18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıAcnelyse krem yağ bezelerine, cilt lekelerine iyi gelir mi?

Acnelyse krem yağ bezelerine, cilt lekelerine iyi gelir mi?

Acnelyse krem, sivilce ile başı dertte olanlara müjde niteliğinde bir kremdir. Ergenlik dönemi ya da sonrasında sivilce sorunu birçok kişide görülmektedir. Bu kişilere uzmanlar tarafından önerilen ve sadece reçete ile satılan Acnelyse krem, sivilcelerin tedavisinde oldukça etkilidir. Peki, Acnelyse krem ne işe yarar? Acnelyse krem nasıl kullanılır? Acnelyse krem içeriğinde neler vardır? Acnelyse krem ile ilgili tüm merak edilenler yazımızın devamında.

İçerikleri

Son dönemlerin en başarılı sivilce kremlerinden biri olmayı başaran Acnelyse krem, cilt hücrelerini kısa sürede beslemektedir. Eczanelerde 20 gramlık tüpler şeklinde satılan Acnelyse kremden birçok kişi memnun kalmıştır. Bizlerde bu kadar memnun kalınan ve fayda sağlanan Acnelyse kremi sizlere aktarmak istedik. Bu sayede sivilce sorunu olan takipçilerimize mucizevi bir tedavi yöntemini iletmiş olacağız.

Acnelyse Krem Nedir?

Sivilce sorunundan bıkmış olan kişilerin Acnelyse krem nedir sorusunu sıkça araştırdığını görüyoruz. İçeriğinde A vitamini bulunan Acnelyse krem, temelde bir sivilce kremidir. Ancak içeriği sayesinde egzama rahatsızlığına da iyi gelmektedir. Sivilce ve akne başta olmak üzere çeşitli cilt sorunları için reçete edilen Acnelyse krem, kullanıldığı zaman cildin üst tabakasını soyarak cildi yenilemektedir.

Acnelyse kremin içeriğinde tretinonin etken maddesi bulunmaktadır. Bu etken madde dışında alkol, setil alkol, vazelin gibi içerikler de kremde yerini almıştır. Cildin üst tabakasını hemen uyaran Acnelyse krem, ciltte oluşan fazla keratini bastırmaktadır. Bu sayede balık pulu hastalığı ve sedef hastalığını tedavi etmektedir.

Acnelyse Krem Ne İşe Yarar?
Acnelyse Krem Ne İşe Yarar?

Acnelyse Krem Ne İşe Yarar?

Acnelyse krem ne işe yarar sorusu genelde sivilceleri tedavi eder diye yanıtlanmaktadır. Acnelyse krem bir sivilce kremidir. Ancak tek yararı sivilcelere değildir. Acnelyse kremi çeşitli cilt sorunlarında da kullanabilirsiniz. Acnelyse kremin sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Cilt hücrelerini besler.
  • Cildi yeniler.
  • Egzamayı tedavi eder.
  • Sedef hastalığına iyi gelir.
  • Siyah noktalara iyi gelir.
  • İçi iltihaplı kabarcıkları tedavi eder.
  • Cildi yumuşatır.
  • Ciltteki kan dolaşımını artırır.
  • Cildi sıkılaştırır.
  • Cildin esnekliğini korumasını sağlar.
  • Cildi temizleyerek ölü hücrelerden arındırır.

Acnelyse Krem Nasıl Kullanılır?

Acnelyse kremin kullanımı çok önemlidir. Sadece reçete ile satışı olan Acnelyse kremi doktorunuzun önerdiği şekilde kullanmanız çok daha faydalıdır. Ancak doktor tarafından bir öneri yapılmadıysa, Acnelyse krem 6 hafta kadar kullanılmalıdır. Kremi süreceğiniz yeri öncelikle temizlemelisiniz. Daha sonra nohut büyüklüğünde Acnelyse kremi alarak cildinize baskı yapmadan uygulamalısınız. Kremi akşam yatarken sürebilirsiniz. Çünkü Acnelyse kremi sürdükten sonra güneş ya da ışık altında durmamalısınız.

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz. Parmağınızın ucuyla ufak miktarda aldığınız ilacı lezyonlu deri bölgesine hafifçe sürünüz.
  3. Günde bir kez geceleri uygulanmalıdır.
  4. Cildinizde iyileşmeler görülmesi 2-3 haftayı bulabilir, fakat tam fayda sağlaması için 6 haftadan fazla  kullanmanız gerekebilir
Acnelyse Krem Haftada Kaç Gün Kullanılmalı?
Acnelyse Krem Haftada Kaç Gün Kullanılmalı?

Acnelyse Krem Haftada Kaç Gün Kullanılmalı?

Acnelyse krem tedavisinin 6 hafta kadar sürdüğünü belirtmiştik. 6 haftadan önce fayda gördüğünüzde kremi kullanmayı bırakmamalısınız. Acnelyse kremi günde bir kere olmak üzere 6 hafta kullanabilirsiniz.

Acnelyse Krem Kızarıklık Ne Zaman Geçer?

Acnelyse krem ilk kullanımda deri döküntülerine veya kızarıklığa neden olabilmektedir. Bu ilk etapta normal bir durumdur. Ancak Acnelyse krem kızarıklık ne zaman geçer birçok kişinin aklını kurcalamaktadır. Acnelyse krem etkisi ile oluşan kızarıklık, tedavi bittikten sonra 3-7 gün arasında geçmektedir.

Acnelyse Krem Yüzümü Yaktı Ne Yapmalıyım?

Acnelyse krem oldukça etkili bir kremdir. Acnelyse kremi ilk kullandığınızda yüzünüzde yanma hissi normaldir. Bu zamanla geçecektir. Ancak yanma hissi çok yüksekse ve geçmiyorsa Acnelyse kremi kullanmayı bırakarak doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Acnelyse Krem Yağ Bezelerine İyi Gelir Mi?
Acnelyse Krem Yağ Bezelerine İyi Gelir Mi?

Acnelyse Krem Yağ Bezelerine İyi Gelir Mi?

Göz altlarında bazen yağ bezeleri oluşmaktadır. Bu yağ bezeleri genelde herkeste görülmektedir. Acnelyse krem yağ bezeleri için doktorlar tarafından önerilmektedir.

Acnelyse Krem Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Acnelyse krem sivilce ve diğer cilt sorunları için etkili bir kremdir. Sivilce nedeniyle ciltte oluşan lekelenmelere Acnelyse krem iyi gelmektedir.

Acnelyse Krem Güneş Lekesine İyi Gelir Mi?

Güneş ışınları birçok kişide lekeler meydana getirmektedir. Cildin kararmasına da neden olan bu lekeler için Acnelyse krem iyi bir tedavi kremidir. Doktorunuzun önerdiği şekilde düzenli olarak kullandığınız zaman etkilerini kısa sürede göreceksiniz.

Acnelyse Krem Cildi Beyazlatır Mı?

Birçok kişi Acnelyse krem cildi beyazlatır mı merak etmektedir. Acnelyse kremin direkt olarak cildi beyazlatma etkisi maalesef yoktur. Ancak ciltte bulunan lekeleri iyileştirdiği için cilt rengini de doğal olarak açmaktadır.

Acnelyse Krem Tüylenme Yapar Mı?

Acnelyse kremin tüylenme yapma gibi bir yan etkisi yoktur.

Acnelyse Krem Çilleri Geçirir Mi?

Bazı kişilerde genetik etkenlere bağlı olarak bazı kişilerde ise güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmaktan dolayı çiller görülmektedir. Acnelyse krem cildi soyarak çillerin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Acnelyse Krem Sivilce İzlerini Geçirir Mi?

Cildi yenileyen ve cildi ölü hücrelerden arındıran Acnelyse krem, sivilce izlerini geçirmektedir. Cilde bir peeling etkisi yaratan Acnelyse krem, cildi soyarak leke izlerine iyi gelmektedir.

Acnelyse Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Acnelyse krem genital bölgede asla kullanılmamalıdır.

Acnelyse Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Acnelyse krem bir sivilce ve yara kremidir. Yüz bölgesinde kullanılabilen Acnelyse krem vajinaya sürülmemelidir.

Acnelyse Krem Çatlaklar İçin Kullanılır Mı?
Acnelyse Krem Çatlaklar İçin Kullanılır Mı?

Acnelyse Krem Çatlaklar İçin Kullanılır Mı?

Müthiş bir deri soyucu özelliğine sahip olan Acnelyse krem, çatlakların tedavisi için doktor tarafından önerilen bir kremdir.

Acnelyse Krem Göz Çevresine Sürülür Mü?

Göz çevresinde meydana gelen göz altı torbaları ve morluklar için Acnelyse krem kullanılabilmektedir. Ancak göz çevresinde Acnelyse kremi kullanırken dikkat edilmelidir. Kremi sürerken göz içine değmemesi önemlidir.

Acnelyse Krem Emzirirken Kullanılır Mı?

Acnelyse kremi emziren annelerin kullanması asla önerilmemektedir. Ancak doktor tarafından reçete edilirse, doktorun önerdiği şekilde ve dozda kullanılmalıdır.

Acnelyse Krem Fiyat Eczane

Acnelyse krem yalnızca eczanelerde reçete ile satılmaktadır. Acnelyse krem fiyat eczane satışı 67 TL’dir.

Acnelyse Krem Kullananların Yorumları Neler?

Acnelyse krem kullananların bazılarında kızarıklık ve pullanma görüldüğü belirtilmektedir. Ancak bu kızarıklık ve pullanma kısa süre içerisinde geçmiştir. Bunun dışında Acnelyse krem kullananlar, kremin mucizevi etkilerinden yararlandıklarını ve sivilce gibi cilt sorunlarından sonunda kurtulduklarını belirtmişlerdir.

Acnelyse Krem Yan Etkileri Neler?

Faydası bir hayli fazla olan Acnelyse krem yan etkileri neler önemli bir konudur. Acnelyse krem aşırı hassas bir cilt tipine sahip kişilerde alerjiye neden olabilmektedir. Acnelyse kremin bilinen yan etkileri şunlardır:

  • Kaşıntı
  • Deride döküntü
  • Cilt yüzeyinde batma hissi
  • Işığa duyarlılık
  • Ciltte renk değişikliği
Acnelyse Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar 
Acnelyse Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar

Acnelyse Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar 

  • İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  • Deriye uygulandığında derinin en üst tabakası olan epidermise ait hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur, aşırı keratin oluşumunu baskılar ve derinin kendisini onarma mekanizmalarını uyarır.
  • Cilde uygulandığında, ciltte geçici bir sıcaklık ve batma hissi olabilir. Gerekirse, tedaviye ara verilerek veya uygulama sıklığı azaltılarak, hastanın dayanabileceği doz ayarlanabilir.
  • Tedavinin ilk haftalarında iltihaplı lezyonlarda artış olabilir. Bunun nedeni ilacın lezyonlar üzerindeki etkisidir ve ilacın kesilmesini gerektirmez.
  • İlacın etki göstermediğini düşünseniz bile, ilacı size reçete edilen sürenin tamamı boyunca kullanınız.
  • Cildinizde iyileşmeler görülmesi 2-3 haftayı bulabilir, fakat tam fayda sağlaması için 6 haftadan fazla  kullanmanız gerekebilir.
  • Ağız, burun ve gözünüze temas ettirmeyiniz.
  • Tedavi süresince güneş ışınlarından ve yapay  UV ışınlarından  (güneş lambaları veya solaryum gibi) kaçınınız. Cildinizi güneş ışınlarına  karşı hassas hale getirebilir ve güneş yanıkları oluşabilir.
  • Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  • Rüzgar yanığı ve güneş yanığı ciltlerde, enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı ve  yanık cilt bölgelerinde kullanmayınız.
  • 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanmayınız.
  • Hamilelik ve emzirme döneminde doktorunuza danışmadan kullanılmamalıdır.

Bunlar da ilginizi çekebilir;