24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaKadınMakyajMakyaj ile göz altı kusurlarını kapatma teknikleri neler?

Makyaj ile göz altı kusurlarını kapatma teknikleri neler?

Makyaj yapımı büyük özen ve dikkat istemektedir. Kadınların vazgeçilmezleri arasında olan makyajdan istenilen sonucun alınabilmesi için makyaj öncesi yüze ne sürülür, makyaj nasıl yapılır gibi ayrıntıların bilinmesi gerekmektedir. Girdiğiniz ortamlarda dikkat çekmenizi sağlayacak makyaj için ihtiyacınız olan püf noktalar bu yazımızda sizleri bekliyor.

İçerikleri

Makyaj öncesinde yapılması gereken bazı işlemler, makyajın ciltte daha düzgün ve güzel durmasını sağlar. Kalıcı, kusursuz ve parlak bir makyaj için cildi makyaja hazırlamalısınız. Güzellik uzmanları cilde makyajın tam olarak oturması için bazı önerilerde bulunmaktadır. Peki bu öneriler nelerdir? Tüm detaylar haberimizde saklı…

Makyaj Öncesi Yüze Ne Sürülür?

Makyaja başlamadan önce uygulayacağınız basit yöntemler makyajınızın daha kalıcı ve etkileyici olmasını sağlamaktadır. Özellikle makyaj öncesi yüze ne sürülür dikkat edilmelidir. Dudak makyajında rujun pul pul durmasını önlemek için dudaklara peeling yapılmalıdır. Sonrasında nemlendirici sürerek dudaklar diş fırçası ile fırçalanmalıdır.

Özellikle soğuk havalarda rüzgarın etkisi ile kuruyan ciltlerde makyaj kalıntılı görünür. Bunun önüne geçmek için makyaj öncesinde yüze nemlendirici sürülmelidir. Cildin dokusunu yenileyen nemlendirici sayesinde makyaj homojen bir şekilde yüzde dağılır. Nemlendirme sonrasında yüze makyaj bazı uygulanmalıdır. Bu sayede makyaj daha kalıcı olur.

Makyaj Aynasında Hangi Ayna Kullanılır?

Makyaj yaparken olmazsa olmaz ürünlerden biri de makyaj aynasıdır. Makyaj aynası olmadan makyajı düzgün yapmak mümkün değildir. Makyaj aynası çukur ayna olmalıdır. Bu aynalar görüntüyü daha büyük göstermesinin yanında üstün kaliteli bir görüntü sunmaktadır.

Makyaj Nasıl Yapılır Sırasıyla?

Makyaj yapımının büyük özen ve dikkat gerektirdiğinden yukarıda bahsetmiştik. Makyaj yaparken takip dilen sıra çok önemlidir. Makyaja herhangi bir bölümden başlanıp ilerlenmemelidir. Bunun için makyaj nasıl yapılır sırasıyla takip edilmelidir. Makyaja yeni başlayanlar için makyajın sırasıyla nasıl yapılacağını aşağıda aktardık.

Makyaja cildi nemlendirerek başlanmalıdır. Cilt tipine uygun olan bir nemlendirici ile yüzün tamamı nemlendirilmelidir. Daha sonra genelde es geçilen makyaj bazı aşamasına geçilmelidir. Gözenek görünümünü küçülten makyaj bazı, fondötenin daha iyi oturmasını sağlar.

Makyaj bazından sonra göz bazına geçilmelidir. Göz farı uygulamadan önce göz kapaklarına makyaj bazı uygulanmalıdır. Diğer ürünler uygulanırken makyaj bazı kurumuş olur. Yüz makyaja hazırlandıktan sonra fondöten sürme aşamasına geçilmelidir. Cilt rengine ve cilt tipine uygun fondöten cilde yayılmalıdır. Fondötenden sonra kapatıcı uygulanmalıdır. Genelde göz altı morlukları için kullanılan kapatıcıyı fondötenin kapatamadığı alanlarda da kullanabilirsiniz. Fondöten ve kapatıcıyı sabitleyebilmek için pudra sürülür.

Ten makyajı bittikten sonra göz makyajına geçilir. Ten rengine uygun olan far göz kapaklarına uygulanır. Sonrasında far yardımı ile gözlerin katlamalı kısımları gölgelendirilir. Far aşamasından sonra kirpik diplerine eyeliner uygulanır. Göz makyajını tamamlayan rimel sürüldükten sonra kontür uygulamasına geçilir. En son allık ve aydınlatıcı uygulanarak makyaj tamamlanır.

Makyaj Bazı Ne İşe Yarar?

Makyaj sabitleyici anlamına gelen makyaj bazı ne işe yarar öğrendikten sonra bu ürünü çantanızdan eksik etmeyeceksiniz. Primer adı verilen makyaj bazı; sivilce, akne, siyah nokta, leke gibi cilt kusurlarının kapatılmasına yardımcı olur. Cilt yüzeyini düzleştiren makyaj bazı, makyaj malzemeleri içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Makyajın cilt ile bütünleşmesine yardımcı olan makyaj bazı makyajın kalıcı olmasını sağlar.

Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Makyaj bazının ne işe yaradığını aktardıktan sonra makyaj bazı nasıl kullanılır merak ettiğinizi biliyoruz. Makyaj bazı nemlendiriciden sonra ve fondötenden önce kullanılmalıdır. İlk olarak cilt tipine uygun olan makyaj bazı belirlenmelidir. Daha sonra az miktarda alınan makyaj bazı tüm yüze iyice yedirilmelidir.

Makyajla Burun Nasıl Küçük Gösterilir?

Burnunun büyüklüğünden şikayetçi olan ve bunun için cerrahi operasyon geçirmek istemeyen kişiler makyaj hilelerinden yararlanabilirler. Makyaj yaparken uygulayacağınız birkaç yöntem sayesinde burnunuzu daha küçük gösterebilirsiniz.

Öncelikle burun deliklerini küçük göstermek isteyenler bronz pudrayı fırça ile burun deliklerine dağıtmalıdırlar. Sonrasında kaşların başlangıç kısmından başlayarak burun deliklerine kadar gölgelendirme yapılmalıdır. Allık uygularken de elmacık kemikleri keskin gösterilmemelidir. Bu birkaç dokunuşla burnunuz daha küçük görünecektir.

Makyajla elmacık kemikleri nasıl belirginleştirilir?
Makyajla elmacık kemikleri nasıl belirginleştirilir?

Makyajla Elmacık Kemikleri Nasıl Belirginleştirilir?

Elmacık kemiklerini ön plana çıkarmak kolay gibi görünse de dikkat ve özen isteyen bir işlemdir. Makyajla elmacık kemikleri nasıl belirginleştirilir diyenlerin öncelikle allık ve kontur malzemelerine sahip olmaları gerekir. Belirgin elmacık kemiklerine sahip olabilmek için ten rengine yakın bir fondöten kullanılmalıdır.

Ten renginden iki kat kadar daha koyu olan fondöten elmacık kemiklerinin alt kısmına uygulanır. Daha sonra nazik bir şekilde fondötenle karıştırılarak geçişli bir ton hazırlanır. Sonrasında ise elmacık kemiklerinin üzerine vurgulama yaparak uygulanır.

Makyajla Göz Altı Kusurlarını Kapatma Teknikleri Neler?

Yorgunluk, uykusuzluk, genetik yatkınlık gibi etkenlere bağlı olarak göz altlarında morluklar ve torbalar oluşabilir. Bu durumdan rahatsız olanlar makyajla gözaltı kusurlarını kapatma teknikleri neler öğrenerek bu sorundan kurtulabilirler. Göz altlarına öncelikle uygun bir makyaj bazı sürülmelidir. Kapatıcının daha iyi dağılmasını sağlayacak olan makyaj bazı şişkinlikleri de azaltır.

Koyu halkaları kapatmak için Color Correcting tekniği önerilir. Somon-şeftali kontrast renklerini eşitleyerek kapatıcının görünümü kamufle edilir. Göz altlarındaki yoğun morluklardan yakınanlar güçlü kapatıcılar kullanmalıdır. Şişkinlik nedeni ile çukurlaşan göz altı bölgelerine bir ton açık kapatıcı uygulanmalıdır.

Yorgun görünen göz altlarından dikkatleri uzaklaştırmak için göz makyajının açık tonlarda yapılması önerilmektedir. Göz altı torbalarından şikayetçi olanlara mat bitişli pudra kullanmaları tavsiye edilmektedir. Bu sayede kapatıcı sabitlenirken göz altı torbaları yok edilir.

Makyaj Cilde Zarar Verir Mi?

Güzelliğine ve bakımına önem veren kadınlar makyajdan vazgeçmemektedirler. Makyajla daha güzel bir görünüme sahip olan kişiler, makyaj cilde zarar verir mi diye tereddüt etmektedirler. Özellikle kalitesiz makyaj malzemeleri cilde ciddi zararlar vermektedir. Bunu önlemek için güvenilir markaların kaliteli ürünleri tercih edilmelidir.

Makyaj malzemeleri kaliteli olsa da cilde zarar verme riski taşımaktadır. Sürekli makyaj yapmak derinin kalınlaşmasına neden olur. Ayrıca çok fazla makyaj yapmak erken kırışıklıklara neden olarak yaşlanmayı hızlandırır. Gözenekleri genişleten makyaj malzemeleri deride renk değişikliklerine de neden olur. Gözenekler tıkandığı zaman nefes alamayan ciltte akne ve sivilce gibi problemler görülür. Bu sorunları en aza indirmek için makyajı sürekli yapmamanız ve yaptığınız makyajı silmeden uyumamanız önerilir.

Makyaj Cildi Yaşlandırır Mı?

Uzun süre ciltte kalan makyaj nedeniyle ciltte oluşan sebumun tıkalı gözeneklerden çıkması zorlaşır. Cildin kirleri atarken kullandığı sebum ciltten çıkamadığı zaman yaşlanmayı hızlandırır. Yani makyaj dolaylı da olsa yaşlandırma etkisine sahiptir.

Makyajın Kalıcı Olması İçin Ne Yapılmalı?

Bazen dikkat edilmeden yapılan makyajlar hemen akarak bozulmaktadır. Bu durumdan şikayetçi olanlara özel makyajın kalıcı olması için ne yapılmalı araştırdık. Makyajın gün boyu kalıcı olmasına yardımcı olan ipuçları şunlardır:

  • Makyajdan önce nemlendirici sürün.
  • Su geçirmeyen ürünler tercih edin.
  • Makyaj öncesinde primer yani makyaj bazı kullanın.
  • Ruj hayranıysanız lipgloss yerine lip stain kullanın.
  • En son transparan pudra sürün.

Makyaj Islak Mendille Temizlenir Mi?

Makyaj temizleme sırasında genelde ıslak mendillerden yardım alınmaktadır. Birçok kişi ıslak mendilin cilde ve gözlere zarar verebileceğini söylemektedir. Ancak alkol içermeyen ıslak mendiller makyaj temizlemede oldukça başarılıdır. Makyaj temizleme ürünleriniz tükendiği zaman alkol içermeyen ıslak mendille makyajınızı kolayca temizleyebilirsiniz.

Makyaj Nasıl Temizlenir?

Makyajın nasıl yapıldığı kadar makyaj nasıl temizlenir konusu da çok önemlidir. Makyajı temizlemeden yatmanın cilde ciddi zararları vardır. Bu nedenle uyumadan önce makyajın temizlenmesi önerilmektedir. Makyaj temizlerken doğal içerikli losyon makyaj temizleme pamuğuna dökülür. Pamukla cilt ve gözler silmeye başlanır. Cilt temizliğinden sonra bir miktar pamuk toniklenerek cilde uygulanmalıdır. Makyaj temizleyicisi yoksa doğal yağlardan olan zeytinyağı, jojoba yağı, badem yağı ve Hindistan cevizi yağından da faydalanabilirsiniz.

Makyaj Lekesi Nasıl Çıkar?

Makyaj yaparken en can sıkıcı sorunlardan biri, makyajın kıyafete ya da herhangi bir yere bulaşmasıdır. Makyajda kullanılan fondöten ve pudra lekeleri için su ile sıvı çamaşır deterjanını karıştırın. Karışımı makyaj lekesinin üzerine dökün ve diş fırçası ile fırçalayın. Daha sonra çamaşır makinesinde yıkayarak kurutun.

Makyaj yaparken kullanılan toz ürünler kıyafete bulaştığı zaman saç kurutma makinesini soğuk ayarda lekenin üzerine tutun. Bu yöntemle geçmeyen lekeyi ince çorapla nazikçe silin. Bu sayede makyaj lekesinin zorlanmadan kıyafetten çıktığını göreceksiniz.