26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviBasur sıcak su banyosu (hemoroid oturma banyosu) nasıl yapılır?

Basur sıcak su banyosu (hemoroid oturma banyosu) nasıl yapılır?

En rahatsız edici ve ağrılı durumlardan biri olarak bilinen hemoroid gündelik yaşamı olumsuz etkiler. Pekiyi basur semptomlarını hafifletmek için basur sıcak su banyosu, hemoroid oturma banyosu nasıl yapılır? Basur sıcak su banyosu ile ilgili merak edilenler için yazımızı okumaya devam edin.

İçerikleri

Hemoroid şakaya gelmeyen ciddi bir sağlık problemidir. En rahatsız edici ve ağrılı durumlardan biri olarak bilinir, yoğun ve aşırı miktarda ağrıya yenik düşmeden dışkı çıkarmayı neredeyse imkansız hale getirir. Bazı dış hemoroidler sonunda tedavi olmaksızın kendi kendine geçebilirken, diğerlerinin kaybolmalarına yardımcı olmak için özel bakım ve dikkat gerekir. Basur sıcak su banyosu hemoroid şikayetlerinizi hafifletmek için iyi bir ev tedavisidir.

Dış hemoroidlerden muzdaripseniz ve onları ortadan kaldırmak istiyorsanız, dış hemoroidleri tedavi etmeye ve ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilecek basur sıcak su banyosu (hemoroid oturma banyosu) gibi birkaç mükemmel çözüme aşağıda bir göz atın.

Hemoroid Oturma Banyosu Faydalı Mı?

Ilık su ile hazırlanan hemoroid oturma banyosu, evde hemoroid tedavisi için harika bir yoldur. Hemoroid oturma banyosu, genellikle dış hemoroidlerle ilişkili şişlik ve ağrıyı azaltmak için harikadır. Ayrıca sfinkter kasınızı gevşeterek hemoroidlerde sık görülen ağrılı spazmları azaltır.

Oturma banyolarının etkili olması için suyun yeterli sıcaklıkta olmasını sağlamak önemlidir. Cildi yakmadan ve daha fazla hasara neden olmayacak kadar sıcak olmasına özen gösterilmelidir.

Basura Sıcak Su Banyosu İyi Gelir Mi?

Basura sıcak su banyosu iyi gelir mi? basur problemi yaşayanların sıklıkla merak ettikleri bir konudur. Genel olarak uzmanlar, ağrılı hemoroidli kişilerin günde birkaç kez, özellikle bağırsak hareketinden sonra 15 dakika ılık suda oturmasını önerirler.

Oturma banyolarının sağlığa büyük faydaları vardır ve anal ağrı, hemoroid veya anal fissürler için etkili olabilir. Oturma banyoları semptomları hızlı bir şekilde tedavi etmeye yardımcı olabilirken, yalnız hemoroidleri tedavi edemezler. Ayrıca yumuşak bağırsak hareketlerini sağlamak için lif açısından zengin yiyecekler yemeli ve bol sıvı içmelisiniz. Hemoroidleri ev ilaçları ile tedavi etmenin diğer yolları hakkında bilgi edinin.

Basur Sıcak Su Banyosu Nasıl Yapılır?
Basur Sıcak Su Banyosu Nasıl Yapılır?

Basur Sıcak Su Banyosu Nasıl Yapılır?

Siz de basur sıcak su banyosu ve hemoroid oturma banyosu nasıl yapılır? merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

1- Cadı fındığı ile oturma banyosu

İçindekiler:

  • Yaklaşık 3 litre sıcak su
  • 1 yemek kaşığı cadı fındığı yağı
  • 1 yemek kaşığı selvi yağı
  • 3 damla limon esansiyel yağı
  • 3 damla lavanta esansiyel yağı

Nasıl hazırlanır?

Tüm malzemeleri bir oturma küvetine veya küvete koyun ve etkilenen cildi yaklaşık 20 dakika veya su soğuyana kadar ıslatın. Bu oturma banyosu, hemoroid kaynaklı ağrı ve rahatsızlığı azaltmak için günde 3 ila 4 kez yapılmalıdır. Hemoroide neyin sebep olduğu hakkında daha fazla bilgi edinin .

2- Papatya ile oturma banyosu 

Papatya, vazodilatasyon ve ağrıyı ve rahatsızlığı hızla gidermek için oturma banyosunda kullanılabilen sakinleştirici ve iyileştirici bir etkiye sahiptir.

İçindekiler:

  • Yaklaşık 3 litre sıcak su
  • 3 ila 5 papatya çayı poşeti

Nasıl hazırlanır?

Çay poşetlerini suya batırın, ardından leğende veya küvette yaklaşık 20 ila 30 dakika oturun.

3- Arnika ile oturma banyosu 

Arnika, yatıştırıcı ve iyileştirici etkisinden dolayı dış hemoroid tedavisinde de endikedir.

İçindekiler:

  • Yaklaşık 3 litre sıcak su
  • 20 gr arnika çayı

Nasıl hazırlanır?

Arnikayı sıcak suya koyun ve etkilenen cildi bu karışımda yaklaşık 15 dakika bekletin.

4- Meşe kabuğu ile oturma banyosu 

Basur sıcak su banyosu için genellikle meşe kabuğu tavsiye edilir.

İçindekiler:

  • Yaklaşık 3 litre sıcak su
  • 20 gr meşe kabuğu

Nasıl hazırlanır?

Kabuğu suya koyun ve infüzyonda yaklaşık 20 dakika bekletin.

Hemoroid İçin Ne Sıklıkla Oturma Banyosu Yapılmalı?

Çoğu uzman, her bağırsak hareketinden sonra 20 dakikalık oturma banyosu ve buna ek olarak günde iki veya üç kez tavsiye eder. Daha sonra anal bölgeyi nazikçe kurulamaya özen gösterin; sert bir şekilde ovalamayın veya silmeyin. Bölgeyi kurutmak için saç kurutma makinesi de kullanabilirsiniz.

Basur Sıcak Su Banyosu Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Basur sıcak su banyosu yaparken önemli hususlar ise suya sabun katmaktan ve soğuk su kullanmaktan kaçınmaktır. Oturma esnasında sıcak su soğursa, daha fazla sıcak su ekleyebilirsiniz. Ayrıca oturma banyosunda çok fazla su kullanmamalısınız – sadece genital bölgeyi ıslatacak kadar olması yeterlidir.

Basur sıcak su banyosu yaptıktan sonra bölgeyi yumuşak bir havlu veya saç kurutma makinesi ile kurulamalısınız. Oturma banyosu veya banyo ovma su ve sabunla iyice temizlenmelidir. Hatta ovma alkolü ile temizleyebilir ve bir kağıt havluyla kurulayabilirsiniz. Oturma küvetleri ve hatta bebek banyoları, çok miktarda suya ihtiyaç duymayacağınız için oturma banyosu yapmak için en iyisidir. Bunlar duşta veya tuvalette rahat ve kolaydır.

Basur Oturma Banyosu Nasıl Hazırlanır? – Video

Bunlar da ilginizi çekebilir!

Basur sıcak su banyosu (hemoroid oturma banyosu) nasıl yapılır?