19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınMakyajHangi makyaj hatası cildi yaşlı ve kötü gösterir? Ten ve göz makyajı...

Hangi makyaj hatası cildi yaşlı ve kötü gösterir? Ten ve göz makyajı hataları

Güzel görünmek uğruna yapılan yanlış makyaj teknikleri kişinin kötü görünmesine neden olur. Bu makalemizde cildi yaşlı ve kötü gösteren makyaj hatalarının detaylarına ulaşabilirsiniz.

İçerikleri

Makyaj hatası kimi zaman kişiyi gülünç duruma düşürebilir. Cildin tonuna uygun olmayan ürünler, abartılı makyaj, yanlış makyaj uygulamaları güzelliğe gölge düşürür. Cilt olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünür. Bir süre sonra cilde tutunamayan makyaj akmaya başlar. Bu hiçbir kadının istemediği bir durumdur. Bu içeriğimizde kimi kozmetik hataların çözümüne yer verdik. Haberimizin devamında ten makyajı hataları nelerdir sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Ten Makyajı Hataları Nelerdir?

Ten makyajı cildin en görkemli elbisesidir. Neden mi? En güzel kıyafet bile temizlenmeyip, ütülenmediğinde tüm cazibesi yok olur gider. Cildin makyaj öncesi iyice temizlenip, arınması gerekir. Ten makyajı hataları için diğer detaylara bakalım.

Cildi nemlendirmeden makyaja başlamak;

En sık yapılan makyaj hatası cilt nemlendirme adımını atlamak. Cilt kuru olacağından üzerine yapılan ten makyajı pürüzlü görünür. Makyaj tene tutunamaz, tutunduğu sürede ise cildi yaşlı ve çirkin gösterir. Yaz-kış demeden cilde uygun SPF’li nemlendirici sürmek gerekir. Bu sayede makyaj cilde oturur ve cilt canlı görünür. Son olarak cildin su ihtiyacı karşılanır.

Makyaj bazı kullanmamak;

Makyaj bazı çoğu kişinin atladığı kozmetik hatalardan biridir. Hâlbuki makyaj bazı hem makyajın kalıcılığını artırır hem de cildi kusursuz gösterir. Cilt gözeneklerini küçülten makyaj bazı sayesinde yüz makyajı kusursuz görünür. Baz, nemlendiricinin ardından sürülür.

Ten rengine uygun olmayan fondöten;

En yaygın makyaj hatası ten rengine uygun olmayan fondöten seçimleridir. Satın almadan önce boyun üzerinde denenmesi gerekir. Aksi takdirde olduğundan daha bronz, daha pembe veya hayalet gibi bembeyaz bir cilt kaçınılmaz. Ayrıca ince formdaki sıvı fondötenler cilt üzerinde daha güzel durur. Kalın formda olan fondötenler bir süre sonra topaklanır ve burun kenarına birikme yapar. Fondötenler cilt kusurlarını kapatır ve cildi olduğundan daha iyi gösterir.

Yanaklara allık sürmek;

Allık sürülmesi gereken bölge elmacık kemikleridir. Yanaklara allık sürmek yüzü aşağıya çeker. Çizgi filmlerinden çıkmış Heidi gibi görünmek kaçınılmazdır. Ayrıca kırmızı tonlar yerine şeftali tonlardaki allıklar yüzü genç ve canlı gösterir.

Aşırı pudra sürmek;

Ten makyajı tamamlayıcı olarak son rötuş pudradır. Fakat pudra yüzün tamamına uygulanmaz. Özellikle yağlı cilde sahip kadınlar bu hatayı daha sık yapar. Aşırı pudra sürmek tüm makyajı trollemektir. Ten tozlu bir rafa benzer.

Göz Makyajı Hataları Nelerdir?

Canlı ve pürüzsüz bir cilt kadar etkileyici bakışlarda makyajın ana temalarından biridir. Fakat örümcek bacak kirpikler, olduğundan daha mor görünen gözaltı kapakları makyajı sabote eder. Özellikle yeni makyaja başlayanların sıklıkla sorduğu göz makyajı hataları nelerdir sorusunun yanıtını sizler için derledik.

Yanlış eyeliner çekmek;

Eyeliner, bakışları vurgular ve gözleri çekici gösterir. Fakat günlük hayatta kalın eyeliner çekmek gözleri yorar ve küçültür. Far kullanarak ta eyeliner çekilebilir. Bakışları etkili ve doğal gösterir. Far yerine jel veya kalem eyeliner çekmek isteyenler, eyeliner uzunluğunu göz yapısına göre ayarlamalıdır. Uzun çekilmiş kedigözü eyelinerlar sizi kötü gösterebilir. Kimi göz yapısında ise yarım eyeliner sürülmesi daha doğru bir teknik olur.

Çok fazla rimel sürmek;

Çok fazla rimel sürmek kozmetik reklamlarında sanıldığı gibi güçlü ve takma kirpik etkisi yaratmaz. Göz makyajı hataları içinde örümcek bacak efekti veren tek uygulamadır. Hele de alt kirpiklere sürülürse değmeyin o çirkin görüntüye! Çok fazla rimel uygulamak bütün dikkatleri kirpiklere çeker. Özellikle yakın mesafeden göz çevresi kusurlarını ortaya serer.

Yanlış göz altı kapatıcısı tonu ve sürümü;

Tıpkı fondötende olduğu gibi göz altı kapatıcısı da ten rengine göre seçilmesi gerekir. Çok açık renkte olanlar göz altı torbalarını ortaya çıkarırken, kırışıkları da belirginleştirir. Ayrıca kapatıcı sadece göz altına uygulanmaz. Doğru tekniği ise göz altı, burun ve yanağı kapsayan ters üçgen şeklindeki minik dokunuşlardır.

Kaş boyama;

Göz makyajının tamamlayıcısı kaşlardır. Seyrek kaşlı olanlar kaşlarını çok fazla kalem ya da kaş jeli ile boyarlar. Bu bakışları sertleştirir ve yüzün ifadesini değiştirir. Diğer makyaj hatası ise kaş renginden çok açık veya koyu renkte kaş boyası kullanmaktır. Kaş rengi tonuna uygun olanlar tercih edilmelidir.

Hangi makyaj hatası cildi yaşlı ve kötü gösterir? Ten ve göz makyajı hataları