22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıTrosyd krem vajinada, genital bölgede kullanılır mı?

Trosyd krem vajinada, genital bölgede kullanılır mı?

Trosyd krem, son zamanlarda adı sıkça duyulan ve yalnızca eczanelerde satılan bir kremdir. Uzmanlara danışarak kullanılması gereken bu krem cilt üzerinde görülen enfeksiyonların, pişiklerin, sivilcelerin ve bunun gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kısa sürede etkisini gösteren Trosyd krem ne işe yarar? Trosyd krem nasıl ve ne kadar süre kullanılır?

İçerikleri

Bir pişik kremi olarak bilinen Trosyd krem birçok cilt sorununu tedavi etmektedir. Kısa sürede derideki mantar lezyonlarını gideren Trosyd krem birçok bölgede kullanılabilir. Ancak kremi kullanmadan önce mutlaka doktora danışılması gerekmektedir. Şimdi sizlere Trosyd krem hakkında her türlü detayı aktaracağız.

Trosyd Krem Nedir, Ne İşe Yarar?

Toplumda pişik kremi olarak bilinen Trosyd krem nedir, ne işe yarar çok iyi bilinmemektedir. Aktif bileşeni tioconazole sayesinde mantarların büyümesini önleyen Trosyd krem; ayak mantarı, vajinal mantar, tırnak enfeksiyonları, pişik gibi cilt sorunlarında işe yaramaktadır. Harici olarak kullanılan krem kısa sürede etkisini göstermektedir. Trosyd kremin genel olarak sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Çocuklarda bez nedeniyle oluşan pişiği tedavi eder.
  • Deri enfeksiyonlarına iyi gelir.
  • Mantar tedavisinde etkilidir.
  • El, ayak mantarlarına iyi gelir.
  • Vajinal mantara iyi gelir.
  • Vücuttaki pişiklerde etkilidir.
  • Genital bölge mantarlarına iyi gelir.
  • Maya mantarının oluşturduğu enfeksiyonlara iyi gelir.
  • Derideki su kabarcıklarına iyi gelir.
  • Mantar nedeniyle oluşan kaşıntılara iyi gelir.

Trosyd Krem Nasıl Kullanılır?

Trosyd kremin ne olduğunu ve neye yaradığını aktardıktan sonra bir diğer önemli konu olan Trosyd krem nasıl kullanılır konusuna geçmek istiyoruz. Bir kremden maksimum fayda sağlayabilmek için düzenli ve doğru kullanım önemlidir. Trosyd krem doktor tavsiyesine göre kullanılmalıdır.

Trosyd kremi kullanmadan önce ellerin çok iyi bir şekilde yıkanması önerilmektedir. Doktor herhangi bir doz tavsiye etmediyse, Trosyd kremin günde iki kere kullanılması gerektiği prospektüsünde yazmaktadır. Lezyonlu bölgeye ince bir tabaka halinde sürülmeli ve düzenli olarak kullanılmalıdır. Hastalığın durumuna göre ortalama 6 hafta Trosyd krem kullanılabilir.

Trosyd Kremi Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Emziren annelerin kullandıkları ilaçlara dikkat etmeleri gerekmektedir. Bazı ilaçlar süt aracılığı ile bebeğe geçerek zarar verebilir. Bu nedenle emziren annelerin Trosyd kremi kullanmadan önce doktoruna danışmaları önemlidir. Trosyd krem doktor kontrolünde emzirme döneminde kullanılabilir.

Trosyd Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Birçok anne Trosyd krem bebeklerde kullanılır mı tereddüt etmektedir. Bir pişik kremi olan Trosyd krem doktor kontrolünde bebeklerde kullanılabilmektedir. Bebeklerde görülen pişik ve mantarları kısa sürede tedavi etmektedir.

Dermo Trosyd Krem Vajinada Kullanılır Mı?
Dermo Trosyd Krem Vajinada Kullanılır Mı?

Dermo Trosyd Krem Vajinada Kullanılır Mı?

Mantarların tedavisinde oldukça etkili olan Trosyd krem vajinal mantar tedavisinde de kullanılmaktadır. Vajinal mantar sorunu yaşıyorsanız doktorunuza danışarak Trosyd kremi önerilen dozda kullanabilirsiniz.

Trosyd Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Mantar hastalıklarına karşı oldukça etkili olan Trosyd krem doktor gözetiminde genital bölgede kullanılabilir.

Trosyd Krem Dudağa Sürülür Mü?

Cilt üzerindeki enfeksiyonların tedavisinde kullanılan Trosyd krem dudağa sürülür mü merak edilmektedir. Dudakta meydana gelen uçuk ve diğer enfeksiyon hastalıkları için Trosyd krem kullanılmamalıdır. Yani Trosyd krem dudağa sürülmez.

Trosyd Krem Kulağa Sürülür Mü?

Mantar hastalığı bazen kulaklarda da görülmektedir. Kişiye büyük sıkıntı yaratan kulak mantarı için Trosyd krem kullanılması tavsiye edilmez. Kulak mantarı için doktorunuza uygun kremi yazdırabilirsiniz.

Trosyd Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Trosyd krem ile ilgili birçok sorunun cevabı merak edilmektedir. Bunlardan biri de Trosyd kremin açık yaraya sürülüp sürülemeyeceğidir. Trosyd krem açık yaralara sürülmemelidir.

Trosyd Deri Kremi Yüze Sürülür Mü?

Trosyd krem cilt yüzeyinde oluşan pişiklerin, sivilcelerin ve çeşitli enfeksiyonların tedavisinde etkilidir. Buna bağlı olarak Trosyd krem doktor önerisiyle yüze sürülebilir.

Trosyd Krem Uçuğa İyi Gelir Mi?

Dudak kenarında çıkan uçuklar hem görüntüsü ile hem de acısı ile kişiyi rahatsız etmektedir. Enfesiyon tedavisinde etkili olan Trosyd krem uçuk tedavisinde kullanılmamaktadır.

Trosyd Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Trosyd kremin sivilce tedavisinde kullanılabileceğinden yukarıda bahsetmiştik. Ancak her ihtimale karşı Trosyd kremi sivilceler için kullanmadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Trosyd Krem Beyazlatır Mı?

Trosyd krem beyazlatır mı sorusunun cevabı birçok kişi şaşırtmaktadır. Aslında bir mantar ve enfeksiyon kremi olan Trosyd krem doktor kontrolünde koltuk altı kararması için kullanılabilir. Kısa sürede etkisini göreceğiniz Trosyd krem koltuk altını beyazlatır.

Trosyd Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Trosyd krem egzama için kullanılabilecek bir krem değildir. Yani Trosyd krem egzamaya iyi gelmez.

Trosyd Krem Sedefe İyi Gelir Mi?

Trosyd kremin prospektüsü incelendiğinde, bu kremin sedef hastalığına iyi geldiğine dair herhangi bir bilgi yoktur. Bu nedenle doktorunuza danışarak bu konuda net bilgi alabilirsiniz.

Trosyd Krem Basura İyi Gelir Mi?

Etkili enfeksiyon ve mantar kremlerinden olan Trosyd krem basur tedavisinde kullanılmamaktadır. Basur tedavisinde etkili olan kremleri doktorunuza danışabilirsiniz.

Trosyd Krem Dolamaya İyi Gelir Mi?

Can sıkıcı hastalıklardan biri de dolama hastalığıdır. Trosyd krem dolama tedavisinde kullanılmamaktadır.

Trosyd Krem Güneş Yanığına İyi Gelir Mi?

Pişik sorununda tedavi edici görev üstlenen Trosyd krem güneş yanığına iyi gelmez. Bu nedenle güneş yanığı durumunda Trosyd kremi kullanmamalısınız.

Trosyd Krem İsiliğe İyi Gelir Mi?

Merak edilen sorulardan biri de Trosyd krem isiliğe iyi gelir mi sorusudur. Çocuklarda çok sık görülen isilik için Trosyd krem kullanılmamaktadır. İsilik görülen çocuklara çok sık duş aldırılması ve isilik bölgesine doğal gül suyu sürülmesi önerilmektedir.

Trosyd Krem ile Vajina Beyazlatma

Trosyd krem koltuk altı kararmasında kullanılan bir kremdir. Bu nedenle Trosyd krem ile vajina beyazlatma mümkün mü merak edilmektedir. Trosyd krem vajinadaki mantarlar için kullanılabilir. Ancak Trosyd krem ile vajina beyazlatmak mümkün değildir.

Trosyd Krem Kullanıcı Yorumları