27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıAldara krem vajina içine sürülür mü? Kullananlar

Aldara krem vajina içine sürülür mü? Kullananlar

Aldara Krem, genel itibari ile genital siğil gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılan bir kremdir. Doktor önerisi olmadan kullanılmaması gereken bu krem sadece harici kullanım içindir. Birçok kişinin merakla beklediği Aldara Krem nedir? Aldara krem ne için kullanılır? Aldara krem nasıl kullanılır? Gibi tüm soruların yanıtlarına yazımızda yer verdik.

İçerikleri

12 şase halinde satılan Aldara kremin her şasesinde 25 gram krem bulunmaktadır. Siğil oluşumuna neden olan virüslere ve tümörlere karşı etkili olan Aldara krem son dönemlerin popüler kremlerinden biri olmuştur.

Aldara Krem Nedir?

Farklı cilt hastalıklarına iyi gelen Aldara Krem nedir merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bazı kişilerde dış genital bölgede ve anüs çevresinde siğiller meydana gelmektedir. Bu durumda devreye giren Aldara krem, imikimod etken maddesi ile siğilleri tedavi etmektedir. Aldara krem kötü huylu olmayan yüzeysel cilt kanserlerinde de kullanılmaktadır.

Haricen kullanılan Aldara krem mutlaka doktor önerisi ile kullanılmalıdır. Kremin içeriğinde bulunan etken maddelere karşı alerjisi olan kişilerde yan etkiler görülebilir. Bu nedenle doktor tavsiyesi ile önerildiği şekilde kullanılmalıdır.

Aldara Krem Ne İçin Kullanılır?

Siğil problemi yaşayan birçok kişi için Aldara krem ne için kullanılır önemlidir. Temel anlamda siğiller için kullanılan Aldara kremin diğer kullanım alanları hakkında bilgi vermek istiyoruz. Aldara krem erişkinlerde, perianal ve dış genital siğillerin tedavisinde kullanılmaktadır. Nasıl kullanılması gerektiği konusunda en doğru bilgiyi hastayı izleyen hekim verecektir.

Aldara krem, cerrahinin uygun olmadığı küçük cilt kanseri tedavisinde de kullanılmaktadır. Genelde açık tenli olan orta yaşlı ve yaşlı kişilerde görülen bu kanser, güneş ışınlarına çok fazla maruz kalma nedeni ile ortaya çıkmaktadır. Tedavi edilmediği zaman yüzde şekil bozukluklarına neden olmaktadır.

Aldara Krem Ne İşe Yarar?
Aldara Krem Ne İşe Yarar?

Aldara Krem Ne İşe Yarar?

Son zamanlarda kullanım oranı artan Aldara krem ne işe yarar temel olarak aktardık. Kişilerde genital bölgenin dış kısmında meydana gelen siğiller ile anüs çevresinde oluşan siğillerin tedavisinde etkilidir. Bununla beraber küçük çaptaki cilt kanserlerine de iyi gelmektedir. Çok güçlü bir krem olduğu için doktor gözetimi dışında kesinlikle kullanılmamalıdır.

Aldara Krem Nasıl Kullanılır?

Aldara kremin faydalarından sonra Aldara krem nasıl kullanılır çok iyi öğrenilmelidir. Aldara kremin kullanımı hastalığın türüne ve boyutuna göre değişiklik göstermektedir.

Bu kremi sadece cilt üzerinde kullanın. Kremi genellikle gece yatmadan hemen önce, doktorunuzun önerdiği şekilde etkilenen bölgeye/bölgelere uygulayın. Tek kullanımlık paketleri kullanıyorsanız, her doz için yeni bir paket kullanın.

Aldara Krem Kullanımı

Aldara krem, haftada üç defa normal uyku saatinden önce kullanılmalıdır. Deride 6-8 saat kadar kalması gerekmektedir. Görünen siğiller tamamen bitene kadar en fazla 16 hafta kullanılması tavsiye edilmektedir.

Uygulamadan önce ellerinizi ve uygulama yapılacak bölgeyi yumuşak sabun ve su ile yıkayınız. Bölgeyi iyi kurulayın. Etkilenen alanlara talimatlara göre ince bir tabaka ilaç uygulayın ve kaybolana kadar iyice ovalayın.

Her uygulamadan sonra ellerinizi sabun ve su ile yıkayın. Tedavi edilen bölgeyi bandaj veya su geçirmez örtülerle örtmeyin. Bununla birlikte, bölgeyi pamuklu gazlı bezle kapatabilir veya genital bölgeyi tedavi ediyorsanız pamuklu iç çamaşırı giyebilirsiniz.

Bu krem, doktorunuz tarafından özellikle belirtilmedikçe 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılması önerilmez.

Aldara Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Küçük bebeği olan ve emziren anneler için Aldara krem emziren anneler kullanabilir mi önemlidir. Yapılan çalışmalar, Aldara kremin emziren anneler ve bebekleri üzerinde olumsuz bir etki yaratmadığını göstermektedir. Ancak yine de doktorunuza danışmadan kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Aldara Krem Adet (Regl) Döneminde Kullanılır Mı?

Aldara kremin adet döneminde zorunlu olmadıkça kullanılması önerilmez. Ancak kullanılması gereken durumlarda çok dikkat edilmesi gerekir.

Aldara Krem Ne Kadar Zamanda Etkisini Gösterir?

Aldara krem ne kadar zamanda etkisini gösterir sorusunun yanıtı, kişinin durumuna göre değişmektedir. Genital siğil tedavisini için kullanıldığında etkisini göstermesi uzun sürmektedir. Bu süreç üç hafta ile on altı hafta arasında değişmektedir.

Aldara Krem Siğili Geçirir Mi?

Aldara krem bir siğil kremidir. Düzenli kullanıldığı zaman siğilleri geçirmektedir.

Aldara Krem Vajina İçine Sürülür Mü?

Aldara krem vajina içine sürülür mü sorusu sıkça sorulmaktadır. Aldara krem iç genital siğil tedavisinde önerilmemektedir. Yani vajina içine sürülmemelidir.

Aldara Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Aldara krem açık yaraya sürülür iyi bilinmelidir. Aldara kremin açık yara dokuları iyileşmeden kullanılması önerilmez. Yani açık yaraya sürülmemelidir.

Aldara Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Aldara krem bir siğil kremidir. Yani sivilceye iyi gelmez.

Aldara Krem Muadili Kremler Hangileri?

Aldara krem muadili kremler hangileri araştırdık. Aldara kremi bulamadığınız zamanlarda muadili olan kremler kullanılabilir. Ancak Aldara krem kadar siğiller üzerinde etkili olan bir krem olmadığı görülmektedir. Doktorunuza bu konuda danışabilirsiniz.

Aldara Krem Aile Hekimi Yazabilir Mi?

Aldara krem aile hekiminin direkt olarak yazabileceği bir krem değildir. Eğer krem ile ilgili hekim tarafından yazılan bir rapor ya da reçete var ise Aldara kremi aile hekimi yazabilir.

Aldara Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Aldara krem beyaz reçete ile satılmaktadır. Ancak reçete olmadan da eczanelerden satın alınabilir.

Aldara Krem Devlet Karşılıyor Mu?

Birçok kişi Aldara krem devlet karşılıyor mu araştırmaktadır. Aldara krem üç tane hekim imzalı rapor ile reçete edildiğinde devlet tarafından ödenmektedir.

Aldara Krem Fiyatı Kaç Lira?

Aldara krem fiyatı yüksektir. 2022 yılında Aldara kremin eczane fiyatı 474 TL ‘dir.

Aldara Krem Yan Etkileri Neler?

Aldara krem yan etkileri olan bir kremdir. Özellikle kremin etken maddelerine karşı alerjisi olan kişilerde yan etkiler daha şiddetlidir. Aldara kremin yan etkileri ile ilgili merak edilen sorular aşağıda yanıtlamıştır.

Aldara Krem Cilde Zarar Verir Mi?

Aldara krem doktorun tarif ettiği şekilde kullanılmalıdır. Önerilen dozdan daha fazla kullanıldığı zaman cilde zarar verebilir. Ayrıca uzun süre kullanılması da cildi tahriş etmektedir. Bu ilacı göz, burun, ağız , rektum veya vajinaya uygulamayın. Bu ilacı bu bölgelere sürerseniz, bol su ile yıkayın. Tahriş meydana gelirse hemen doktorunuza başvurun.

Aldara Krem Sonrası Kızarıklık Normal Mi?

Aldara krem kullanımı sonrasında cildi hassas olan kişilerde kızarıklık olabilir. Ancak bu durum uzun sürer ise kremin kullanımı durdurularak doktora danışılmalıdır.

Aldara Siğilleri Arttırır Mı?

Aldara kremin iltihaplı durumu alevlendirebileceği söylenmektedir. Siğillerin tekrar oluşması durumunda yeniden Aldara krem kullanımı konusunda bir çalışma yoktur.

Aldara Krem Tahriş Etti Ne Yapmalıyım?

Aldara krem cildi tahriş ettiği zaman cildi koruyacak ürünler kullanmanız önerilmektedir. Bu konuda mutlaka doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Aldara Krem Yanığı Nasıl Geçer?

Bazı siğil ilaçları deriyi yakarak çukurluk oluşmasına neden olabilir. Aldara kremin de böyle etki gösterdiği kişiler nadir de olsa vardır. Bu durumda doktor tarafından uygun bir tedavi önerilmektedir.

Aldara Krem Kullananlar Yorumları

Aldara krem kullananlar, siğil sorunundan kurtulduklarını söylemektedir. Aldara kremin az da olsa yan etkilerini yaşayan kişiler olduğu görülmektedir. Ancak doktor müdahalesi ile bu kişiler sorunlarından kısa sürede kurtulmuşlardır.

Genital Siğil İçin Aldara Krem Kullanan Var Mı?

İncelediğimiz yorumlarla alakalı en çok genital siğil konusu merak edilmektedir. Genital siğil sorunu yaşayan kişilere doktorları tarafından Aldara krem reçete edilmiştir. Kremin etkilerini düzenli kullanımla gören kullanıcılar, bir sorun yaşamadıklarını belirtmektedirler.

Kullanıcı yorumu:

Yıllardır genital siğillerim vardı ve korku hikayeleri nedeniyle Aldara kremi denemem biraz zaman aldı. Kullandığım için çok mutluyum! Şimdi 3 haftadır kullanıyorum ve siğil kümem %80 azaldı ve 1-2 hafta içinde tamamen yok olacaklarına eminim. İpuçları: Daha fazla etkili olsun diye bu kremden çok fazla sürmeyin!!! Siğillerin üzerine sadece ince bir tabaka halinde haftada 3 kez sürün, kurumasını bekleyin ve onunla uyuyun. İlk 1-2 hafta içerisinde hemen sonuçları görmeyi beklemeyin. Sabırlı olun!

Yaşadığım yan etkiler: Kremin değdiği yerde küçük kabarcıklar oluşuyor. Ama etkili sonuçlarını görünce bu yan etkileri unutacaksınız. Sadece sabırlı olun ve aşırı dozda kullanmayın.

İlginizi Çekebilir: