23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaKadınMakyajSiyah elbise makyajı hangi tonlarda ve nasıl olmalıdır?

Siyah elbise makyajı hangi tonlarda ve nasıl olmalıdır?

Kadınların özel günlerde tercih ettiği, şıklığın ve zarifliğin sembolü siyah elbise makyajı nasıl olmalıdır? Detaylar haberimizde.

İçerikleri

Siyah elbise, kadınların özel günlerinin en büyük kurtarıcı kıyafetidir. Her kadının gardırobunda mutlaka bulunması gerekenler arasında olup özel günlerde kahramanımızdır. Siyah renk kusurları kapadığı gibi taşıyanı oldukça asil gösterdiği de bir gerçektir.

Siyah elbise makyajı nasıl olmalı?

Elbisenize uygun kombini yaptıktan sonra sıra gecede tüm dikkatleri üzerinize çekecek en uygun makyajı yapmakta… Makyaj, sizi çekici kılan detaylardan en önemlisidir. İlk olarak göz renginize uygun göz makyajı yapmakla başlar.

Siyah elbiseyle en uyumlu göz makyajları şunlardır;

  • Smokey eyes(dumanlı göz makyajı)
  • Çelik gri gözler
  • Kahverengi göz makyajıdır.

Yeşil göz rengi için makyaj önerileri:

İlk amaç göz rengini en güzel şekilde ortaya çıkartmaktır. Bunun için önce göz renginize uygun far tonunuzu belirlemeniz gerekmektedir. Mor, bakır tonları yeşil göz rengini ön plana çıkarmaktadır. En sık tercih edilen tonlar bunlar olmalıdır. Göz renginiz yeşil ise mavi tonları daha dikkat çekici bir hava verebilir. Siyah eyeliner yerine gri tonlarında ya da kahverengi tonlarında bir eyeliner kullanmak yüz ifadenize daha yumuşak bir hava ve bakışlarınıza derinlik katar.

Bakışlarınızın daha canlı ve doğal durmasını istiyorsanız gümüş tonları uzak durmanız gereken renklerin başında gelir. Bununla birlikte göz içine siyah kalem çekmekten kaçınmalısınız; bu yöntem gözlerinizi küçük ve çekik gösterir. Siyah kalem yerine gri tonlarını kullanmak gözleri daha iri gösterirken, göz rengini daha da ön plana çıkaracaktır.

Mavi göz rengi için makyaj önerileri:

Siyah kıyafetinizin içinde daha canlı ve dikkat çekici gözükmek için mavi tonlarında bir far ve siyah eyeliner kullanarak görüntünüzü tamamlayabilirsiniz. Renkli rimeller kullanarak çevrenizdekileri etkilemek ve bakışlarınıza buğuluk katmak oldukça mümkün. Siyah göz kalemi ise mavi göz rengi için en uygun ve en yakışan makyaj ürünlerindendir.

Kahverengi göz rengi için makyaj önerileri:

Gözlerinizin kahvesini ortaya çıkarmak için en etkili yöntem göz kapağınıza uygulayacağınız yeşil, koyu yeşil tonlu farlardır. Gri ve siyah tonlu farlar da bakışlarınızın derinleşmesine ve buğulu bakışlara sahip olmanızı sağlayacaktır.

Bir başka seçenek ise bakır ve altın tonlarıdır. Bu tonlar siyah elbisenize en uygun ve en asil duruşu yakalamanızı sağlar.

Uzak durmanız gereken renklerin başında bordo ve pembe tonları vardır. Bunlar kişiye canlılıktan çok hasta izlenimi vermektedir.

Klasik siyah elbiseye uygun ruj seçimi

Klasik siyah elbisenize uygun göz makyajını yaptıktan sonra sıra geldi dudaklara en uygun ruj rengini bulmakta…

Koyu tonlarda kullanılacak bir ruj abartılı bir görünüme sebep olabilir. Kırmızı ruj o kadar sık kullanılmıştır ki artık klasikler arasına girmiştir. Dudaklarınıza yumuşak, doğal tonlarda ya da ten rengiyle farklılık yakalamanız mümkündür.

Eğer makyajınız doğal olacaksa nar çiçeği, kırmızı renginde bir ruj kullanarak dikkatleri daha dolgun görünen dudaklarınıza çekebilirsiniz.

Siyah elbiseyi yazın kullanacaksanız şeftali ya da misk pembeler ile birlikte renklendirmeniz mümkündür.