18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıRetinol krem göz altına sürülür mü? Cildi inceltir mi?

Retinol krem göz altına sürülür mü? Cildi inceltir mi?

Retinol krem, cildin kolajen ihtiyacını artırarak yaşlanmayı geciktiren özellikler sunan özel bir kremdir. Göstermiş olduğu mucizevi etkileri ile her evde yerini alan Retinol kremin faydaları oldukça fazladır. Son dönemlerin en çok konuşulan cilt kremi olan Retinol krem ne işe yarar? Retinol krem nasıl kullanılır? Retinol kremin kullanma zamanı var mıdır? elde edilen sonucun çok iyi olabilmesi için tüm bu soruların yanıtının bilinmesi gerekmektedir.

İçerikleri

A vitamininin farklı formlarını yansıtan Retinol krem, vücudun onarılmasını sağlarken hücre yenilenmesine de yardımcı olmaktadır. Anti – aging ürünlerde sıkça tercih edilmesinin en önemli nedeni, hücre yenileme özelliğidir. Vücuttaki A vitamini eksikliğine de iyi gelen Retinol kremin nasıl kullanılması gerektiği oldukça önemlidir. Yanlış kullanım nedeni ile Retinol kremin faydalarından yararlanılamaz. Sizler için özel olarak hazırladığımız bu yazımızda, Retinol krem üzerine yaptığımız derin araştırmalarımızı sunuyoruz.

Retinol Krem Nedir?

Son zamanlarda Retinol krem nedir sorusu ile çok sık karşılaşıyoruz. Cildine önem veren, yaşlanma belirtilerinden kurtulmak isteyen ve yeni bir cilt görünümüne sahip olmak isteyen herkes, Retinol kremi merak etmektedir. İçeriğinde A vitamini bulunan besinlerin tüketilmesi ile Retinol eksikliği tamamlanabilmektedir. Ancak A vitamini içeren besinlerin tüketimi az olduğu için Retinol krem bu eksikliği en iyi şekilde gidermektedir.

Son zamanlarda adı çok sık duyulan Retinol kremler, cilt bakım uzmanlarının ve markalarının odağı haline gelmiştir. Cilt bakımına yeni bir soluk kazandırmak isteyen markalar, ürünlerin içerisine retinol eklemeye başlamışlardır. A vitamininin farklı formlarından biri olan retinol, cilde büyük faydalar sağlamaktadır. En çok tercih edilen bileşenlerden biri olan retinol, hücrelerin yenilenmesine ve onarmasına yardımcı olmaktadır.

Retinol Krem Ne İşe Yarar?
Retinol Krem Ne İşe Yarar?

Retinol Krem Ne İşe Yarar?

Retinol krem ile ilgili bazı kafa karışıklığı bulunmaktadır. Retinol, aslında bir bileşendir. Bu bileşen, cilt ve saç bakım kremlerine eklenerek kullanılmaktadır. Yani Retinol kendi başına bir krem değil, kremlere eklenen önemli bir bileşendir. Retinol krem, öncelikle yaşlanmayı önleyici etkiler göstermektedir. Bu nedenle cilt bakım ürünlerinde çok sık kullanılmaktadır. Yaşlılık lekelerini azaltan Retinol kremin düzensiz doku görünümüne de faydası vardır.

Retinol krem birçok kişi tarafından kullanılabilen bir kremdir. Özellikle sivilce izleri, güneş lekeleri, ince kırışıklıklar, kırmızı noktalar, hormonal dengesizlikler gibi durumlarda Retinol krem iyi gelmektedir. Cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olan Retinol kremin düzenli olarak kullanılması, elde edilecek faydanın artmasını sağlamaktadır. Cilt bakımında ‘’ Süper Güç ‘’ olarak isimlendirilen Retinol krem, cilt bakımında çok önemli bir yere sahiptir.

Retinol Krem Faydaları Neler?

Dermatologlar tarafından sürekli tavsiye edilen ve kullanılan Retinol krem faydaları neler bilinmesi gerekmektedir. Özellikle yaşlanma karşıtı etkileri ve akne tedavisindeki başarısı ön plandadır. Bunun dışında, Retinol kremin sağladığı faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Yaşlanmayı önler.
  • Kırışıklıkları azaltır.
  • Cildin hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlar.
  • Kolajen üretimini artırmaya yardımcı olur.
  • Cildin aydınlanmasını sağlar.
  • Cildin pul pul dökülmesini ve daha temiz bir cildin ortaya çıkmasını sağlar.
  • Cilt lekelerine iyi gelir.
  • Sivilcelerle ve cilt lekeleri ile savaşır.
  • Akne tedavisinde etkilidir.
  • Cildin sıkılaşmasına yardımcı olur.
  • Aşırı sebum üretimini dengeler.
  • A vitamini eksikliğini gidermeye yardımcı olur.

Retinol Krem Nasıl Kullanılır?

Daha başarılı sonuçlar elde etmek için Retinol krem nasıl kullanılır iyi bilinmelidir. Topikal bir tedavi olarak retinol, sıvı bir serum, jel, krem ​​ve yumuşatıcı formda gelir. Retinol’ü ilk kez kullanan bir kişi, cildinin olumsuz tepki vermediğinden emin olmak için önce bir yama testi yapmalıdır.

Retinol krem asidik bir içeriğe sahip olduğu için kullanımında dikkat edilmelidir. Etkisi yüksek olan Retinol kremin her gün kullanılması önerilmemektedir. Cilt yapısına ve hassasiyetine göre, haftada 2 – 3 kere gece uygulanması önerilmektedir. Tüm yüz ve boyun bölgesi için 4 – 5 damla Retinol kullanılması tavsiye edilmektedir.

Temizlenmiş cilde parmaklarla uygulanabilir. Retinol günlük bakım kremlerinin içerisine karıştırılarak da kullanılabilir. Gözlerle temas ettirilmemelidir. Ayrıca başka asit içeren kremler ile beraber kullanılmamalıdır. Retinol kremin 3 ay kullanıldıktan sonra 3 ay ara verilmesi önerilmektedir. Güneşin zararlı ışınlarından etkilenmemek için kişi retinol kullanımından sonra mutlaka güneş kremi sürmelidir.

Retinol Krem Ne Zaman Kullanılır?

Yaşlanma karşıtı ürünlerin 30’lu yaşlardan sonra kullanılması önerilmektedir. Retinol kremin de 30’lu yaş sonrasında kullanılması tavsiye edilmektedir. Hücre yenilenmesi özellikle geceleri aktif olduğu için Retinol kremin gece yatmadan önce kullanılması daha avantajlıdır.

Retinol Krem Yazın Kullanılır Mı?

Retinol krem, cildin güneşe karşı olan hassasiyetini artırmaktadır. Ayrıca UV ışınları, retinol kremin etkisinin azalmasına neden olmaktadır. Bu nedenle Retinol krem yazın kullanılır mı sorusuna net olarak evet denilmemektedir. Retinol kremin yaz dönemlerinde kullanılmaması önerilmektedir. Ancak yaz aylarında Retinol krem kullanılacağı zaman yüksek oranda SPF içeren koruyucu ile kullanılması tavsiye edilmektedir.

Retinol İçeren Kremler Hangileridir?
Retinol İçeren Kremler Hangileridir?

Retinol İçeren Kremler Hangileridir?

Birçok marka tarafından cilt bakım ürünlerine retinol eklenmektedir. Piyasada en çok tercih edilen, etkilerinden memnun kalınan ve retinol içeren kremler şu şekilde sıralanabilir:

  • Institut Esthederm Intensive Retinol Oil Serum
  • Darphin Ideal Resource Youth Retinol Oil Concentrate
  • Dermalogica Age Reversal Eye Complex
  • Clinique Fresh Pressed Overnight Booster
  • Murad Retinol Youth Renewal Night Cream

Retinol Nasıl Etki Eder?

Birçok kişi retinol nasıl etki eder merak etmektedir. Retinol cildin orta katmanına girerek serbest radikalleri nötralize etmektedir. Bu sayede kolajen ve elastin üretimini artırmaktadır. Artan kolajen ve elastin sayesinde genişlemiş gözenek görünümü azalırken kırışıklıklar giderilmektedir.

Retinol Kaç Günde Etki Eder?

Retinol kullanılmaya başladıktan sonra cildin ölü hücrelerini atması beklenir. Cilt tarafından ölü hücreler atıldıktan sonra gözenekler sıkılaşarak cildin parlaması sağlanır. Tüm bu süreç, retinol kullanımından 4 hafta sonra görülmeye başlamaktadır. Retinol, ilk etkilerini 4 hafta sonra gösterir ve bu etki 3 aya kadar devam eder. Akne tedavisinde ise tam iyileşme 2 – 3 ayı bulmaktadır.

Hamileyken Retinol Krem Kullanılır Mı?

Hamilelik sürecinde içeriğinde paraben, parfüm, alkol, silikon ya da oksibenzon olan içeriklerin kullanılması tavsiye edilmemektedir. Ayrıca hamileyken retinol içeren kremlerin kullanılması da önerilmemektedir. Bu konuda doktorunuza danışarak en doğru yanıtı alabilirsiniz.

Retinol Cildi İnceltir Mi?

Retinol krem cildi inceltir mi tereddütü yaşayan birçok kişi vardır. Düzenli bire şekilde kullanılan retinol, kolajen üretimini artırarak epidermal kalınlığı artırmaktadır. Yani retinol cildi inceltmez. Cilt incelmesi bir yaşlanma belirtisi olarak kabul edilmektedir. Retinol bu incelmeyi durdurarak cildin kalınlaşmasını sağlar ve bu sayede yaşlılık belirtilerini azaltır.

Retinol Krem Göz Altına Sürülür Mü?
Retinol Krem Göz Altına Sürülür Mü?

Retinol Krem Göz Altına Sürülür Mü?

Renitol krem göz altına sürülür mü? sıklıkla araştırılmaktadır. Uygun içeriklerle formülize edilen Retinol krem, göz altlarına sürülebilir. Retinol krem, göz çevresinin aydınlanmasını ve sıkılaşmasını sağlarken, göz çevresindeki kırışıklıkların da azalmasına yardımcı olmaktadır.

Retinol Krem En İyisi Hangisi?

İçeriğinde retinol bulunan birçok bakım kremi mevcuttur. Dermatologlar tarafından çok önem verilen retinol, cilt bakım kremlerinin ana bileşeni olmaktadır. İçeriğinde retinol bulunan en etkili kremler şu şekilde sıralanabilir:

  • Sunday Riley Luna Retinol Sleeping Night Oil
  • The Ordinary Retinol 0.2 % in Squalane
  • Murad Resurgence Age – Balancing Night Cream
  • Avene Retrinal 0.1 Intensive Cream

Retinol Krem Akne İçin Kullanılır Mı?

Retinol krem akne tedavisinde etkili bir kremdir. Düzenli kullanım ile 2 – 3 ay içerisine akneye kesin çözüm sağlamaktadır. 3 ay kullanımdan sonra Retinol kreme 3 ay ara verilmesi tavsiye edilmektedir.

Retinol Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Retinol krem, sivilce için kullanılabilen bir kremdir. Ciltteki ölü hücrelerin atılmasını sağlayan Retinol krem, sivilcelerin ve sivilce izlerinin geçmesine yardımcı olmaktadır.

Retinol Krem Selülit İçin Kullanılır Mı?

Cildin yenilenmesine yardımcı olan Retinol krem, cilt yumuşaklığı ve selülit için de kullanılmaktadır. Düzenli kullanım ile selülitlerin daha az görünmesine yardımcı olmaktadır.

Retinol Krem Siyah Nokta İçin Kullanılır Mı?

Retinol krem, Anti – aging bir kremdir. Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran bu kremi siyah nokta için de kullanabilirsiniz. retinol çok yönlü bir kremdir. Bu nedenle birçok cilt sorununa iyi gelmektedir.

Evde Retinol Krem Yapımı

Piyasada birçok farklı markanın retinol içerikli kremleri mevcuttur. Yaşlanma karşıtı olan bu kremleri evde yapabileceğinizi biliyor musunuz? Ev yapımı retinol krem için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • Yarım su bardağı kadar Hindistan cevizi yağı
  • Yarım su bardağı doğal zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı doğal yapım balmumu
  • 15 damla kuşburnu yağı
  • 10 damla badem yağı
  • 1 ampül E vitamini
  • 5 damla gül yağı

Küçük bir tencereye su koyup bu suyu kaynatın. Tencerenin üzerini kapatacak boyutta bir camı tencerenin üzerine koyun. Kaynayan suyun bu cama değmemesine özen gösterin. Cam içerisine Hindistan cevizi yağı, balmumu ve zeytinyağını ekleyerek eritin. Bu yağların çok ısınmaması gerekmektedir. Tahta bir kaşık ile karışımı karıştırın ve içerisine diğer yağları sırası ile ekleyin. Hazırlanan kremi cam kavanoza ekleyin ve güneş görmeyen bir yerde saklayarak 6 – 8 ay kullanın.

Retinol Krem Eczane Fiyatı Kaç Lira?

Retinol kremi evde kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ancak bununla uğraşmak istemeyen kişiler için doğal bir şekilde hazırlanan retinol kremler önerilmektedir. Retinol kremlerin fiyatı markasına ve ürünün boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Eczanelerde 50 TL’ye retinol krem satılabildiği gibi 500 TL’ye de retinol krem satılmaktadır. Hangi kremi alacağınıza karar verdikten sonra fiyatını eczaneye sorabilirsiniz.

Retinol Krem Yan Etkileri Neler?

Retinol kremin birçok faydası bulunmaktadır. Ancak bir tür asit olan retinol kremin çok uzun kullanılması bazı yan etkilere neden olabilmektedir. Retinol kremin az görünen yan etkileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Tahriş
  • Kırmızılık
  • Kaşıntı
  • Aşırı cilt kuruluğu
  • Deride pullanma
  • Deride soyulma
  • Güneşe karşı hassasiyetin artması

Daha az yaygın yan etkiler şunlardır:

  • Cilt renginin solması
  • UV ışığına duyarlılık
  • Sivilcelenme
  • Cilt şişmesi
  • Cilt batması ve kabarması

Retinol Krem Kullananların Yorumları Neler?

Retinol krem kullananların yorumları genel itibariyle olumludur. Retinol kremi düzenli bir şekilde kullanan kişiler, kremin etkilerini 1 ay içerisinde gördüklerini belirtmektedirler. Bununla beraber, önerilen şekilde kullananların herhangi bir yan etki ile karşılaşmadığı da görülmektedir.

Uyarı!

Güneş yanığı, retinol kullanmanın en büyük risklerinden biridir. Kurutma ve tahriş edici etkilerden bazıları güneşe maruz kalma ile daha da kötüleşebilir. İronik olarak, güneşe maruz kalma, retinol kullandığınız bazı etkiler için, örneğin yaşlılık lekeleri ve kırışıklıklar için sizi riske atabilir. Bu tür riskleri azaltmak için her gün güneş koruyucu kullanın ve mümkün olduğunca doğrudan güneşe maruz kalmaktan kaçının.

Retinoller hamile kadınlar için önerilmez. Doğum kusurları ve düşük yapma riskini artırabilirler. Hamileyseniz veya yakın gelecekte hamile kalmayı planlıyorsanız, doktorunuzla retinol hakkında konuşun. Retinol kullanırken oral kontraseptif almanızı önerebilirler.

Retinol kullanmak egzamayı şiddetlendirebilir. Aktif bir egzama döküntünüz varsa kullanmaktan kaçının.

İlginizi Çekebilir: