Ana SayfaDiyetGece yatarken sirkeli su içmek zayıflatır mı?

Gece yatarken sirkeli su içmek zayıflatır mı?

Gece yatarken sirkeli su içmek zayıflatır mı, faydaları neler, nasıl yapılır, içilir? gece yatarken ballı sirkeli su içmek faydalı mı? gece yatarken sirkeli limonlu su içmek faydalı mı?

İçerikleri

Zayıflamak için birçok farklı diyet tarifleri bulunmaktadır. Her tarifi denemek isteyen kişiler özellikle son dönemlerde gece yatarken sirkeli su içmek zayıflatır mı? sorusunun yanıtını aramaktadır. Birçok konuda fayda sağlayan sirkenin zayıflama üzerinde de ciddi bir etkisi olduğu çeşitli çalışmalarla ispatlanmıştır. Ancak tek başına bir ürünün zayıflatacağı yanılgısına düşülmemelidir. Sirkeli suyu kullanırken beslenmeye ve düzenli spor yapmaya dikkat edilmezse kilo vermek zorlaşmaktadır. Sizlere sirkeli suyun zayıflama üzerindeki etkisini ve nasıl kullanılacağını aktaracağımız yazımızdan memnun kalacaksınız.

Gece Yatarken Sirkeli Su İçmek Zayıflatır Mı?

Sirkeli su kullanımının arttığı son günlerde gece yatarken sirkeli su içmek zayıflatır mı? sorusunun arama motorlarında çok aratıldığını görüyoruz. Özellikle İbrahim Saraçoğlu gibi sağlık üzerine etkili tarifleri kanıtlanmış bir uzmanın sirkeli suyun zayıflattığını söylemesi bu karışıma olan ilgiyi daha da artırmıştır. Uzun yıllardır yiyeceklerin aktif bileşeni olarak kullanılan elma sirkesi, tıp alanında da çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Yapılan bilimsel çalışmalar da elma sirkesinin sağlık üzerine birçok faydası olduğunu kanıtlamaktadır.

Anti bakteriyel özelliğe sahip olan sirkeli su, antifungal etkisi ile hem saç hem de cilt sorunlarına iyi gelmektedir. Doğal bir ev ilacı olarak değerlendirilen sirkeli su, iştah kapatma özelliğine sahiptir. Yüzde 5 ve 7 oranlarında asetik asit ile çeşitli mineraller ve vitaminden oluşan sirkeli su vücudun yağ depolamasını engellemektedir. Açlık hissini de gideren sirkeli su yağ yakımını hızlandırmaktadır.

Sirkeli suyu ne zaman içtiğiniz de önemlidir. Özellikle gece yatarken sirkeli su içmek yağ yakımını hızlandırarak kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle genelde uzmanlar sirkeli suyun gece yatmadan önce içilmesini önermektedir. Ancak gün içerisinde ve özellikle de sabahları aç karına içilen sirkeli su da zayıflamaya yardımcı olmaktadır. 2007 yılında Arizona Üniversitesi’nde yapılan çalışma kapsamında gece yatmadan içilen sirkeli suyun daha çok zayıflattığı belirlenmiştir.

Gece Yatarken Sirkeli Su İçmenin Faydaları Neler?
Gece Yatarken Sirkeli Su İçmenin Faydaları Neler?

Gece Yatarken Sirkeli Su İçmenin Faydaları Neler?

Sirkeli su içmek birçok fayda sağlamaktadır. Ancak zayıflamak isteyen kişiler için gece yatarken sirkeli su içmenin faydaları neler konusu daha önemlidir. Genelde birçok kişi gece yatıldığı yerden nasıl kilo verileceğini anlamış değildir. Ancak sirkeli suyun etkisi ile gece uyurken bile vücudunuz yağ yakmaya devam etmektedir. Gece yatarken sirkeli su içmek neye iyi gelir, faydaları nelerdir? Gece yatarken sirkeli su içmenin faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kan şekerinin seviyesini kontrol altına alır.
  • Zayıflamaya yardım eder.
  • Yağ yakımını hızlandırır.
  • Gut tedavisine yardımcı olur.
  • pH seviyesini dengeler.
  • Mide kanserine engel olur.
  • Boğaz ağrısına iyi gelir.
  • Gece daha kaliteli bir uyku sağlar.
  • Burun tıkanıklığına iyi gelir.
  • Ağız kokusunu giderir.
  • Saç ve cilt sorunlarına iyi gelir.
  • Sindirim sorununa iyi gelir.
  • Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.
  • Gece yatarken sirkeli su içmek, vücutta bulunan toksin ve ödemlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Kalorisi düşük olduğu için kilo yapmaz.

Sirkeli Su Nasıl Yapılır, Hazırlanır?

Gece yatarken sirkeli su içmek ne kadar faydalı olduğunu artık öğrendiniz. Sirkeli suyun zayıflatıcı etkilerini anlattıktan sonra sirkeli su nasıl yapılır, hazırlanır? konusuna değinmek istiyoruz. Sirkeli su için çeşitli tarifler önerilmektedir. Sizlere bu tariflerden en beğenilen ve en çok etki eden tarifleri aktaracağız. İşte, zayıflamaya yardımcı olan sirkeli su yapımı tarifleri:

Elma Sirkesi – Su – Bal: Bir bardak su içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve bal ya da sinameki tozu eklenmelidir. Bu karışım geve yatarken ve sabah aç karına olmak üzere günde iki defa tüketilmelidir.

Elma Sirkesi – Su – Papatya Çayı: Bir fincan papatya çayı demlendikten sonra içerisine bir yemek kaşığı elma sirkesi eklenerek gece yatmadan içilmelidir. Dilerseniz içerisine bir tatlı kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.

Elma Sirkesi – Su – Karbonat: Bir bardak su içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve bir çay kaşığı karbonat eklenmelidir. Bu karışım gece yatmadan önce tüketilmelidir. Ancak midesinde problem olan kişilerin bu tarifi uygulamamaları önerilmektedir.

Sirkeli Su Nasıl İçilir?
Sirkeli Su Nasıl İçilir?

Sirkeli Su Nasıl İçilir?

Sirkeli su nasıl içilir konusu zayıflamayı hızlandırması açısından önemlidir. Elma sirkesinin genelde ılık bir su ile karıştırılarak içilmesi önerilmektedir. Bazen bu karışıma bal ya da limon da eklenebilmektedir. Bu konuda tercih tamamen size aittir. Elma sirkesinin keskin tadını önlemek için içerisine tatlandırıcı bir şey eklemeniz önerilmektedir. Bu sayede içimi daha kolay olacaktır.

Elma sirkesinin aç karına mı tok karına mı içileceği konusu da birçok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Ancak uzmanlar elma sirkesinin aç karına içilmesini önermektedir. Çünkü aç karına içilen elma sirkesi tok tutarak iştahı kapatmaktadır. Bu sayede öğünlerde daha az yemeye yardımcı olarak kilo vermeyi kolaylaştırmaktadır.

Gece Yatarken Ballı Sirkeli Su İçmek Faydalı Mı?

Gece yatarken içilen sirkeli su, uyku boyunca metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını sağlar ve kilo vermeye yardımcı olur. Ancak bu suyun içerisine eklenen bal, elde edilen faydayı artırmaktadır. Gece yatarken bir bardak ılık su içerisine eklenen elma sirkesi ve bal karışımı vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Bu sayede yağ yakımını da hızlandırarak daha çabuk kilo vermeyi sağlamaktadır. Sirkeli ballı su karışımını mide problemi olmayan kişilerin düzenli olarak içmesi önerilmektedir.

Gece Yatarken Sirkeli Limonlu Su İçmek Faydalı Mı?

Kan şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olan gece yatarken sirkeli limonlu su içmek faydalıdır. Gece yatmadan içilen sirkeli limonsu su, diğer gün sabah ölçülen kan şekerini yüzde 4 oranında azaltmaktadır. Bu sayede açlık şekeri seviyesi düşmektedir. Açlık şekeri seviyesi düştüğü zaman kişi daha az yemek yeme isteği duyar ve bu sayede daha hızlı kilo verir. Sirkeli suyun sayısız faydaları vardır. Ancak bazı durumlarda sirkeli suyun zararları da olabilmektedir.

Özellikle ilaç kullanan kişilere sirkeli su tüketmemeleri önerilmektedir. Sirkeli su ilaçların içeriğinde bulunan maddeler ile etkileşime girerek sağlığı olumsuz olarak etkilemektedir. Bununla beraber sağlık sorunu olan kişilerin de doktorlarına danışmadan sirkeli su içmemeleri tavsiye edilmektedir. Sirkeli suyun kilo vermeye yardımcı olması ve diğer bazı sağlık sorunlarına iyi gelmesi önemlidir. Ancak bu faydalar herkeste bu etkiyi sağlamayabilir. Herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşmamak için sirkeli su kullanmadan önce doktorunuza danışmanız çok daha doğru olacaktır.

Gece yatarken sirkeli su içmek zayıflatır mı?