25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaDiyetSirkeli su nasıl yapılır? Faydaları İbrahim Saraçoğlu

Sirkeli su nasıl yapılır? Faydaları İbrahim Saraçoğlu

Sirkeli su doğal bir şifa kaynağıdır. Güzellik, sağlık ve temizlik gibi birçok alanda kullanılabilen sirke, zayıflamaya da yardımcı olması ile dikkat çekmektedir. Peki, faydası bir hayli fazla olan sirkeli su nasıl yapılır? Sirkeli suyu ne zaman ve ne kadar içmek gerekmektedir?

İçerikleri

Antiseptik özelliği ile yıllardır kullanılan sirke, tarihteki ilk antibiyotik olarak bilinmektedir. Su ile seyreltilerek içildiği zaman vücudu toksinlerden arındıran ve metabolizmayı hızlandıran sirkenin tüketiminde bazı önemli detaylara dikkat edilmelidir. Sizler için bu önemli detayları araştırarak sirkeli su hakkında aklınıza takılan tüm soruları yanıtlamaya çalıştık.

Sirkeli Su Nasıl Yapılır?

Covid 19 pandemisi etkisi ile artan kilolarından şikayet eden kişilerin sayısı artmıştır. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler sirkeli su nasıl yapılır araştırmaya başlamıştır. Alternatif tıp alanında uzun zamandır kullanılan sirkenin sağladığı faydalar oldukça fazladır. Hemen her evde bulunan sirke çeşitli meyvelerden yapılabilmektedir.

Sirkenin etkisini artırmak için su ile seyreltilmesi önerilmektedir. Tek başına ekşi ve keskin gelen sirke, su sayesinde daha rahat tüketilebilmektedir. Bir bardak su içerisine bir yemek kaşığı sirke ekleyerek sirkeli suyu hazırlayabilirsiniz.

Sirkeli Su Ne İşe Yarar, Faydaları Neler?

Yıllardır şifa kaynağı olarak kullanılan sirke, özellikle zayıflama üzerindeki etkisi ile ön plandadır. Tek başına içmenin zor olduğu sirkenin su ile içilmesi önerilmektedir. Çeşitli diyetlerin popüler olduğu günümüzde sirkeli su faydaları ile diyet listelerine girmeyi başarmıştır. Kısa sürede etki gösteren sirkeli suyun temel faydaları şunlardır:

  • Vücudu toksinlerden arındırır.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Yağ yakmaya yardımcı olur.
  • İştahı kesmede etkilidir.
  • Antioksidan etkisi ile mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Bağırsak hareketlerini düzenler.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Bağışıklığı güçlendirir.
  • Vücudu iltihaplardan arındırır.
  • Solunum yolu hastalıklarını tedavi eder.
  • Öksürüğe iyi gelir.
  • Boğaz ağrısına iyi gelir.
  • Karaciğerin temizlenmesine yardım eder.
  • Baş ağrısına iyi gelir.
  • Vücut direncini artırır.
  • Kan şekerini düşürür.
  • Diş sağlığına olumlu etki eder.

Gece Yatarken Sirkeli Su İçmek Zayıflatır Mı?

Yiyeceklerin aktif bileşeni olarak kullanılan sirke üzerine yapılan bilimsel çalışmalar, sirkenin ne kadar faydalı olduğunu ortaya koymaktadır. Bununla beraber sirke ile su karışımının kilo vermeye yardımcı olduğu söylemleri, gece yatarken sirkeli su içmek zayıflatır sorusunu gündeme getirmektedir. İçeriğinde asetik ait bulunan sirke, açlık hissini gidererek kilo vermeye ve verilen kiloyu korumaya yardımcı olmaktadır.

Kısa sürede yağ yakarak kilo vermek isteyen kişiler, özellikle elma sirkesini tercih etmektedir. Vücudun pH değerini düzenleyen elma sirkesi kilo vermede de oldukça etkilidir. Elma sirkesi günün her saatinde içilebilir. Ancak en yüksek verimi almak için gece yatmadan önce bir bardak suya bir yemek kaşığı elma sirkesi eklenerek tüketilmelidir.

Gece Yatmadan Önce Sirkeli Su İçmek Kilo Verdirir Mi?

Sirkeli su üzerine birçok farklı araştırma ve çalışma yürütülmektedir. Bu çalışmalardan biri olan gece yatmadan önce sirkeli su içmek kilo verdirir mi sorusuna hiç düşünmeden evet cevabı verilebilir. bu nedenle sirkeli su, kilo vermek isteyenler için popüler bir içecek haline gelmiştir.

Sağlıklı beslenme bilincinde olan kişiler için doğal besinler oldukça önemlidir. Sirke de bu doğal ve şifalı içeceklerin başında gelmektedir. Kilo ile beraber bel kalınlığını da incelten sirkeli suyun sabah aç karına ve gece yatmadan önce tüketilmesi önerilmektedir.

Sabah Uyanınca Sirkeli Su İçmek

Her derde deva olan sirkeli su günün her saatinde tüketilebilmektedir. Kan dolaşımından sindirim sistemine kadar birçok fayda sağlayan sirkeli suyu sabah aç karına içmeyi tercih eden kişi sayısı bir hayli fazladır. Çünkü sabah uyanınca sirkeli su içmek zayıflamaya yardımcı olmaktadır. İştah kesen bir özelliğe sahip olan sirkeli su, sabah tüketildiği zaman gün içerisinde daha az yemek yemeyi sağlamaktadır.

Elma ve üzüm suyunun fermente edilmesi sonucunda elde edilen sirkenin yüzde yüz doğal olması çok önemlidir. Sirkenin bulanık olması ve şişenin dibinde tortular bulunması, ürünün doğal olduğunun göstergesidir. Sabahları uyanınca bir bardak ılık su içerisine bir yemek kaşığı sirke ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu sayede kendinizi daha zinde hissedeceksiniz. Ayrıca vücudunuz otururken bile yağ yakmaya devam edecek.

Üzüm Sirkeli Su İçmek Kilo Verdirir Mi?

Günlük tüketimde genelde elma sirkesi tercih edilse de, üzüm sirkeli su içmek kilo verdirir mi merak edilmektedir. 2009 yılında yapılan bilimsel bir çalışmaya göre, üzüm sirkesi vücutta bulunan fazla yağlarla mücadele etmektedir. Üzüm sirkesi içerisinde yer alan asetik asit, yağ yakımında son derece etkilidir.

Kan şekerinin ve insülin seviyesinin düşmesini sağlayan üzüm sirkesi, doğru miktarda ve düzenli olarak tüketildiği zaman kilo verdirmektedir. Özellikle iştah kapatma özelliği ile etkisini artıran üzüm sirkesini bir bardak su içerisine ekleyerek tüketebilirsiniz.

Sirkeli Su Faydaları İbrahim Saraçoğlu

Hamur işlerine, salatalara ve birçok farklı tarife inanılmaz bir lezzet katan sirkeli su faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da aktarılmıştır. Alanında uzman olan ve şifalı tarifleri ile dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun sirkeli su hakkındaki yorumları dikkate almaya değer niteliktedir. Saraçoğlu’nun bu aşamada dikkat çektiği en önemli nokta, kullanılacak sirkenin doğal olması gerektiğidir. Kimyasal maddelerin eklenmesi ile üretilen ve doğal olmayan sirkelerden istenilen sonuçlar alınamamaktadır.

Sirkeli suyun sivilcelerin baş düşmanı olduğunu söyleyen İbrahim Saraçoğlu, sirkenin saçları da beslediğini belirtmektedir. Lif açısından zengin olan sirkenin sindirime yardımcı olduğu ve bu sayede kilo vermeyi hızlandırdığı söylenmektedir. Ayrıca cilt bakımında sirkeye yer verilmesi gerektiğini öneren Saraçoğlu’nun sivilcelerin giderilmesini sağlayan kür tarifi dikkat çekmektedir. Bir fincan maden suyu içerisine bir fincan elma sirkesini ekleyin ve karışımı günde bir defa yüzünüze sürün. Haftada üç kere tekrar edeceğiniz bu kür ile sivilcelerinizin kuruduğunu göreceksiniz.

Elma Sirkesi İçenlerin Yorumları

Üzüm sirkesine göre zayıflamaya daha çok etki eden elma sirkesi içenlerin yorumları en güzel yol göstericilerden biridir. Elma sirkesini içerek deneyimleyen kişiler, bu deneyimlerini çeşitli sitelerde yorum olarak paylaşmaktadır. Bu yorumlar sayesinde aklınıza takılan her soruya yanıt bulabilirsiniz.

Farklı sitelerde elma sirkesi hakkında yapılan yorumlar incelendiğinde, elma sirkesinin kısa sürede kilo verdirdiği görülmektedir. Sabahları aç karına tüketildiğinde gün içinde daha az açlık hissettiklerini belirten kullanıcılar, özellikle bel ve karın bölgesindeki yağlarından kurtulduklarını söylemektedir.

Aç Karnına Limonlu Sirkeli Su İçmek

Ayrı ayrı birçok faydası bulunan sirke ve limon birlikte tüketildiği zaman iki kat etki etmektedir. Özellikle aç karına limonlu sirkeli su içmek son derece etkilidir. Sabahları aç karına su içmek, metabolizma hızını yüzde 25 oranında artırmaktadır. Bununla beraber, suya limon ve sirke eklenerek bu etki daha da artırılabilmektedir.

Sirkeli su, suyun alkali hale gelmesini sağlayarak sindirim enzimlerini çalıştırmaktadır. Limon suyun asit içeriğini artıracağı için özellikle mide rahatsızlığı olanların dikkat etmesi ve doktor gözetiminde limonlu sirkeli su tüketmesi önerilmektedir. Suya eklenen sirke ve limon, yağ yakıcı bir etkileşim ortaya çıkarmaktadır. Ancak, tek başına hiçbir içeceğin ya da besinin kilo verdirmesi beklenmemelidir. Beslenme ile beraber hayatınıza sporu da ekleyerek kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.