24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıElidel krem göz çevresine, yüze, vajinaya sürülür mü?

Elidel krem göz çevresine, yüze, vajinaya sürülür mü?

Elidel krem, atopik dermatit adı verilen egzama hastalığının hafif-orta dereceleri vakalarında ve vitiligo hastalığında kullanılmaktadır. Dermatolojik etki gösteren Elidel krem, 2 yaş üzerindeki çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılabilmektedir. Elidel krem farklı hastalıkları tedavi etmek için de kullanılabilir. Burada doktorun teşhisi sonrasında tavsiyesi önemlidir. Doktor bilgisi olmadan bu krem kullanılmamalıdır.

İçerikleri

Elidel krem özellikle iltihapların giderilmesinde oldukça etkilidir. Kremin kullanım sıklığı ve nasıl kullanılacağı hastanın durumuna ve hastalığın gidişatına göre değişmektedir. Bu nedenle doktor tarafından önerilmedikçe kullanılmaması tavsiye edilir. Peki, Elidel krem nedir? Elidel krem nasıl kullanılır? Elidel kremin faydaları nelerdir?

Elidel Krem Ne İşe Yarar?

Bir immünosupresan olan Elidel krem ne işe yarar konusu özellikle egzama türü rahatsızlığı olan kişileri ilgilendirmektedir. Ciltte gelişen ve bir tür egzama olan atopik dermatitin büyümesini engelleyen Elidel krem, vücudun bağışıklık sistemini de zayıflatmaktadır. Egzama için diğer ilaçlar işe yaramadığı zaman Elidel krem önerilmektedir. Bu kremin etken maddesi Pimekrolimustur.

Egzama dışında iltihaplı cilt reaksiyonlarını da azaltan Elidel krem oldukça etkilidir. Hafif-orta şiddette egzaması olan kişilere öncelikle steroid kremleri verilmektedir. Bu kremler fayda sağlamadığı zaman ise alternatif olarak Elidel krem önerilmektedir. Elidel krem ciltte oluşan kızarıklık, iltihap ve kaşıntı semptomlarını azaltmak amacı ile cilde lokal olarak uygulanmaktadır.

Elidel krem egzama için kullanılsa da sedef hastalığına da iyi gelmektedir. Elidel krem 6 haftaya kadar kullanılabilmektedir. Ancak 6 haftadan sonra hastalıkta herhangi bir iyileşme olmaz ise kremin kullanımı bırakılarak doktora bilgi verilmelidir. Doktor tarafından hastalığın tedavisine uygun başka krem reçete edilecektir.

Elidel Krem Faydaları Neler?

Elidel krem genelde egzama kremi olarak bilinir. Diğer egzama kremini kullanamayan ya da kullansa da fayda sağlayamayan kişilere önerilen Elidel kremin başka faydaları da vardır. Elidel krem faydaları neler merak ediyorsanız merakınızı birazdan gidereceğiz. Elidel kremin egzama tedavisi dışında sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Bağışıklığı modüle edicidir.
  • Atopik dermatit semptomlarına iyi gelir.
  • Ciltteki iltihaba ve kaşıntıya iyi gelir.
  • Topikal steroidlerin tedavi ettiği çeşitli cilt sorunlarına iyi gelir.
  • Kızarıklık nedeniyle oluşan alevlenmeye iyi gelir.
  • Ciltteki kuruluğa iyi gelir.
  • İltihap, kaşıntı ve kızarıklık nedeniyle oluşan ağrıyı hafifletir.
Elidel Krem Nasıl Kullanılır?
Elidel Krem Nasıl Kullanılır?

Elidel Krem Nasıl Kullanılır?

Yaşanan çeşitli cilt hastalıklarında istenilen sonucun daha kısa sürede alınabilmesi, ilacın doğru kullanımına bağlıdır. Bu nedenle elidel krem nasıl kullanılır öğrenmeli ve buna göre kremi doğru şekilde kullanmalısınız. Elidel krem doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır. Ancak doktor tarafından herhangi bir kullanım önerisi yapılmasıysa, Elidel krem günde iki kere (sabah-akşam) uygulanabilir. Elidel kremi sürdükten sonra cildinize nemlendirici bir krem sürebilirsiniz. Ancak duş alanlara Elidel kremden önce nemlendirici sürmeleri önerilmektedir.

Elidel Krem Günde Kaç Kez Kullanılır?

Elidel krem doktorun tavsiye ettiği kadar kullanılmalıdır. Ancak kremin içeriği incelendiği zaman günde sabah ve akşam olmak üzere iki kere kullanılması önerilmektedir.

Elidel Krem Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Kokusuz ve beyazımsı bir renge sahip olan Elidel krem leke bırakmamaktadır. Elidel krem reçeteli olarak satılan bir kremdir. Yani reçetesiz olarak direkt eczanelerden satın alınamamaktadır. Elidel kremi reçete ettirmek için Aile Hekimlerine gidebilirsiniz. Aile Hekimi Elidel Krem yazabilir.

Elidel Krem Alerji Yapar Mı?

Bütün kremlerin içerisinde bulunan etken maddelerin alerji yapma riski vardır. Elidel kremin alerji yaptığına dair herhangi bir bulgu yoktur. Ancak kremin içeriğinde yer alan etken maddelerden herhangi birine karşı alerjisi olan kişilerde alerji yapma ihtimali vardır. Bu nedenle doktor bilgisi dışında kullanılmamalıdır.

Elidel Krem Kortizon İçerir Mi?

Elidel krem içerisinde az miktarda kortizon bulunmaktadır.

Elidel Krem Saç Döker Mi?

Saçlarına değer veren ve gür saçlara sahip olan kişiler Elidel krem saç döker mi tereddüdü yaşamaktadırlar. Elidel kremin saç dökme gibi bir yan etkisi yoktur. Ancak Elidel krem saçlara sürülmemelidir.

Elidel Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Egzama ve egzamanın semptomlarına iyi gelen Elidel krem, vajinada kesinlikle kullanılmamalıdır.

Elidel Krem Göz Çevresine Sürülür Mü?
Elidel Krem Göz Çevresine Sürülür Mü?

Elidel Krem Göz Çevresine Sürülür Mü?

Elidel kremin kullanım alanlarında göz çevresi vardır. Elidel krem göz içerisine değdirilmeden dikkatli bir şekilde göz çevresine sürülebilir. Yanlışlıkla gözle teması halinde gözler bol su ile yıkanmalıdır.

Elidel Krem Yüze Sürülür Mü?

Elidel krem yüzde meydana gelen egzama ve semptomlarının tedavisinde kullanılabilir. Doktor önerisiyle yüze de sürülebilir.

Elidel Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Birçok kremin cilt lekelerine iyi gelip gelmediği merak edilmektedir. Merak edilen kremlerden biri de Elidel kremdir. Elidel kremin prospektüsü detaylı olarak incelendiği zaman kremin cilt lekelerinde kullanıldığına dair herhangi bir bilgiye rastlanmamıştır.

Elidel Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Elidel krem mantar hastalıklarında kullanılmamalıdır.

Elidel Krem Vitiligo İçin Kullanılır Mı?

Çok merak edilen Elidel krem vitiligo için kullanılır mı sorusunu yanıtlamadan önce vitiligo hastalığının ne olduğuna kısaca değinelim. Ala hastalığı da denilen Vitiligo, kesin nedeni tam olarak bilinemeyen bir deri hastalığıdır. Elidel krem Vitiligo hastalıklarında doktor tavsiyesi ile kullanılabilmektedir.

Elidel Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Elidel kremin kullanılmasının sakıncalı olduğu bölgelerden biri de genital bölgedir.

Elidel Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Elidel krem, ciltte kaşıntılı, kuru ve pullu döküntülere sebep olan egzama hastalığında kullanılmaktadır. Elidel krem pişik için kullanılmaz.

Elidel Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Elidel krem sivilce için kullanılan bir krem değildir.

Elidel Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Elidel kremin hamilelerde kullanımı ile ilgili yeterli bir veri bulunmamaktadır. Bu nedenle gebe kadınların kullanımında dikkat edilmeli ve doktor ile görüşmeden gebelikte kullanılmamalıdır.

Elidel Reçetesiz Alınır Mı?

Elidel krem reçeteli olarak satılmaktadır. Yani kremi reçetesiz alamazsınız.

Elidel Krem Cilt Kanseri Yapar Mı?

Amerika’da yapılan kapsamlı çalışmalar, Türkiye’de de kullanılan Elidel kremin cilt tarafından tamamen emilmesinin cilt kanseri riskini artırdığını göstermiştir. Bu çalışmalar zamanla ilerletilerek daha net bilgiler elde edilebilecektir.

Elidel Krem 30 gr Fiyatı Nedir?

Elidel kremin güncel satış fiyatı 132 TL’dir.

Elidel Krem Kullananların Yorumları Neler?

Elidel krem kullananların yorumlar neler diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Elidel krem kullanan kişiler, kremin egzamanın semptomlarını hafiflettiğini belirtmişlerdir. Kullanımı kolay olan kremin düzenli kullanımla istenilen sonuçların elde edildiği yorumlardan anlaşılmaktadır. Sizler için Elidel krem hakkında en çok merak edilen soruları yanıtladık. Yazımızın tamamını okuyarak aklınıza takılan tüm sorulara yanıt bulabileceksiniz.