23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınMakyajDüşük göz yapısına sahip kadınlar nasıl makyaj yapmalı?

Düşük göz yapısına sahip kadınlar nasıl makyaj yapmalı?

Kadınlar, gözlerine yaptıkları makyajın gözlerini olduğundan daha büyük ve bakışlarını canlı göstermesini arzulamaktadır. Ancak düşük göz yapısına sahip bayanlar için bu hiç de kolay değildir. Bu nedenle düşük göz yapısına sahip bayanlar, nasıl makyaj yapması gerektiğini çok fazla araştırmaktadır. Düşük göz yapısına sahip bayanların makyaj yaparken hangi yöntemleri kullanması gerektiğine haberimizin içeriğinde ayrıntılarıyla yer verildi.

İçerikleri

Kadınlar, gözlerine yaptıkları makyaj sayesinde canlı bir bakış yakalamaya çok fazla önem vermektedir. Gözlere yapılan makyaj ile yorgun bir bakış oluşturulmasının yanı sıra göz yapısının düşüklüğü makyaj hileleriyle azaltmak mümkün.

Düşük Göz Yapısına Sahip Kadınlar Nasıl Makyaj Yapmalı?

Göz Kapağına Baz ve Kapatıcı Aşaması Atlanmamalı

Göz kapağı düşük olan bayanların en fazla şikayet ettiği konular arasında küçük bir göz hareketinde dahi rimellerinin göz kapaklarına bulaşması ya da farlarının çabuk bozulması başı çekmektedir. Bu tür olumsuzlukların engellenmesinde makyaj bazı kullanılması oldukça işe yarayabilir. Böylelikle farın ömrü uzadığı gibi makyaj bazının üstünden hafifçe geçilen kapatıcı da daha temiz bir görünüme kavuşulmasını destekleyecektir.

Sabitlenmesi Kolay Bir Kapatıcı Kullanılmalı

Makyaj yaparken kullanılan kapatıcının kolay sabitlenebilir olması gün içinde makyajın bozulmasının engellenmesinde oldukça önemlidir. Fardan evvel kullanılan kapatıcının grileşmemesine ya da tam tersi turunculaşmamasına çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Sabitleyici Transparan Pudralar Kullanın

İşini riske atmayı sevmeyen ve bu yüzden daha da garanti olmasını isteyen bayanlar ise transparan bir pudra kullanmalıdır. Bu sayede göz kapağındaki yağlanma riskini sıfıra indirmek mümkündür.

Göz Kapağının Dış Köşelerine Koyu Tonlarda Far Yapılmalı

Gözlere uygulanan farın koyu tonda olması önemli olsa da siyah bir renktense, kahverengi gibi daha yumuşak bir rengin seçilmesi önemlidir. Ayrıca göz kapağının daha geniş ve yukarı doğru görünmesi içinde dış köşelere doğru çektirmiş gibi bir görünüm oluşturulmaya dikkat edilmelidir.

Gözlerin Orta Kısımları İçin Açık Renk Far Kullanılmalı

Makyaj yaparken uyguladıkları far ile gözlerinin ön plana çıkmasını isteyen bayanlar, sıcak ve doğal tonlarda bronz ya da sıcak tonlarda başka renk tercih etmelidir. Bu sayede gözler daha dikkat çekici, bakışlar ise daha canlı olmaktadır.

Göz Kalemi Açık Renk Olmalı

Gözlerin içine beyaz renk göz kalemi yerine krem renk bir göz kalemi çekilmesi gözleri farkında olunmadan daha büyük göstermektedir. Böylelikle göz yapısındaki düşüklük bu ufak dokunuşla rahatlıkla gizlenebilmektedir.

Eyeliner Çekerken Dikkat Edilmeli

Düşük göz yapısına sahip olan bayanların göz çerçevesini oluşturan eyelineri düzgün çekmeye çok dikkat etmesi gerekmektedir. Bunun içinde eyeliner elden geldiğince ince çizilmeli, kuyruğu ise dış köşelerde yoğunluk verilen farla birleştiği noktadan yukarıya doğru çekilmelidir.

Kirpik Kıvırıcı Mutlaka Kullanılmalı

Makyaj yaparken bayanların gözünü en fazla korkutan kirpik kıvırıcılar olsa da gözlerin olduğundan daha büyük görünmesi ve canlı bir bakış yakalamak için kirpik kıvırıcı çok önemlidir. Kirpik kıvırıcılar gözlerin olduğundan daha iri görünmesinde olmazsa olmazdır. Rimeli ise kirpikleri daha kalkık gösterecek şekilde sürmeye dikkat edilmelidir.

Düşük göz yapısına sahip kadınlar nasıl makyaj yapmalı?