26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıOly krem genital bölgede kullanılır mı, vajinaya sürülür mü?

Oly krem genital bölgede kullanılır mı, vajinaya sürülür mü?

Mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan Oly krem birçok hastalığın tedavisinde de etkili bir kremdir. Deri üzerinde oluşan mantarlara, mayaya benzeyen mantarlara, mayalara ve vücudun bazı bölgelerinde oluşan kahverengi lekelenmelere iyi gelen Oly kremin kullanım alanı oldukça geniştir. Etkisi çok yüksek olduğu için son zamanlarda birçok platformda Oly krem ile ilgili araştırmalar yapıldığı görülmektedir.

İçerikleri

Birçok cilt sorununda haricen kullanılan Oly kremin başka bir kullanım şekli yoktur. İçeriğinde bulunan etken madde sayesinde mantar enfeksiyonlarını yok eden Oly krem ne işe yarar, Oly krem ne için kullanılır, Oly kremin kullanımı nasıldır gibi Oly krem ile alakalı tüm merak edilenleri yazımızın devamında sunuyoruz.

Oly Krem Nedir?

30 gramlık alüminyum tüplerde satılan Oly krem nedir sorusuna kısa olarak mantar kremidir cevabı verilebilir. Beyaz ve yeşil renkli bir kutuda satışa sunulan Oly kremi eczanelerden satın alabilirsiniz. Normal reçeteli bir ilaçtır. Bu sayede hem reçeteli hem de reçetesiz olarak eczanelerden satın alınabilmektedir. Etken maddesi izokonazol nitrat olan Oly kremin etkisi oldukça yüksektir.

İyi sonuçlar çıkaran Oly kremin Oly sprey ve Oly Plus krem gibi formları da bulunmaktadır. Beyaz opak renkli Oly krem kortizonludur. Genelde kremlerin içeriğinde hangi maddelerin olduğu kullanıcılar tarafından önemsenmemektedir. Ancak bu çok yanlış bir davranıştır. Kremlerin içeriğinde olan maddelere karşı alerjiniz var ise kremin yan etkilerini ciddi bir şekilde yaşayabilirsiniz. Oly kremin de içeriğine karşı alerjiniz olup olmadığını öğrendikten sonra kremi rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.

Oly Krem Ne İşe Yarar?

Ağır iltihap ve egzama ile seyreden mantar enfeksiyonlarını tedavi eden Oly krem ne işe yarar konusunda detaylı bilgilere sahip olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Oly krem mantar sorunlarına iyi gelir ve mantarın neden olduğu şişlik, ağrı ve kızarıklık gibi sorunları tedavi eder. Bununla beraber ayak mantarına, tırnak mantarına ve genital bölge mantarına iyi gelir.

Oly Krem Ne İçin Kullanılır?
Oly Krem Ne İçin Kullanılır?

Oly Krem Ne İçin Kullanılır?

Oly krem ne için kullanılır sorusuna çeşitli yanıtlar verilebilir. Etkisini kısa süre içerisinde gösteren Oly krem, birçok kişiye reçete edilmektedir. Reçetesiz olarak da alınabilen Oly kremi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir. Oly kremi aşağıda sıralanan hastalıklar için kullanabilirsiniz:

  • Deride oluşan ağır iltihaplar
  • Deride oluşan mantar hastalıkları
  • Mantara ağlı yanma ve kaşınma
  • Mantar ile beraber oluşan egzama
  • Atopik dermatit
  • El mantarı
  • Ayak mantarı
  • Tırnak mantarı
  • Güneş yanığı
  • Pişik
  • Arı sokması
  • Böcek ısırması
  • Saçta oluşan kepeklenme ve pullanma
  • Üreme organlarında oluşan mantar

Oly Plus Krem Faydaları Neler?

Oly kremin Oly plus krem formu da bulunmaktadır. Oly krem kadar Oly plus krem faydaları neler merak edilmektedir. Oly plus krem, ağır iltihabi egzamalar ile beraber seyreden mantar hastalıklarına iyi gelmektedir. Derideki yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıcında veya ara tedavisinde kullanılmaktadır. 15 gramlık tüplerde satılan Oly plus krem beyaz renklidir. İçeriğindeki etken maddesi sayesinde birçok mikroba karşı etkili olan Oly plus krem alerjik durumlarda kaşıntı, yanma ve kızarıklığa iyi gelir.

Oly Plus Krem Nerelerde Kullanılır?

Oly plus krem haricen kullanılan bir kremdir. Bu kremi ellerde, ayaklarda, parmaklarda, genital bölgede, saçlı deride oluşan mantar enfeksiyonları için kullanabilirsiniz. Her ihtimale karşı doktora danışarak kullanmanız daha doğru olacaktır.

Oly Krem Nasıl Kullanılır?

Elde edilen sonucun daha etkili olması için Oly krem nasıl kullanılır doğru bir şekilde öğrenilmelidir. Oly krem için doktor önerisi dikkate alınmalıdır. Ancak doktorunuz herhangi bir öneride bulunmadıysa, günde 1 kere hastalıklı deri üzerine uygulanmalıdır. Tedavi genelde iki veya üç hafta sürmektedir. Ancak inatçı enfeksiyonlarda tedavi 4 haftayı bulmaktadır. Farklı hastalıklar için daha uzun tedavi süreleri de mümkündür.

Oly Krem Günde Kaç Kere Sürülür?

Oly kremin kullanım şekli kadar Oly krem günde kaç kere sürülür konusu da önemlidir. Kullanılması gereken dozdan fazla kullanılan Oly kremin yan etkileri ortaya çıkabilir. Bu nedenle kremi günde bir defa kullanmanız önerilmektedir.

Oly Krem İçeriği Nedir?

Özellikle alerjik hastalıkları bulunan kişiler için Oly krem içeriği nedir iyi bilinmelidir. Çünkü kremin içeriğinde bulunan maddelere karşı alerjisi olan kişilerde kremin yan etkileri ciddi şekilde görülebilir. Oly krem izokonazal nitrat içermektedir. Kremin yardımcı maddeleri ise d sodyum EDTA, stostear L alkol ve L K T Paraf N’dir.

Oly Plus Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?
Oly Plus Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Oly Plus Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Vücudun hassas bölgelerinden biri olan genital bölgede krem kullanırken dikkat edilmelidir. Her krem genital bölgede kullanılmamaktadır. Oly plus krem genital bölgede meydana gelen mantar enfeksiyonları için kullanılabilir. Doktorun önerdiği doz ve sıklıkta düzenli olarak kullanıldığı zaman etkisini kısa süre içerisinde gösterecektir.

Oly Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Anne adayları Oly krem hamilelikte kullanılır mı konusunda tereddüt etmektedir. Oly krem zorunlu olmadıkça hamilelik döneminde kullanılmamalıdır. Eğer ciddi mantar enfeksiyonu yaşanıyor ise doktor kontrolünde Oly krem kullanılabilir.

Oly Plus Krem Vajinaya Sürülür Mü?
Oly Plus Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Oly Plus Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Enfeksiyona çok müsait olan vajinal bölgede özellikle mantar enfeksiyonları sıkça görülmektedir. Bu durumda Oly plus vajinaya sürülebilir. Günde bir defa kremi vajina içerisine çok değdirmeden kullanabilirsiniz.

Oly Krem Muadili Kremler Hangileri?

Eczanelerde Oly krem bulamadığınız zaman yerine kullanabileceğiniz Oly krem muadili kremler şunlardır:

  • Fungajen Krem
  • Gyno-travogen Ovül
  • Oly Sprey
  • Travogen Sprey
  • Travogen Krem

Oly Krem Fiyatı Kaç Lira?

Eczanelerden reçeteli veya reçetesiz alabileceğiniz Oly krem fiyatı 29,64 TL’dir.

Oly Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Her kremin olduğu gibi Oly krem yan etkileri olan bir kremdir. Oly kremin nadir görülen yan etkileri şu şekildedir:

  • Kaşıntı
  • Kızarıklık
  • Yanma
  • Kabartı

Oly Krem Kullananların Yorumları Neler?

Oly kremi kullanma konusunda emin olamıyorsanız, Oly krem kullananların yorumları neler öğrenerek kararınızı daha rahat verebilirsiniz. Oly krem ile ilgili yapılan yorumlar incelendiği zaman kremden duyulan memnuniyet düzeyinin yüksek olduğu anlaşılmaktadır. Kremi düzenli kullanan kişiler, kremin etkisini hemen gördüklerini ve oluşan rahatsızlığın azalarak sona erdiğini belirtmektedir. Kremden beklediği faydayı göremeyen kişiler az da olsa vardır.