19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıBalaban krem yüze, vajinaya, açık yaraya sürülür mü?

Balaban krem yüze, vajinaya, açık yaraya sürülür mü?

Her evde mutlaka bulunması gereken Balaban Krem tırnak batmasından enfeksiyona, saç kökü iltihaplarından sivilcelere kadar birçok cilt sorununa iyi gelmektedir. Satışı yalnızca eczanelerde olan Balaban krem ne işe yarar, nasıl kullanılır, fiyatı nedir merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

İçerikleri

Son zamanlarda kullanımı artan Balaban krem nedir diye araştırma yapan takipçilerimize özel Balaban kremi inceledik.

Balaban Krem Nedir?

Balaban kremin etken maddesi Mupirosindir. Cilt üzerinde oluşan bakterilerin gelişerek büyümesini önleyen Balaban krem antibiyotik etkili bir ilaçtır. 15 gramlık olarak eczanelerde satılan bu krem birçok sağlık sorunu için kullanılmaktadır. Bir hasar sonrası ciltte oluşan yırtık, zedelenme, çatlaklar ya da dikiş atılmış yaralar üzerinde etkilidir.

Balaban krem abse, iltihaplı sivilce, çıban ve sakal bölgesi kıl kökü iltihabı tedavisinde etkili olmaktadır. Beyaz ve homojen olan bu kremi doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanmalısınız. Kremin etken maddesine karşı alerjisi olan kişilerin doktor kontrolünde Balaban kremi kullanmaları tavsiye edilmektedir.

Balaban Krem Ne İşe Yarar?
Balaban Krem Ne İşe Yarar?

Balaban Krem Ne İşe Yarar?

Ciltte oluşan iltihabı enfeksiyonları tedavi eden Balaban krem ne işe yarar sorusuna birçok yanıt verilebilir. Antibiyotik bir etkiye sahip olan Balaban kremin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Bakteriyel cilt enfeksiyonlarını iyi gelir.
  • Yaraların mikrop kapmasını engeller.
  • Ciltte oluşan çatlaklarda kullanılır.
  • Tahrişler ve sürtünme nedeni ile oluşan yaraları iyileştirir.
  • Kıl köklerindeki iltihaba iyi gelir.
  • Kesimlerin iyileşmesine yardımcı olur.
  • Sivilceleri iyileştirerek pürüzsüz bir cilt sağlar.

Balaban Pomad (Krem) Nasıl Kullanılır?

Balaban krem nasıl kullanılır öğrenildiği zaman kremin etkisi daha da artmaktadır. Yanlış kullanım ise istenmeyen durumlar ortaya çıkarabilir. Bu nedenle Balaban kremi doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde uygulamanız önemlidir. Bir parça temiz pamuk ya da gazlı bez ile kremi etkilenmiş olan bölgenize sürebilirsiniz. Kremi sürdükten sonra o bölgeyi steril bir bez ile kapatabilirsiniz. Hastalığın durumuna göre kullanım süresi değişiklik göstermektedir.

Balaban Pomad (Krem) Günde Kaç Kez Kullanılır?

Balaban krem günde kaç kez kullanılır doktora danışılmalıdır. Ancak genel olarak hastalığın durumuna göre değişe de, 10 gün süre ile günde 2 – 3 kere kullanılmaktadır.

Balaban Pomad (Krem) Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Balaban krem emzirme döneminde meme ucunda oluşan yaralar için kullanılabilmektedir. Ancak antibiyotik krem olduğu için bebeği emzirmeden önce meme ucunun çok iyi temizlenmesi gerekmektedir. Bu konuda doktorunuza danışarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Balaban Krem Hamilelikte Kullanılır Mı?

Hamilelik döneminde Balaban kremin kullanılması önerilmemektedir. Doktorunuz bu konu hakkında daha net bilgileri verecektir. Hamile olduğunuzu bilmeden Balaban kremi kullanırsanız, mutlaka bir doktora gitmeniz tavsiye edilmektedir.

Balaban Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?
Balaban Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Balaban Krem Sivilce İçin Kullanılır Mı?

Balaban krem sivilce için kullanılır birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Balaban krem sivilcenin iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle Balaban Pomad sivilce ve iltihaplı sivilceler için kullanılabilir.

Balaban Krem Tırnak Batması İçin Kullanılır Mı?

Tırnak batması durumunda parmak bölgesinde iltihaplı yara oluşmaktadır. Bu yaranın ve iltihabın iyileşmesi için Balaban krem kullanılabilir. Etken maddesi sayesinde iltihabı kurutur.

Balaban Krem Yanıkta Kullanılır Mı, Yanığa İyi Gelir Mi?

Yanık tedavisi dikkat gerektiren uzun bir tedavi sürecine sahiptir. Bu süreçte Balaban krem kullanılmaz. Balaban kremin yanık üzerinde olumlu etkisi yoktur.

Balaban Krem Vajinaya Sürülür Mü?

Balaban kremi vajina bölgesinde kullanılırken mutlaka doktora danışılmalıdır. Vajinal bölgede kullanılacağı zaman ince bir tabaka halinde sürülmelidir.

Balaban Krem Açık Yaraya Sürülür Mü?

Balaban krem açık yaraya sürülür mü diye çokça araştırma yapılmaktadır. Balaban krem kesinlikle açık yaraya sürülmez.

Balaban Krem Yüze, Dudağa Sürülür Mü?

Balaban krem yüz bölgesinde kullanılabilir. Dudak bölgesinde ise ağız içine girmeyecek şekilde dudağa sürülebilir.

Balaban Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Balaban krem genital bölgede kullanılır sorusu çok sık sorulmaktadır. Bu kremi genital bölgede kullanabilirsiniz. Ancak hassas bir bölge olduğu için az ve dikkatli kullanılmalıdır.

Balaban Pomad (Krem) Basura İyi Gelir Mi?

Balaban krem basura iyi gelmez. Basur için uygun kremi doktorunuzdan isteyebilirsiniz.

Balaban Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Balaban krem egzamaya iyi gelir mi sorusuna maalesef olumlu yanıt veremiyoruz. Bu krem egzamaya iyi gelmez.

Balaban Pomad (Krem) Uçuğa İyi Gelir Mi?

Balaban krem uçuk için kullanılmaz. İstenilen etkiyi uçukta maalesef yaratmaz.

Balaban Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Birçok soruna iyi gelen Balaban krem mantara iyi gelmez.

Balaban Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Balaban krem kaşıntı için kullanılmaz.

Balaban Pomad (Krem) Morluklara İyi Gelir Mi?

Balaban kremin morluklara iyi geldiğine dair bir bilgi yoktur.

Balaban Krem Yan Etkileri Neler?

Her kremde olduğu gibi Balaban kremin de yan etkileri bulunmaktadır. Ancak bu çok sık görülen yan etkiler değildir. Karin ağrısı, boğazda şişlik, yüzde ve dudakta şişlik, nefes almada güçlük gibi etkiler gördüğünüz anda kremi kullanmayı durdurarak doktorunuza danışmalısınız.

Balaban Krem Muadili Kremler Hangileri?

Balaban krem yalnızca eczanelerde satılmaktadır. Bazen bu kremi bulamayabilirsiniz. Bu durumda Balaban krem muadili kremler hangileri öğrenerek tedavinize devam edebilirsiniz.

  • Bacoderm krem
  • Bactroban krem
  • Dextrocin krem

Balaban kremin muadili olan kremledir.

Balaban Krem Fiyatı Kaç Lira?

Balaban krem fiyatı 40,64 TL’dir.

Balaban Krem Kullananların Yorumları Neler?

Balaban krem kullananların yorumları neler öğrenerek krem ile alakalı geri dönüşleri öğrenebilirsiniz. Balaban krem kullanan kişiler, kısa sürede kremin olumlu etkisini gördüklerini belirtmektedirler. Yan etkileri yaşayan bazı kişiler olsa da, kısa sürede yan etkilerin ortadan kalktığı görülmektedir. Yan etki yaşayan kişi sayısı da oldukça azdır. Doktorun önerisine göre düzenli olarak Balaban kremi kullanan kişiler ortalama 10 gün içinde sorunlarından kurtulduklarını söylemektedirler.

Bunlar da ilginizi çekebilir!