Ana SayfaKadınMakyajGöze sürme çekmek faydalı mı, zararlı mı?

Göze sürme çekmek faydalı mı, zararlı mı?

Göz en önemli duyu organlarından biridir. Göz sağlığını korumak için birçok yola başvuruluyor. Göze sürme çekmek bu yöntemlerden biri. Göze sürme nasıl çekilir, göze sürme çekmenin faydaları nedir, bebeklerde göze sürmek faydalı mı gibi birçok sorunun cevabını merak ediyorsanız detaylar yazımızda.

İçerikleri

Göze sürme çekmek; süslenmek, nazardan korunmak, gözleri hastalıklardan korumak gibi sebeplerle tarih boyunca çeşitli medeniyetlerde yaygın olarak kullanılmıştır. Hz. Muhammet (S.A.V.)’in de görmeyi güçlendirmek ve kirpikleri gürleştirmek için ismid sürmesinin kullanımını tavsiye ettiği biliniyor. Hatta uyumadan önce kendisinin de gözlerine üçer defa sürme çektiği ifade ediliyor.

Gelin yüzyıllardır insanlar tarafından kullanılan sürmenin faydalarına, kullanım şekline ve diğer merak edilenlere daha yakından bakalım.

Göze Sürme Çekmek Faydalı Mı?

Göze sürme çekmek faydalı mı diye merak ediyorsanız elbette göze sürme çekmenin faydaları var. Bu faydalar işe şunlardır:

  • Gözde iltihap oluşma ihtimalini azaltır.
  • Kirpikleri uzatır ve gürleştirir. Aynı zamanda rengini koyulaştırır.
  • Sürmede bulunan çinko maddesi görme yetisini arttırıcı özelliktedir.
  • Gün içinde gözde toplanan kiri ve tozu temizler.
  • Güneş ışınlarına maruz kalarak hasar gören göz hücrelerini onarır.
  • Gözün parlamasını sağlar.
  • Gözde oluşan çapağı giderir.
Göze Sürme Nasıl Çekilir?
Göze Sürme Nasıl Çekilir?

Göze Sürme Nasıl Çekilir?

Göze sürme nasıl çekilir sorunun cevabı sürmenin türüne göre değişiklik gösteriyor. Sürmeler kalem sürme ve toz sürme olarak ikiye ayrılıyor.

Kalem sürme çekerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tek seferde sürmeyi çekmektir. Tekrarlı bir şekilde çektiğinde gözde istenmeyen bir görüntü oluşacaktır. Sürmenin gözünüze değmemesine özen gösterin. Göz pınarından gözün diğer ucuna kadar tek seferde çekilen sürme güzel bir görüntü oluşmasına yardımcı olur.

Toz sürme çekmek ise iki aşamadan oluşur. Sürme aplikatörüne bir miktar sürme sürün. Ardından gözünüzü kapatın. Kirpiklerinize yeteri kadar sürme sürdükten sonra gözünüzü açabilirsiniz.

Kullanacağınız sürmeyi seçerken göz yapınızı dikkate almalısınız. Küçük yapılı gözler için açık renkli sürmeler uygunken büyük yapılı gözlerde koyu renkli sürmeler tercih edilmelidir. Nasıl bir görünüm elde etmek istediğinize bağlı olarak sürmenin çekileceği yer farklılaşır. Örneğin spor bir görünüm için üst göz kapağının dışına sürmeyi seçebilirsiniz. Şık bir görünüm içinse alt göz kapağının içine sürme çekmek iyi bir seçenektir.

Göze Sürme Çekmenin Faydaları Neler?

Göze sürme çekmek güneşin zararlı ışınlarından gözü korur. Işığı emerek gözün yorulmasını önler.  Kirpiklere vitamin sağlar ve kirpiklerin dökülmesinin önüne geçer. Göz sinirlerini kuvvetlenmesini sağlar. Sıvı halinde olan balla karıştırılıp sürüldüğü takdirde baş ağrısını giderir.

Bebeklerde Göze Sürme Çekmek Faydalı Mı?

Geleneksel bir uygulama olan bebeklerde göze sürme çekmek faydalı mı merak ediliyor. Bebeklerde göze sürme çekmek göz enfeksiyonlarına neden olabileceği için doktorlar tarafından önerilmiyor.

Göze Sürme Çekmek Zararlı Mı?

Göze sürmenin birçok faydasının yanında bazı zararları bulunuyor. Özellikle toz sürmeyi düzenli olarak kullanan bireylerde ‘trahom’ denen göz enfeksiyonu oluşabiliyor. Sürme birçok mantar ve bakteri de taşıyabildiği için göze sürüldüğünde göze bulaşmasına neden olabiliyor.

Sürme kurşun içerir. Düzenli kullanıldığı takdirde kurşun zehirlenmesine yol açabilmesi göze sürme çekmenin olası bir başka zararı.

Erkekler Gözlerine Sürme Çeker Mi?

Erkekler göze sürme çeker mi, evet erkekler de göze sürme çekebilir. Sürmenin bulunan birçok faydasından yararlanmak için erkekler de sürme kullanabilir. İslam dininde erkeklerin süslenmek amacıyla göze sürme çekmesi caiz kabul edilmez. Tedavi amacıyla ve faydalarından yararlanmak amacıyla kullanılmasında ise bir sakınca yoktur.

Göze Sürme Çekmek Rüyada Ne Anlama Gelir?

Göze sürme çekmek rüyada ne anlama gelir diye sorulduğunda bu rüyanın tabiri rüyayı gören kişiye göre değişir. Bekar bir kız rüyada gözüne sürme çekiyorsa bu evleneceğine işaret eder. Bu rüyayı gören dul bir kadın ise yeniden evleneceği yönünde yorumlanır. Evli bir kadın rüyada gözüne sürme çekiyorsa eşi tarafından çok sevildiğini gösterir.

Başka tabirlere göre ise rüyada göze sürme çekmek kişiye bir yerden para geleceğinin habercisidir. Başka bir kişi tarafından kendi gözünüze sürme çekildiğini gördüyseniz bu iyiliğin ve güzelliğin sizi beklediği şeklinde yorumlanır ancak sürmeyi çeken bu kişi kötü olarak bildiğiniz bir kişi ise tam tersi şeklinde yorumlanır.

Toz İsmid Sürmesi Göze Nasıl Çekilir?

Göze sürme çekmek faydalı mı, zararlı mı?