18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınMakyajPorselen makyaj nasıl yapılır, malzemeleri neler? Porselen makyajı kaç gün kalır?

Porselen makyaj nasıl yapılır, malzemeleri neler? Porselen makyajı kaç gün kalır?

İçerikleri

Porselen makyaj sayesinde mat ve donuk bir görüntü elde edilir. Standart makyaj malzemeleri ile yapılan makyajlar günlük kullanımda uygunken, porselen makyaj malzemeleri ile yapılan makyajlar, günlük kullanım için uygun değildir. Günlük kullanıma uygun olmamasının nedeni ise fazlasıyla yoğun ve doğal olmayan bir görüntü oluşturmasıdır.

Porselen makyaj daha çok düğün, nişan gibi özel davetler ve geceler için uygundur. Özellikle porselen makyaj nasıl yapılır konusunda bilgi sahibi olan kişiler tarafından yapılan uygulama, fotoğraflarda ve özel gecelerde çok şık görünmektedir. Bu nedenle bu makyaj profesyonel ellerde daha da şık hale getirilmektedir. Diğer makyaj malzemelerinde olduğu gibi düzeltme imkanı olmadığı için bu makyajı yaparken dikkatli olmak gerekir.

Porselen Makyaj Uygulaması

Porselen makyaj nasıl yapılır ve aşamaları nelerdir gibi sorularda bilinmesi gereken en önemli ayrıntı, makyaj aşamalarının aynı fakat kullanılan malzemenin farklı olmasıdır.

Porselen Makyajda Fondöten ve Pudra Uygulama

Standart makyaj malzemelerinden farklı olarak kullanılan pudra, porselen makyajda taş pudra olarak adlandırılır. Bu taş pudra sulandırılarak kullanılır. Kullanılan taş pudra, çok yoğun ve kapatıcı bir etkiye sahiptir.

Porselen makyajda parlak fondöten ve pudradan kaçınılmalıdır. Çünkü bu makyajın amacı mat bir görüntü elde etmektir. Parlak pudra veya fondöten kullanımı da makyajın kötü görünmesine neden olabilir. Taş pudra yüz haricinde açıkta kalan boyun, kulak ve dekolte bölümüne de uygulanmalıdır.

Porselen Makyajda Göz Makyajı Uygulaması

Porselen makyajda amaç yüzün ön planda olmasıdır. Bu nedenle göz makyajı uygulamasında açık ton far kullanımı daha uygundur.

Göz makyajında en can alıcı ayrıntı takma kirpiklerdir. Takma kirpikler sayesinde gözlerdeki derinlik hissi ortaya çıkarılmalıdır.

Porselen Makyajda Allık Uygulaması

Porselen makyajda mat renk allıklar tercih edilmelidir. Allık uygulamasında yüzde keskin çizgiler yerine, dairesel hareketler ile sürülmüş doğal uygulamalar yapılmalıdır.

Porselen Makyajda Dudak Uygulaması

Porselen makyajda da tıpkı diğer makyajlar gibi ruj rengi tamamen kişinin tercihi olmalıdır. Dilerseniz mat renklerde dilerseniz daha canlı renklerde ruj tercih edebilirsiniz.

Son olarak sabitleyici sprey ile makyaj sabitlenmelidir. Bu sprey sayesinde makyajın kalıcılığı artar.

Porselen makyaj daha çok yüzünde rahatsız edici şekilde izleri olan kişilere uygulanır. Ekran karşısındakilere ve gelinlere çoğunluklu olarak uygulanan porselen makyaj, profesyonel kişiler tarafından uygulanmalıdır.

Porselen Makyajı Kaç Gün Kalır?

Porselen makyajı yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettikleri konu “porselen makyajı kaç gün kalır, ne kadar sürer”dir. Porselen makyajı ciltte 1 veya 2 gün süre ile kalabilir.

Porselen Makyaj Nasıl Temizlenir?

Porselen makyaj nasıl yapılır ve temizlemesi kolay mıdır? Şeklindeki sorular porselen makyaj uygulamasını bilmeyen veya hiç yaptırmamış kişiler tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Porselen makyajı yapması kadar çıkarması da zahmetlidir.

Cilt kolay kolay porselen makyajdan arınmaz. Bu işlemi cildinize zarar vermeden yapmanız cilt sağlığınız için çok önemlidir. Bu nedenle bu makyajı su ile temizlemek pek sağlıklı değildir. Bunun yerine kaliteli bir temizleme sütü kullanabilirsiniz. Temizleme sütü sayesinde, cildiniz makyaj yoğunluğundan kurtulacak ve rahatlamanız sağlanacaktır.

Porselen makyaj nasıl yapılır, malzemeleri neler? Porselen makyajı kaç gün kalır?