25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınMakyajPorselen makyaj ne kadar kalıcı, silinir mi, ne kadar dayanır?

Porselen makyaj ne kadar kalıcı, silinir mi, ne kadar dayanır?

Kusursuz görünmek isteyen kadınların en çok tercih ettiği makyaj türlerinin başında porselen makyaj gelir. Son dönemlerde makyajda doğallık ve sadelik ön plana çıksa da kusursuz ten görünümünden hiçbir kadın vazgeçemiyor. Kusursuz ten ortaya koyan porselen makyaj nedir? Nasıl yapılır? Porselen makyaj hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz?

İçerikleri

Porselen makyaj cildin bütün kusurlarını kapatma garantisi veren ve kadınlarının tenini tıpkı porselen bebek haline getiren popüler bir makyaj türüdür. Kalıcı özelliği ile göz kamaştıran porselen makyaj özel malzemeler ve tekniklerle yapılmaktadır.

Porselen Makyaj Nedir?

Bir makyaj tekniği olan porselen makyaj nedir merak ediyor musunuz? Sizi daha fazla merakta bırakmıyoruz ve porselen makyajla ilgili tüm bildiklerimizi sizlere aktarıyoruz. Cildin kusursuz, pürüzsüz, aydınlık ve tek tonda görünmesini sağlayan tekniğe porselen makyaj denir.

Doğru makyaj malzemeleri alınarak evde yapılabilecek porselen makyajı genelde gelinler, özel günlerini kutlayacaklar ve özel davete katılacaklar tercih etmektedirler. Tüm cilt kusurlarını gizleyebilen porselen makyaj beceri ve dikkat istemektedir.

Normal Makyaj İle Porselen Makyaj Arasındaki Fark Nedir?
Normal Makyaj İle Porselen Makyaj Arasındaki Fark Nedir?

Normal Makyaj İle Porselen Makyaj Arasındaki Fark Nedir?

Güzel görünmeyi seven ve kusursuz bir görünüme sahip olmak isteyenlerin tercihi porselen makyajdır. Porselen makyaj bu kadar bilinmeden önce normal makyaj teknikleri uygulanıyordu. Ancak günümüzde normal makyaj ile porselen makyaj arasındaki fark nedir araştırılmaktadır. Porselen makyaj diğer makyaja göre daha kalıcıdır. Normal makyaj kısa sürede dağılırken porselen makyaj davet boyunca dağılmaz.

Porselen makyajda bozulma ve akma sorunu görülmez. Ancak normal makyajda sıcaklık derecesi arttığında dağılma kaçınılmazdır. Porselen makyaj profesyonel kişiler tarafından yapılırken normal makyajı herkes yapabilir.

Porselen Makyaj Nasıl Yapılır Evde?

Ufak tüyoları alarak porselen makyaj nasıl yapılır evde öğrenebilirsiniz. Makyaj yapmayı seven ve güzel görünmeye önem veren kadınlar için porselen makyajın yeri ayrıdır. Ancak pahalı olan porselen makyajı güzellik merkezlerinde yaptırmak yerine evde yapmayı tercih eden kişilerin sayısı bir hayli fazladır. Porselen makyajın nasıl yapıldığına başlamadan önce gerekli olan malzemeleri temin etmeniz gerekir. Bu malzemeler şunlardır:

  • Makyaj bazı
  • Fondöten
  • Bronzer
  • Aydınlatıcı
  • Pudra
  • Sir ağda
  • Kapatıcı
  • Ruj
  • Dudak kalemi

Ortalama olarak 42 saate kadar ciltte bozulmadan kalan porselen makyaj günlük hayatta tavsiye edilmez. Porselen makyaja başlamadan önce tüm yüzün temizlenmesi gerekir. Daha sonra sir ağda ve peeling işlemi uygulanır. Nemlendirici ile nemlendirilen yüze makyaj bazı sürülerek cilt pürüzsüz hale getirilir. Daha sonra fondöten sürülerek pudra ile sabitleme işlemi yapılır.

Göz altına kapatıcı uygulandıktan sonra göz farı sürülür. Doğal görünüme sahip takma kirpikler ile makyaja devam edilir. En son allık ve ruj sürülerek makyaj tamamlanır. Kullanılacak renk tonlarının birbirine yakın olması tavsiye edilir.

Porselen Makyajın Zararları Neler?

Cilt yüzeyindeki yanık, yara, sivilce ve leke gibi sorunların görünmemesi için tercih edilen porselen makyajın zararları neler bilinmelidir. Porselen makyaj günlük hayatta önerilmemektedir. Özel günlerde ve davetlerde tercih edilen porselen makyaj cildi kusursuz hale getirse de cilde bazı zararları da vardır.

Sürekli uygulanan porselen makyaj, zamanla cildin doğal görünümünü kaybetmesine neden olur. Ayrıca cilt tazeliğini yitirir. Yoğun kapatıcı kullanılan ciltte zamanla ağırlık nedeni ile gevşeme meydana gelmektedir. Çok uzun zaman ciltte kalan porselen makyaj gözenekleri kapatarak cildin nefes almasını engeller.

En İyi Porselen Makyaj Fondöteni Hangisi?

Porselen makyaja merak salanlar en iyi porselen makyaj fondöteni hangisi öğrenmek istemektedirler. Piyasada uzun süredir bulunan ve birçok kişi tarafından tercih edilen önemli fondötenler şunlardır:

  • Note BB Krem
  • 3.Nars All Day Luminous Weightless
  • Fenty Beauty Pro Filt’r

Porselen Makyaj Ne Kadar Kalıcı?

Kalıcılığı ile uzun süre bozulmadan duran porselen makyaj ile katıldığınız davetlerde gözleri üzerinizde toplayabilirsiniz. Porselen makyaj ortalama olarak 42 saat bozulmadan durmaktadır.

Porselen Makyaj Silinir Mi, Ne Kadar Dayanır?

Suya dayanıklı olan porselen makyaj nem, ter, sıcaklık ve su gibi etmenler nedeniyle silinmez. Özenle yapılan porselen makyaj 42 saate kadar dayanır.

Porselen Makyaj Nasıl Çıkar?

Makyajı yapmak kadar temizlemekte önemlidir. Özellikle kalıcılığı yüksek olan porselen makyajı temizlemek daha zordur. Normal ya da porselen makyaj olduğu fark etmeksizin yatmadan önce makyajların temizlenmesi cilt sağlığı için gereklidir. Porselen makyajı çıkarmak için temizleme özelliği çok yüksek olan temizleme sularını kullanabilirsiniz.

Porselen Makyaj Fiyatı Ne Kadar?

Porselen makyaj fiyatı ne kadar bazı faktörlere göre değişmektedir. Porselen makyajı yapan güzellik merkezine ve make-up artiste göre fiyat fark etmektedir. Ancak ortalama olarak porselen makyaj fiyatı 500-800 TL arasındadır.

Porselen Makyaj Öncesi Sonrası