Ana SayfaDiyetGece yatmadan önce bir kase yoğurt yemek zayıflatır mı?

Gece yatmadan önce bir kase yoğurt yemek zayıflatır mı?

Gece yatmadan önce yoğurt yemek, diyet listelerinin vazgeçilmez maddelerinden biri olmuştur. Sindirim sistemine ve böylece kilo vermeye faydalı olan yoğurdu, özellikle gece tüketmek neden önemlidir? Popüler hale gelen gece yatmadan yoğurt kürünün detaylarını titizlikle araştırarak sizlere aktarmaya çalıştık. Gelin yoğurt kürünün artılarına ve eksilerine beraber bakalım.

İçerikleri

Hazır yiyeceklerin ilgi gördüğü günümüzde kilo problemi yaşayan kişi sayısı bir hayli fazladır. Kilosundan memnun olmayan kişiler, diyet listelerine çeşitli kürleri ekleyerek daha hızlı kilo vermeyi hedeflemektedirler. Bu kürlerden biri olan gece yatmadan yoğurt kürü son derece etkilidir. Ancak, gece ansızın gelen atıştırma isteğini ortadan kaldıran yoğurt, gereğinden fazla tüketildiğinde beklenen faydayı sağlamayabilir.

Gece Yatmadan Önce Yoğurt Yemek Faydalı Mı?

Kalsiyum kaynağı olan ve içeriğinde C, B12, potasyum gibi vitaminler bulunan yoğurt, sağlıklı yaşam sürdürmede çok önemlidir. Aklınıza takılan gece yatmadan önce yoğurt yemek faydalı mı sorusunun cevabını haberimizde bulabileceksiniz. Bu sayede, doğru miktar ve zamanda tüketeceğiniz yoğurt ile hedeflediğiniz faydayı sağlayabileceksiniz.

Yoğurdun içeriğinde triptofan bulunmaktadır. Bir tür amino asit olan triptofan, rahatlatarak uykuya rahat bir şekilde geçmeyi sağlamaktadır. Özellikle geceleri uyumadan önce tüketilen yoğurt, gece boyu daha konforlu uyumaya yardımcı olmaktadır. Bununla beraber, gece yatmadan önce yoğurt yemenin faydaları şu şekildedir:

  • Mideyi rahatlatır
  • Kas kaybının önüne geçer
  • Sindirim sistemi sorunlarını kısa sürede çözer
  • Düşük kalorili olduğu için kilo problemi yaratmaz

Gece Yatmadan Önce Yoğurt Kürü

Gece yatmadan önce yoğurt kürü tüketmek, istenmeyen yağlardan kurtulmayı sağlamaktadır. Özellikle göbek bölgesindeki yağlardan şikâyetçi olan kişiler, yoğurt kürüne büyük ilgi göstermektedirler. Sizlerde göbek ve bel bölgenizdeki yağlardan kurtulmak istiyorsanız, aşağıda tarifi verilen yoğurt kürlerinden deneyebilir ve ideal görünüme kavuşabilirsiniz.

Limon – Yoğurt – Pul Biber Kürü

Bu küre en az iki hafta devam edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, ilk birkaç gün deneyerek fayda sağlamadı düşüncesi ile kürü yarıda bırakmamalısınız. Özellikle göbek bölgesindeki yağları eriten kür için 3 yemek kaşığı yoğurt, yarım limon suyu ve bir çay kaşığı kadar pul biber gerekmektedir. Malzemeleri bir kasede karıştırarak gece yatmadan ortalama 30 dakika önce tüketebilirsiniz. Bu kür basur hastalığı olanlara, hamilelere ve emziren annelere önerilmemektedir.

Limon – Yoğurt – Zerdeçal – Zencefil Kürü

Birçok kişi tarafından tercih edilen bir diğer yoğurt kürü içerisinde zencefil ve zerdeçal bulunmaktadır. Metabolizmayı çalıştırma ve yağ yakma etkisi olan bu kürü yine yatağa geçmeden yarım saat önce tüketmeniz önerilmektedir. Yarım çay kaşığı kadar zencefil ve zerdeçalı az yağlı 3 yemek kaşığı yoğurt ile karıştırarak üzerine yarım limon eklemelisiniz.

Sodalı Yoğurt Kürü

Etkisi bir hayli fazla olan soda, yoğurt ve limon karışımı kısa sürece yağlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. 3 yemek kaşığı yoğurda bir şişe doğal maden suyu ve yarım limonu ekleyerek kürü hazırlayabilirsiniz. Bu kürü hem kahvaltıdan hem de gece yatmadan yarım saat önce tüketebilirsiniz.

Gece Yatmadan Önce Yoğurt Yemek Zayıflatır Mı?

Birçok kişinin merak ettiği gece yatmadan önce yoğurt yemek zayıflatır sorusuna verilen cevaplar değişiklik gösterse de, genel olarak uzmanlar zayıflatır cevabını vermektedir. Burada önemli olan nokta; gece yatmadan önce tüketilen yoğurdun miktarıdır. Faydaları ile herkesin tercih ettiği yoğurt, gece gereğinden fazla tüketildiğinde aynı faydayı sağlamamaktadır.

Metabolizmayı çalıştırma etkisi bulunan yoğurt, gece yatmadan tüketildiği zaman uyurken bile yağ yakmayı sağlamaktadır. Bu alışkanlık spor ve düzenli beslenme ile desteklendiği zaman kısa sürede kilo vermek mümkündür.

Yatmadan Önce Yoğurt Yemenin Zararları Neler?

Gece yeme atakları yaşayan birçok kişi bulunmaktadır. Yaşanan atak esnasında kalorisi yüksek olan besinleri tercih etmek yerine yoğurdu tercih etmek, alınacak kilonun önüne geçmektedir. Ancak bazı uzmanlar yatmadan önce yoğurt yemenin zararları olduğunu söylemektedir. Özellikle önerilen miktardan fazla tüketilen yoğurdun yorgunluk ve kilo yapacağına dikkat çekilmektedir.

En sağlıklı besinler arasında yer alan yoğurt, sindirim sisteminin yavaşladığı uyku zamanında vücut yağını artırabilmektedir. Bunun önüne geçmek için uzmanlar tarafından gece yatmadan önce 3 yemek kaşığından fazla yoğurt tüketilmemesi gerektiği söylenmektedir.

Gece Yoğurt Yemek Kilo Verdirir Mi?

Hemen her sofrada başköşede yerini alan yoğurt iştah kesici bir özelliğe sahiptir. Bu özelliği ile diyetisyenler tarafından da diyet listelerine eklenmektedir. Ancak birçok kişinin aklına gece yoğurt yemek kilo verdirir mi sorusu takılmaktadır. Gelin beraber bu konuda yaptığımız araştırma sonuçlarına bakalım.

Öğle ve akşam öğünlerinde sık sık tercih edilen yoğurdun kalori miktarı birçok besine göre düşüktür. Bu nedenle; ekmek, çikolata, makarna veya pilav gibi besinler yerine yoğurdun tüketilmesi kilo vermeyi hızlandırmaktadır. Özellikle gece aniden gelen atıştırma isteğinin yoğurtla çok güzel bir şekilde bastırılabileceği belirtilmektedir. Ancak yoğurdun yatmadan en az yarım saat önce tüketilmesi, gecenin bir saatinde uyku arasında tüketilmemesi gerektiği söylenmektedir.

Yatmadan Önce Bir Kase Yoğurt Yemek

Sağlıklı ve uzun yaşamaya çok büyük katkı sağlayan yoğurt, özellikle kilo verme döneminde sıklıkla tercih edilmektedir. Bu bağlamda, yatmadan önce bir kase yoğurt yemek kilo vermenize yardımcı olmaktadır. Bununla beraber, yoğurt tüketimi yüksek tansiyonu da engellemektedir. Vücuttaki zararlı bakterileri etkisiz hale getiren yoğurdun diş sağlığına da olumlu etkileri bulunmaktadır. Yapılan çeşitli bilimsel çalışmalar, gece yatmadan önce bir kase yoğurt yemenin soğuk algınlığını önlediğini göstermektedir.

Gece Yoğurt Yemek Kilo Aldırır Mı?

Günümüzde popüler olan yoğurt kürleri hakkında farklı fikirler öne sürülmektedir. Akşam saatlerinde bir şeyler tüketmek vücuda kilo olarak geri dönmektedir. Bu bilgiye göre gece yoğurt yemek kilo aldırır mı diyorsanız, verilecek cevap tüketilen yoğurdun miktarına göre değişmektedir. Gece uykudan kalkarak tüketilen yoğurt kilo aldırabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için yoğurdun uyumadan en az yarım saat kadar önce tüketilmesi önerilmektedir.

Gece Yatarken Ballı Yoğurt Yemek

Protein ve probiyotik kaynağı olan yoğurt, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Birçok farklı kür için kullanılan yoğurdu bal ile yemeyi denediniz mi? Gece yatarken ballı yoğurt yemek pek bilinmese vücuda enerji vererek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. İçeriğinde C vitamini ve folat barındıran bal yoğurt ile tüketildiği zaman sinirleri yatıştırmaktadır. Bununla beraber, bağırsakları da çalıştırarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Bunlar da ilginizi çekebilir!

Gece yatmadan önce bir kase yoğurt yemek zayıflatır mı?