17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüz nemlendirici krem önerileri ve eczane markaları

Yüz nemlendirici krem önerileri ve eczane markaları

Nemlendirici kremler cildin nem tutma kapasitesini arttırmaya yarayan kozmetik ürünlerdir. Yüz nemlendirici krem cildi ideal nem dengesine kavuşturur, cilde elastikiyet verir ve cildin yumuşamasını sağlar. Düzenli kullanımında olası cilt problemlerinin önüne geçer. Peki, yüz nemlendirici krem ne işe yarar, nasıl uygulanır? Hangi yüz nemlendirici kremler önerilmektedir?

İçerikleri

Ciltteki nem dengesinin bozulması cilt problemlerine davetiye çıkarabilir, bu nedenle yüz nemlendirici krem günlük rutinin bir parçası olmalıdır. Farklı cilt tiplerine göre kullanılacak olan yüz nemlendirici krem değişkenlik gösterebileceği için hangi cilt tipine hangi kremin uygun olduğu bilinmelidir. Farklı yüz nemlendirici kremlerin özelliklerini yazımızın devamında sizler için derledik.

Yüz Nemlendirici Krem Ne İşe Yarar?

Yüz nemlendirici krem ne işe yarar denirse cevabı özellikle kuru ciltlerde işe yarayan nemlendirici kremler cildin kendisini yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Yüz nemlendirici kremler su ve yağ bazlı bir içerikten oluşmaktadır. Ciltteki hücreler sıvı kaybettiğinde yaşlanma, kırışıklık ve sarkma gibi sorunlar meydana gelmektedir. Hücredeki sıvıların korunmasını sağlayan bu kremler sayesinde bu sorunların oluşmadan önüne geçilebilir.

Yüz Nemlendirici Krem Nasıl Sürülür?

Yüz nemlendirici krem nasıl sürülür konusunda öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta yeterince kullanmaktır. Bir iki bilye büyüklüğünde yüz nemlendirici krem yeterli olmaktadır, bu miktardan fazlasının ekstra bir getirisi beklense dahi olmamaktadır. Kullanırken sadece yüze değil, aynı zamanda boyun ve gerdan kısmına da sürülmelidir. Yer çekiminin tersine doğru dairesel hareketlerle krem uygulanmalıdır. Temiz cilde ve özellikle duştan sonra yüz nemlendirici krem sürmeye özen gösterilmelidir.

Yüz Nemlendirici Krem Önerileri
Yüz Nemlendirici Krem Önerileri

Yüz Nemlendirici Krem Önerileri

Yüzü nemlendirmek cilt bakımında temel bir rutindir. Herkesin ihtiyacı olan bu nemlendiricileri seçerken hangi cilt tipine sahip olduğunuzu bilmek ve buna göre hareket etmek önemlidir. Kuru ciltler için yağ bazlı yüz nemlendirici kremlerin tercih edilmesi gerekir. Yağlı ciltler sahip bireylerin hafif formülü olan jel nemlendiricilere yönelmesi gerekir.

Clinique Yüz Nemlendirici Krem

Clinique Mouisture Surge yüz nemlendirici krem 72 saat boyunca yüzü nemlendirmeye devam eder ve nemi cilde hapseder. Yağ bazlı bir formüle sahip olmadığı için sivilce oluşumuna sebebiyet vermez. Düzenli kullanım ile nemli bir cildin yanında cilt tonu eşitliği de sağlar.

Clinique’nin diğer yüz nemlendirici kremleri:

  • Smart Clinical MD Retinol Krem
  • Superdefense
  • Dramatically Different Nemlendirici Losyon
  • Smart Akıllı Onarım Gece Nemlendirici Kremi

Nivea Yüz Nemlendirici Krem

Nivea Hydra Skin Effect yüz nemlendirici krem tüm cilt tipleri için uygun bir kremdir. Yağlı bir his oluşturmayan bu krem 72 saate kadar nemlendirmeye devam eder ve cildin tazelenmiş, dolgun bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Bioderma Yüz Nemlendirici Krem

Bioderma yüz nemlendirici krem çeşitleri cilt tiplerine uygun olarak çeşitlilik göstermektedir.

Hydrabio Cream kuru ve çok kuru nemsiz ciltler için kullanıma uygundur. Ciltteki su dolaşımını arttırır, cildin ışıltısına kavuşmasını sağlar. İnce çizgilerin görünümünün anlamasını sağlar.

Normal ve karma ciltler içinse Hydrabio Gel-Cream önerilmektedir. Cilde ipeksi bir yumuşaklık kazandıran bu ürün canlı bir cilt görünümü oluşmasına da yardımcı olur.

Hydrabio Serum nemsiz cilde sahip bireylere hitap etmektedir. Ciltteki su kaybını önlemeye ve su dolaşımının artmasına yardımcı olur.

CeraVe Yüz Nemlendirici Krem

CeraVe yüz nemlendirici krem ürünleri eczanelerde bulunabilmektedir. Nemlendirici krem, nemlendirici losyon gibi seçenekler bulunmaktadır. Nemlendirici kremi kuru ve çok kuru ciltler içindir. Yüzün yanında vücut ve el için de kullanılabilir. Hassas ciltlere uygundur ve tüm yaş grupları kullanılabilir.

Cetaphil Yüz Nemlendirici Krem

Cetaphil nemlendirici losyon dört güne kadar etkisini devam ettirir. Yumuşak ve pürüzsüz bir cilt için kullanılması tavsiye edilen ürünlerden biridir. Aynı zamanda bu ürün cildi korur.

Diadermine Yüz Nemlendirici Krem

Diadermine koruyucu nemlendirici bakım kremi cildi dış etkenlere karşı korumaktadır. Cilde derinlemesine etki ederek cildin nem oranını arttırır, bununla birlikte cildin nem kaybetmesini engelleyici niteliktedir. Hassas ciltlere uygundur olan bu ürün pürüzsüz, esnek ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Garnier Yüz Nemlendirici Krem

Garnier yüz nemlendirici kremleri çeşitlidir. Botanik rahatlatıcı nemlendirici krem gül suyu nemlendirmenin yanı sıra rahatlamaya sağlar. Botanik matlaştırıcı nemlendirici krem yeşil çay ise mat bir cilt görünümüne kavuşturur. Hyaluronik Aloe Krem 48 saat etkisini sürdüren nemlendirme etkisi ile yoğun besleyiciliğe sahiptir. Garnier’ın Nem Bombası kağıt maskeleri de bulunmaktadır.

Loreal Yüz Nemlendirici Krem

Loreal Paris Nem Terapisi Aloe Vera yüz nemlendirici krem her cilt tipine uygun olarak farklı ürünlerle karşımıza çıkmaktadır. Normalden kuruya ciltler, normalden karmaya ciltler, kuru ve hassas ciltler gibi çeşitli seçenekleri bulunmaktadır. Anında etki eden bu krem daha ferah ve canlı bir cilde kavuşulmasına yardımcı olur. Günden güne daha yoğun nemlenmiş bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Yüz Nemlendirici Krem Eczane Markaları
Yüz Nemlendirici Krem Eczane Markaları

Yüz Nemlendirici Krem Eczane Markaları

Bepanthol Nemlendirici Besleyici Yüz Bakım Kremi

Bepanthol Cilt Bakım Kremi günlük olarak el ve yüz için kullanılabilmektedir. Gün içerisinde kaybedilen nemin cilt tarafından yeniden kazanılmasına yardımcı olur. Su bazlı bir yapıya sahip olduğu için yağlı bir his bırakmaz. Canlı bir görünüm kazanmanız yardımcı olan bu ürün eczanelerde bulunmaktadır.

Bodycare Nemlemdirici Yüz Kremi

Bodycare nemlendirici ürünleri nemlendirici gündüz kremi, nemlendirici gece ve yüz nemlendirici krem olarak çeşitlenmiştir. Bodycare nemlendirici gündüz kremi cildi derinlemesine beslemekte ve nemlendirmektedir. Cildi koruyucu bir etkisi olmasının yanı sıra derin çizgilere karşı bakım yapar. Uygulama aşamasında cildin temiz olması dikkat edilmesi gereken bir noktadır.

Ducray Dexyane

Ducray Dexyane nemlendirici ürünleri “kuruluğa bağlı kaşıntı hissine karşı nemlendirici temizleme jeli” ve “kuruluğa bağlı kaşıntı hissine karşı nemlendirici balm”dır. Temizleme jeli günlük temizleyici olarak kullanılır. Kuruluğa karşı korurken bundan doğan tahrişi yatıştırır. Hassas ciltler için uygun bir seçenektir. Nemlendirici balm ise kuruluktan kaynaklı oluşan hasarı onanır ve cildin beslenmesini sağlar.

Cosmed

Cosmed yüz nemlendirici krem ürünleri:

  • Koruyucu & Nemlendirici Krem : Kuru ciltler içindir. Çevresel etkenlere karşı cildi koruyan özelliğe sahiptir. Hafif masajla cilde uygulanır ve durulama gerektirmez. Gece ve gündüz kullanılabilir.
  • Yoğun Nemlendirici Krem: Günlük kullanıma uygundur ve kuru ciltler uygundur. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa kullanımı önerilir. Yüzün yanında vücut için de kullanımı uygundur.
  • Ultra Nemlendirici & Besleyici Krem 24h: Her cilt tipine için uygun olan bu krem günlük nem ihtiyacını karşılar. Tüm vücuda uygulanabilir ancak göz çevresine sürülmemesine dikkat edilmelidir. Sabah ve akşam için kullanılabilir.
  • Yüz Nemlendirici Krem Sivilce Yapar Mı?
    Yüz Nemlendirici Krem Sivilce Yapar Mı?

Yüz Nemlendirici Krem Sivilce Yapar Mı?

Kullanılmaya başlamadan önce akla gelen ilk sorulardan biri yüz nemlendirici krem sivilce yapar mı sorusudur. Cilt tipine uygun olarak seçildiği sürece yüz nemlendirici krem sivilceye sebebiyet vermemektedir. Eğer nemlendirici bir ürün kullanmaya başladıktan sonra yüzünüzde daha öncesinde çıkmayan sivilceler çıkmaya başladıysa bunun nedeni cilt yapınıza göre yağlı bir ürünü tercih etmenizdir. Diğer bir neden ise kullanılan ürün gözenekleri tıkıyor olabilir. Bu durumda non-comedogenic ürünleri tercih edebilirsiniz.

Uygun Fiyatlı En İyi Nemlendirici Önerileri

Yüz Nemlendirici Krem Evde Nasıl Yapılır?

Hem daha az maliyet ile hem de daha doğal ürünlerle cildini nemlendirmek isteyenler yüz nemlendirici krem evde nasıl yapılır diye merak etmektedir. Aloe vera kremi doğal ve besleyici seçeneklerden biri.  Kırışıklık ve cilt sorunları üzerindeki etkisi bilinen aloe veranın jelinden bir kaba iki yemek kaşığı konularak krem yapılmaya başlanır. Sonrasında argan yağı ve jojoba yağı aloe vera jelinin üzerine eklenir. Son olarak üçer damla lavanta ve zerdaçal yağı damlatılarak iyice harmanlanana kadar karıştırılır. Bu karışım serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir. Kuru ve temiz cilde masaj yaparak uygulanabilir.

Yaşlanma Karşıtı Nemlendirici Krem Tarifi

Yüz nemlendirici krem önerileri ve eczane markaları