8 Mayıs 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınCilt BakımıPrednol krem ne işe yarar, pişik için kullanılır mı?

Prednol krem ne işe yarar, pişik için kullanılır mı?

Prednol krem, genel itibari ile farklı cilt sorunlarını tedavi eden bir kremdir. Etken maddesi Prednasinolon olan Prednol krem sedef ve egzama tarzındaki deri hastalıklarına da iyi gelmektedir. Bu nedenle son dönemlerde yoğun ilgi gören Prednol krem nedir? Prendol krem ne işe yarar? Prednol krem nasıl kullanılır? Gelin merak edilen bu soruların yanıtını beraber inceleyelim.

İçerikleri

Kullanımı çok kolay olan Prednol krem, deri hastalığı nedeni ile meydana gelen kaşıntı, kızarıklık, iltihap ve şişlik gibi sorunlara iyi gelmektedir. Doktor önerisi ile kullanılması gereken Prednol krem eczanelerde satılmaktadır. Kremin kullanım önerilerine çok dikkat edilmelidir.

Prednol Krem Nedir?

Cildiye doktorlarının genelde reçetelerde eksik etmediği Prednol krem nedir konusundan bahsetmeye çalışacağız. Prednol kremin etken maddesi, Prednasinolon’dur. Bu etken madde sayesinde sedef ve egzama gibi deri hastalıklarını tedavi etmektedir. Prendol krem doktor önerisiyle kullanılması gereken bir kremdir. Doktorun önerilerine uyulduğu zaman kısa sürede etkisini göstermektedir.

Prednol kremin iltihap azaltıcı etkisi bulunmaktadır. Bunun yanında alerjiyi ve damar daralmasını önleyici özellikleri vardır. Deri üzerinde uzun süredir devam eden kaşıntı, kızarıklık, genital bölge kaşıntısı ve döküntü gibi sorunlara da iyi gelmektedir. Prednol krem hafif yanıklar ve güneş yanığı gibi durumlarda doktor önerisi ile ile kullanılabilmektedir.

Prednol Krem Ne İşe Yarar?
Prednol Krem Ne İşe Yarar?

Prednol Krem Ne İşe Yarar?

Bölgesel kullanım amacı ile üretilen Prednol krem ne işe yarar detaylı olarak aktarmak istiyoruz. Prednol krem tüm cilt hastalıklarının ilerlemiş versiyonlarında kullanılmaktadır. Prendol kremin sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Ayak mantarı ve kaşık mantarına iyi gelir.
  • Cilt enfeksiyonlarını tedavi eder.
  • Egzama ve sedef hastalığının tedavisinde kullanılır.
  • Genital bölge ve anüs bölgesinde oluşan kaşıntıya iyi gelir.
  • Vücutta iltihaplanmaya sebep olan maddelerin salınmasını önler.
  • Alerjik bozuklukların tedavisinde kullanılır.

Prednol Krem Ne İçin Kullanılır?

Prendol kremin ne işe yaradığından bahsettik. Ancak birçok kişi Prednol krem ne için kullanılır net olarak bilmek istemektedir. Prednol krem çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan etkili bir kremdir. Prednol kremin kullanıldığı durumlar şunlardır:

  • Kronik egzama
  • Akut egzama
  • Sedef hastalığı
  • Nörodermatit
  • Seboreik dermatit
  • Kaşıntı
  • Yaşlılığa bağlı kaşıntı
  • Numuler dermatit hastalığı

Prednol Krem Nerede Kullanılır?

Prednol krem bir cilt kremidir. Ancak tüm vücutta kullanılabilen bir krem değildir. Bu nedenle Prednol krem nerede kullanılır iyi bilmek gerekmektedir. Prednol krem derinin hastalıklı bölgesinde kullanılmaktadır. Ayrıca genital ve anüs bölgelerinde oluşan bazı rahatsızlıklar için tercih edilmektedir. Ancak Prednol krem krem göz çevresinde kullanılmamalıdır.

Prednol Krem Nasıl Kullanılır?

Prednol krem nasıl kullanılır öğrenilmeli ve dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır. Prednol kremi kullanmadan önce eller sabunlu su ile iyice yıkanmalı ve kurulan malıdır. Aksi takdirde cildin enfeksiyon kapma riski olabilir. Kremin günde 2 – 3 kere sorunlu bölgeye sürülmesi önerilmektedir. Ayrıca krem iki haftadan daha fazla kullanılmamalıdır. Hastalığın durumuna göre kullanım konusunda doktorlar farklı önerilerde bulunabilir. Bu nedenle doktorunuzun önerilerine uymanız çok önemlidir.

Prednol Krem Bebeklerde Kullanımı Nasıldır?

Herhangi bir kremin bebeklerde kullanımına dikkat edilmelidir. Bunun için doktorunuza Prednol krem bebeklerde kullanımı nasıldır sormanız tavsiye edilmektedir. Prednol kremin prospektüsünde 2 yaş altındaki çocuklarda kullanılmaması gerektiği belirtilmektedir. Ancak ilerlemiş pişik durumlarında doktorlar tarafından birkaç gün kullanımına izin verilmektedir. Bu nedenle doktorunuza danışmadan önce kullanmamanız tavsiye edilmektedir.

Prednol Krem Kortizonlu Mu?

Birçok kişi Prednol krem kortizonlu mu merak etmektedir. Bu konuya bir açıklık getirmek istiyoruz. Prednol krem kortikosteroid ilaç grubunda olduğu için kortizon içermektedir.

Prednol Krem Antibiyotik Mi?

Bağlı olduğu ilaç grubundaki diğer ilaçlar gibi belirli dokulardaki hücrelerin protein sentezini kontrol altına alan Prednol krem kortizon içerse de bir antibiyotik değildir.

Prednol Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Prednol krem geniş kullanım alanına sahiptir. Göz çevresinde kullanılmaması gereken Prednol krem, doktor önerisi ve dikkatli olmak şartı ile vajinada kısa süreli kullanılabilir.

Prednol Krem Yüze Sürülür Mü?

Prednol krem yüze sürülür konusunda yanlış söylemler olduğu görülmektedir. Bu kremin gözle temasından kaçınılmalıdır. Gözle temas olması halinde gözler bol su ile durulanmalıdır. Ancak Prednol krem yüzde oluşan alerjik durumları tedavi etmesi için yüze sürülebilir. Yüzde kaşıntıya, kızarıklığa ya da döküntüye neden olan bir alerjik hastalığınız var ise doktorun önerdiği şekilde yüzünüze sürebilirsiniz.

Prednol Krem Basura İyi Gelir Mi?

Hemoroid yani basur, birçok kişide görülen sıkıntılı bir hastalıktır. Prendol kremin etkilerini gören kişiler, Prednol krem basura iyi gelir mi öğrenmek istemektedir. Prednol krem en çok tercih edilen basur kremlerinden biridir. Prednol kremin damar daraltıcı etkisi olduğu için basura iyi gelmektedir.

Prednol Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Egzama gibi döküntülü hastalıklar için Prednol krem reçete edilmektedir. Ancak Prednol kremin çok uzun süre kullanımı önerilmemektedir. Bu krem en fazla iki hafta kullanılmalıdır. Günde iki üç kere uygulayacağınız Prednol sayesinde egzama nedeni ile oluşan döküntü ve kaşıntıdan kurtulabilirsiniz.

Prednol Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Genelde sivilceler için Prednol krem kullanılması önerilmemektedir. Öncelikle sivilcelerin nedenleri belirlenmelidir ve bu nedeni ortadan kaldıracak tedavi uygulanmalıdır.

Prednol Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Prendol krem mantara iyi gelir mi sorusuna evet yanıtını vererek sizleri rahatlatmak istiyoruz. Prednol krem mantar enfeksiyonlarını yok ederek mantarın büyümesini engeller. Özellikle ayak ve tırnak mantarı için kullanılmaktadır.

Prednol Krem Uyuza İyi Gelir Mi?

Prednol krem kaşıntıya iyi gelse de, uyuz hastalığına iyi gelmez. Bu nedenle uyuz için uygun kremi reçete ettirebililirsiniz.

Prednol Krem Lekelere İyi Gelir Mi?

Prednol krem lekelere iyi gelmez. Bu nedenle lekeler için kullanılmamalıdır.

Prednol Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Birçok kişi Prednol krem genital bölgede kullanılır merak etmektedir. Bu krem genital bölgede kullanılabilir. Uygun doz ve kullanım önerisini doktorunuzdan isteyebilirsiniz.

Prednol Krem Vajinal Mantar İçin Kullanılır Mı?

Prednol krem vajinal mantar hastalığına iyi gelmez. Vajina hassas bir bölge olduğu için vajinal mantara iyi gelen başka bir krem kullanmanız önerilir.

Prednol Krem Pişik İçin Kullanılır Mı?

Aslında Prednol krem iki yaş altı çocuklarda kullanılan bir krem değildir. Ancak pişiğe iyi geldiği için doktorlar tarafından kısa süreli kullanıma müsaade edilmektedir. Yani bu krem pişik için kullanılabilir.

Prednol Krem Uçuk İçin Kullanılır Mı?

Prednol krem uçuğa iyi gelmez. Bu nedenle uçuk için kullanılmaz.

Prednol Krem Muadili Kremler Hangileri?

Prendol krem muadili kremler hangileri öğrenmenizi istiyoruz. Bu sayede hastalığınızın tedavisi yarım kalmadan etkili muadil bir kremi kullanabilirsiniz. Prednol kremi bulamadığınız zaman Precort pomad ve Precort merhemi kullanabilirsiniz. Bu konuda doktorunuza ya da eczacınıza mutlaka danışmalısınız.

Prednol Krem Yan Etkileri Neler?

Prendol kremin de bazı yan etkileri olması mümkündür. Bu yan etkiler herkeste görülmez. Cildi hassas olan ve kremin içeriğindeki maddelere karşı duyarlı olan kişilerde kaşıntı, yanma, ciltte kuruluk ya da tahriş görülebilir. Bu durum geçmediği zaman mutlaka doktora danışılmalıdır.

Prednol Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Prendol krem kortizon içeren bir kremdir. Bu nedenle reçetesiz alınamaz. Mutlaka doktor tarafından reçete edilmesi gerekir.

Prednol Krem Fiyatı 2022

Prendol krem fiyatı güncel olarak 27.95 TL’dir.

Prednol Krem Kullananlar Yorumları

Prendol krem kullananların yorumları incelenmelidir. Bu sayede kremin etkileri önceden görülebilir. Prendol kullanan kişiler, kremin kısa sürede etki ettiğini belirtmektedirler. Özelikle egzama ve sedef hastalığı olan kişiler maksimum fayda sağladıklarını anlatmaktadır. Kremin yan etkilerini az da olsa yaşayan kişiler olmuştur. Ancak bu kişiler, kremi kullanmayı bıraktıklarında yan etkilerin ortadan kaybolduğunu söylemektedir.

İlginizi Çekebilir