23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıBuz küpleri ile cilt bakımı nasıl yapılır? İşe yarar mı?

Buz küpleri ile cilt bakımı nasıl yapılır? İşe yarar mı?

İçerikleri

Kozmetik uzmanları diyor ki mükemmel bir etkiye sahip olan buz küpleri yüz ve boyun bölgesi cildi için çok faydalı. Buz küplerinin yüz bölgesine uygulanması sonucunda yüz bölgesi cilt sıcaklığı azalır, damarlar daralır, bir süre sonra ise damarlar yeniden genişler ve kan daha yoğun hareket etmeye başlar bu uygulama cildi önemli derecede rahatlatır, esnekliğini artırır, ince kırışıklıkları yok eder, ciltte kanın mikro dolaşımını aktif hale getirir.

Kozmetik buz küplerini ev ortamında çok kolay şekilde hazırlayabilirsiniz. Küpleri hazırlarken bitki ve meyve özlerini kullanabilirsiniz. Küpleri yeşil çaydan, gazsız maden sularından, evde sıkılmış doğal meyve sularından (elma, portakal, greyfurt, limon, karpuz vb.), pirinç suyundan, bazı bitki demlemelerinden (nane, papatya), ayrıca hazır losyonlardan da hazırlayabilirsiniz.

Bu küpleri hazırlarken meyve sularını veya bitki demlemelerini küplere doldurup buzluğunuzda dondurmanız yeterli. Meyve suyundan hazırlanan küpleri 3 gün, bitki demlemelerinden hazırlanan küpleri ise 7 gün buzdolabında dondurmalısınız.

Bu uygulamadan fayda görmek için onu doğru yere doğru şekilde uygulamak gerekir. Küpleri bir noktada çok temas ettirmemek şartı ile yüzünüzde gezdirin, yani cilt ile buzun birleştiği nokta 5 saniyeden fazla temas etmesin. Tüm uygulama ise 2–5 dakika sürebilir. Buna da dikkat edilmelidir ki buzun kozmetik araç olarak kullanımının ters göstergeleri de mevcuttur. Eğer yüzünüzde akut iltihabı hastalığının açtığı yaralar, damar genişlemesi varsa, bu uygulama yapılamaz. Onun dışında herhangi bir ters etki ya da rahatsızlık belirtisi görülmemiştir.

Herhangi bir ters etki ya da belirtide uygulamayı durdurun ve doktorunuza danışın…