18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıKetoral krem vajinaya, yüze sürülür mü? Yan etkileri neler?

Ketoral krem vajinaya, yüze sürülür mü? Yan etkileri neler?

Ketoral krem, deride meydana gelen mantar enfeksiyonlarına ve buna bağlı olarak oluşan kaşıntı, yanma ve acı hissine iyi gelen bir kremdir. Oluşan enfeksiyonun durumuna göre farklı tedaviler uygulanmaktadır. Enfeksiyon derinin altına çok fazla girmeyip derinin üstünde oluşmuşsa, doktorlar tarafından Ketoral krem reçete edilir. Ketoral krem nedir? Ketoral krem ne işe yarar? Ketoral krem nasıl kullanılır? Şimdi bu soruların yanıtını beraber inceleyelim.

İçerikleri

Ketoral Krem Nedir?

Vücuda zarar verme ihtimali yüksek olan mantar enfeksiyonlarının yayılmasının önüne geçmek için üretilen Ketoral krem nedir açıklayalım: Etken maddesi ketokonazol olan Ketoral krem, mantar enfeksiyonlarının yayılmasını engelleyerek, bu enfeksiyona bağlı olarak gelişen semptomları iyileştirmektedir. Bunun yanında, kaşıntılı ve döküntülü yaraların da iyileşmesini sağlamaktadır.

Her evin ecza dolabında bulunması önerilen Ketoral krem ayak mantarı, kasık mantarı ve saçkıran hastalığının tedavisinde etkilidir. Ketoral kremin doktor tavsiyesi ile kullanılması önerilmektedir. Kremin nasıl kullanılacağı da yine doktor tarafından reçete edilmelidir.

Ketoral Krem Ne İşe Yarar?

Derinin yüzey kısmında oluşan mantar ve buna benzer enfeksiyonların tedavisinde kullanılan Ketoral krem ne işe yarar sorusuna çeşitli yanıtlar verilebilir. Hijyen konusuna çok dikkat edilmediği zaman oluşan enfeksiyonun şiddetine göre Ketoral krem tedavisi uygulanır. Bu sayede enfeksiyonların ve mantarın vücuda zarar vermesinin önüne geçilir.

Ketoral krem iltihaplı yaraları da iyileştirmektedir. Bununla beraber ayak ve ellerde oluşan mantarlara iyi gelen Ketoral krem, vücutta mantara bağlı oluşan kaşıntı ve yanmayı hafifletir. Vücudun yağlı bölümlerinde oluşan ve kaşınan deri döküntüleri için de Ketoral krem kullanılabilir.

Ketoral Krem Neye İyi Gelir, Hangi Hastalıklar İçin Kullanılır?
Ketoral Krem Neye İyi Gelir, Hangi Hastalıklar İçin Kullanılır?

Ketoral Krem Neye İyi Gelir, Hangi Hastalıklar İçin Kullanılır?

Ketoral krem neye iyi gelir, hangi hastalıklar için kullanılır öğrenilmesi gerekmektedir. Çünkü her cilt hastalığı için bu krem kullanılmaz. Ketoral krem aşağıda sıralanan hastalıklar için kullanılır ve bu hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur:

  • Kasık mantarı
  • Saçkıran hastalığı
  • Ayak mantarı
  • İltihaplı yaralar
  • Kaşınan deri döküntüsü
  • Kolların üst kısmında ve sırtta meydana gelen kahverengi lekeler
  • Pullanma
  • Genital bölge kabuklanması
  • Meme ve koltuk altı kabuklanması

Ketoral Krem Ne İçin Kullanılır?

Ketoral krem ne için kullanılır sorusuna makalemizin başında yanıt verdik. Ketoral krem temelde mantar enfeksiyonları için kullanılmaktadır. Ayak mantarı, kasık mantarı, saçkıran hastalığı, ellerde meydana gelen kepek ve mantar enfeksiyonları için Ketoral krem kullanılabilir. Ancak kremi doktor önerisi ile kullanmanız tavsiye edilmektedir. Kremin etken maddesine karşı alerjiniz var ise sorun yaşayabilirsiniz. Bu nedenle doktor kontrolünde kullanmanız önerilmektedir.

Ketoral Krem Faydaları Neler?

Çeşitli cilt sorunlarında kullanılan Ketoral krem faydaları ile dikkat çekmektedir. Egzama, mantar ve cilt hastalıklarında kullanılan Ketoral kremin temel faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Vücut mantarı, el mantarı, kasık mantarı, ayak mantarı gibi hastalıklara iyi gelir.
  • Kaşınan döküntülü yaraları iyileştirir.
  • Saçkıran hastalığına iyi gelir.
  • Vücudun değişik bölgelerinde oluşan kırmızı ve pilli deri döküntülerini iyileştirir.

Ketoral Krem Nasıl Kullanılır?

Ketoral krem genel olarak hastalığın durumuna göre farklı şekillerde kullanılabilir. Bu nedenle mutlaka doktora danışmanız önerilmektedir. Kremi önerilen şekilde elinize alarak hastalıklı bölgeye hafifçe ovalayarak sürebilirsiniz. Krem 2 – 6 hafta arası günde bir kere kullanılmalıdır. Seboreik dermatit tedavisi için 4 hafta boyunca günde iki kere kullanılmalıdır.

Ketoral Krem Emzirirken Kullanılır Mı?

Topikal bir şekilde kullanılan Ketoral kremin anne sütüne geçip geçmediği detaylı olarak araştırılmamıştır. Annenin rahatsızlığının önemine bakılarak ya emzirme sonlandırılır ya da ilacın kullanılmamasına karar verilir. Bu konuda karar verme yetkisi tamamen doktora aittir.

Ketoral Krem Gebelikte ( Hamilelikte ) Kullanılır Mı?

Ketoral krem Gebelikte kullanılır merak edilmektedir. Ketoral kremin gebelik sınıfı C’dir. Hamilelik döneminde kullanımı kontrendikedir. Hamile kişilerde kullanımı hakkında geniş çaplı araştırmalar yoktur.

Ketoral Krem Kortizonlu Mu?

Kortizon genelde kişileri korkutmaktadır. Bu nedenle Ketoral krem kortizonlu mu konusu araştırılmaktadır. Ketoral kremin içeriğinde Kortizon yoktur.

Ketoral Krem Bebeklerde Kullanılır Mı?

Ketoral kremin bebeklerde kullanılması önerilmemektedir.

Ketoral Deri Kremi Vajinada Kullanımı Nasıldır?

Ketoral kremin adet kanamasının bitmesinden sonraki ilk gün kullanılması önerilmektedir. Adet döneminden sonra 3 – 5 gün vajinada mantar olan bölgeye sürülebilir.

Ketoral Krem Vajina İçine Sürülür Mü?

Ketoral krem Vajina içine sürülebilir. Ancak yine de doktorunuza danışmanız önerilmektedir.

Ketoral Krem Vajinal Mantar İçin Kullanılır Mı?

Ketoral krem Vajinal mantar için kullanılır sorusuna evet yanıtını verebiliriz. Mantara neden olan enfeksiyonları yok eden Ketoral krem, mantarın etkilerini de en aza indirir.

Ketoral Krem Genital Bölgede Kullanılır Mı?

Ketoral Krem Genital bölgede kullanılabilir. Genital bölgede oluşan kabuklanma sorununa iyi gelir.

Ketoral Krem Yüze Kullanılır Mı?

Yüz bölgesinde oluşan mantar enfeksiyonları için Ketoral krem kullanılabilir. Kremi kullanmadan önce doktorunuza danışmanız tavsiye edilmektedir.

Ketoral Krem Yüze Sürülür Mü?

Ketoral krem yüze sürülür öğrendikten sonra kullanılmalıdır. Yüz bölgesinde meydana gelen mantar için Ketoral krem kullanılabilir. Ancak göz bölgesine sürmemeye dikkat edilmelidir.

Ketoral Krem Ayak – Tırnak Mantarına İyi Gelir Mi?

Mantar hastalıkları için kullanılan en güçlü ilaçların başında Ketoral krem gelmektedir. İlerlemiş ayak ve tırnak mantarı için Ketoral krem reçete edilmektedir.

Ketoral Krem Egzamaya İyi Gelir Mi?

Ketoral krem mantar enfeksiyonları için kullanılmaktadır. Bu nedenle egzamaya iyi gelmez.

Ketoral Krem Basura İyi Gelir Mi?

Basur yani hemoroid hastalığı için Ketoral krem kullanılmaz.

Ketoral Krem Sivilceye İyi Gelir Mi?

Sivilce veya akne sorunu için Ketoral krem kullanılmaz.

Ketoral Krem Sedefe İyi Gelir Mi?

Ketoral krem sedef hastalığı için kullanılmaz.

Ketoral Krem Yan Etkileri Neler?

Her kremin bazı yan etkileri olabilir. Ketoral krem yan etkileri neler öğrenerek kremi daha bilinçli kullanabilirsiniz. Kremin en yaygın yan etkisi yanma hissidir. Bunun dışında çok nadir döküntü ya da kabarma oluşabilir. Bu durumda kremin kullanımı bırakılarak mutlaka bir doktora gidilmelidir.

Ketoral Krem Muadili Kremler Neler?

Ketoral krem bulunmadığı zaman yerine kullanabileceğiniz muadili kremler şunlardır:

  • Ketoderm krem
  • Konazol krem
  • Nizoral şampuan
  • Nizora ovül
  • Nizoral krem

Ketoral Krem Reçetesiz Satın Alınır Mı?

Ketoral krem reçetesiz olarak da satın alınabilir.

Ketoral Krem Fiyatı Ne Kadar?

Ketoral Krem eczanelerde 24 TL’ye satılmaktadır.

Ketoral Krem Kullananların Yorumları Neler?

Ketoral krem kullananların yorumları genel itibari ile olumlu yöndedir. Kremin yan etkilerini yaşayan da olmuştur. Ancak bu sayı çok azdır. Ketoral kremi kullananlar, kremin etkisini hemen gördüklerini ve mantar enfeksiyonunun semptomlarından kurtulduklarını belirtmişlerdir.

Bunlarda ilginizi çekebilir!