23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaDiyetSabah uyanınca sirkeli su içmek için 7 harika neden!

Sabah uyanınca sirkeli su içmek için 7 harika neden!

Yazımızı okuduğunuzda sabah uyanınca sirkeli su içerek güne başlamanın harika bir fikir olduğuna siz de inanacaksınız.

İçerikleri

Elma sirkesi, kahveyi ilk öğrendiğinizden beri keşfettiğiniz muhtemelen en iyi sıvı mucizedir. Dahası sabahları elma sirkesi içerseniz, basit bir kafeinden elde ettiğinizden daha fazla yarar elde edeceksiniz. Elma sirkesi cildinizi temizler, enerjinizi artırır ve vücudunuz için sınırsız faydaları vardır. Tek yapmanız gereken şey, avantajlarının tadını çıkarmak için 1 yemek kaşığı organik elma sirkesini sabah uyanınca içmektir. Eğer tek başına elma sirkesini içmekte zorlanıyorsanız su ile seyrelterek de deneyebilirsiniz. Kim güne sadece asit ile başlamak ister ki?

Sabah Uyanınca Sirkeli Su İçmenin Faydaları Neler?

Bu sizin için biraz zor olabilir ancak, elma sirkesini normal rutininizin bir parçası haline getirmeye değer. Özellikle sabah rutininizin bir parçası haline getirebilirseniz tüm faydalarını elde edebilirsiniz, çünkü sadece bir yudum ya da iki yudum almak sizi daha hızlı uyandırmak için bile işe yarayacaktır. Sabah uyandığınızda ilk iş olarak elma sirkesi içerseniz kısa sürede keyfine varacaksınız. İşte sabah sirkeli su içmek için 7 harika neden;

1- Gün Boyunca Sindirim Sisteminizi Çalıştırır

Elma sirkesinin şaşırtıcı özelliklerinden biri, pH’ı asitliği ile dengelemesidir. Midenizin pH’ını değiştirmek, vücudunuzun yiyecekleri daha verimli sindirmesine izin verir, bu da şişkinliği ve asit reflüsünü en aza indirebilir.

2- Kan Şekeri Seviyenizi Dengeler

Elma sirkesi kan şekeri seviyelerini düşürmede son derece etkilidir. Aslında, diyabet hastaları ile ilgili araştırmalarda kullanılması bu sebepledir. Arizona State Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, bilim adamları, bir atıştırmalık ile birlikte iki çorba kaşığı elma sirkesi alan kişilerin, bir atıştırmalık ile iki çorba kaşığı su alanlardan daha düşük kan şekeri seviyelerine sahip oldukları sonucuna varmışlardır. Bu nedenle özellikle kan şekeriniz yüksekse, elma sirkesi ile kan şekeri seviyenizi dengelemek harika doğal bir yol olacaktır.

3- Ağız Kokunuzu Giderir

Ağız kokusu ve kötü nefes probleminizi elma sirkesi ile çözebilirsiniz. Elma sirkesindeki doğal asitler (asetik ve malik asit gibi) ağzınızdaki kötü kokuya neden olan bakterileri yok eder. Uzmanlara göre elma sirkesini ağız kokusuna karşı bir silah olarak bile kullanabilirsiniz. Bir bardağın üçte birine kadar su doldurun ve bir çorba kaşığı sirke ekleyin. Sirkeli su ile 20 saniye boyunca gargara yaparak ağız kokusundan kurtulun.

4- Sabah Sirkeli Su İçmek Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirir

Elma sirkesinin en iyi faydalarından biri de bağışıklık sisteminizin gücünü arttırmasıdır. Elma sirkesi çok asidik olduğundan, vücudunuzdaki tüm kış boyunca sizi takip eden soğuk algınlığı, öksürük veya farklı hastalıklar nedeniyle ortaya çıkabilecek bakterileri öldürür.

Elma sirkesinin yüzyıllardır yara dezenfektanı ve doğal koruyucu olarak kullanılmasının bir nedeni vardır. Mikroplar ve bakteriler elma sirkesinin yanında hayatta kalamazlar.

5- Vücudunuza Detoks Etkisi Oluşturur

Farklı detoks ürünlerine avuç dolusu para harcamadan vücudunuzu temizlemenin kolay bir yolunu arıyorsanız, organik elma sirkesinden başkaca bir şey aramayın. Sabah uyanınca sirkeli su içmek vücudunuzdaki bakterileri temizlemenin yanı sıra karaciğerinizi detoksifiye etmenize ve temizlemenize yardımcı olacaktır.

6- Sabah Sirkeli Su İçmek Enerjinizi Artırır

Bu daha özneldir, çünkü herkesin normal olduğunu düşündüğü farklı bir temel enerji seviyesi vardır. Ancak şunu aklınızda bulundurun ki, elma sirkesi alkalize edici bir sıvıdır, yani vücudunuz en verimli olduğu seviyelerde çalışmaya başladığı zaman her gün kendinizi daha enerjik ve daha iyi hissedeceksiniz.

Kilo Vermenize Yardımcı Olur?
Kilo Vermenize Yardımcı Olur?

7- Kilo Vermenize Yardımcı Olur?

Belki de şaşırtıcı bir şekilde, çalışmalar sirkenin insanların kilo vermesine yardımcı olabileceğini gösteriyor. Birçok araştırma, sirkenin tokluk hislerini artırabildiğini göstermektedir. Bu, daha az kalori almanıza ve hızlı kilo vermenize yardımcı olabilir.

Genel olarak, elma sirkesi kendinizi tok hissetmenizi sağlayarak, kan şekeri ve insülin seviyelerini düzenleyerek kilo vermenize katkıda bulunur.

Sabah Sirkeli Su Nasıl, Ne Kadar İçilir?

Sabah uyanınca büyük bir bardak suya 1-2 çay kaşığı (5-10 mL) veya 1-2 yemek kaşığı (15-30 mL) organik elma sirkesi ekleyerek içebilirsiniz.

Küçük dozlarla başlamak ve büyük miktarlar almaktan kaçınmak en iyisidir. Çünkü çok fazla sirke, diş minesine zarar verir ayrıca potansiyel ilaç etkileşimleri gibi zararlı yan etkilere de neden olabilir. Diyetisyenler, organik, filtrelenmemiş elma sirkelerinin kullanılmasını önermektedir.

Elma sirkesini diyetinize dahil etmenin farklı yollarından birisi de en onu yemeklerinize katmaktır. Salata sosları ve ev yapımı mayonez gibi yiyeceklere elma sirkesini ekleyerek tüm faydalarından yararlanabilirsiniz.

Sabah uyanınca sirkeli su içmek için 7 harika neden!