Ana SayfaKadınCilt BakımıYağlı ve kuru ciltler için makyaj bazı nasıl kullanılır?

Yağlı ve kuru ciltler için makyaj bazı nasıl kullanılır?

Makyaj bazı, sabahları keyifle yapılan makyajların veya geceye renk katan dokunuşların sönmesini engelleyen en önemli makyaj ürünüdür. Bakımına dikkat eden kadınların makyaj çantalarında mutlaka olması gereken makyaj bazı ne işe yarar? Nasıl kullanılır? Cilt tipine göre hangi makyaj bazı tercih edilmelidir?

İçerikleri

Aklınıza takılan tüm soruların cevabını bulabileceğiniz yazımızdan sonra cilt tipinize en uygun makyaj bazını seçerek makyajınızın kalıcılığını artırabilirsiniz. Düzenli olarak kullanıldığında vazgeçilemeyecek ürünler arasında yerini alacak olan makyaj bazına dair her şey haberimizin devamında sizleri bekliyor.

Makyaj Ürünü Baz Nedir?

Her kadın saatlerce uğraşarak yaptığı makyajın kalıcı olmasını ister. Özellikle yaz aylarındaki sıcaklıklarda bu pek mümkün olmayabiliyor. İşte burada devreye giren makyaj bazı, makyajdan önce cilde uygulandığında makyajın uzun süre kalıcı olmasına yardımcı oluyor. Ayrıca cildin daha mat ve canlı görünmesini sağlıyor.

Fondöten ile cilt arasında bariyer görevi üstlenen makyaj bazı, makyajın ilk adımı olarak adlandırılıyor. Genelde likit formda bulunan makyaj bazları, tendeki makyajın gün boyunca kusursuz kalmasını hedefliyor.

Makyaj Bazı Şart Mı?

Bazı kadınlar makyaj bazı kullanmak istemeyebilirler ve makyaj bazı şart mı sorusunu sorarlar. Makyaj bazı kullanmak tabiki şart değil. Ancak sağladığı faydalar düşünüldüğü zaman makyaj bazını kullanmanın çok doğru bir karar olacağı anlaşılıyor. Cildi pürüzsüzleştirme özelliği olan makyaj bazları, fondötenin örtücülüğüne de katkıda bulunuyor. Bu özelliği ile ciltte bulunan siyah nokta, leke ve aknelerin gizlenmesini sağlıyor.

Makyaj Bazı Ne İşe Yarar?

Cilt ve makyaj arasında bir nevi katman görevi üstlenen makyaj bazı pürüzsüz bir cilt görünümü sağlıyor. Yağlı ve kuru ciltlere direkt uygulanan fondöten sonrasında ciltte pul pul dökülmeler görülüyor. Ancak makyaj bazı uygulandığında bu sorun ortadan kalkıyor. Makyaj bazlarının genel olarak sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Pürüzlü ve kuru ciltleri nemlendirir.
  • Cilde canlılık vererek cildi aydınlatır.
  • Ölü cildi besler.
  • Yüze hacimli bir etki verir.
  • Makyajın kusursuz görünmesine yardımcı olur.
  • Makyajın gün içerisinde akmasını engeller.
  • Ciltteki parlama ve kusurlu görünümü engeller.
  • Gözenek görünümünü azaltır.

Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Makyaj bazından istenilen sonucun alınabilmesi için makyaj bazı nasıl kullanılır bilinmelidir. Makyaj bazı kullanımı çok kolaydır. Ancak makyaj sırasında doğru adımlarla ilerlenmelidir. Makyaj bazından önce cilde nemlendirici sürülmelidir. Daha sonra makyaj bazı sürülerek sonrasında fondötene geçilmelidir.

Her şeyden önce cilde uygun makyaj bazı tercih edilmelidir. Makyaj bazı az miktarda cilde sürülerek yüze iyice yedirilmelidir. Ufak masaj hareketleri ile önce yanaklardan elmacık kemiklerine doğru sürülür. Sonrasında burna tampon yapılarak uygulanır.

Yağlı ve Kuru Ciltler İçin Makyaj Bazı

Yağlı ve kuru ciltler için makyaj bazı farklı özellikler içermektedir. Bu nedenle en iyi sonucu elde etmek için cilt yapınıza en uygun makyaj bazını seçmelisiniz. Yağlı cilt tipine sahip kişilerin mat görünüm sağlayan makyaj bazlarını tercih etmesi önerilir. Bu sayede cildin gün içerisinde yağlanması önlenir.

Solgun ve mat bir cilt tipine sahip olan kişilerin ışıltı veren makyaj bazlarını tercih etmesi önerilir. Bu makyaj bazları cilde ışıltı vererek daha canlı bir görünüm kazandırır. Cildinde problem olan kişiler ise yeşil renkli makyaj bazlarını tercih etmelidirler.

Makyaj Bazı Hangi Marka İyi?

En önemli makyaj malzemelerinden biri olduğu için makyaj bazını üreten çeşitli markalar vardır. Makyaj bazı hangi marka iyi derseniz bu beklentilerinize göre değişebilir. Profesyonel bir makyaj deneyimi yaşamak için cilt tipinize en uygun ürünü tercih etmelisiniz. Markalar içerisinde bütçenize ve ihtiyaçlarınıza hitap eden makyaj bazını satın alabilirsiniz.

Makyaj Bazı Kullananların Yorumları

Makyaj bazını satın alıp almamakta kararsız kalıyorsanız, makyaj bazı kullananların yorumları sizlere iyi bir referans olacaktır. Makyaj bazı kullanan ve deneyimlerini çeşitli forumlarda paylaşan kişilerin yorumlarına bakıldığında, genel olarak makyaj bazından memnun olunduğu görülmektedir. Pürüzsüz bir cilt görünümü sağlayan makyaj bazının makyajın akmasını önlediği belirtilmektedir.