17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıYüze buz sürmek faydalı mı? Buzun cilde sağladığı etkiler

Yüze buz sürmek faydalı mı? Buzun cilde sağladığı etkiler

Yaz aylarına girmişken terleme sorunu cildin tüm canlılığını alıp götürüyor. Ancak buzun ciltteki muhteşem etkisi bu sorunu çözmekle beraber hem kolay hem de pratik. Peki, yüze buz sürmek faydalı mı? Buzun cilde sağladığı etkiler neler? Cilde iyi gelen buz maskesi tarifleri neler? Tün detaylar için haberimizi kaçırmayın.

İçerikleri

Sivilceli, kılcal damarlı veya makyajdan yorulmuş bir cilde uygulanan buz, tüm cilt problemlerinin üstesinden gelir. Yüze buz sürmek pratik ve nihai bir yöntemdir. Buzun canlandırıcı ve gençleştirici özelliği ile yorgun yüz ifadesinden anında kurtulur. Cilt aydınlık ve ferah görünür. Bu yöntem pratik olduğu kadar aynı zamanda ekonomiktir.

Yüze Buz Sürmek Faydalı mı?

Yüze buz sürmek faydalı mı diye merak edenlere buzdolabından bir buz küpü çıkarması önerilir. Bu küçük denemeyle bile buzun cilt üzerinde yarattığı canlılığı görmemek imkânsız. Kan dolaşımını artıran buz cilde anında ışıltı verir. Özellikle Koreli kadınların vazgeçemediği bir güzellik reçetesi olan buz, cildin pürüzsüz görünmesini sağlar.

Buz Cilt Üzerinde Hangi Etkileri Yaratır?

Bir buz küpünün bile cilt üzerinde anında canlandırıcı ve pürüzsüz bir etkisi vardır. Bu nedenle buz cilt üzerinde hangi etkileri yaratır sorusuna cevap arayanların aşağıda sıraladığımız yazıyı kaçırmamalarını öneririz.

Cilde renk verir ve kan dolaşımını artırır;

Özellikle soluk ve cansız cilde sahip olanlar için denenmesi gereken bir yöntemdir. Solgun cilde renk veren buz aynı zamanda cildin kan dolaşımını aktifleştirir. Birkaç buz küpü ile cildin ovalanması doğal bir aydınlatma yöntemidir.

Işıldayan ve canlı bir cilt;

Buzun içinde çeşitli mineraller vardır. Soğuğun etkisi ile bu mineraller cildin kan akışını sağlayarak, ışıldamasına neden olur. Buzun ilk temasında daralan kan damarları için vücut sinyal verir ve bu durum kan akışı trafiğini hızlandırır.

Sivilce ve akneler azalır;

Yüze buz sürmek ciltteki yağ oranını dengeler. Bu durum sivilce aknelerin azalmasına ve zamanla yok olmasına neden olur. Bakteri barındıran sivilcelere buz sürerken yerel adımlar uygulanmalıdır. Buz sürmek sivilce şişkinliklerini de yok eder.

Gözaltı torbaları ve gözaltı morlukları azalır;

Gözaltı morlukları ve gözaltı torbalarında en etkili tedavi yöntemi buz uygulamasıdır. Bunun için salatalık suyu ve kaynatılmış gül suyu dolapta dondurulur. Buz küpü haline gelen bu karışım gözaltı morluklarının azalmasına yardımcı olur. Bu uygulamanın etkili olabilmesi için en az 30 gün buyunca tekrar edilmesi gerekir. Gözaltı torbaları için ise dolaptan alınan birkaç buz küpü yeterlidir. Buzu dairesel hareketler yaparak gözaltı şişliklerini azaltmak mümkündür.

Dudakları nemlendirir ve yumuşatır;

Buz küpleri çatlamış dudakları onarır ve nemlendirir. Nemlenen dudaklar daha pürüzsüz ve yumuşak olur. Ayrıca dudak iltihabı ve şişkinliklerini gidermede tedavi edicidir.

Cildin yaşlanma belirtilerini erteler;

Buz küpleri ciltteki ince kırışıkları azaltır. Cildin yaşlanmasını geciktirerek daha genç bir görünüm sağlar.

Açılmış gözenekleri sıkılaştırır;

Kir biriken gözenekler sivilce oluşumuna zemin hazırlar. Buhar yöntemi ile gözenekler temizlenir ve açılması sağlanır. Fakat açık ve geniş gözenekler cilt kusurudur. Bunun için buz küpü ile yüzü ovalamak gözenekleri küçültür ve sıkılaştırır.

Uzun ömürlü ve kusursuz bir makyaj;

Çoğu güzellik uzmanı makyaj öncesi yüze buz uygulaması yapar. Bu uygulama makyajın uzun süre yüzde tutunmasını ve kusursuz görünmesini sağlar.

Güneş yanıklarını tedavi eder;

Güneş yanıkları için en etkili yöntem buz küpleridir. Ciltte oluşan yanık, iltihap, kızarıklık ve acıyı alır. Kuruyan cilt buz sayesinde nem dengesini yeniden sağlar.

Pişik problemini çözer;

Pişik, acı verir. Bir bezin içine sarılmış buz küpleri bu acıyı anında yok eder ve pişiği tedavi eder. Ayrıca cilt döküntüsü olan bölgeyi iyileştirir.

Cildi temizleyerek yağ dengesini kontrol eder;

Süt ile hazırlanan buz küpleri cildi temizler ve nemlendirir. Ciltteki dökülmeleri durdurur ve yağ dengesini korur. Cilt derinliklerinde saklanan bakteriler soğuk kompresle temizlenmiş olur.

Kusursuz Cilt Bakımı İçin Buz Maskesi Tarifleri

Kusursuz cilt bakımı için buz maskesi tarifleri arasında cildinizin ihtiyacı olan birçok yöntemi sizler için derledik. Her biri birbirinden etkili olan bu tarifler sayesinde cilt daha sağlıklı ve kusursuz görünür. Eğer sizler de buz maskesi tariflerini merak ediyorsanız haberimizin devamını kaçırmayın.

Sivilce Önleyen Buz Maskesi

5 damla tarçın yağı veya yarım tatlı kaşığı tarçın tozu,3 damla kuşburnu yağı ile karıştırılır. İçine bir miktar su eklenir ve buz kalıplarına koyulur. Hazırlanmış buz küpleri sivilceli alana nazikçe uygulanır. Sivilce önleyen buz maskesi ile sivilceler birkaç güne kurumaya başlar. Sivilce önleyen buz maskesi için önemli husus haftada 3 kez tekrar edilmesidir.

Yüz Sıkılaştıran Sütlü Buz Maskesi

Süt tozu veya az yağlı süt buz kalıplarında dolaba koyulur. Hazırlanan buz küpleri göz çevresi hariç boyun ve tüm ciltte gezdirilir. Yüz sıkılaştıran sütlü buz maskesi uygulayanların cildinde bir gerginlik olur. Özellikle yaşa bağlı yüz sarkması yaşayanların sıklıkla uyguladığı yöntemlerden biridir. Bu yöntem aynı zamanda cildi diri tutar. Haftada 2 kez uygulanması yeterlidir. İhtiyaca göre uygulama arttırılabilir.

Cilt Beyazlatan Sodalı Buz Maskesi

Oldukça pratik olan bu yöntemde maden suyu buz kalıplarına dökülerek, dolaba koyulur. Hazırlanan buz küpleri cilde eriyene kadar gezdirilir. Cilt beyazlatan sodalı buz maskesi cildi pürüzsüzleştirir. Cildi besler ve gözenekleri sıkılaştırır. İnce çizgilerin görünümünü hafifletir ve cilt rengini açar. Cildin kan akışını ve nemli kalmasını sağlar. Sodalı buz maskesi haftada 1 kez uygulanır.

Nemlendiren Buz Maskesi

Nemlendiren buz maskesi için günlük kullanılan nemlendirici yüze sürülür. Önceden hazırlanmış buz küpleri cilt üzerinde gezdirilir. Buzlar eridikten sonra cilt ılık suyla durulanır. Bu yöntem nemlendiricinin cilde daha çabuk sızmasını sağlar. Buz küpleriyle birlikte cildin nem dengesini kontrol altına alınır.

Serinletici ve Gözenek Küçültücü Buz Maskesi

Blender içine atılan 1 adet salatalığın içine 1 adet limon sıkılır. İyice karıştıktan sonra buz kalıplarına dökülür. Serinletici ve gözenek küçültücü buz maskesi göz etrafı dâhil tüm cilde sürülür. İsteğe göre boyun bölgesine de uygulanabilir. Uygulama sonrasında cilt durulanmaz. Kendiliğinden kuruması beklenir. Maskenin etkili olabilmesi için haftada 2 defa uygulanması gerekir.

Gül Suyu Buz Maskesi

Gül suyu buz maskesi göz çevresi ve cilde uygulanır. Bu yöntem öncesinde doğal gül suyu buz kalıplarına dökülür. Küp haline gelen gül suyu dairesel hareketler yapılarak belirlenen bölgede gezdirilir. Bu yöntem cildin tonik ihtiyacını gördüğü gibi göz etrafını canlandırır ve iyileştirir.

Buz Maskesi Kullananların Yorumları

Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez yüzüme buz maskesi uyguluyorum. Artık cildim mat görünmüyor. Eskisinden çok daha canlı ve pürüzsüz görünüyor. Buz maskesini cildime tonik olarak uyguluyorum. Bu sayede cildim hem temizleniyor hem de gözeneklerim sıkılaşıyor. Buz maskesi kullananlar arasına gireceğimi hiç düşünmezdim. Yüzümdeki sarkmalar buz küpleri sayesinde toparlandı. Birkaç aydır göz torbalarım için buz küplerini kullanıyorum. Sabahları bu halimle işe gitmek benim için çok kötüydü. Fakat artık gözaltı şişkinliklerimden eser kalmadı. Gözaltı torbaları derdi olmadan evden çıkabiliyorum.

Rus kızlarının güzelliğini buz küplerine ve soğuk suya girmelerine borçlu olduğunu duyunca, ‘’ama bu çılgınlık! ‘’demiştim. Yüze buz sürmek önceleri bana çılgınlık gibi geldi. Ancak uyguladıktan sonra gördüm ki cildim eskisinden daha genç ve sağlıklı. Artık vazgeçemediğim cilt bakım yöntemlerinden biri oldu.