19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıLimon ve buz ile sivilce maskesi nasıl yapılır?

Limon ve buz ile sivilce maskesi nasıl yapılır?

İçerikleri

Cilt iltihabi olarak adlandırılan sivilceler estetik görünümünü olumsuz etkileyen cilt hastalıklarından birisidir. Ergenlik döneminde ve aşırı stresten kaynaklanan sivilceleri yok etmek için evde doğal çözümler kullanılması artık gelenek haline gelmiştir. Dolayısıyla bu konuda denenmiş binlerce doğal yöntem bulunuyor. Ama etkisini kanıtlamış ve yüzde yüz başarı göstermiş doğal yöntem limon ve buz maskesi ile sivilce tedavisidir. Detaylara geçmeden önce sivilce neden olur, sorusuna cevap verelim.

Sivilce Neden Olur?

Sivilceler içi irin dolu kabarıklardır. Genellikle yüz bölgesinde çok sık olurlar. Yağ bezinin bakteri ile enfekte olması sonucu bu cilt hastalıkları meydana gelmektedir. Yağ bezindeki sebumun aşırı salgılanması sonucu oluşan sivilceler elle sıkıldığında ya da iğne ile patlatıldığında cildin diğer tarafına hızla yayılır ve kalıcı olarak iz bırakabilirler. Krem ve benzeri ürünler kullanmanızın yanı sıra buz limon l ve benzeri doğal ürünler ile bu cilt sorununu kısa sürede yok edebilirsiniz.

Limon ve Buz İle Sivilce Maskesi Nasıl Yapılır?

Buzla ile sivilce tedavisi:

Buz sivilcelerin yarattığı şişlik, kızarıklık ve sivilce iltihabını hızlı bir şekilde yok eden doğal çözümler den biridir. Buzla sivilce tedavisi yöntemini denemek için elinize bir buz küpünü alın ve bir bez parçasının içerisine sararak sivilcelerin üzerine koyup bir kaç saniye bekletin. Daha sonra aynı işlemi tekrar edin. Bu yöntem ile kan dolaşımınız hızlanıp cilt gözenekleriniz sıkılaşacaktır. Ayrıca cilt gözeneceklerinizde biriken kir ve yağlarda yok olacaktır.

Limon ile sivilce tedavisi:

Bol miktarda C vitamini içeren limon sivilceleri yok etme konusunda da etkili bir güzel sahiptir. Bilinen ve çok sık denenen bir yöntem olan limon ile sivilce tedavisinde daha parlak ve kusursuz bir cilde sahip olacaksınız. Bunun için manav ya da pazardan aldığınız limonun suyunu sıkın ve bir pamuk parçasını limon suyunun içerisine batırıp bir gece bekletin. Ertesi gün limon suyu batırılmış pamuğu sivilcelerin üzerine uygulayın. Kesinlikle marketlerden aldığınız koruyucu madde içeren limon suyunu kullanmayın

Limon suyu ile sivilce tedavisi yöntemini farklı şekilde de deneyebilirsiniz. Yine bir kap içerisine limonun suyunu sıkın ve içerisine bir çay kaşığı tarçın ilave ederek karıştırın ve sivilceli bölgelere uygulayın. Bu şekilde sabaha kadar yüzünüzde yapmasın. Sabah kalktığınızda yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bu karışımı hassas cilde sahip olanlar yapmasın.