28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüze buz nasıl sürülür? Yüze buz sürmenin 9 faydası

Yüze buz nasıl sürülür? Yüze buz sürmenin 9 faydası

Yüze buz sürmek sadece cildinizi canlandırmakla kalmaz aynı zamanda birçok cilt problemine de iyi gelir. Pekiyi, yüze buz sürmenin pek bilinmeyen faydaları neler, yüze buz nasıl sürülür? Detaylar haberimizde.

İçerikleri

Biz kadınlar için yüzümüz bir hazinedir. Bu sebeple bütün kadınlar ciltlerinin sağlıklı, parlak ve genç görünmesini isterler. Buz tedavisi, evinizin rahatlığında ve para harcamadan bunu başarmanın basit bir yöntemidir. Cilde veya daha spesifik olarak yüze buz sürmek, cildin daha iyi görünmesine katkıda bulunduğu için modern güzelliğin en popüler ipuçlarından birisidir.

Yüze Buz Sürmenin Faydaları Neler?

1- Cildi pürüzsüzleştirir;

Her gece veya uyumadan önce yüzünüzü yıkayın ardından plastik bir poşeti buzla doldurun ve yüz-boyun bölgenize yaklaşık 3 dakika hafifçe masaj yapın. Bu uygulama ile birkaç gün içinde gözle görülür sonuçlar elde etiğinizi görecek ve, cildinizin taze ve pürüzsüz hale geldiğini hissedeceksiniz. Buz tedavisi ayrıca kırışıklıkları önler ve daha iyi uyumanıza yardımcı olur. Buz, cildi sıkılaştırma ve genişlemiş gözenekleri küçültme özelliğine sahiptir.

2- Sivilceleri yok eder;

Cilde buz sürmek sivilce problemlerini çözmenin en iyi yollarından birisidir. Yüzünüzü yıkayın, bir buz küpünü temiz, yumuşak bir bez veya havluya sarın ve 3-5 dakika boyunca sivilcenin üzerine hafifçe bastırın. Birkaç uygulamadan sonra sonuçlar sizi şaşırtacak.

3- Kırışıklıkları azaltır;

Buzun yüze en önemli faydalarından biri, kan dolaşımını iyileştirmesi, erken yaşlanmayı ve kırışıklıkları önlemesidir. Nemlendiricinizi uygulamadan önce her gün yaklaşık bir dakika yüzünüze buz ile masaj yapabilirsiniz. Cildinizi her zaman iyi bir yüz kremi ile nemlendirdiğinizden emin olun. Bu uygulama , cildinizi nemlendirecek, detoksifiye edecek ve sıkılaştıracaktır.

4- Açık gözenekleri sıkılaştırır;

2 veya 3 dakika boyunca yüzünüzün her yerine buz küpü sürün. Yeterince uyguladığınızda, genişlemiş açık gözeneklerinizin birkaç gün içinde küçüldüğünü fark edeceksiniz.

5- Göz altı torbalarına iyi gelir;

Göz altı şişkinliğinin ve torbalarının birçok nedeni olabilir ama endişelenmeyin. Göz altı torbalarından kurtarmak için göz altlarınıza buz uygulayın. 2 buz küpünü bir bez parçasına sarın, kapalı gözlerinizin üzerine koyun ve yavaş dairesel hareketler yaparak iltihaplı bölgelere 2 dakika boyunca nazikçe masaj yapın.

6- Mükemmel makyaj astarı görevi görür;

Buz, cildiniz için doğal bir tonerdir ve makyaj öncesi uygulandığında çok işe yarar. Aslında buzun yaptığı şey makyajın altındaki gözenekleri küçülterek fondötenin pürüzsüz ve kusursuz görünmesini sağlamaktır.

7- Şişkinliği azaltır;

Buzun bir başka özelliği de kan damarlarını daraltarak cildin yüzeyine daha az kan gitmesini sağlamaktır. Bu, uygulama ciltteki iltihap için de tedavi edicidir, çünkü diğer yollardan çok daha hızlı geçmesini sağlayabilir.

8- Tahrişi ve sivilceleri azaltır;

Buz şişkinliğin yanı sıra kızarıklığı da azaltır, bu nedenle sivilceler için çok etkilidir. Ayrıca cilt tahrişlerine iyi gelir. Yeni bir sivilce çıktığını fark ettiğinizde sivilce çıkan bölgeye hemen bir buz küpü uygulayabilirsiniz, böylece yeni başlayan iltihabı yavaşlatırsınız. En iyi uygulama, işlemi her gece tekrarlamaktır.

9- Göbek yağlarıyla mücadele eder;

Buzu yüzünüz dışında vücudunuza da uygulayabilirsiniz. 15 dakika boyunca karnınıza bir buz torbası koyun. 3 dakika çıkarın ve en fazla bir saat tekrarlayın. Buz paketlerini çay, kahve ve biberiye ile birlikte kullanabilirsiniz. Buz, beyaz yağ hücrelerini, metabolik süreçle daha kolay ve hızlı bir şekilde yakılabilen kahverengi yağ hücrelerine dönüştürür. Ancak unutmayın, bu uygulama sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz ile birleştirildiğinde en iyi sonuçları verecektir.

Yüze Buz Nasıl Sürülür?
Yüze Buz Nasıl Sürülür?

Yüze Buz Nasıl Sürülür?

Öncelikle yüzünüzü çok iyi temizlemelisiniz. Ardından bir veya iki buz küpünü bir bez parçasına sarın (kağıt peçete kullanmayın). Artık buz erimeye başladığına ve kumaşı ıslattığında yüzünüze uygulayabilirsiniz. Bu uygulamasının etkili olabilmesi için bir noktada sabitlemek yerine yüzün farklı bölgelerine 1-2 dakika boyunca uygulamanız gerekir. Bu nedenle bezinizi yumuşak dairesel hareketlerle çeneden yanaklara, alnınız ve burnunuz boyunca hareket ettirmelisiniz. Tabii ki en çok sorununun olduğu göz altı bölgesine özellikle dikkat etmelisiniz. Son olarak cildinize nemlendirici krem ​​uygulayabilir ve buzun yüzünüze faydalarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Her zaman buz uygulama işleminin temiz bir yüze yapıldığını unutmayın. Buz küplerini tutmak için eldiven giyin. Buz uygulaması için kendinize yeterli zaman ayırmayı planlıyorsanız, bu ellerinizi koruyacaktır. Yüzünüze masaj yaparken buzu yumuşak bir bez veya plastik torba ile örtmeden doğrudan kullanmayın. Akne veya göz çevresindeki şişlikleri azaltmak için buz küplerini doğrudan kullanabilirsiniz. Cilt yanıklarını önlemek için vücudunuza asla 1 saatten fazla buz küpleri uygulamayın. Son olarak buz küplerinize salatalık, yeşil çay veya sarımsak ekleyerek buzun yüzünüze faydalarını ikiye katlayabilirsiniz.

Yüze Buz Sürmenin Zararları Neler?

  • Buz uygulaması doğru yapılmadığı takdirde cildinize yarardan çok zarar verebilir.
  • Yanık, donma ve sinir hasarı gibi olası risklerden kaçınmak için iyi eğitimli bir profesyonel tarafından yapılması önemlidir.
  • Daha koyu tenli veya bronzlaşmış kişilerde renk bozulmasına neden olabileceğinden, daha soluk ciltler için daha güvenlidir.
  • Çoğu cilt tipi için güvenli olsa da buz uygulaması, hassas veya sıcaklıktaki değişikliklere tepki veren cildiniz varsa (örneğin, bazı rosacea eğilimli ciltler ve soğuk ürtiker) dikkatli olmanız gerekir.

En Ucuz ve En Kolay Cilt Germe Yöntemi Yüze Buz Sürmek