Ana SayfaDiyetGece yatarken limonlu su içmek zayıflatır mı? Faydaları neler?

Gece yatarken limonlu su içmek zayıflatır mı? Faydaları neler?

C vitamini depolarından biri olan limonlu su, bununla beraber fosfor, B vitamini, karbonhidrat ve protein yönünden de zengindir. Çeşitli faydalarının yanında kilo vermeye de yardımcı olan limonlu su ne kadar tüketilmeli? Gece yatarken içildiğinde kilo verdirir mi? Fazla limonlu su içmek zararlı mı? Tüm sorulara yanıt bulabileceğiniz yazımızda limonlu suyun faydalarını da öğreneceksiniz.

İçerikleri

Tüm gıdaların insan vücuduna çeşitli etkileri vardır. İçeriğinde farklı vitamin ve mineral bulunan besinler, vücudun direncini artırarak hastalıklara karşı kişileri korumaktadır. Birçok yönden zengin bir içeriğe sahip olan limonlu su özellikle formda kalmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Kilo vermeye yardımcı olan limonlu suyun bunun dışında da birçok faydası bulunmaktadır.

Limonlu Su İçmenin Faydaları Neler?

Taze sıkılmış limon suyu güçlü bir antioksidandır. Anti kanser özelliklerine de sahip olan limonlu suyun çeşitli hastalıklara iyi geldiği saptanmıştır. Peki, her gün bir bardak limonlu su içmenin faydaları neler? Birçok kişinin merak ettiği limonlu suyun faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: Limonlu su içmenin en önemli faydası bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. C vitamini açısından zengin olan limonlu su sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Boğaz Ağrısında Faydalıdır: Grip ve soğuk algınlığı nedeni ile boğazda meydana gelen ağrıya iyi gelir.

pH Alkalin Seviyesini Dengeler: Kronik hastalıklarla savaşma sırasında vücudun pH alkalin seviyesi çok önemlidir. Asit içeren limon vücudun alkalize olmasına katkı sağlar.

Karaciğere İyi Gelir: Karaciğerde yer alan sindirim enzimleri, içilen limonlu su ile harekete geçer. Bununla beraber kanın oksijen durumu da dengelenir.

Kan Şekerini Dengeler: İçeriğindeki asit sayesinde besinlerin kan şekeri üzerindeki etkisini dengeler.

Kanı Temizler: Kandaki toksinlerin temizlenmesini sağlar.

Zayıflamaya Yardımcı Olur: Limonlu su pektin lifler içermektedir. Bu sayede açlık hissini bastırırken toksinlerin atılmasını sağlar. Bu da kilo alımını azaltarak zayıflamaya yardımcı olur.

İdrar Söktürmede Etkilidir: Toksinlerin atılmasını sağlayan limonlu su, idrar yollarının da sağlığını korumaktadır. Ayrıca kabızlığa da iyi gelir.

Kemik Erimesini Durdurur: İçeriğindeki C vitamini sayesinde kalsiyumu absorbe ederek kemik erimesini yavaşlatır.

Böbrek Taşını Engeller: Vücuda yeni su kazandıran limonlu su idrarı da sulandırır. Bu da böbrek oluşumunu engeller.

Limonlu Su Çok İçilirse Ne Olur?

Herşeyin fazlasının zararı olduğu gibi limonlu su da çok içilirse fayda sağlamak yerine zarar vermektedir. Peki, limonlu su çok içilirse ne olur? Öncelikle normalden çok fazla limonlu su içmek mide ekşimesine neden olabilir. Zaten midesinde problem yaşayan kişiler daha sıkıntılı duruma düşerler. Limonlu suyu çok tüketmenin diğer zararları şunlardır:

  • Reflüye neden olur.
  • Diş minesine zarar verir.
  • Sıtma hastalarının tedavisini olumsuz etkiler.
  • Alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  • Böbrekler için risklidir.
  • Hamilelikte risklidir.

Limonlu Su Günde Ne Kadar Tüketilmeli?

Faydaları saymakla bitmeyen limonlu suyun normalden fazla tüketilmesinin zararlarından yukarıda bahsettik. Bu nedenle limonlu su günde ne kadar tüketilmeli bilinmelidir. Yapılan araştırmalara göre, limonun günlük tüketilecek 1 litre suyun içerisine eklenerek tüketilmesinin birçok faydası vardır. Bu ölçüden fazla tüketilmesi önerilmemektedir.

Limonlu Su Sabah Mı Akşam Mı İçilir?

Limonlu suyu sabahları içmek çok faydalıdır. Kuvvetli antibakteriyel özelliğe sahip olan limonlu su bağışıklığı da güçlendirmektedir. Yağ yakıcı bir özelliği bulunan limonlu suyun özellikle sabahları tüketilmesi önerilmektedir.

Limonlu Su Aç Karnına Mı, Tok Karnına Mı İçilir?

Limonlu suyun mide boşken yani sabahları aç karnına içilmesi önerilmektedir. Sabahları aç karnına içilen limonlu su pH dengesini sağlayarak alkali hale gelmesine yardımcı olur. Bu da faydalarını daha da artırır.

Gece Yatarken Limonlu Su İçmek Zayıflatır Mı?

Limonun zayıflatıcı etkisinden yararlanmak isteyen kişiler, gece yatarken limonlu su içmek zayıflatır merak etmektedirler. Asite karşı herhangi bir alerjisi olmayanların içmesi önerilen limonlu suyu gece yatarken içmek zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Ancak midesi ile ilgili problem yaşayan kişilerin geceleri yatarken limonlu su içmemeleri önerilmektedir.

Limonlu Su Ciğerleri Temizler Mi?

Limonlu suyun faydalarını anlatırken limonun ciğerleri temizlediğinden bahsetmiştik. Enfeksiyon, astım ve diğer akciğer hastalıklarından şikayetçi olanların limonlu su içmeleri önerilmektedir. Akciğer hastalıkları için bir deva olan limonlu su ciğerleri temizlemektedir.

Gece Limonlu Su İçmenin Zararları Var Mı?

Geceleri yatmadan önce limonlu su içmenin faydası olduğu gibi bazı zararları da vardır. Geceleri limonlu su içmek bazı kişilerde midede ekşimeye neden olmaktadır. Bununla beraber kanın sulanmasına da neden olabilmektedir. Özellikle kronik hastalıkları ya da mide sorunları yaşayan kişilerin geceleri limonlu su içmemeleri önerilmektedir.

Aç Karnına Limonlu Su İçmenin Faydaları Neler?

Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan limonlu su aç karnına tüketildiğinde özellikle yağ yakımına yardımcı olmaktadır. Vücuda yeniden su kazandıran limonlu suyun böbrek taşı oluşumunu engelleme etkisi de vardır. Bununla beraber aç karnına limonlu su içmenin faydaları şunlardır:

  • Kilo vermeye yardımcıdır.
  • Vücudu zinde tutar.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Vücudu iltihaplardan arındırır.
  • Kanser riskini azaltır.
  • Bağırsaklara iyi gelir.
  • Kabızlığa iyi gelir.
  • Ağızda meydana gelen aft rahatsızlığında etkilidir.
  • Diş eti şişliklerine iyi gelir.
  • Karaciğer üzerinde olumlu etkileri vardır.