24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıMadetoll krem genital bölgede kullanılır mı?

Madetoll krem genital bölgede kullanılır mı?

Ciltteki çeşitli yaraların tedavi edilmesinde oldukça etkili olan Madetoll kremin ciltteki etkilerinin ne olduğu çok merak edilmektedir. Peki, Madetoll krem neye iyi gelir? Sağlığa faydaları neler, yan etkileri var mı, genital bölgede kullanılır mı? Madetoll kremle ilgili tüm merak edilenler yazımızın devamında.

İçerikleri

Madetoll Krem Nedir?

Antiseptik özellikleri olan Madetoll krem, küçük yanıklara, güneş yanıklarına, çiziklere, kesiklere, böcek ısırmalarına, küçük çaplı cilt enfeksiyonlarına, sıyrıklara, ağrıyan dudaklara, çatlak ve pürüzlü ellere ve çatlayan kaşıntılı cilde çok iyi gelmektedir. İçeriğinde iki güçlü antiseptik bileşen barındıran Madetoll kremin içeriğindeki çeşitli yağlar ise cildin yatışmasında ve nemlenmesinde etkilidir. Enfeksiyonla mücadele eden Madetoll krem, ciltteki yeni enfeksiyon oluşumlarını da engelleyerek ciltteki yaraları tedavi etmektedir.

Madetoll Krem Niçin Kullanılır?

Madetoll kremin genel kullanım amacı ciltteki enfeksiyonlarla savaşmak olup, bunun yanı sıra ciltte yeni enfeksiyon oluşumlarının engellemesinde de kullanılmaktadır. Madetoll kremin böcek ısırıklarının ciltte neden olduğu tahrişin, küçük yanıkların, güneş yanıklarının, ciltteki çiziklerin, sıyrıkların, kesiklerin, ciltte oluşan küçük enfeksiyonların, kuruyan ve çatlayan dudakların, çatlayan kaşıntılı cildin ve çatlayan pürüzlü ellerin tedavisinde etkili olduğu bilinmekte olup, uzmanlar tarafından da tavsiye edilmektedir.

Madetoll Krem Neye İyi Gelir?
Madetoll Krem Neye İyi Gelir?

Madetoll Krem Neye İyi Gelir?

Antiseptik ve dezenfektan etkisi olan Madetoll krem, tıbbi ve kişisel hijyenin yanı sıra ilk yardım amaçlıda kullanılmaktadır. Ciltte enfeksiyona neden olan bakterilerin yani mikropların ölmesinde etkisi büyük olan Madetoll krem, enfeksiyon ve hastalıklara da karşıda mikroplarla mücadele ederek profesyonel koruma sağlamaktadır. Konsantre antiseptik dezenfektanlar arasında yer alan Madetoll kremin etkisi ve güvenirliliği ise bilimsel araştırmalar ile ispatlanmıştır. Antiseptik içeriği ile yaraların temizlenmesinde ve dezenfekte edilmesinde, antiseptik cilt temizliğinde etkili olan Madetoll kremi, ev içerisinde ve etrafında dezenfektan olarak kullanmakta mümkündür. Madetoll krem sayesinde tüm aile bireyleri mikroplardan yani bakterilerden korunabilir.  

Madetoll Kremin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Ciltteki enfeksiyon oluşumlarının tedavi edilmesinde etkisi ispatlanmış olan Madetoll krem, yeni enfeksiyon oluşumlarını da engelleyerek cildin kendisini toparlamasına yardımcı olmakta ve yaraların iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.

Herhangi bir nedenden dolayı cildinde kesik, sıyrık ya da çizik oluşanlar, böcek ısırıklarına maruz kalanlar, cildinde küçük yanıklar ya da güneş yanıkları oluşanlar, dudakları kuruyanlar ya da çatlayanlar, ciltlerinde küçük enfeksiyonlar oluşanlar, elleri çatladığı için pürüzlü olanlar, çatlak ve kaşıntılı ciltten şikâyet edenler, uzman hekim kontrolünde Madetoll krem kullanarak ciltlerinin eski sağlıklarına kavuşmasına yardım edebilirler.

Madetoll Beyazlatıcı Kremle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler
Madetoll Beyazlatıcı Kremle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

Madetoll Beyazlatıcı Kremle İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Madetoll kremin gerek etken maddesine gerekse de yardımcı maddelerine karşı alerjisi olanlar ile başka bir alerjisi olanların bu kremi kesinlikle kullanmaması gerekmektedir.
  • Madetoll kremin sadece harici kullanım için olduğu bilinmelidir. Bu kremin çocukların ulaşamayacağı yüksek yerlerde saklanması, tüpü delinmiş ve hasar gören kremlerin kesinlikle kullanılmaması gerektiği dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır.
  • Topikal yoldan alınan Madetoll krem, doğrudan cilt üzerinde kullanılmaktadır.
  • Raf ömrü 3 yıl olan Madetoll kremin, 30 derecenin altındaki ısıda saklanmasına dikkat edilmelidir.
  • Tıbbi bir öneri alınmadan kullanılmaması gereken Madetoll krem, uzman hekimin tarif ettiği şekilde uygulanmalı ve bu uygulamanın dışına kesinlikle çıkılmamalıdır.
  • Madetoll kremi cilde uygulamadan evvel etiketi mutlaka okunmalıdır. Belirtilerin sürmesi halinde ise uzman hekime başvurulmalıdır.
  • Madetoll krem uygulandıktan sonra cilt tahriş olursa, kremin uygulanmasına son verilmelidir. Hassas ciltlerde tahriş etkisi olduğu takdirde ılık suyla yıkanması cildi rahatlatmaktadır.
  • Bu kremi hamileler ve emziren anneler kesinlikle kullanmamalıdır. Çünkü bu süreçlerdeki güvenirliliğine dair yeterli bilimsel kanıt bulunmamaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda ise herhangi bir sıkıntı gözlemlenmemiştir. Gebelik sürecinde Madetoll kreme gereksinim duyulması halinde daha güvenli bir alternatif krem araştırılmalı, böyle bir krem bulunamazsa da gebeliği takip eden uzman hekim kontrolünde Madetoll krem kullanılmalıdır.
  • Bu kremin gözle temas etmesi halinde ılık suyla bolca yıkanmalıdır. Ayrıca herhangi bir sağlık problemine neden olması için yeterince krem yutmak olası değildir.

Madetoll Krem Nasıl Kullanılır?

Madetoll kremin, uzman hekimin tavsiyesi doğrultusunda kullanılması çok önemlidir. Yetişkinlerde ve çocuklarda kullanılırken cilt yüzeyine yeterli miktarda sürüldükten sonra uygulanmalıdır. Kesiklere, sıyrıklara ya da ciltteki yaraya uygulanırken, cilt yüzeyine bir miktar sürüldükten sonra tiftik ya da pamuk aracılığıyla cilde uygulanmalıdır. Ciltte yara olan bölgenin devamlı koruma altında olması için bu krem belli aralıklarla tekrar uygulanmalıdır. Yaranın üstü temiz bir pansumanla da kapatılabilir. Yaşlılarda dozun değiştirilmesine yönelik bir bilgi bulunmamaktadır.

Madetoll Krem Genital Bölgede Kullanılır mı?
Madetoll Krem Genital Bölgede Kullanılır mı?

Madetoll Krem Genital Bölgede Kullanılır mı?

Özellikle kadınlar, Madetoll  krem genital bölgede kullanılır mı? diye merak etmektedirler. Madetoll krem kortizon ve paraben içermediği için genital bölgede güvenle kullanılabilir. Ancak vajinanın iç kısmına sürülmemelidir. Vajinanın iç kısmı hassas bölge olduğu ve vajinal enfeksiyona neden olabileceği için için dikkat edilmelidir.

Genital bölgedeki sivilce izleri, pişikler ve lazer epilasyon sonrası yanma, tahriş ve kızarıklıklar için Madetoll krem kullanılabilir. Kadınlarda sıklıkla ortaya çıkan hormanal değişiklikler sonucu genital bölgede nem oluşur. Nem kaybı da genital bölgenin pH dengesinde değişikliğe yol açar. Böylece mikrobiyal flora, çeşitli bakteri enfeksiyonları ve mantar oluşumuna karşı cildi korumada yetersiz kalır. Bunun sonucunda genital bölgede cilt kötü koku, tahrişi, kaşıntı ve yanma meydana gelir. Bu nedenlerle genital bölge Madetoll krem kullanılarak nemli tutulabilir.

Madetoll Kremin Yan Etkileri Neler?

Madetoll kremin yan etkilerine dair ispatlanmış olan herhangi bir bilimsel bulgu yoktur.