19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıFucidin sivilcelere, mantara iyi gelir mi, basura sürülür mü?

Fucidin sivilcelere, mantara iyi gelir mi, basura sürülür mü?

Bu yazımızda fucidin krem nerede, nasıl kullanılır, sivilcelere, mantara iyi gelir mi, bebeklerde kullanılır mı, basura, vajinaya, cinsel organa sürülür mü sorularına yanıt verdik. İşte detaylar.

İçerikleri

Cilt hastalıkları denildiği zaman akıllara ilk gelen kremlerden olan Fucidin, sağladığı faydaları ile birçok kişinin beğenisini kazanmıştır. Genetik özellikle ya da dış etkenlere bağlı olarak çeşitli cilt sorunu yaşayan kişi sayısı bir hayli fazladır. Bu durumda devreye giren Fucidin krem nedir? Ne İçin kullanılır? Hangi bölgelerde etkilidir? Cilt hastalıkları tedavisinde kullanılan Fucidin hakkında fiyatından yan etkilerine, kullanımından faydalarına kadar tüm bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Fucidin Krem Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Fucidin krem bakteriler nedeni ile meydana gelen cilt sorunlarının tedavisinde kullanılan bir kremdir. İçeriğinde fusidik asit bulunan krem antibiyotik ilaçlar sınıfındadır. Buna bağlı olarak, çeşitli bakterilerin neden olduğu cilt enfeksiyonlarında etkilidir. Antibiyotik olması nedeni ile sadece doktorların tavsiyesi sonrasında kullanılması gerekmektedir.

İltihaplı egzamalar, yanık ve yaralar, enfeksiyon kapmış olan sivilceler, kıl dönmesi, kıl kökü iltihabı ve tırnakdaki dolama gibi pek çok sorun için kullanılabilir. Antibiyotik olması nedeni ile 20 günden fazla kullanılması önerilmez.

Fucidin Krem Nerede, Nasıl Kullanılır?

Ciltte oluşan sivilce ve lekelerde, enfeksiyona bağlı cilt sorunlarında kullanılan Fucidin krem direkt olarak sorun olan bölgeye sürülür. Eczanelerden reçetesiz olarak alınabilecek kremi doktor önerisi ile kullanmanız önerilmektedir. Fucidin krem nerede kullanılır konusu oldukça geniştir. Ayaklar, bacaklar, kollar, omuz, sırt, karın, genital bölge, yüz, kalça ve basen gibi tüm alanlarda yaşanan cilt sorunlarında rahatlıkla kullanılabilir.

Güçlü bir etkiye sahip olan Fucidin krem yanık ve yaraların tedavisinde de kullanılabilmektedir. Her cilt tipinde farklı etki göstereceği ve 20 günden fazla kullanılmaması gerektiği unutulmamalıdır. Çünkü hassas ciltte tahribata neden olabilir.

Fucidin Sivilcelere İyi Gelir Mi?
Fucidin Sivilcelere İyi Gelir Mi?

Fucidin Sivilcelere İyi Gelir Mi?

Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin korkulu rüyası olan sivilceler bazı kişilerde yoğun olarak görülmektedir. Bu durumda devreye giren Fucidin sivilcelere iyi gelmektedir. Özellikle sivilceler için etkili olan krem direkt olarak sivilceler üzerine sürülebilir.

Fucidin Mantara İyi Gelir Mi?

Mantar rahatsızlığının ne kadar sıkıntılı olduğunu ancak yaşayanlar bilir. Bakterilerin neden olduğu ayak mantarına Fucidin krem iyi gelmektedir. Antibakteriyel özelliğe sahip olan Fucidin krem bakteri ve mantarların tedavisinde kullanılmaktadır.

Fucidin H Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Oldukça hassas bir cilde sahip olan bebeklerin ciltlerinde herhangi bir krem kullanırken çok dikkat edilmelidir. İstenmeyen durumların yaşanmaması için öncelikle bir çocuk doktoruna gidilmeli ve doktorun önermiş olduğu kremler kullanılmalıdır. Fucidin kremin çocuklarda kullanımına ilişkin herhangi bir kısıtlama yoktur. Çocuklarda geniş alanlarda ve uzun süreli kullanılmaması önerilmektedir. Ayrıca Fucidin krem süt bebeklerinde kullanılmamalıdır.

Fucidin Krem Pişik İçin Kullanılır MI?

En çok merak edilen sorulardan biri de Fucidin krem pişik için kullanılır mı sorusudur. Sıcaklar, yanlış bez ve ıslak mendil kullanımı gibi faktörlere bağlı olarak bebeklerde pişikler görülmektedir. İlerleyen ve geçmeyen pişikler için doktor tarafından Fucidin krem reçete edilebilir. Tamamen doktor önerisi ile Fucidin krem pişik için kullanılabilir.

Fucidin Krem Basura Sürülür Mü?

İçeriğinde bulunan Fusidik asit ile bakterilerin meydana getirdiği deri hastalıklarında kullanılan Fucidin krem basura sürülür mü? Basur gibi sıkıntılı bir rahatsızlık yaşayan kişiler için Fucidin krem yetersiz kalabilmektedir. Basur için özel olarak hazırlanan kremler kullanılmalıdır. Kısmi bir katkı sunan Fucidin kremin basur üzerinde beklenen etkiyi göstermesi zordur.

Fucidin Krem Vajinaya Sürülür Mü? Vajinal Mantara Fucidin İyi Gelir Mi?

Vajinal mantara fucidin iyi gelir mi? sorusu kadınlar arasında cevabı çokça merak edilen bir sorudur. Bakteriler nedeni ile meydana gelen vajinal mantar sorununu yaşayan kadın sayısı bir hayli fazladır. Kaşıntı ve yanmaya neden olan bu durumda vajinanın çevresine sürebilirsiniz. Ancak vajinanın iç kısmına sürmemeye dikkat etmelisiniz. Vajinal mantar durumunda doktorunuza danışmadan Fucidin krem kullanmamanız yararlı olacaktır.

Fucidin Krem Cinsel Organa Sürülür Mü?

Fucidin kremin kullanım alanı oldukça geniştir. Bu nedenle akıllara nerelerde kullanılacağı ile ilgili çeşitli sorular gelmektedir. Doktora danıştıktan sonra doktorunuzun önerisi ile Fucidin krem cinsel organa sürülebilir.

Fucidin Krem Fiyatı 2021

Her yıl fiyatında ufak değişiklikler olan Fucidin kremin 2021 Mart ayından itibaren satış fiyatı 19.33 TL olarak belirlenmiştir. Eczanelerden doktor önerisi ile satın alabilirsiniz.