20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıAcly krem uçuğa, sivilceye iyi gelir mi? Ne işe yarar?

Acly krem uçuğa, sivilceye iyi gelir mi? Ne işe yarar?

Acly krem, çeşitli cilt sorunlarını ve virüsleri tedavi eden popüler kremlerden biridir. Popüler olması nedeni ile Acly krem nedir? Acly krem ne işe yarar? Acly krem nasıl kullanılır? gibi sorular merak edilmektedir. Siz değerli takipçilerimize özel olarak hazırladığımız bu yazımızda Acly kremi geniş kapsamlı aktaracağız.

İçerikleri

Birçok kişide virüse bağlı olarak dudaklarda veya yüzde uçuk tarzı yaralar oluşmaktadır. Acly krem, bu yaralara neden olan virüsleri yok etmektedir. Kısa sürede etkisini gösteren Acly kremin düzenli kullanımı çok önemlidir.

Acyl Krem Nedir?

Etken maddesi Asiklovir olan Acly krem nedir diye araştırma yaptığımızda önemli bilgilere ulaştık. Sentetik nükleozid analogları ilaç sınıfında olan Acly krem antiviral bir özelliğe sahiptir. Bu sayede herpes virüsünün vücutta yayılmasını engellemektir.

Topikal özelliğe sahip olan Acly krem yalnızca cilt için kullanılmaktadır. Normal reçeteli bir krem olduğu için eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabilir. Kremi kullanmadan önce kremin içeriğindeki etken maddelere karşı alerjiniz olup olmadığını tespit etmeniz önemlidir.

Acyl Krem Ne İçin Kullanılır?

Bazı cilt enfeksiyonlarını tedavi ettiği bilinen Acly krem ne için kullanılır detaylı olarak bilmekte fayda vardır. Acly krem uçuk tedavisi için doktorlar tarafından reçete edilen bir kremdir. Antiviral özelliğe sahip olduğu için virüsler sebebi ile ortaya çıkan uçuklara iyi gelmektedir. Uçukların büyümesine engel olan Acly krem bu sayede uçukların etrafa yayılmasının önüne geçmiş olur.

Acyl Krem Ne İşe Yarar?
Acyl Krem Ne İşe Yarar?

Acyl Krem Ne İşe Yarar?

Uçuk tedavisinde etkili olan Acly krem ne işe yarar kısaca yukarıda bahsetmiştik. Uçuğa neden olan virüsleri yok eden Acly kremin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Herpes simpleks virüsünü yok eder.
  • Zona virüsünü tedavi eder.
  • Genital herpes sorununa iyi gelir.
  • Uçukların büyümesine ve yayılmasına engel olur.

Acyl Krem Nasıl Kullanılır?

Kısa sürede etkilerinden faydalanmak için Acly krem nasıl kullanılır iyi bir şekilde öğrenmeniz gerekmektedir. Acly kremin kullanımına hastalığın durumuna göre doktor karar vermelidir. Ancak doktordan bir öneri almadığınız zaman kremin prospektüsünde yer alan yönlendirmeleri uygulayabilirsiniz. Acly kremin günde beş defa dörder saat ara ile uygulanması tavsiye edilmektedir.

Acyl Krem Bebeklerde Kullanımı Nasıldır?

Acly krem bebeklerde kullanılmamalıdır.

 Acyl Krem Hamilelikte Kullanımı Nasıldır?

Acly kremin hamilelik döneminde kullanılmasının bebeğe etkileri olup olmadığı kesin olarak bilinmemektedir. Bu nedenle kremin hamilelikte kullanılması tavsiye edilmez. Bu konuda doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır.

Acyl Krem Genital Uçuk (Genital Herpes) İçin Kullanılır Mı?

Acly kremin faydaları arasında genital herpes denilen genital uçuğu tedavi etmesi de bulunmaktadır. Bu kremi genital uçuk için kullanabilirsiniz.

Acyl Krem Ağız İçine Sürülür Mü?

Birçok kişi Acly krem ağız içine sürülür araştırmaktadır. Çünkü virüslere bağlı yaralar ağız içinde de çıkmaktadır. Ancak Acly krem kesinlikle ağız içine sürülmemelidir.

Acyl Krem Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Acly krem dudak, yüz ve genital bölgede oluşan uçukların tedavisinde kullanılmaktadır. Etkili bir krem Acly kremi genital bölgede doktorun tavsiyesine göre kullanabilirsiniz.

Acyl Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Acly krem virüsleri öldürmekte etkilidir. Ancak bu krem sivilceleri tedavi etmez. Bu nedenle sivilce tedavisinde kullanılmamalıdır.

Acyl Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Acly krem içerisinde bulunan etken maddeler sayesinde uçuğa iyi gelmektedir. Uçuğa neden olan virüslerin yayılmasını engelleyen Acly krem, uçuğun yayılmasını da engellemektir.

Acyl Krem Yanığa İyi Gelir Mi?

Acly krem Yanığa iyi gelir mi araştırdık. Kremin prospektüsünde böyle bir bilgi yok. Ancak bazen doktorlar tarafından yanık için de reçete edilmektedir. Bu nedenle doktora danışmadan yanık için kullanılmamalıdır.

Acyl Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Uçuk virüsünü tedavi eden Acly krem mantara iyi gelmez. Bu nedenle mantar için kullanılmamalıdır.

Acyl Krem Fiyatı Ne Kadar?

Acly krem güncel fiyatı 45 TL olarak belirlenmiştir.

Acyl Krem Muadili Kremler Hangileri?

Acly krem muadili kremler hangileri öğrenmek önemlidir. Acly kreme ulaşılamadığı zaman aynı faydayı sağlayan diğer kremler kullanılabilir. Bu kremler

  • Asiviral
  • Aklovir
  • Virupus ve
  • Virosil olarak sıralanabilir.

Acyl Krem Yan Etkileri Neler?

Acly krem yan etkileri görülmesi mümkündür. Ancak genelde etken maddelere karşı alerjisi olan kişilerde yan etkiler görülmektedir. Acly kremin olası yan etkileri arasında kaşıntı, döküntü, kurdeşen ve nefes almada zorluk yer almaktadır.

Acyl Krem Kullananlar Yorumları Neler?

Acly krem kullananların yorumları neler bu kremi kullanacak kişiler için merak konusudur. Kremi kullanmaya çekinen kişiler bu yorumlar sayesinde rahatlamak istemektedir. Acly kremi kullanan kişiler, yaşadıkları sorundan kısa sürede kurtulduklarını belirtmektedirler. Genelde yan etkilerden çekinen kişilerin sayısı fazladır. Ancak yan etkiler alerjisi olan kişilerde görülmektedir.

İlginizi Çekebilir: