28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıExoderil krem vajinaya, yüze sürülür mü? Ne işe yarar?

Exoderil krem vajinaya, yüze sürülür mü? Ne işe yarar?

Exoderil krem, son dönemlerde adı sıkça duyulan özel kremlerden biridir. Mantar enfeksiyonları ve bakteri kaynaklı sorunların giderilmesinde tavsiye edilen Exoderil krem nedir? Exoderil krem ne işe yarar? Exoderil krem nasıl kullanılır? Etkisi ile dikkat çeken Exoderil krem hakkında tüm merak edilen soruları sizler için yanıtladık.

İçerikleri

Mantar sorununun cilt yüzeyinde büyümesini engelleyen Exoderil krem, belirli bölgelerde görülen mantar hastalığının etkilerini azaltmaktadır. Pul pul bir görünüm ortaya çıkaran mantar hastalığı el, ayak, tırnak, bacak, kol ve vücudun bazı bölgelerinde kızarıklığa neden olmaktadır. Exoderil krem bu kızarıklığı kısa sürede azaltmaktadır.

Exoderil Krem Nedir?

Son dönemlerde popüler olan ve hemen hemen her evde bulunan Exoderil krem nedir birçok kişi tarafından bilinmektedir. Ancak hala mantar hastalığı yaşamamış ve bu kremi keşfetmemiş kişiler bulunmaktadır. Etken maddesi Exoderil Naftifin Hidroklorür olan Exoderil krem bir mantar kremidir. Reçeteli satılan kremin hem 15 gr hem de 30 gr tüp formu mevcuttur.

Exoderil krem mantar dışında egzamaya bağlı iltihaplı durumlarda da kullanılmaktadır. Meme altı, kol altı ve testislerde oluşan mantar etkilerini azaltmaktadır. Ancak Exoderil kremin çok dikkatli kullanılması önerilmektedir. Doktorun tavsiyesine göre kullanılması gereken kremin etkisi oldukça yüksektir.

Exoderil Krem Ne İşe Yarar?
Exoderil Krem Ne İşe Yarar?

Exoderil Krem Ne İşe Yarar?

Deride oluşan kızarıklık, mantar ve egzama gibi durumlarda kullanılan Exoderil krem ne işe yarar geniş kapsamlı aktarmak istiyoruz. Exoderil krem temelde bir mantar ilacıdır. Oluşan mantarları tedavi eden bu krem mantar enfeksiyonlarının yayılmasını engelleyerek yeni mantarların çıkmasının önüne geçmektedir.

Mantar hastalığı dışında maya ve küf gibi rahatsızlıklar için de Exoderil kremin kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu rahatsızlıklar nedeni ile ciltte görülen kızarıklık, kaşıntı ve yanmayı hafifletmektedir.

Exoderil Krem Nasıl Kullanılır?

Exoderil krem nasıl kullanılır dikkat edilmelidir. Gerekenden fazla ya da az kullanım istenen sonuçları maalesef vermez. Doktorunuz veya eczacınız bir kullanım önerisinde bulunduysa bu öneriye göre kremi kullanmalısınız. Haricî olarak kullanılan kremi cildinize ya da tırnaklarınıza sürebilirsiniz. Ancak öncesinde ilgili bölge ılık su ile yıkanarak kurulanmalıdır. Daha sonra günde bir defa gece yatmadan önce nohut büyüklüğünde krem sorunlu bölgeye sürülmelidir.

Tırnakta meydana gelen bir sorun için kullanılacağı zaman tırnağın dip kısmından kesilmesi önerilmektedir. Daha sonra krem tırnağa sürülerek üzeri bantla kapatılmalıdır. Tırnaklara da günde bir kere gece yatmadan önce sürülmelidir. Kremin tedavi süresi hastalığa göre değişiklik göstermektedir. Vücut mantar hastalığında 1 ay, tırnak mantarı hastalığında 6 ay, kıvrımlı cilt bölgelerinde oluşan mantarlar için ise 15 gün tedavi uygulanmalıdır.

Exoderil Kremi Hamileler Kullanabilir Mi?

Exoderil krem kana geçmez. Bu nedenle hamilelik döneminin ilk üç ayından sonra kullanılabilir. Ancak herkesin hamileliği farklı olacağı için mutlaka doktora danışmakta fayda vardır.

Exoderil Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Exoderil krem pişik için kullanılır sorusu özellikle bir kesim tarafından çok araştırılmaktadır. Exoderil krem pişiğe iyi gelir. Ancak pişik kremi olmadığı için bir pişik kremi kullanılması önerilmektedir.

Exoderil Krem Ayak Mantarı İçin Kullanılır Mı?

Exoderil kremin temel kullanım alanlarının başında ayak mantarı gelmektedir. Yani bu kremi doktorunuzun önerdiği şekilde ayak mantarı için kullanabilirisiniz. Kısa sürede faydasını göreceksiniz.

Exoderil Krem Yüze Sürülür Mü?

Genelde Exoderil krem yüze sürülür sorusu ile karşılaşılmaktadır. Exoderil krem yüze sürülebilir. Ancak temelde bir vücut kremidir.

Exoderil Krem Vajinaya Sürülür Mü?
Exoderil Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Exoderil Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Exoderil krem dikkatli olmak şartı ile vajina bölgesindeki mantar için kullanılabilir.

Exoderil Krem Özel Bölgede (Genital) Kullanılır Mı?

Exoderil kremi genital bölgede kullanabilirsiniz. Ancak bu bölgeler hassas olduğu için kullanım dozuna dikkat etmelisiniz.

Exoderil Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Exoderil krem egzamaya iyi gelir mi sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. Exoderil krem egzama kremi olmadığı için egzamaya tam bir fayda sağlamayacaktır. Bu nedenle egzama için üretilen kremlerin kullanılması tavsiye edilmektedir.

Exoderil Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Exoderil kremin sivilceye bir faydası yoktur.

Exoderil Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Exoderil krem bir mantar kremidir. Bu nedenle uçağa iyi gelmez.

Exoderil Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Exoderil krem kaşıntılı ya da kaşıntısız mantar enfeksiyonlarını tedavi etmektedir. Yani mantara bağlı kaşıntıya iyi gelir.

Exoderil Krem Yanığa İyi Gelir Mi?

Yanık kremi olmadığı için Exoderil krem yanığa iyi gelmez.

Exoderil Krem Fiyatı Ne Kadar?

Exoderil Kremin güncel fiyatı 69 TL’dir.

Exoderil Krem Devlet (SGK) Karşılıyor Mu?

Exoderil krem SGK tarafından karşılanmaktadır. Reçete ettirdiğiniz zaman ücret karşılanmaktadır.

Exoderil Krem Muadili Kremler Hangileri?

Exoderil kreme ulaşamadığımız zaman muadili olarak Dermifin krem, Exelderm krem ve Naxoder krem önerilmektedir. Bu konuda doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Exoderil Krem Yan Etkileri Neler?

Genelde olumlu sonuçlar veren Exoderil krem yan etkileri neler araştırıldığı zaman pek bir yan etkisinin olmadığı görülmektedir. Kremin kullanımından sonra ciltte yanma, kaşıntı, döküntü ya da kızarıklık olursa mutlaka doktora danışılmalıdır.

Exoderil Krem Kullanıcı Yorumları Neler?

Exoderil kremi kullanan kişiler mantar kaynaklı sorunlardan kurtulduklarını belirtmektedirler. Mantar enfeksiyonunu iyileştiren bu krem sayesinde iyileştiklerini belirten kullanıcılar yan etki de yaşamadıklarını söylemektedir.

Bunlar da ilginizi çekebilir!