Ana SayfaDiyetLimonlu su içmek zayıflatır mı, faydaları nelerdir?

Limonlu su içmek zayıflatır mı, faydaları nelerdir?

Limon, ekşi tadı, hoş kokusu ve vitamin deposu özellikleri ile bilinen bir meyedir. Pekiyi limonlu su içmek zayıflatır mı, faydaları neler?

İçerikleri

Her sabah yeni bir güne ve dinlenmiş bir vücuda uyanırız. Gece vakti dinlenen vücudumuz ve organlarımız yeni bir döngüye hazırıdır. Bu yüzden sabah uyanır uyanmaz yediklerimiz ve içtiklerimiz organlarımızın da uyandığını göz önüne alırsak oldukça önemlidir. Bizimle birlikte metabolizmamızın da uyanması için sabahları 1 bardak su içmek – hatta limonlu su içmek – önemlidir. Peki, metabolizma nedir?

Metabolizma Nedir?

Metabolizma; canlı hücrelerde, organizmalarda yaşanan devinim ve değişimlerin kimyasal açıklamasıdır. Vücudumuzda gerçekleşen her türlü değişimde, metabolizma hızlanarak veya yavaşlayarak değişime ayak uydurur. Yaş, cinsiyet, beslenme şekilleri metabolizmanın çalışma hızında değişikliklere neden olur. Örneğin gençken daha hızlı olan metabolizma yaşlanınca yavaşlar.

Metabolizma Nasıl Hızlanır?

Metabolizma, insanların vücutlarında enerji kazanabilmeleri için kalori yakmasıdır. Bu işlemin hızlı olması vücudun hızlı olması demektir ki bu sürekli olarak kalori yakmaya yani kilo vermeye neden olur. Peki, metabolizma nasıl hızlandırılır?

Metabolizma, vücudun kalori yakması için yardımcı olabilecek besinlerle desteklenmesiyle hızlanır. Bu besinler toksin attırıcı özellikleriyle bilinir. Örneğin; acı biber, kahve ve yeşil çay, brokoli, elma, armut, çeşitli baharatlar, turunçgiller gibi birçok antioksidan besin, metabolizmayı hızlandırır.

Limonlu Su

Limon, metabolizmayı hızlandıran turunçgiller arasında asidik bir meyvedir. Ekşi ve asidik olduğundan suyun içine birkaç damla damlatıldığı takdirde suyu alkali hale getirme özelliği vardır. Alkali su, insan vücudunun ihtiyacı olan asit-baz dengesini koruyabilmiş, sağlıklı sudur. Limonlu su içmek, hem c vitamini açısından faydalı hem de mide Ph’ı açısından dengeleyicidir.

Limonlu Su İçmek Zayıflatır Mı, Faydaları Neler?

Limonlu su içmek, insan vücuduna birçok fayda sağlar. Sabahları ılık suya limon sıkıp içmek, hem vücudu uyandırmayı hem de metabolizmayı hızlandırmayı sağlar. Bu da limonlu su içmek zayıflatır mı sorusuna cevap olur. Hızlanan metabolizma, kalori yakmaya ve zayıflamaya sebep olur. Bunun dışında, sudaki mineraller ve limondaki c vitamini sayesinde vücut bağışıklığı güçlenir ve romatizmaya da iyi gelir. Sindirim sistemine ve kabızlık sorununa iyi gelir. Sindirim enzimlerini harekete geçirdiğinden karaciğere de faydalıdır. Doğal idrar söktürücüdür ki bu da vücutta bulunan toksinlerin atılmasını sağlar. Şeker ihtiyacını azaltacağından kilo alımını yavaşlatır ve diyabet hastalarına iyi gelir. Limonlu su içmek, vücuda bu gibi birçok fayda sağlar. Güne limonlu su ile başlamak, vücudu temizleyerek uyandırır ve daha sağlıklı bir güne uyanmanızı sağlar.

Limonlu su içmek zayıflatır mı, faydaları nelerdir?