Ana SayfaSağlıkEctopix krem ne işe yarar, nasıl kullanılır, kortizonlu mu?

Ectopix krem ne işe yarar, nasıl kullanılır, kortizonlu mu?

Ciltte görülen çeşitli türlerdeki egzama hastalığının tedavi edilmesinde Ectopix krem kullanılmaktadır. Ectopix kremle ilgili Ectopix krem nedir, ne işe yarar, yan etkileri nelerdir ve nasıl kullanılır sorularının yanıtları özellikle egzama hastaları tarafından çok sık araştırılmaktadır. Ectopix kremle ilgili hazırladığımız bu yazımızın içeriğinden tüm bu soruların yanıtlarına ulaşılabilirsiniz.

İçerikleri

Ectopix Krem Nedir?

Egzama hastalığının topikal tedavisinde hem yetişkinlerde hem de çocuklarda Ectopix krem kullanılmaktadır. Egzama ve sedef hastalığının iyileşme sürecinde yetişkinlerde ve çocuklarda kullanılan bir tür ilaç olan Ectopix krem, beyaz opak bir forma sahip olmakla birlikte alüminyum tüplerin içerisinde eczanelerde satılmaktadır.

Cilt hastalığı olan egzamaya toplum içerisinde çok sık rastlanmaktadır. Egzamanın toplum içerisinde çok yaygın görülen türüne atopik dermatit denilmektedir. Genellikle bebeklik çağında başlayan atopik dermatit, çocukların yüzde 15 ile 20’sinde görülmektedir. Çocuklar büyüdükçe iyileşen atopik dermatit, genellikle okul ya da ergenlik çağına kadar düzelmektedir. Ayrıca atopik dermatit rahatsızlığı görülen bazı çocuklarda daha fazla kronik hastalığa rastlanabilir.

Isı, terleme, bazı deterjanlar, kalın ve kaba giysiler, temizleyiciler ve sabunlar egzama hastalığı olan çocukların ciltlerini çok kolay tahriş edebilmektedir. Bunun nedeni bu çocukların hassas bir cilt formuna sahip olmasıdır. Yine evcil hayvanlar ya da diğer hayvanlar, gıdalar, ağaç polenleri, ev tozu akarları ve otlar atopik dermatit hastalığı olan çocuklarda alerjik reaksiyona neden olabilmektedir. Ancak bu alerjik reaksiyonların çoğunluğunun çocukta egzamaya neden olduğuna dair bir netlik söz konusu değildir. Bu alerjilerin belirlenmesi çoğu zaman egzamaya yardımcı olmamaktadır. Atopik dermatit rahatsızlığı görülen bazı çocukların nemlendiricilerin ve diğer cilt bakım ürünlerinin, topikal ilaçların ya da giysilerin içeriğindeki kimyasallara karşı alerjik reaksiyon göstermesine çok nadir rastlanmaktadır.

Ectopix Krem Neye İyi Gelir?
Ectopix Krem Neye İyi Gelir?

Ectopix Krem Neye İyi Gelir?

Metilprednisolon olarak adlandırılan madde Ectopix kremin etken maddesini oluşturmaktadır. Ectopix krem kontakt dermatitin, iltihaplı cilt rahatsızlıklarının, nörodermatitin, akıntılı egzamanın, atopik dermatitin, egzamanın, sedef hastalığının, seboroik dermatitin, güneş yanıklarının ve hafif yanıkların tedavi sürecinde kullanılan etkisi yüksek olan bir kremdir.

Ectopix Kremin Etken Maddeleri Neler?

Etken maddesini metilprednisolon aseponat denilen bir madde olan Ectopix kremin yardımcı maddelerini parafin, likit parafin, sorbitan stearat, polisorbat, disodyum edetat, dietlen glikol monoetil eter, setostearil alkol ve saf su oluşturmaktadır.

Ectopix Kremi Kullanmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Ectopix kremin kullanımından evvel kullanılan ilaçların listesi, alerjiler, kronik hastalıklar, gebelik, reçetesiz satılan ürünler ve yakın tarihte geçirilecek operasyon gibi durumlar ile ilgili hekime bilgi verilmesi kesinlikle ihmal edilmemelidir. Çünkü bazı sağlık koşulları, Ectopix kremin yan etkilerine karşı vücudu daha duyarlı hale getirmektedir.

  • Kremin dozajı tamamen sağlık durumuyla alakalıdır. Hastalık sürdüğü müddetçe ya da kötüleştiği zaman hekime mutlaka bilgilendirilmelidir.
  • Ectopix krem sadece cildin üstüne sürülmede kullanılmalıdır. Kuru ciltlere, açık yaralara, ciltte tahriş olan bölgelere, çatlaklara ya da güneş yanıklarına sürülmeden evvel hekime danışılmalıdır.
  • Ectopix krem sürülmeden evvel ve sürüldükten sonra eller mutlaka yıkanmalıdır. Ayrıca ciltte bu kremin uygulanacağı bölge temizlenmeli ve kurulanmalıdır.
  • Ectopix krem sürüldükten sonra kremin etkisini gösterebilmesi için kremin uygulandığı bölge yıkanmamalı veya duş alınmamalıdır. Yine kremin uygulandığı bölgeye doktora danışılmadan başka bir ürün sürülmemelidir.
  • Buruna, kulaklara, gözlere ve ağıza Ectopix krem kesinlikle sürülmemelidir.

Ectopix Krem Nasıl Kullanılır?

Ectopix krem cilde sürülmeden önce ve cilde sürüldükten sonra ellerin yıkanması kesinlikle ihmal edilmemelidir. Ayrıca Ectopix krem, hekimin belirttiği bölgeye günde bir sürülmelidir.

Ectopix Krem Ne İşe Yarar?
Ectopix Krem Ne İşe Yarar?

Ectopix Krem Ne İşe Yarar?

Şişlik, kızarıklık, ciltte pul pul dökülmeler, kabuklanma ve ciltten sıvı sızması bir cilt hastalığı olan egzamanın en önemli belirtileridir. Egzama hastaları genellikle aşırı kaşınmaktadır. Bir diğer cilt hastalığı olan sedef hastalığında ise pürüzlü bir yüzeye sahip olan cildi ince, kuru ve gümüş pullar kaplamakta ve ciltte kızarık bölgeler oluşmaktadır. Sedef hastalığına, egzamaya, hafif derecedeki yanıklara, güneş yanıklarına, atopik dermatite, seboreik dermatite, nörodermatite ve akıntılı egzamaya Ectopix krem çok iyi gelmektedir.

Ectopix Kremin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Ectopix kremin güçlü bir topikal steroid olduğu bilinmektedir. Bu krem ciltteki iltihabı azaltmanın yanı sıra sedef hastalığının, atopik dermatitin ve egzamanın tedavi sürecinde kullanılmaktadır.

Akıntılı egzamanın, sedef hastalığının, inflamatuar cilt rahatsızlıklarının, güneş yanıklarının, kontakt dermatitin, atopik dermatitin ve hafif yanıkların tedavi sürecinde, semptomlarının azaltılmasında ve kontrol altında tutulmasında ya da engellemesinde ve hastalığın iyileştirilmesinde Ectopix kremden faydalanılmaktadır.

Ectopix Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Cildin yüzeyinde ince kan damarlarının fark edilmesi, cildin incelmesi, akne, kıl köklerinin enfeksiyon kapması, ciltte çatlaklar oluşması, cildin aşırı tüylenmesi, ağzın kızarması ve tahriş olması, cildin renk değiştirmesi ve alerjik cilt reaksiyonlarının görülmesi Ectopix kremin yan etkileri arasında yer almaktadır. Bu yan etkilerden biri veya birkaçı fark edildiği zaman Ectopix kremin kullanımına derhal son verilmeli ve doktora danışılmalıdır.

Ectopix Krem Kortizonlu Mu?
Ectopix Krem Kortizonlu Mu?

Ectopix Krem Kortizonlu Mu?

Ectopix kremin içeriğinde kortizon bulunmaktadır. Bu sebeple Ectopix krem kesinlikle doktorun önerdiği gibi kullanılmalı ve kremin prospektüstekinde belirtilen talimatların tümüne uyulmaya çok dikkat edilmelidir.

Ectopix Krem Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Ectopix kremin aknenin ve sivilcenin tedavisinde kesinlikle kullanılmaması gerekir.
  • Gebelik sürecinde hekim kontrolü haricinde kullanılmamalıdır.
  • Bebeklerde kullanmadan evvel hekime mutlaka danışmak gerekir.
  • Egzama hastalığının tedavisi için üretilen Ectopix kremi, egzama hastalığının iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
  • Egzama hastalığının haricinde çeşitli dermatit hastalıkların tedavi sürecinde de Ectopix kremden istifade edilmektedir.
  • Ectopix krem ayaklara, kollara, bacaklara kalçaya, dirseklere, dizlere, bel bölgesine, basene omuza, sırta, boyuna, yüz bölgesine ve göğse uygulanmaktadır. Ancak yüz bölgesinde kısa süre kullanılması gerektiği unutulmamalıdır.
  • Kronik deri enfeksiyonlarının, kontakt dermatit olarak adlandırılan temas egzamasının, madeni para şeklinde ciltte döküntülerle kendisini belli eden egzamanın, akut egzamanın, akıntılı egzamanın ve daha birçok egzama türünün tedavi sürecinde Ectopix krem losyondan yararlanılmaktadır.