18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıTroderm krem vajinaya sürülür mü, sivilceye iyi gelir mi?

Troderm krem vajinaya sürülür mü, sivilceye iyi gelir mi?

Troderm krem, genel olarak ciltte meydana gelen küf, maya ve mantar enfeksiyonlarını tedavi eden bir ilaçtır. Eğer sizlerde Troderm krem nedir, Troderm krem ne için kullanılır, Troderm krem neye iyi gelir, Troderm krem nasıl kullanılır merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

İçerikleri

Deri, ağız ve vajina bölgesinde oluşan mantar enfeksiyonlarını tedavi eden Troderm krem hem reçeteli hem de reçetesiz olarak satılmaktadır. Reçetesiz olarak satılan formları ciltte ve vajinada oluşan mantarları tedavi ederken, reçeteli formlar ağız ve deride oluşan mantar enfeksiyonlarını tedavi etmektedir.

Troderm Krem Nedir?

Kullanım oranı gittikçe artan Troderm krem nedir merak edilmektedir. Antifungallar ismi verilen ilaç grubuna ait olan Troderm krem enfeksiyon oluşumuna neden olan mayanın oluşmasını ve çoğalmasını engellemektedir. Çözelti, merhem ve krem formunda satılan ilacın kullanımı yaşanan soruna göre değişmektedir.

15 gramlık tüplerde satılan Troderm krem mantar sorunları nedeni ile oluşan kızarıklık, şişlik, iltihap gibi semptomları hafifletmektedir. Ayrıca ayak mantarı, genital mantar ve tırnak mantarı gibi sorunlara da iyi gelmektedir. Beyaz, mavi ve yeşil renkli kutusu bulunan Troderm krem son derece etkili bir kremdir. Sadece haricen kullanılan Troderm kremin başka bir kullanım şekli yoktur.

Troderm Krem Ne İçin Kullanılır?

Ciddi iltihaplar ile kendini gösteren mantar enfeksiyonları, ayak mantarı, tırnak mantarı, genital bölge mantarı ve kasık mantarı gibi hastalıklara iyi gelen Troderm krem ne için kullanılır sorusuna genel anlamda bu şekilde yanıt verilebilir. Kortizon içeren Troderm krem son günlerde çok sık tercih edilmektedir. Enflamasyonu baskılayan Troderm krem yanma, kaşıntı ve ağrı gibi durumları ortadan kaldırır.

Troderm kremin içeriğinde neler vardır birçok kişi tarafından önemsenmez. Ancak bu etken maddelerin neler olduğunu bilmek çok önemlidir. Troderm kremin etken maddesi izokonazal nitrattır. Bu etken maddesi sayesinde mantar enfeksiyonlarını kısa sürede tedavi etmektedir.

Troderm Krem Ne İşe Yarar?
Troderm Krem Ne İşe Yarar?

Troderm Krem Ne İşe Yarar?

Şimdi sizlere Troderm krem ne işe yarar konusunda bilgiler vereceğiz. Troderm kremin kullanım alanları ve sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Deride oluşan ağrılı iltihapları iyileştirir.
  • Deride oluşan mantar hastalıklarına iyi gelir.
  • Mantar sebebi ile oluşan yanma, kaşıntı ve ağrıya iyi gelir.
  • Tırnak mantarı, ayak mantarı ve el mantarı hastalıklarını tedavi eder.
  • Atopik dermatit tedavisinde etkilidir.
  • Böcek ısırması, güneş yanığı, pişik ve arı sokması gibi iltihaplı ve ağrılı durumlara iyi gelir.
  • Saçlı deride meydana gelen pullanma, kepeklenme, iltihaplanma ve renk değişikliğini tedavi eder.

Troderm Krem Neye İyi Gelir?

Troderm krem neye iyi gelir çok yönlü bir krem olduğu için farklı cevaplar verilebilir. Ancak genel anlamda bu krem mantar enfeksiyonlarını, iltihaplı cilt sorunlarına ve diğer bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir.

Troderm Krem Nasıl Kullanılır?

Hekiminiz Troderm krem nasıl kullanılır tarif ettiyse o şekilde kullanmanız tavsiye edilmektedir. Bu konuda bir bilgi verilmediği zaman kremin prospektüsünde yazan kullanım talimatlarına uyabilirsiniz. Troderm krem nohut büyüklüğünde alınarak sorunlu bölgeye ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Kullanım süresi en fazla 14 gün olan kremi sabah ve akşam kullanabilirsiniz.

Troderm Krem Uçuk İçin Kullanılır Mı?

Troderm krem virüs kaynaklı oluşan cilt enfeksiyonlarında yani uçuk, su çiçeği ve çiçek hastalığında kullanmamalıdır.

Troderm Krem Genital Bölgeye Sürülür Mü?

Birçok kişi Troderm krem genital bölgeye sürülür araştırmaktadır. Şiddetli iltihaplı ve ekzematoz reaksiyonları durumunda genital bölgede ve kasık bölgesinde Troderm krem kullanılabilir. Doktorun önerdiği şekilde kullanıldığı zaman kısa sürede etkisini göstermektedir.

Troderm Krem Vajinal Kandidiyaz İçin Kullanılır Mı?

Vajinal kandidiyaz yani vajinal mantar birçok kadının yaşadığı bir sağlık sorunudur. Troderm krem doktor önerdiyse vajinal bölgede dikkatli bir şekilde kullanılabilir.

Troderm Krem Saçkıran İçin Kullanılır Mı?

Troderm krem saçlı deride oluşan kepeklenme, pullanma gibi bazı sorunlar için kullanılmaktadır. Ancak bu krem saçkıran hastalığı için kullanılmaz.

Troderm Krem Sivilceye İyi Gelir mi?

Troderm krem sivilceye iyi gelen bir krem değildir. Sivilce için uygun kremi doktorunuzdan reçete etmesini isteyebilirsiniz.

Troderm Krem Vajinaya Sürülür Mü, Vajinal Mantara İyi Gelir Mi?
Troderm Krem Vajinaya Sürülür Mü, Vajinal Mantara İyi Gelir Mi?

Troderm Krem Vajinaya Sürülür Mü, Vajinal Mantara İyi Gelir Mi?

Kadınların çok sık başına gelen vajinal mantar hastalığı can sıkan bir cilt sorunudur. Troderm krem vajinaya sürülür mü, vajinal mantara iyi gelir mi araştırdığımızda bu kremin vajinal mantar hastalığında kullanıldığını görüyoruz. Doktorunuzun önerisini göz önüne alarak dikkatli bir şekilde vajinal bölgede bu kremi kullanabilirsiniz.

Troderm Krem Ayak Mantarına İyi Gelir Mi?

Troderm krem ayak mantarı hastalığına iyi gelmektedir. Düzenli kullanım ile kısa sürede ayak mantarı ve semptomları tedavi edilmektedir.

Troderm Krem Vajinal Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Mantar hastalığı nedeni ile vajina bölgesinde kaşıntı, kızarıklık, yanma ve iltihaplanma gibi durumlar görülebilir. Bu durumda Troderm kremi kullanabilirsiniz.

Troderm Krem Kasık Mantarına İyi Gelir Mi?

Troderm krem kasık mantarına iyi gelir mi sizler için araştırdık. Bu kremi kasık mantarı sorunu için kullanabilirsiniz.

Troderm Krem Devlet (SGK) Ödüyor Mu?

Troderm krem reçeteli alındığı zaman devlet tarafından karşılanmaktadır.

Troderm Krem Reçetesiz Alınır Mı?

Troderm krem hem reçeteli hem de reçetesiz olarak eczanelerden satın alınmaktadır.

Troderm Krem Fiyatı Ne Kadar?

Troderm krem 2023 güncel fiyatı 71 TL ‘dir.

Troderm Krem Muadili Kremler Hangileri?

Troderm krem muadili kremler hangileri araştırdık. Troderm kremi bulamadığınızda,

  • Albacort krem
  • Fugisid krem
  • Fungoid krem
  • İzosol krem gibi muadil kremleri kullanabilirsiniz.
Troderm Krem Yan Etkileri Neler?
Troderm Krem Yan Etkileri Neler?

Troderm Krem Yan Etkileri Neler?

Her kremde olduğu gibi Troderm kremde de bazı yan etkiler görülebilmektedir. Özellikle allerjik bir cilt yapısına sahip olan kişilerde ciltte yanma hissi, tahriş ve allerjik dermatit gibi yan etkiler görülebilmektedir. Bu durumda hemen doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Troderm Krem Kullananlar ve Yorumları Neler?

Troderm krem kullananlar ve yorumları neler bilindiği zaman Trodert krem hakkında daha doğru bilgilere ulaşılabilir. Troderm kremi kullanan kişiler yan etki sorununu yaşamadıklarını belirtmektedir. Ayrıca düzenli kullanım ile mantar enfeksiyonlarından ve semptomlarından kurtulduklarını belirten kullanıcılar kremi önermektedir.

Bunlar da ilginizi çekebilir: