27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıSabah yüze buz sürmek ne işe yarar, tüyleri azaltır mı?

Sabah yüze buz sürmek ne işe yarar, tüyleri azaltır mı?

Güzelliğine önem veren kadınların cilt bakımı için denemeyeceği hiçbir şey yoktur. Yüze buz uygulaması da bu bakımlardan biridir. İçecekleri soğutmak ya da bir yere çarpıldığında şişme olmaması için kullanılan buz küpleri, kadınların cilt bakım yöntemlerine de girdi. Peki, yüze buz uygulaması nasıl yapılır? Cilde ne gibi faydaları vardır?

İçerikleri

Suyun dondurulması sonucu elde edilen buz, kristal yapıda ve renksizdir. Farklı amaçlarla evlerde yerini alan buzlar sivilcelerden kırışıklıklara kadar çok çeşitli cilt sorunlarında kullanılabiliyor. Yapılan araştırmalar da buzun yüze çok faydası olduğunu gösteriyor. Gelin beraber buzun cilde faydalarını öğrenelim.

Yüze Buz Uygulaması Nasıl Yapılır?

Vücudun herhangi bir bölümüne buz kompresi uygulamak kriyoterapi ya da soğuk terapi olarak adlandırılır. Eskiden çok fazla bilinmese de, günümüzde yüze buz uygulaması nasıl yapılır bilmek önemlidir. Cilde olan faydaları saymakla bitmeyen yüze buz uygulaması son derece kolaydır.

Yüzünüzü güzelce temizledikten ve nemlendirdikten sonra buz uygulamasına geçilmelidir. 1 küp buzu buz kalıbından çıkarın ve dairesel hareketler ile yüzünüzün üzerinizde gezdirin. Buzlar cilt sıcaklığı ile erimeye başladıktan sonra buz uygulamasını bırakabilirsiniz. Daha sonra normal ısıdaki su ile cildinizi yıkayın.

Cilde Buz Maskesi Nasıl Yapılır?

Ciltteki hücrelerin canlanmasını sağlayan buz maskesi, yaşın ilerlemesine bağlı olarak artan kırışıklıkların ve sarkmaların toparlanmasına yardımcı olur. Birçok kişi tarafından merak edilen cilde buz maskesi nasıl yapılır size detaylı olarak aktaracağız. Kalıptan çıkarılan buz küpü direkt olarak cilde uygulanabileceği gibi bazı doğal ürünlerle karıştırılarak da uygulanabilir. Şimdi size buzla yapabileceğiniz farklı buz maskelerinden bahsedeceğiz.

Limonlu buz maskesi: Bir miktar su içerisine bir limon sıkarak buz kalıbında dondurun. Buz küpü donduktan sonra çıkarın ve yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın.

Sodalı buz maskesi: 1 şişe maden suyunu buz kalıplarına dökün. Dondurduktan sonra yavaş yavaş yüzünüze uygulayın.

Nemlendiricili buz maskesi: Günlük kullandığınız ve cilt tipinize uygun olan nemlendiriciyi boynunuza ve yüzünüze normalden daha fazla sürün. Daha sonra buz küpü ile cildinize masaj yapın.

Salatalıklı buz maskesi: 2 tane salatalığı püre haline getirdikten sonra 1 fincan limon suyuna ekleyin. Hazırlanan karışımı buz kalıplarında dondurun ve cildinize uygulayın.

Yüze Sürülen Buz Ne İşe Yarar?

Konu güzellik olduğu zaman hiç acımadan cebini boşaltacak birçok kadın bulunmaktadır. Ancak istediğiniz cilde kavuşmak için paralarınızı vermenize ya da saatlerce araştırma yapmanıza hiç gerek yok. Cildinize bakımın en pratik ve en ekonomik yolu buzdolabında sizleri bekliyor.

Serinletmenin dışında cilt bakımında da kullanılan buz sayesinde cilt sorunları ile baş edebilirsiniz. Güzellik rutininize buz uygulamasını eklemeyi unutmayın. Peki, yüze sürülen buz ne işe yarar? Yüze buz sürmenin faydaları şunlardır:

  • Akne ve sivilce tedavisinde etkilidir.
  • Kan dolaşımını artırdığı için cilde canlılık verir.
  • Güneş lekelerinde etkilidir.
  • Cildi sıkılaştırır.
  • Cildin sarkmasına engel olur.
  • Gözaltı morluklarına iyi gelir.
  • Cildi gençleştirir.
  • Gözenekleri sıkılaştırır.
  • Makyaj öncesi buz uygulamak fondötenin daha düzgün durmasına yardımcı olur.
  • Gözaltı şişliklerine iyi gelir.

Sabah Yüze Buz Sürmek Ne İşe Yarar?

Kırışıklıkların azalmasına yardımcı olan buz uygulaması, yeni kırışıklıkların da oluşmasına engel olur. Cildi canlandırma özelliği olan buzu özellikle belli saatlerde kullanmak etkiyi daha da artırır. Sabahları yüze buz sürmek soğukluğun da etkisi ile kan dolaşımını hızlandırarak cilde renk vermektedir. Buzun etkisi her zaman vardır. Ancak sabah saatlerinde uygulandığında cilde sağladığı fayda daha fazladır.

Yüze Buz Sürmek Tüyleri Azaltır Mı?

Yüze buz sürmek tüyleri azaltır mı sorusu son günlerde popüler olmaya başlamıştır. Buzun çeşitli faydalarını gören kişiler, yüze buz sürmenin tüyleri azaltıp azaltmadığını merak etmektedir. Buz uygulamasının tüyleri azaltma üzerinde etkisi vardır. Ancak bu etki uzun sürede kendisini göstermektedir. Buna karşın ağda uygulamasından hemen sonra yüzünüze buz maskesi yaparsanız oluşacak tahrişin ve kızarıklığın önüne geçebilirsiniz.

Yüze Buz Sürmek Zararlı Mı?

Yüze buz sürmenin faydaları bir hayli fazladır. Ancak faydaları olduğu gibi bazı zararları da bulunmaktadır. Yüze buz uygulamasının çok sık tekrarlanmaması önerilmektedir. Bununla beraber, buz küplerini pamuklu bir beze sararak yüzünüze uygulamanız daha iyi olacaktır. Buz küpünün belirli bir alana bir dakikadan daha fazla uygulanmaması önerilmektedir. Buz maskesinin 15 dakikadan fazla yapılması kılcal damarları da etkilemektedir. Bu nedenle çok dikkat edilmelidir.

Sütlü Buzun Cilde Faydaları

Mısırlı ve Eski Yunanlı kadınların güzellikleri sütten gelmektedir. Sütün içerisinde bulunan A, D, E vitaminleri cildi beslemektedir. Cildinizin daha fazla beslenmesi için sütü buz haline getirebilirsiniz. Sütlü buzun cilde faydaları önemlidir. Sütü buz kalıplarına dökerek sütlü buzu hazırlayabilirsiniz. Her gün bir buz küpünü cildinize uygulayarak cildinizin kısa sürede kendisini toparlamasını sağlayabilirsiniz. Cildi derinlemesine temizleyen buzlu süt, cilde doğal bir botoks etkisi yaratmaktadır.

Maden Suyu, Limon, Buz Maskesi Nasıl Yapılır, Ne İşe Yarar?

Ayrı ayrı çeşitli faydaları bulunan maden suyu, limon buz maskesi nasıl yapılır? Bu doğal maskeyi hazırlamak son derece kolaydır. Bir şişe maden suyu içerisine yarım limonu sıkın ve buz kalıplarına dökün. Karışım donarak buz haline geldikten sonra cildinize dairesel hareketlerle uygulayın. Bu maskenin sağladığı faydalar şunlardır:

  • Gözenekleri sıkılaştırır.
  • Sivilceyi azaltır.
  • Cildi nemlendirir.
  • Cilt lekelerinde etkilidir.
  • Işıltılı ve pürüzsüz bir cilde kavuşmayı sağlar.

Yüze Sodalı Buz Sürmek

Yumuşak ve tamamen pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız, yüze sodalı buz sürmek nasıl yapılır öğrenmelisiniz. İçeriğinde zengin mineraller bulunan soda sayesinde cildiniz ihtiyacı olan vitaminleri alır. Yüze sodalı buz sürmek cildi daha parlak, pürüzsüz ve sıkı bir hale getirmektedir. Tarif için bir şişe maden suyunu buz kalıbına dökün. Hazırlanan buz küpünü cildinize uygulayın.

Yüze Buz Sürmek Kılcal Damar

Genelde soğuk bölgelerde yaşayan, hassas ve açık tenli kişilerde kılcal damar görülmektedir. Yaşın ilerlemesi ile beraber cilt incelerek kılcal damar görünümünü daha da artırır. Yüze buz sürmek ise kılcal damarların sıkılaşmasına yardımcı olur ve çekme efekti yaratır. Bu sayede cildinize süreceğiniz kremlerin daha iyi emilmesini sağlar.

Sivilceye Buz Kullananlar

Yüze buz sürmenin en önemli faydalarından biri sivilceleri azaltmasıdır. Sivilceye buz kullananlar sivilcenin söndüğünü görecekler. Yüzdeki sivilceye buz küpleri ile yapılan soğuk kompres, ciltteki kan dolaşımının artmasını sağlamaktadır. Ayrıca gözenekleri kapatarak sivilcelerin neden olduğu ağrı ve iltihabı azaltmaktadır.

Temiz bir beze saracağınız buz küplerini sivilceli bölgeye hafif bir şekilde bastırın. Birkaç dakika bekledikten sonra kaldırın ve bu işlemi 3 – 4 defa uygulayın. Bu işlemin günde iki kere yapılması önerilmektedir.