18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıÜzüm çekirdeği yağı göz altına, yüze, vajinaya sürülür mü?

Üzüm çekirdeği yağı göz altına, yüze, vajinaya sürülür mü?

Üzüm çekirdeği yağı, güzelliği artırıcı özellikleri sayesinde üzüm kullanmanın en sevdiğiniz yollarından birisi olacak.

İçerikleri

Beta-karoten açısından zengin ve bol miktarda esansiyel yağ asitleri içeren üzüm çekirdeği yağı bu özellikleriyle son dönemde birçok cilt bakım ürününün ana bileşenidir. Antioksidanlarla dolu ve E Vitamini açısından zengin üzüm çekirdeği yağı, cildiniz için çeşitli faydalar sunar ve tüm cilt tipleri için uygundur. Ayrıca günlük cilt bakımı rutininiz için bir zorunluluktur.

Üzüm çekirdeği yağı, preslenmiş üzüm çekirdeklerinden elde edilir.

  • Antienflamatuvar,
  • Antimikrobiyal,
  • Antioksidan özelliklere sahiptir.

Bu özellikler, yüksek miktarda omega zinciri yağ asitleri ve üzüm çekirdeği yağında bulunan E vitamini ile birlikte, onu cilt için popüler bir topikal tedavi haline getirmiştir.

Üzüm Çekirdeği Yağının Sağlığa Faydaları Neler?

Üzüm çekirdeği yağı, çoğunlukla omega-6 yağ asitleri olan çoklu doymamış yağ asitleri bakımından yüksektir. Optimum sağlık , vücudunuzdaki omega-6 yağ asitleri ve omega-3 yağ asitlerinin uygun dengesine bağlıdır. Çoğu insan diyetlerinde yeterince omega-6 yağ asidi alır ve neredeyse yeterli omega-3 almaz. Çok fazla omega-6 yağ asidinin kanser de dahil olmak üzere kronik hastalıklara yol açabilecek iltihaplanmaya neden olduğu bilinmektedir. Diyetinizde zaten yeterince omega-6 alıyorsanız, düzenli olarak üzüm çekirdeği yağı tüketmek omega-6 alımınızı sağlıksız seviyelere getirebilir.

Üzüm çekirdeği yağı, zeytinyağından bile daha iyi bir E vitamini kaynağıdır. E Vitamini, yağda çözünen bir antioksidan olarak çalışan ve hücrelerinizi kanser, kalp hastalığı ve diğer kronik hastalıklara karşı korumaya yardımcı olan bir vitamindir. E vitamini ayrıca bağışıklık sisteminizi de destekler.

Üzüm Çekirdeği Yağının Cilde Faydaları Neler?

Üzüm çekirdeği yağının güzellik faydalarının çoğu, E vitamini ve omega-6 yağ asidi içeriğinden kaynaklanıyor olabilir. Serbest radikaller ve güneş, rüzgar ve kirlilik gibi çevresel faktörler cildinizde yaşlanma belirtilerini artırabilir, kuru cilt ve renk bozulmasına neden olabilirler.

E Vitamini serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur, bu nedenle diyetinizde tüketildiğinde cildinizi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Aynı faydalar, doğrudan cildinize üzüm çekirdeği yağı şeklinde uygulandığında da geçerli olabilir.

Üzüm çekirdeği yağı sivilceleri tedavi eder;

Üzüm çekirdeği yağının kanıtlanmış antimikrobiyal özellikleri nedeniyle, bazı insanlar onu sivilce salgınlarını tedavi etmek için kullanır. Bunun nasıl çalıştığına dair araştırmalar eksik olsa da, üzüm çekirdeği yağının gözeneklerinizin derinliklerine inebilen ve sivilcelere neden olan bakterilere saldırarak cildinizi daha temiz hale getirdiği bilinmektedir.

Üzüm çekirdeği yağı cildi daha yumuşak ve elastik yapar;

Üzüm çekirdeği yağı, cildinizin elastikiyetini ve yumuşaklığını iyileştirdiğini iddia eden bir dizi başka bitkisel içerikle birlikte test edilmiştir. Araştırmada üzüm çekirdeği yağının

  • Cildi nemlendirdiği
  • Sivilceleri iyileştirdiği
  • Cildi hafiflettiği,
  • Gözenekleri sıkılaştırdığı
  • Yara izlerinin görünümünü azalttığı tespit edilmiştir.

Üzüm çekirdeği yağı cilt tonunu eşitler;

Üzüm çekirdeği yağı, proantosiyanidin adı verilen güçlü bir antioksidan bileşen içerir. Bu antioksidan, cildinizde sürekli kullanıldığında cilt tonunu eşitleyebilir.

Üzüm çekirdeği yağı cildinizi güneş hasarından koruyabilir;

Üzüm çekirdeği yağındaki güçlü antioksidanların başka bir faydası daha vardır. Bir inceleme ile üzüm çekirdeği yağının cildinizi UV ışınlarının tüm hasarını emmekten korumaya yardımcı olduğu tespit edilmiştir.

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Cildiniz için üzüm çekirdeği yağı kullanmak çok basittir. Saf üzüm çekirdeği yağı satın alabilir ve yatmadan önce yüzünüze saf haliyle kullanabilirsiniz. En sevdiğiniz nemlendirici yüz ve vücut kremlerine bir damla üzüm çekirdeği yağını karıştırmak, nemi cildinize hapsetmeye yardımcı olur. Dilerseniz üzüm çekirdeği yağını biraz avuç içine alıp ellerinizi ovuşturarak biraz ısıtabilirsiniz. Cildinize nemlendirici maske olarak bol miktarda uygulayın.

Üzüm Çekirdeği Yağı Cilt Beyazlatma

Üzüm çekirdeği yağı akne izlerini hafifletir. E vitamini ve linoleik asit içeriği sayesinde sivilce izlerini ve güneş lekeleri gibi cilt renk bozukluklarını tedavi eder. Çalışmalar, iyileşme sürecini hızlandırmaya ve keloid izlerinin oluşumunu azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Genellikle ciddi yanıklar, kesikler veya akneden kaynaklanan kabarık, genişlemiş yara izlerini yok ederek cildi beyazlatır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Göz Altına Sürülür Mü?

Göz altı morlukları için üzüm çekirdeği yağı kullanmak harika sonuçlar elde etmenizi sağlar. Uykusuzluk ve kötü yaşam tarzı seçimleri nedeniyle göz çevrenizde şişlikler ve göz altı morlukları oluşabilir. Sağlıklı ve zinde görünmek için en az 6-8 saat uyumak şarttır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Yüze Sürülür Mü?

Üzüm çekirdeği yağı cildinize hızla nüfuz eder ve cildinizde yağlı bir his bırakmaz. Üzüm çekirdeği yağını gece yatmadan önce yüzünüze sürebilirsiniz. Yüzünüze üzüm çekirdeği yağı sürmek için ellerinize birkaç damla üzüm çekirdeği yağı damlatın ve yüzünüze masaj yaparak uygulayın. İsterseniz sabahları işlemi tekrarlayabilirsiniz. Üzüm çekirdeği yağı gözenekleri tıkamadığı için nemlendirilmeye ihtiyaç duyan yağlı ciltler dahil tüm cilt tipleri için idealdir.

Yüzünüze üzüm çekirdeği yağı uygulamadan önce bileğiniz veya ayak bileğiniz gibi daha az görünen bir kısmında nokta testi yapın. Yağa herhangi bir reaksiyon göstermediğinizden ve cildinizin bunu tolere edebileceğinden emin olmak için 24 saat bekleyin.

Üzüm Çekirdeği Yağı Vajinaya Sürülür Mü?

Üzüm çekirdeği yağı vajina bölgesi için en iyi nemlendirici yağlardan birisidir. Üzüm çekirdeği yağı vajina bölgesinde doğal kayganlaştırıcı olarak güvenle kullanılabilir. Üzüm çekirdeği yağı vajinal doku için oldukça iyileştirici bir yağdır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Kayganlaştırıcı Olarak Kullanılır Mı?

Üzüm çekirdeği yağı tamamen doğaldır ve yan etkisi olmaksızın cinsel ilişkide güvenle kullanılabilir. Tatsız ve kokusuz olduğu için, ilişki esnasında rahatsızlık vermez. Ancak uzun süre dayanmaz veya çabuk kurur, yeterli yağlama için sürekli olarak yeniden uygulamanız gerekebilir.

Üzüm Çekirdeği Yağının Saça Faydaları Neler? Nasıl Kullanılır?

Üzüm çekirdeği yağı saçınızın ve saç derinizi sağlıklı yapar. Genellikle kuru bir saç derisinin neden olduğu kepek sorununuz varsa , saç derinize yumuşatıcı üzüm çekirdeği yağı sürmek ölü cildi gevşetmeye ve nemi geri kazanmaya yardımcı olabilir.

Zeytinyağı ve hindistancevizi yağı da dahil olmak üzere bazı doğal yağlar saçınız için iyidir, ancak yağlı ve ağırlık hissi bırakabilir. Üzüm çekirdeği yağı hafiftir ve saçınıza uygulandığında nem, güç ve parlaklık kazandırır.

Şampuanlamadan önce saçlarınıza birkaç yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağını (saçınızın uzunluğuna bağlı olarak daha fazla veya daha az kullanarak) masaj yaparak uygulayın.

Üzüm çekirdeği yağı ayrıca kellik için doğal bir çare olarak kullanılır. Linolenik asidin saç büyümesini uyardığı düşünülmektedir. Yağ, prosiyanidin oligomerleri adı verilen flavonoidler içerir. Bunlar güçlü antioksidanlardır.

Üzüm Çekirdeği Yağının Yan Etkileri Var Mı?

Üzüm çekirdeğinin yan etkileri çok nadirdir. Ancak yine de yüzünüze üzüm çekirdeği yağı uygulamadan önce cildinizin bileğiniz veya ayak bileğiniz gibi daha az görünen bir kısmında bir nokta testi yapın. Yağa herhangi bir reaksiyon göstermediğinizden ve cildinizin bunu tolere edebileceğinden emin olmak için leke testinden 24 saat sonra uygulama yapın.

Üzüm Çekirdeği Yağı – Nedir? Nasıl Kullanılır?