25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıThiocilline krem sivilce, pişik ve yanık için kullanılır mı?

Thiocilline krem sivilce, pişik ve yanık için kullanılır mı?

Thiocilline krem, antibakteriyel özelliklere sahip olan ve cilt üzerinde kullanılan bir kremdir. 5 gramlık tüp içerisinde beyaz renkli pomad şeklinde satışa sunulan Thiocilline krem, gözde oluşan bazı iltihabı durumları tedavi eder. Birçok farklı bakteriye karşı etkili olan Thiocilline krem bir anlamda antibiyotiktir. Peki, Thiocilline krem ne işe yarar? Thiocilline krem nasıl kullanılır? Thiocilline krem nerelerde kullanılır?

İçerikleri

Bakteriler nedeniyle ortaya çıkan cilt enfeksiyonlarını tedavi eden Thiocilline kremin etken maddesi Neomisin ve Basitrasindir. Bu etken maddelerin etkisi ile birçok bakteriye karşı savaşmaktadır. Ancak ilacın içerisindeki etken maddelere karşı herhangi bir alerjiniz var ise Thiocilline kremi kullanmayınız.

Thiocilline Krem Ne İşe Yarar?

Bakterilerle güçlü bir şekilde savaşan Thiocilline krem ne işe yarar konusu önem arz etmektedir. Çünkü Thiocilline kremi her bakteri tedavisinde kullanamazsınız. Bir göz pomadı olan Thiocilline krem, gözde meydana gelen mikrobik ve iltihabi durumları tedavi etmektedir. Bununla beraber Thiocilline kremin sağladığı faydalar ve kullanıldığı alanlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Yüzeysel oküler enfeksiyonları tedavi eder.
  • Enfekte olmuş yanıklar, yaralar, deri ve doku iltihabında etkilidir.
  • Küçük kesikler ve sıyrıklara iyi gelir.
  • Kıl kökü iltihabı ve egzama için kullanılır.
  • Dolamaya iyi gelir.
  • Çıbana ve apseye iyi gelir.
  • Tırnak eti hastalığını tedavi eder.

Thiocilline Krem Antibiyotik Mi?

Thiocilline krem, bakterilerin neden olduğu iltihabı enfeksiyonları tedavi eden etkili bir kremdir. Bu açıdan değerlendirildiğinde, Thiocilline krem antibiyotikler sınıfında yer almaktadır.

Thiocilline Krem Nasıl Kullanılır?
Thiocilline Krem Nasıl Kullanılır?

Thiocilline Krem Nasıl Kullanılır?

İleride herhangi bir sorun yaşamamak için Thiocilline krem nasıl kullanılır detaylı olarak öğrenmelisiniz. Thiocilline krem yalnızca cilt üzerinde haricen kullanıma uygundur. Eğer Thiocilline kremi kendi kendinize kullanacaksanız kremin içerisinde yer alan prospektüsü detaylı olarak inceleyin. Herhangi bir bilgi için tereddüt yaşadığınızda doktorunuza ya da eczaneye danışarak gerekli bilgiyi alabilirsiniz.

Thiocilline kremi kullanmadan önce ellerinizi iyi bir şekilde temizleyin. Etkilenen bölgeyi de temizleyerek kurulayın. Sonrasında temizlenen bölgeye ince bir tabaka halinde Thiocilline kremi sürün. Kremi günde 1-3 kere kullanabilirsiniz. Thiocilline kremi ağzınıza ya da burnunuza değdirmeyin. Böyle bir durum olduğu zaman ilacı silerek bu bölgeyi iyice durulayın.

Thiocilline Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Thiocilline krem hamilelik döneminde kullanılmamalıdır. Tedavi sırasında hamile olduğunuzu fark ettiğiniz zaman hemen kremi kullanmayı bırakarak doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız. Thiocilline krem emzirme döneminde de kullanılmamalıdır. Thiocilline kremin etken maddelerinin anne sütünden bebeğe geçme ihtimali vardır. Bu nedenle hamilelik ve emzirme dönemlerinde Thiocilline krem kullanılmamalıdır.

Thiocilline Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Thiocilline krem pişik için kullanılır mı sorusunun cevabının araştırıldığı görülmektedir. Thiocilline krem antibiyotik bir kremdir ve pişik tedavisinde kullanılabilen bir krem değildir. Pişik için doktorunuza daha uygun bir kremi yazdırabilirsiniz.

Thiocilline Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Thiocilline krem, bakteriler nedeniyle ortaya çıkan her türlü enfeksiyonun tedavisinde kullanılmaktadır. Sivilceler de bu gruba dâhildir. Yani Thiocilline kremi sivilceler için kullanabilirsiniz.

Thiocilline Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Birçok kremin açık yaraya sürülmemesi tavsiye edilmektedir. Ancak Thiocilline krem antibiyotik özelliğe sahip olduğu için dikkatli olmak şartıyla açık yaralara sürülebilir.

Thiocilline Krem Dudağa Sürülür Mü?

Thiocilline krem dudağa sürülmemelidir.

Thiocilline Krem Burun İçine Sürülür Mü?

Thiocilline krem burun içine sürülebilir. Özellikle burun ameliyatından sonra doktor tarafından Thiocilline krem kullanılması önerilmektedir. Burun kuruluğu gibi bazı şikâyetler için de Thiocilline krem burun içine sürülerek kullanılmaktadır.

Thiocilline Krem Yüze Sürülür Mü?

Bakteriler nedeniyle ciltte oluşan sorunları tedavi eden Thiocilline krem yüze sürülebilir. Yüzünüzde meydana gelen sivilce ya da diğer yaralar için doktor önerisini alarak Thiocilline kremi kullanabilirsiniz.

Thiocilline Krem Vajinaya Sürülür Mü?
Thiocilline Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Thiocilline Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Thiocilline krem vajinal mantar enfeksiyonlarında doktorlar tarafından reçete edilmektedir. Ancak Thiocilline kremi vajinaya sürerken dikkat etmelisiniz. Kremi vajinanın dış kısımlarına sürmelisiniz.

Thiocilline Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Vajinada olduğu gibi genital bölgede de yaşanan enfeksiyonların tedavisinde Thiocilline krem dikkatli olarak kullanılabilir.

Thiocilline Krem Yanık İçin Kullanılır Mı?

Thiocilline krem yanık tedavisinde kullanılmaktadır.

Thiocilline Krem Makat Çatlağına İyi Gelir Mi?

Thiocilline kremin makat çatlağında kullanılacağına dair prospektüsünde herhangi bir bilgi yoktur.

Thiocilline Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?
Thiocilline Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Thiocilline Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Güneş yanığı can sıkıcı durumlardan biridir. Güneş yanığı için Thiocilline kremi kullanabilirsiniz.

Thiocilline Krem Basura İyi Gelir Mi?

Thiocilline krem krem basur tedavisinde kullanılmamaktadır.

Thiocilline Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Thiocilline krem bakterilerin etkisi ile oluşan enfeksiyonların kaşıntı semptomunu hafifletmektedir.

Thiocilline Krem Lekelere İyi Gelir Mi?

Thiocilline krem lekelere iyi gelmez. Leke tedavisinde Thiocilline krem kullanılmaz.

Thiocilline Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Egzama tedavisinde Thiocilline krem etkilidir. İlerleyen egzama sorununda doktor önerisi ile önerildiği şekilde Thiocilline kremi kullanabilirsiniz.

Thiocilline Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Thiocilline krem krem mantar tedavisinde etkili değildir.

Thiocilline Krem Yan Etkileri Neler?

Antibiyotik grubundan olduğu için Thiocilline krem yan etkileri neler merak edilmektedir. Thiocilline kremin ciddi yan etkileri olduğu görülmemiştir. Ancak az görünen olası yan etkileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Şişme
  • Deride kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Kabuklanma

Thiocilline Krem Fiyatı 2021

Thiocilline kremin 2021 güncel fiyatı 16.71 TL’dir.

Thiocilline Krem Kullananların Yorumları Neler?

Thiocilline krem kullananların yorumları genel anlamda olumludur. Thiocilline kremi doktor önerisi ile kullanan kişiler kremin kısa sürede etkisini gösterdiğini belirtmektedir. Tabi burada düzenli kullanımın öneminden de bahsetmişlerdir.