20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınMakyajPorselen makyaj bozulur mu, cilde zarar verir mi, nasıl çıkar?

Porselen makyaj bozulur mu, cilde zarar verir mi, nasıl çıkar?

Porselen yüz makyajı, su bazlı ve suya dayanıklı özel bir makyaj türüdür. Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen porselen makyajın en önemli özelliği, uzun süre akmaması ve yapıldığı şekilde kalmasıdır. Peki porselen yüz makyajı nasıl yapılır? Evde porselen yüz makyajı yapmak mümkün mü? Porselen yüz makyajı için hangi malzemeler gereklidir?

İçerikleri

Profesyonel kişiler tarafından özenle uygulanan porselen makyaj başarılı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Ciltteki bütün kusurları kapatan porselen makyaj genelde özel gecelerde ve özel davetlerde tercih edilmektedir. Ciltten kolay kolay akmayan porselen makyajın tüm püf noktalarını sizler için araştırdık ve bir araya getirdik. Keyifli okumalar diliyoruz.

Porselen Yüz Makyajı Nasıl Yapılır?

Cildinin pürüzsüz görünmesini isteyen ve yüz hatlarında iddialı değişiklikler yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi planlayan kişilere porselen makyaj önerilmektedir. Özel makyaj malzemeleri ile uygulanan porselen yüz makyajı nasıl yapılır bilinmelidir. Normal makyajdan farklı olan porselen makyajı profesyonel kişilere yaptırmak daha mantıklıdır.

Porselen makyajı normal makyajdan ayıran temel unsur, kullanılan makyaj malzemeleridir. Makyajı uygulama yöntemi ise her iki makyaj türünde de aynıdır. Adım adım porselen makyaj yapımı şu şekildedir:

  • Porselen makyaja başlamadan önce cildin temizleme özelliği olan bir jel ile temizlenmesi gerekir. Daha sonra çabuk emilme özelliği olan bir nemlendirici ile cilt nemlendirilmelidir.
  • Makyaja makyaj bazı ile başlanmalıdır. Makyaj bazı ciltteki tüm kusurları gizler. Makyaj bazı cildin tüm bölgesine eşit olarak sürülmelidir.
  • Makyaj bazından sonra cilt tenine uygun fondöten kullanılmalıdır.
  • Fondötenden sonra göz çevresine uygun olan bir kapatıcı ters üçgen şeklinde göz çevresine sürülerek yanaklara inmeden dağıtılmalıdır.
  • Cilde uygun tonlarda seçilen allık elmacık kemiklerine uygulanmalıdır.
  • Göz makyajı da kıyafete ve ten rengine uygun şekilde yapılmalıdır. Son olarak dudak kalemi ve ruj sürülerek porselen makyaj tamamlanmalıdır.

Porselen Makyaj Yapabilmek İçin Gerekli Malzemeler Neler?

Porselen makyaj normal makyaj malzemeleri ile yapılmaz. Bu nedenle porselen makyaj yapabilmek için gerekli malzemeler nelerdir öğrenilmelidir. Porselen makyajı layıkıyla yapabilmek için mutlaka bulunması gerekli malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Nemlendirici
  • Fondöten
  • Kapatıcı
  • Makyaj bazı
  • Allık
  • Yarı transparan pudra
  • Far bazı
  • Makyaj sabitleyici

Porselen Makyaj Fondöteni Nasıl Kullanılır?

Porselen makyajda en önemli malzemelerin başında fondöten gelmektedir. Çünkü fondöten, ciltte meydana gelen tüm kusurların kapatılmasını sağlar. Bu sayede pürüzsüz bir cilt görünümü elde edilir. Buradaki en önemli ayrıntı ise porselen makyaj fondöteni nasıl kullanılır konusudur. Porselen makyajda fondötene geçmeden önce cildin kesinlikle nemlendirilmesi gerekmektedir. Çünkü nemli olan cilt ürünü iyi bir şekilde hapsederek doğal bir görünüm kazandırır.

Nemlendirici uygulandıktan sonra makyaj süngeri ya da makyaj fırçası ile fondöten sürülmelidir. Bu aşamada el ile fondöten sürülmemesi önerilmektedir. Fondötenin tüm yüze iyice yedirilmesine dikkat edilmelidir.

Porselen Makyaj ile Profesyonel Makyaj Arasındaki Fark Nedir?

Porselen makyaj ile profesyonel makyaj aynı şey değildir. Porselen makyaj normal makyajla kıyaslandığında yüzde daha uzun süre kalmaktadır. Akma ve bozulma olmayan porselen makyaj dağılmadan kalma özelliğine sahiptir. Ayrıca porselen makyaj profesyonel kişiler tarafından yapılmaktadır. Normal makyajı ise herkes yapabilir.

Porselen makyaj günlük kullanım için önerilmemektedir. Çünkü porselen makyaj için kullanılan ürünlerin kapatıcı özelliği çok yüksektir. Bu nedenle uzun süre kullanıldığında zararı olabilmektedir. Porselen makyaj ile bebeksi bir görünüme sahip olunur.

Porselen Makyaj Kaç Saat Dayanır?

Porselen makyajın önemli özelliklerinin başında uzun süre dayanması gelmektedir. Özel gün ve davetlerde tercih edilen porselen makyaj kaç saat dayanır merak edilmektedir. Porselen makyajın kalıcılığı ortalama olarak 10-14 saat arasında değişmektedir. Orta kaliteli malzemelerle yapılan porselen makyajın dayanma süresi ise 8-10 saat arasında değişmektedir.

Porselen Makyaj Bozulur Mu?

Suya dayanıklı özelliği ile bilinen porselen makyaj, terleme ve ağlama gibi durumlarda bozulmaz. Özel günlerinizde makyajınızı riske atmak istemiyorsanız porselen makyajı tercih etmelisiniz. Porselen makyaj işleminde makyaj sabitleyici kullanıldığı için 10-14 saate kadar makyajda bozulma yaşanmaz.

Porselen Makyaj Cilde Zarar Verir Mi?

Normal makyajdan farklı olan porselen makyajın cilde zarar verip vermeyeceği ile ilgili aklınızdan sorular geçiyorsa rahat olabilirsiniz. Çok aşamalı dermatolojik testlerden geçen makyaj malzemeleri cilt sorunlarına yol açmaz. Ancak yoğun kapatıcı kullanılan porselen makyajın günlük kullanılmaması önerilmektedir.

Porselen Makyaj Nasıl Silinir, Çıkar?

Porselen makyajın kalıcılığı düşünüldüğünde porselen makyaj nasıl silinir, çıkar sorularının aklınızdan geçiyor olması son derece normaldir. Bunun için kaliteli bir makyaj temizleyici satın almalısınız. Makyaj temizleyicisini makyaj temizleme pamuğuna pamuk ıslanana kadar dökün. Daha sonra bu pamuğu gözünüzün üzerine koyarak 1 saniye bekleyin. Sonrasında pamuğu kaydırarak makyajı silebilirsiniz. Bu işlemi göz dışındaki alanlar için de uygulayabilirsiniz.

Porselen Makyaj Nedir? Ne Değildir…