19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıCanesten krem ne işe yarar, sivilceye iyi gelir mi?

Canesten krem ne işe yarar, sivilceye iyi gelir mi?

Canesten krem, kadınlar ve erkekler tarafından kullanılan genital bölge kremidir. Temelde mantar kaynaklı sorunları çözmesi için üretilen Canesten krem, farklı birçok cilt sorununa da iyi gelmektedir. 20 mg'lik tüplerde satışa sunulan Canesten krem nedir? Canesten ne işe yarar? Canesten krem nasıl kullanılır? Bunun gibi aklınıza takılan her sorunun yanıtını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

İçerikleri

Beyaz, kırmızı ve mavi kutusu ile dikkat çeken Canesten krem, Türkiye dışında farklı birçok ülkede kullanılmaktadır. Genital bölgede kullanıma uygun olan Canesten kremin farklı formları da bulunmaktadır. Doktor tarafından rahatsızlığınıza uygun olan Canesten krem reçete edilmektedir.

Canesten Krem Nedir?

Antifungal şeklinde tabir edilen ilaç grubunda yer alan Canesten krem nedir konusu hem kadınların hem de erkeklerin merak ettiği bir konudur. Çünkü bu kremi kadınlar da erkekler de kullanabilmektedir. Son zamanlarda en fazla tercih edilen ilaçlar arasında yer alan Canesten krem, çok güvenilen ilaç firmalarından biri olan Bayer firması tarafından üretilmektedir.

Canesten kremin etken maddesi, klotrimazol mikronize ismindeki bir yapıdır. Son derece güçlü olan bu etken madde sayesinde kahverengi lekeler, maya, mantar gibi hastalıklar tedavi edilmektedir. Canesten kremin doktor önerisi ile kullanılması tavsiye edilmektedir.

Canesten Krem Ne İşe Yarar?
Canesten Krem Ne İşe Yarar?

Canesten Krem Ne İşe Yarar?

Genelde mantar hastalıklarını tedavi eden Canesten krem ne işe yarar konusu geniş kapsamlıdır. Antifungal ilaç grubunda olan Canesten krem mantar veya maya kaynaklı cilt enfeksiyonlarını tedavi etmektedir. Enfeksiyon meydana getiren mantarın ya da mayanın yayılmasını engellemektedir. Bununla beraber ayak mantarı, kasık mantarı, maya enfeksiyonları, saçkıran hastalığı, vajinal mantar ve bebek bezi döküntüsü gibi durumlarda da Canesten krem kullanılmaktadır.

Canesten Krem Ne İçin Kullanılır?

Vücut yüzeyine uygulanan Canesten krem 20 mg’lik tüplerde satılmaktadır. Canesten kremin fayda sağladığı birçok farklı hastalık bulunmaktadır. Canesten kremi aşağıda sıralanan durumlarda kullanabilirsiniz:

  • Mayalar
  • Küfler
  • Kırmızı ve kahverengi lekeler
  • Genital bölge mantarı

Canesten Krem Nasıl Kullanılır?

Canesten krem nasıl kullanılır konusunda doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir. Doktorunuz farklı bir tavsiyede bulunmadığı zaman Canesten kremi sorunlu bölgeye günde 2-3 kere ince bir tabaka şeklinde sürebilirsiniz. Hastalığın ne olduğuna göre kullanma süresi değişiklik göstermektedir.

Canesten Krem Kaç Günde Etki Eder?

Birçok kişi Canesten krem kaç günde etki eder diye araştırma yapmaktadır. Canesten krem uygulandığı andan itibaren etki etmeye başlamaktadır. Kesin sonucu alabilmek için Canesten kremin 2 hafta kadar kullanılması önerilmektedir.

Canestenen Krem Kortizonlu Mu?

Kremlerin ya da ilaçların kortizonlu olması birçok kişiyi korkutmaktadır. Ancak doktor tarafından önerildiyse kortizonlu ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Canesten krem Kortizon içermez. Bu sayede gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

Canesten Krem Gebelikte Kullanılır ?

Gebelik B kategorisinde olan Canesten kremin gebelikte kullanılması önerilmez.

Canesten Krem Emziren Anneler Kullanabilir Mi?

Canesten kremin içeriğindeki etken maddelerin anne sütüne geçtiği belirlenmiştir. Bu nedenle emzirme döneminde kesinlikle doktora danışılarak kullanılmalıdır.

Canesten Krem Bebeklerde Kullanılır ?

Anne babaların akıllarında Canesten krem bebeklerde kullanılır sorusu yer almaktadır. Canesten kremin son dönemlerde çok fazla tercih edilmesi bu soruyu akıllara getirmektedir. Ancak Canesten krem bebeklerde kesinlikle kullanılmamalıdır.

Canesten Krem Ayak Mantarına İyi Gelir Mi?

Canesten krem mantar hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Bir tür mantar hastalığı olan ayak mantarı için Canesten krem kullanılabilir. Doktorunuza danışarak uygun kullanım şeklini öğrenebilirsiniz.

Canesten Krem Basura ( Hemoroid ) İyi Gelir Mi?

Canesten krem bir tür mantar ilacıdır. Bu nedenle basur için kullanılamaz.

Canesten Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Canesten krem çok yönlü bir kremdir. Bu nedenle Canesten krem egzamaya iyi gelir mi merak konusudur. Canesten krem doktor önerisi ile egzama tedavisinde de kullanılabilir.

Canesten Krem Kaşıntıya İyi Gelir Mi?

Enfeksiyona neden olan mantarlar için kullanılan Canesten krem, enfeksiyon kaynaklı kaşıntıyı da gidermektedir. Enfeksiyonu tamamen tedavi eden Canesten krem, kaşıntı sorununa da çözüm sağlamaktadır.

Canesten Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?
Canesten Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Canesten Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Canesten krem bir sivilce kremi değildir. Bu nedenle sivilce sorunu için kullanılmamalıdır.

Canesten Krem Yanığa İyi Gelir Mi?

Birçok cilt sorununa iyi gelen Canesten krem Yanığa iyi gelir mi konusunu araştırdık. Canesten krem yanığa iyi gelen bir krem değildir.

Canesten Krem Mantara İyi Gelir Mi?

Canesten krem bir mantar kremidir. Ayak mantarı, kasık mantarı, genital bölge mantarı gibi birçok hastalıkta etkilidir. Yani Canesten krem mantara iyi gelir mi sorusuna evet yanıtı verilebilir. Ancak etkili sonuç alabilmek için düzenli kullanıma dikkat edilmelidir.

Canesten Krem Yüze Sürülür ?

Canesten krem göz içerisine değdirmeden yüz bölgesinde kullanılabilir.

Canesten Krem Vajina İçine Sürülür ?

Canesten krem vajina içine sürülür kesinlikle öğrenilmesi gereken bir konudur. Canesten krem doktorun önerdiği şekilde özel bölgede kullanılmalıdır.

Canesten Krem Makata Sürülür ?

Canesten kremin prospektüsü incelendiği zaman Canesten krem makata sürülür sorusuna hayır yanıtı alınmaktadır. Makat çatlağı gibi sorunlar için doktorunuza danışarak uygun ilacı yazdırabilirsiniz.

Canesten Krem Genital Bölgede Kullanılır ?

En çok merak edilen sorulardan biri de, Canesten krem genital bölgede kullanılır sorusudur. Canesten kremi genital bölgede meydana gelen mantar enfeksiyonları için doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

Canesten Krem Reçetesiz Satılır ?

Canesten krem yalnızca eczanelerde satılmaktadır. Kremi reçetesiz satın alabilirsiniz. Ancak reçete edildiği zaman SGK tarafından ücreti karşılanmaktadır.

Canesten Krem Fiyatı 2022

Canesten krem güncel fiyatı 25 TL’dir.

Canesten Krem Kullananların Yorumları Neler?

Canesten krem kullananların yorumları neler incelendiği zaman genelde kremden memnuniyet duyulduğu görülmektedir. Canesten kremin düzenli kullanılması gerektiğine işaret eden kullanıcılar, kısa sürede hastalıklarından kurtulduklarını belirtmektedirler.

Bunlar da ilginizi çekebilir!