kavuşturmak için gıdık bandı üretilmiştir. Maddi açıdan estetik operasyon yaptıramayacak kişiler tarafından hızlı çözüm sağlaması için tercih edilen gıdık bandı geçici çözüm sağlamaktadır. Herhangi bir zararı olmayan bu bantlar ile ilk etapta gıdık sarkması gitmiş gibi görünse de, kısa zaman sonra gıdık eski haline gelmektedir. Kullanımı kolay olan ve cildin nefes almasını engellemeyen gıdık bantlarını günlük kullanım için tercih edebilirsiniz.